Gość: ciekawski IP: *.sandomierz.pilicka.pl 16.11.06, 10:38 wpisujcie swoje spostrzeżenia i preferencje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przewidujący Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.sandomierz.pilicka.pl 16.11.06, 13:03 W drugiej turze będzie napewno mniejsza frekwencja i obecnemu burmistrzowi nie będzie tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEWNIAK Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:43 Nie liczcie na to za obecnym burmistrzem stoi murem kościół z Jego Eminecją Biskupem i Sojusz Lewicy Demokratycznej ze swoim kierownictwem powiatowym,KWW Razem,KWW Nasze Miasto,PSL i paru ważnych ludzi w Sandomierzu i WARSZAWIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.sandomierz.pilicka.pl 16.11.06, 14:01 To młodziez musi poczekać aż czerwono - czarni dziadkowie pomrą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usc Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:41 Marek Haranczyk- 44 letni młodzieniec ! Szczególnie jeśli chodzi o dokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realny Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:23 Oczywiście że wygra M. Harańczyk - Czas aby ten Burmistrz zaczął dbać o zdrowie a nie wysilał się - szkoda zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:40 Wygrał Marek w pierwszej turze, wygra i w drugiej. Abonament w Powiatowym Urzędzie Pracy. Witamy na pokładzie.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.sandomierz.pilicka.pl 17.11.06, 08:31 Ci co nie byli w I turze to większość , którzy obecnego Burmistrza mają dość i chyba on załapie się na abonencik w UP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:26 To już nie ma znaczenia czy wygra Jerzy Borowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:38 wlasnie ze ma znaczenie zeby on nie wygral!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyz jar Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:41 i co??? tylko sie cieszyc???...ech...miejmy nadzieje ze bedzie burmistrzem i wygra tez prace dla Ciebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:13 zobaczcie jakie prawdziwe są i co warte oświadczenia Borowskiego www.sandomierz.net podobnie prawdziwe jest wszystko o czym gada w kampani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie-tancerz Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.41i.sandomierz.pilicka.pl 18.11.06, 09:39 A może by tak przyjrzeć się domniemanej prawdomówności Pana Harańczyka??? Może wreszcie by się rozliczył z pieniędzy, które przez lata ciągnął od miasta??? Czy za dochody które wykazał w swoim oświadczeniu majątkowym można utrzymywać liczną rodzinę, duży dom i żyć na takim poziomie (posyłać dzieci do prywatnych szkół)??? A może to tylko rozgoryczenie po przegranej I turze i z całą pewnością II w wyborach. 47,8% do 19,9 chyba samo mówi za siebie??? Ciekawe gdyby funkcja radnego była społeczna??? Dietka stanowi chyba niezły comiesięczny zastrzyk finansowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalność Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:42 A moze przyjrzec się działalnosci obecnego burmistrza zaczynał dietka od 7000 zł a skonczył na 15000 zł w miedzyczasie kupił sobie merola najnowszej wersji i motorówe i pare hektarów koło Łoniowa w imię oszczędnosci w UM zapewne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fikuś- Pikuś Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:51 A poza wodotryskiem na Małym Rynku to nic ze swojej inicjatywy nie zrobił , wszystkie pieniądze obojętnie kto by nie dzierżył stołka i tak by Sandomierz dostał. A tenże wodotrysk kojarzyc sie będzie zawsze z nim , raz na jakiś czas tryśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandomierzanin Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:07 Czy My czyli Młodzież i Nasi Rodzice nie mamy siły przebicia w tym Naszym Pięknym Sandomierzu ??? Mamy !!! Tylko wystarczy iść do drugiej tury wyborów i zagłosowac na P.Marka Harańczyka , który daje Nam możliwości działania Tu i Teraz w prawobrzeżnym czy lewobrzeżnym Sandomierzu a nie "Tam za granicą". Mamy jedyną niepowtarzalną dziś możliwość decydowania o swoim życiu jako młodzi mieszkańcy Sandomierza o przyszłości naszego Miasta, Naszych Rodziców , Swoim i Naszych dzieci. Nie ma ze strony P. Marka Harańczyka podziału Sandomierza na prawobrzeżną i leowbrzeżną część Sandomierza - jedynie inne Komitety Wyborcze chcą podzielić Sandomierz na opcje polityczne i miejsce zamieszkania. Nie dajmy sie omotać w polityczne gierki zmurszałych działaczy tamtej epoki. Te wybory należą do Nas - My młodzi musimy pokazać, że chcemy Tu mieszkać, Tu pracować i Tu wychowywać Nasze dzieci - Tu są nasze korzenie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:46 Mnie młodego sloganami nie kupisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:04 Wygra Harańczyk. Borowski Strzela gol za golem, ale do swojej bramki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywna Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 08:06 No nie wiem!Bo przewodniczący rady powiatowej sld Jerzy Powierża zaprosił do Sandomierza byłego premiera Leszka Millera,który poparł Jerzego Borowskiego-bo przecież burmistrz był przewodniczącym rady miejskiej sld a wcześniej sekretarzem pzpzr! Aktywnie poparł także pana burmistrza Jerzy Jaskiernia były minister sprawiedliwości! W spotkaniu wzieli udział aktywiści sld oraz byli członkowie pzpr byli pracownicy milicji obywatelskiej,służby bezpieczeństwa i ormo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:03 <ORMO> A czy w śród tej doborowej elity, numer jeden na liście Marka Harańczyka były ormowiec Skorupa też tam był obecny??? Jak był to może oddelegował go sam szef Marek aby i dla niego coś przy okazji utargował??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaaaaa Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:24 Najlepszy numer to z tym Leszkiem Millerem i ormo!? Czy rzeczywiście Jaskiernia i Miller poparli pana Borowskiego? To naprawdę dobry odlotowy numer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:48 -------------------------------------------------------------------------------- <ORMO> A czy w śród tej doborowej elity, numer jeden na liście Marka Harańczyka były ormowiec Skorupa też tam był obecny??? Jak był to może oddelegował go sam szef Marek aby i dla niego coś przy okazji utargował???> Nie odwracaj kota ogonen tylko popatrz na delegata Marka Harańczyka i zastanów się tym kim był i z jakiej partii wszeddł do poprzedniej Rady Miasta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FX Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:02 No przecież M.Haranczyk to w poprzedniej edycji tego "baru" to chyba wszedł do rady w grupie pana Sochackiego i Bronkowskiego? I chyba był jednym z nakliższych współpracownikiem burmistrza Borowskiego?A co do drugiej tury to powinien wygrać Jerzy Borowski (bo jak wiadomo Leszek Miller i Jerzy Jaskiernia poparli burmistrza w drugiej turze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pILKARZ Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 21:17 tAKIE POPARCIE TO DWA SAMOBóJE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 21.11.06, 00:33 Każde wybory są prywatną sprawą kandydujących. --- Najgorsze mamy za sobą. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:50 Podobno przewodniczącym rady miasta ma być Janusz Sochacki. Niektórzy mówią,że musi być przewodniczącym bo bedą pewne zmiany w PKO BP jeśli chodzi o dyrektorów oddziałów i filii! A może chodzi o lustrację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandomierzanin Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:58 Jestem Sandomierzaninem od 30 lat, w tej chwili mieszkam w Stolicy bardzo jestem związany z Sandomierzem i znając środowisko w jakim żyłem i jakie w tej chwili ""Rządzi" Naszym Kochanym Miastem"- jestem pełen obaw. Jedyny wybór dla Was Kochani Sandomierzanie To zmiana. Decyzja należy do WAS !!!! Z pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandomierzanka Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:29 Martw sie o stolicę i o Marcinkiewicza oraz Gronkiewicz Walc. Twoje zmiany pozostaw Sandomierzanom, którzy wiedzą kto barsziej zasługuje na poparcie czy osoba doświadczona w zarządzaniu czy tancerz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gredzik borowski zwalniał pracowników za ich poglądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:55 jeśli ktoś miał inne zdanie zwalniał tych ludzi. nie będę podawać nazwisk - ale gdybym miał okazję głosować - mój głos dostałby Marek H. -chociaż nie znam go osobiście. A ILE PIENIĘDZY SANDOMIERZ DOSTAŁ Z UNII? TO JEST KROPLA CO MÓGŁ DOSTAĆ-JESTEM SPECJALISTĄ W TEJ DZIEDZINIE -NIE WYKORZYSTANO POTENCJAŁU-BO BOROWSKI POZATRUDNIAŁ SOBIE ZNAJOMKÓW CO NIE MAJĄ POJĘCIA O PROJEKTACH, WIĘC JAK MOGŁY PRZEJŚĆ??? PYTAM KOGO WY CHCECIE NA GOSPODARZA? FACETA KTÓRY UMIE WYCIĄGAĆ KASĘ TYLKO DLA SIEBIE? ZGROZO. POPARCIE JASKIERNII I MILLERA TO KOMPROMITACJA DLA NICH I BOROWSKIEGO I MAM NADZIEJĘ ŻE RÓWNIEŻ SAMOBÓJ. ZNAM BOROWSKIEGO TROCHĘ BLIŻEJ-ŻENADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: borowski zwalniał pracowników za ich poglądy IP: 213.25.73.* 22.11.06, 15:39 a ja z uporem maniaka: dlaczego w tym mieście nic sie nie dzieje? dlaczego nie wykorzystujemy sznsy rozwoju? dlaczego małżonka obecnego jeszcze burmistrza pracuje w dwóch spółkach miejskich? dlaczego do wykonania przeznaczone były 2 projekty (piszczele i wybrzeże), które w ostatniej chwili udało się (Grupie Kocham Sandomierz) przerobić tak, żeby służyły mieszkańcom, a nie samozadowoleniu borowskiego? dlaczego na małym rynku stoi koryto, skoro Winnica nie jest od dawna knajpą dla furmanów? dlaczego w kampanii króluje plotka, szntaż, brudne układy i obrzucanie błotem? dlaczego biznes w sandomierzu prowadzi się na rocznych umowach? dlaczego na kulturę dzieci w prawobrzeżnej części wydaje się 3500 miesięcznie, a w lewobrzeżnej 280 (nie zabierać - dawać po równo). dlaczego Starówka po 21.00 zieje pustką, w mieście które może być turystyczna maszynką do zarabiania pieniędzy? dlaczego młodzi ludzie wyjeżdżają i nie mają zamiaru wracać? gdzie jest gospodarz tego miasta? itp itd... zapraszam do słuchania debat przedwyborczy czwartek i piątek radio leliwa i radio kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewica Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra - Harańczyk! IP: 213.25.73.* 22.11.06, 16:21 obecny burmistrz zasługuje na politowanie. Nie można go winić że w dzisiejszych czasach z całych sił trzyma się stołka swojego i 2 stołków żony, za takie pieniądze. Nie jest jednak prezesem spółki, która i tak da radę, nieżależnie od tego kto nią będzie kierował, tylko rządzi(ł) miastem, które zamiast błyszcześ odchodzi w zapomnienie. Mieszkam tu, a jednocześnie sporo pordróżuję i wiem jak miasta wielkości Sandomierza i z takim potencjałem potrafią się rządzić. Zazdrość i wstyd! Jak można poważnie mówić o mandacie na kolejne cztery lata?????? Nie twierdzę że Harańczyk to kandydat idealny, ale jest na pewno lepszym wyjściem dla miasta. Wolałbym moją babcię niż obecnego (jeszcze) burmistrza - ma wciąż więcej ikry, talentu gospodarskiego i jest uczciwa. Nikogo nie straszy i nie szantażuje, mówi to co myśli. Pozdrawiam normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra - Harańczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:45 Ze swymi przekonaniami powinnaś poddać się zabiegowi rozprawiczenia. Nigdy dziewica nie myśli realnie a już napewno w tym przypadku. Na marginesie zapytam, czy twoja babcia też jest dziewicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyczny Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra - Harańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 08:13 A może jeszcze chce coś sobie i rodzinie załatwić?My to rozumiemy tylko czy to jest w porządku????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 08:29 Wygra Sandomierz - czyli M. Harańczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihiha Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 09:04 Wygra M.H. jak zejdą się dwie niedziele w kupie, a narazie się na to nie zanosi, bo nikt nie chce zmienić kalendarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??Haranczyk! IP: 213.25.73.* 24.11.06, 14:31 Mam wrażenie że obóz borowsko-kwitkowsko-jaskierniowsko-millerowski (sic!) + czort wie kto jeszcze - poważnie trzęsie portkami. Co to będzie, jak trzeba się będzie wziąć do uczciwej roboty jak wszyscy (normalni, spoza uładu rączka- rączkę). Wszystkie wyssane z palca ploty i oszczerstwa już padły - pomimo wielu okazji nikt się nie odważył nic powiedzieć wprost. Harańczyk powiedział - proszę przeczytać sobie artykuł w Echu Dnia. Szczekać sobie można, przez siatkę. Jak ma się coś do powiedzenia to trzeba otworzyć drzwi i mówić wprost. Miłego weekendu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjaldemokrata Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??Haranczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:48 Zagłosuję na Marka Harańczyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??Haranczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:17 Wiec młodzieńcze, że przed nikim portkami nie trzęsę i w tym mam nad toba przewagę. Jednak co do tego co piszesz niżej przecytaj sobie pod tym. <Co to będzie, jak trzeba się będzie wziąć do uczciwej roboty jak wszyscy (normalni, spoza uładu rączka- rączkę). Wszystkie wyssane z palca ploty i oszczerstwa już padły - pomimo wielu okazji nikt się nie odważył nic powiedzieć wprost. iedz, że ja portkami przed nikim nie trząsę> Od kiedy powstała poprzednia Rada Miasta wielu z nich zwracałem uwagę na nieprawidłowości niektórych radnych. Mówiłem im to wprost w oczy na Sesjach, komisjach i przy innych okazjach. Mówiłem to co npisałem wielokrotnie panu Harańczykowi, jednak on jako radny to lekceważył i nie chciał się wziąć do uczciwej w tym temacie roboty. To włąśnie na kanwie tej sprawy mogę mu zarzucić to co napisałeś, że "rączka rączkę myje." A więc jak widzisz mówiłem mu przez otwarte drzwi i wprost tak jak to czynię teraz. Tak właśnie to wygląda i nie myśl, że są to jakiekolwiek oszczerstwa czy zasłyszane plotki tylko czysta rzetelna prawda, których Harańczyk jak do tej pory osobiście nie zdementował i to go całkowicie obciąża. Z drugiej zaś strony co ma dementować jak to jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś