Dodaj do ulubionych

Jaka dobra szkoła Angielskiego w Kielcach ??

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 11:35
Witam!!
Ostatnio zauważyłem że mój Angielski troche cool_eje, tzn. niby Input -->
wszystko Ok, rozumie co gadają w TV , ale gorzej z Outputem ... jak coś juz
trzeba powiedzieć to z wielkim wysiłkiem.
Tak więc chciałbym troche IMPROVE mój Angielski. Szukam szkołki gdzie jest dużo
że tak powiem INTERAKCJI , mnie gramatyki a więcej gadania ... najlepiej jakby
to była szkola z native Speakerem ..
Jaka grupowicze mogli by polecic ???
Obserwuj wątek
    • Gość: msz Re: Jaka dobra szkoła Angielskiego w Kielcach ?? IP: *.gazeta.pl 21.11.01, 12:02
      Ja chodzę do International House i tę szkołę mogę Ci polecić. Lektorzy to
      zarówno native jak i Polacy. Ale zastanawiam się czy tak dobrze jest mieć
      zajęcia z native, poziom ich przygotowania do nauczania języka bywa różny. Moim
      lektorem w tej chwili jest Polka i jestem bardzo zadowolony z zajęć.
      IH generalnie przygotowuje do egzaminów FCE, CAE, CPE i na zajęciach dość mocno
      ćwiczy się gramatykę, chociaż na mówienie też kładzie się nacisk.
      Uważam że jeżeli chcesz zdać któryś z wymienionych egzaminów to powinieneś
      wybrać np: IH, Exbud albo The Guide. Jeśli natomiast nie zależy Ci na
      umiejętności porozumiewania się to zamów sobie kilka lekcji u native speakera
      (ale pod warunkiem że znasz kilka tysięcy słówek i gramatykę masz opanowaną na
      przyzwoitym poziomie).
      • Gość: Pietro Re: Jaka dobra szkoła Angielskiego w Kielcach ?? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 12:40
        Dzieki za informacje ... a jak z Cenami w IH , i od kiedy zaczyna się
        najblizszy kurs ...
        bo chyba troche nie wporę wpadłem na ten pomysł i trudno mi bedzie znależć
        jakis kurs który zaczyna się wkrótce od nowa...
        • Gość: msz Re: Jaka dobra szkoła Angielskiego w Kielcach ?? IP: *.gazeta.pl 21.11.01, 14:37
          Gość portalu: Pietro napisał(a):

> Dzieki za informacje ... a jak z Cenami w IH , i od kiedy zaczyna się
          > najblizszy kurs ...
          > bo chyba troche nie wporę wpadłem na ten pomysł i trudno mi bedzie znależć
          > jakis kurs który zaczyna się wkrótce od nowa...

Być może są jakieś kursy które zaczynają się od lutego. Musisz się dowiedzieć.
          A co do cen to opłata wynosi 1600zł/rok (2 razy w tygodniu po 2 godz.)

• Gość: Kaczusia Re: Jaka dobra szkoła Angielskiego w Kielcach ?? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 08:43
          Gość portalu: Pietro napisał(a):

> Dzieki za informacje ... a jak z Cenami w IH , i od kiedy zaczyna się
          > najblizszy kurs ...
          > bo chyba troche nie wporę wpadłem na ten pomysł i trudno mi bedzie znależć
          > jakis kurs który zaczyna się wkrótce od nowa...

Pietro chodzę sobie do takiego aAnglika, całkiem przyjemnie się z nim rozmawia
          bierze 45,00 od godziny. Jak chcesz to dam Ci namiar. Wątpię czy znajdziesz teraz
          jakis kurs, który będzie sie teraz zaczynał.
    • Gość: martin Re: Jaka dobra szkoła Angielskiego w Kielcach ?? IP: *.echo-press.com.pl 02.12.01, 19:24
      Jeśli chciałbyś uczestniczyć w zajęciach konwersacyjnych z 3 - 4 innymi osobami
      w grupie za 350 zł - 30 godzin to napisz - podpowiem gdzie ja się uczę :

marcin.kowalczyk@echo-press.com.pl

Pozdr
    • Gość: Wojtek D Native Speaker IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 22:03
      Szkoła z samym Native Speakerem jest przy placu styropianowej Wolności. Tam
      koło hurtowni telefonów. Zajęcia prowadzą sami cudzoziemcy.
      reporter@klub.chip.pl
    • Gość: Wojtek D Znajdź sobie kumpla lub kumpelę..... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 12:17
      A nie lepiej znaleźć sobie kolegę lub koleżankę i zaprosić na piwo lub
      ciasteczka. Podczas rozmowy cały czas rozmawiac tylko w języku angielskim.
      Mozna tez wynająć studenta szkoły językowej - zakładam, że stawka będzie dużo
      niższa od lektora zawodowego - każdy student/ka chętnie sobie kilka dych
      dorobi. Ja znam angielski na poziomie średniozaawansowanym i polecma swoja
      osobę. w elementarnych sprawach i kilku czasach dobrze się dogaduje np.: z
      przyjaciółmi z Holandii. reporter@klub.chip.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka