Dodaj do ulubionych

Wyzysk w Leclerc - cd.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:48
bardzo dobrze że piszecie o tym. wiecej i cześciej to nam pomoże.
a co z tymi co odeszli też im ktoś pomoże?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 07.03.07, 22:30
      Juz nigdy nie zrobie zakupow w Leclercu. Nie bede nabijal kabzy zaboajadom.
      Wole kupowac w Spolem. Moze troche drozej ale az milo patrzy sie na zadowolony
      personel.
      • Gość: R kiepskie masz argumenty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 06:57
        bo pracownicy E. Leclerca którzy maja kontakt z klientem sa bardzo mili.
        Szczególnie kasjerki, nawet po 10 h pracy zachowują ten sam zaraźliwy optymizm.
        A w Społem... jakos tego nie zauwazyłem - kasjerki wygladają na sflustrowane.
        • Gość: Zai Re: kiepskie masz argumenty... IP: *.slichoWice.pl 08.03.07, 09:59
          I tu bym sie lekko nie zgodzila. Czesto chodze do Leclerka i panie siedzace na
          kasach wcale nie sa takie mile. Wrecz przeciwnie, pare razy juz mialam sytuacje
          w ktorych pani kasjerka dwa razy nabila na kase ten sam towar po czym nawet nie
          raczyla przeprosic (oczywiscie zwrot pieniedzy mozna otrzymac w punkcie obslugi
          klienta, stojac w kolejnej kolejce, czekajac az jakas kolenja mila pani sie
          wreszcie zjawi i raczy obsluzyc czekajace osoby). A jakbym tego nie zauwazyla i
          wyszla nie daj Boze ze sklepu to nikt z pracownikow nie raczyl by nawet
          spojrzec w moja strone a co dopiero oddac pieniadze ...
          • Gość: R Re: kiepskie masz argumenty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:52
            no to mamy odmienne zdania, do czego oczywiście mamy prawo.
            Ja podziwiam optymizm kasjerek, zwłaszcza po tym artykule, z którego widać, że
            dzieje sie tam źle.
    • Gość: misiek Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.ds17.agh.edu.pl 07.03.07, 23:20
      Ja bym się nie męczył, tylko odszedł od razu... a najlepiej jakby odeszli
      wszyscy, to od razu pracodawca by zmiękł
    • Gość: Zofi-ja Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 08.03.07, 08:44
      A dlaczego w Społem wszystkie kasjerki itp sa takie stare wiekowo. Czyzby
      Społem tez bało sie młodych z dzieckiem albo w ciąży z perspektywa urlopu bądz
      zwolnienia lekarskiego.
      • Gość: R dlatego, że Społem dba o swoich pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:58
        nie zwalnia ich, bo mają umowę na czas nieokreślony.
        Trzyma, bo stara kadra najlepiej się sprawdza...
        ot, dlaczego w Społem sa stare baby...

a w marketach, telecentrach i innych molochach z obcym kapitałem z założenia ma
        być kilku miesięczna rotacja pracowników. Raz, że młoda kadra lepiej wpływa na
        wizerunek, a dwa pracownik i tak nie wytrzymuje takiego tempa pracy wiec
        zwalnia sie sam.
        • Gość: elbląg Re: dlatego, że Społem dba o swoich pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:29
          co wy o tym SPOŁEM ! zakończcie jedno potem kolejne już poleci!
      • reklamy Re: Wyzysk w Leclerc - cd. 08.03.07, 09:29
        czy to źle? Moim zdaniem, za to należą się brawa dla Społem. Szanują pracownika
        bez względu na wiek.
    • Gość: "______"łodzeczka powtarzam ! gdzie byliście jak pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:55
      VICTOR Sp. z o.o w Kielcach zmieszano z błotem przez rok czasu nikt !!! powtarzam nikt im nie pomógł !!!
    • Gość: elbląg Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:25
      trzeba to nagłośnić ..naciskać na media...przydała by się tv inaczej nic się
      nie zmieni i pewne osoby pozostaną tam gdzie ich być nie powinno.
      • Gość: fakt Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:32
        fakt w wielu miejscach nie jest ciekawie. ale może krok za krokiem coś się
        zmieni.kiedyś prawa pracownicze łamano we wszystkich nowo powstających
        marketach. teraz mam nadzieje już trochę się poprawiło. trzeba mówić o takich
        sprawach.jak widać na forum dot poprzedniego artykułu sprawa nie dotyczy
        pojedynczych osób ale całej masy.
    • Gość: gren skonczy sie tak samo jak w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:28
      Skończy sie tak samo jak w ARiMR, PIP nic nie wykryje, a szefostwo w nagrode
      dostanie awansik, raport nie zostanie opublikowany i wszystko cacy.
      • Gość: klient Re: skonczy sie tak samo jak w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:35
        Solidarność pomoże?
        Dobre sobie chyba pomoże sobie. Wałęsa gdzie moje 300 mln.
        Czy to źle, że kierownictwo nie pozwala palić. Uważam że dobrze. Wychodzi sobie
        paniusia z działu spożywczego w swoim białym fartuszki ićmi faję. Później
        podaje żywność. Jak to jest że wychodzi w fartuszku. Jakie są zachowane zasady
        higieny, wychodzi przecież na zewnątrz. Mimz daniem powinna jeszcze zapłacić
        kare. Wyłazi w ciuchach, jeżdżą samochody a później chrobska gotowe Dyscyplina
        w pracy musi być i odpowiada za to kierownictwo.
        Pozdrowienia dla tych pracowników, którzy ciężko pracują
    • Gość: elbląg Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:54
      wszyscy piszą na forum przy pierwszym artykule.Tam jest ciekawie bo Pani Prezes
      z Elbląga się odezwała ;)
      • Gość: żartowniś Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 18:20
        To nie prezes, to ja kochasiu.
    • Gość: związkowiec Wyzysk w Leclerc - cd. IP: 81.219.208.* 08.03.07, 20:05
      Panie W. Bartosz może z pomocą dla Leclerca oddeleguje Pan przewodniczącą NSZZ
      Solidarność p. Danutę Katanowską, która w pięknym stylu zniszczyła PKS
      Kielce.Sprawy Hipermarketów mógłby badać też przewodniczący NSZZ SOLIDARNOŚĆ
      Zwierzyński, Gwarantuję po miesiącu elektrownia odciełaby prąd a ludzie nie
      dostaliby pensji.Za trzy miesiące plac po byłym PASAŻU Świętokrzyskim poszedłby
      pod młotek No i podeślijcie dobrego prawnika KONIECZNIE -pomoże !!!!!
      • Gość: pstryk Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:22
        "Styropianowy etos Solidarności" - niewiem do końca o co chodzi ale smieszy
        mnie to ;))))

Dzisiaj nie ma związków zawodowych... wszyscy uciekli do biznesu i układów
        układzików.
    • Gość: kropka Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:25
      Brzydko
      • prawnik0 Re: Wyzysk w Leclerc - cd. 09.03.07, 18:38
        Witajcie Leclerki!:-)
        Widzę, że jest tu was dużo, szkoda, że na spotkaniu w kieleckiej siedzibie
        Federacji Młodych Socjaldemokratów z Panem
        Ziemowitem Nowakiem nie było Was tylu odważnych co tutaj na Forum... Tym
        niemniej ponawiam moją
        ofertę. Osoby, które chcą dochodzić roszczeń od E.Leclerka, ewentualnie chcą
        zeznawać proszone są o kontakt ze mną przez Federację Młodych Socjaldemokratów,
        ul Starodomaszowska 30/54, ewentualnie na mój nr kom. 691639981 - Sylwester
        Ślusarczyk
        Potrzebujemy świadków na potrzeby postępowań cywilnych w sądzie pracy i
        postępowania prokuratorskiego w związku z uporczywym łamaniem praw
        pracowniczych, fałszowaniem dokumentacji czasu pracy, pozbawieniam wolności itp
        Myślę, że zainteresowani wiedzą o jakie sytuacje chodzi...
    • Gość: bohaterka artykułu Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:59
      Pan Sylwester Ślusarczyk to jedyna osoba, która odważyła się nam pomóc
      bezinteresownie i jet naprawdę zaangażowany aby dalej nam pomagać. Wszystkie
      poszkodowane osoby mogą liczyć na wszelką pomoc i radę. Ujawnienie danych
      prawnika ma na celu aby ludzie wiedzieli ,ze to nie tylko obietnica pomocy ale
      konkretna osoba do której można się zgłosić i liczyć na pomoc. nie bójcie się
      walczyć o swoje pieniadze. bohaterka artykułu.
    • Gość: TO MY POSZKODOWANI Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:26
      NA FORUM PRZY PIERWSZYM ARTYKULE DOTYCZĄCYM E.LECLERCA SĄ NOWE DODATKOWE
      INFORMACJE O TYM CO SIE DZIEJE I JAKIE MAMY ZAMIARY.
    • Gość: . Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 15:53
      i się wzięli za dupę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka