Dodaj do ulubionych

Proces prezesa ŚTBS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 11:34
Z.B. to kręt i oszust.Sąd i prokuratura winny przesledzić wcześniuejsze
sprawy, z których się wykręcił, zwłaszcza metody wiwinięcia.
Obserwuj wątek
    • Gość: małgorzata Re: Proces prezesa ŚTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:10
      Nie trzeba mieć zadnej wcześniejszej wiedzy na temat Brzezińskiego żeby nazwać
      go oszustem. Zdefraudował cięzko zarobione bądź uciułane kosztem wyrzeczeń
      pieniądze głównie młodych ludzi.Jak to może byc możliwe w państwie prawa? Nad
      czym jeszcze będzie się zastanawiał sąd? Złodziej ma oddać z procentem pieniądze
      biednym ludziom i kwita!
    • Gość: Piotrek Re: Proces prezesa ŚTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:11
      Szkoda, ze taka kreatura chodzi sobie spokojnie na wolnosci. I te wasiki a la
      szczurek. Wozi dupe starym mercem 500 chyba rejestracja LU. Kazdy wie gdzie on
      mieszka. Nie boi sie tak chodzic...? Ja bym sie bal. Kij ci w krzyz panie B.
      Zycze ci jak najgorzej. Zebys stracil wszystko, tak jak tamci ludzie (i o maly
      wlos ja) stracili.....
    • Gość: wierzyciel ŚTBS Proces prezesa ŚTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:19
      Jako pokrzywdzony wierzyciel ŚTBS chcę publicznie podziękować biegłej Ewie
      Majkowskiej, która w odróżnieniu od innych biegłych wskazała lukę prawną w
      ustawie o rachunkowości pozwalającą ŚTBS- owi zakwalifikować wpłaty
      partycypantów jako przychody pod nazwą inwestycje rozpoczęte bez przedstawienia
      ich rozchodów choć pieniądze te zostały zaangażowane. W ten sposób na rachunku
      zysków i strat był przychód a nie było kosztów. Skoro przychód minus koszt to
      zysk lub strata, ŚTBS w roku 2000 i 2001 miał niemały zysk zaś płynność
      finansową oraz wypłacalność zero. Wg dzisiejszych przepisów ten zysk należy
      skorygować i jasno powiedzieć, że spółka ŚTBS od początku przynosiła straty
      zaciągając dalsze zobowiązania wobec partycypantów i pożyczki w BGK świadomie
      wprowadzała ich w błąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka