Gość: pracownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:48 bardzo dobrze że piszecie o tym. wiecej i cześciej to nam pomoże. a co z tymi co odeszli też im ktoś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 07.03.07, 22:30 Juz nigdy nie zrobie zakupow w Leclercu. Nie bede nabijal kabzy zaboajadom. Wole kupowac w Spolem. Moze troche drozej ale az milo patrzy sie na zadowolony personel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R kiepskie masz argumenty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 06:57 bo pracownicy E. Leclerca którzy maja kontakt z klientem sa bardzo mili. Szczególnie kasjerki, nawet po 10 h pracy zachowują ten sam zaraźliwy optymizm. A w Społem... jakos tego nie zauwazyłem - kasjerki wygladają na sflustrowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zai Re: kiepskie masz argumenty... IP: *.slichoWice.pl 08.03.07, 09:59 I tu bym sie lekko nie zgodzila. Czesto chodze do Leclerka i panie siedzace na kasach wcale nie sa takie mile. Wrecz przeciwnie, pare razy juz mialam sytuacje w ktorych pani kasjerka dwa razy nabila na kase ten sam towar po czym nawet nie raczyla przeprosic (oczywiscie zwrot pieniedzy mozna otrzymac w punkcie obslugi klienta, stojac w kolejnej kolejce, czekajac az jakas kolenja mila pani sie wreszcie zjawi i raczy obsluzyc czekajace osoby). A jakbym tego nie zauwazyla i wyszla nie daj Boze ze sklepu to nikt z pracownikow nie raczyl by nawet spojrzec w moja strone a co dopiero oddac pieniadze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: kiepskie masz argumenty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:52 no to mamy odmienne zdania, do czego oczywiście mamy prawo. Ja podziwiam optymizm kasjerek, zwłaszcza po tym artykule, z którego widać, że dzieje sie tam źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.ds17.agh.edu.pl 07.03.07, 23:20 Ja bym się nie męczył, tylko odszedł od razu... a najlepiej jakby odeszli wszyscy, to od razu pracodawca by zmiękł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofi-ja Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 08.03.07, 08:44 A dlaczego w Społem wszystkie kasjerki itp sa takie stare wiekowo. Czyzby Społem tez bało sie młodych z dzieckiem albo w ciąży z perspektywa urlopu bądz zwolnienia lekarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R dlatego, że Społem dba o swoich pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:58 nie zwalnia ich, bo mają umowę na czas nieokreślony. Trzyma, bo stara kadra najlepiej się sprawdza... ot, dlaczego w Społem sa stare baby... a w marketach, telecentrach i innych molochach z obcym kapitałem z założenia ma być kilku miesięczna rotacja pracowników. Raz, że młoda kadra lepiej wpływa na wizerunek, a dwa pracownik i tak nie wytrzymuje takiego tempa pracy wiec zwalnia sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbląg Re: dlatego, że Społem dba o swoich pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:29 co wy o tym SPOŁEM ! zakończcie jedno potem kolejne już poleci! Odpowiedz Link Zgłoś
reklamy Re: Wyzysk w Leclerc - cd. 08.03.07, 09:29 czy to źle? Moim zdaniem, za to należą się brawa dla Społem. Szanują pracownika bez względu na wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "______"łodzeczka powtarzam ! gdzie byliście jak pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:55 VICTOR Sp. z o.o w Kielcach zmieszano z błotem przez rok czasu nikt !!! powtarzam nikt im nie pomógł !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbląg Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:25 trzeba to nagłośnić ..naciskać na media...przydała by się tv inaczej nic się nie zmieni i pewne osoby pozostaną tam gdzie ich być nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:32 fakt w wielu miejscach nie jest ciekawie. ale może krok za krokiem coś się zmieni.kiedyś prawa pracownicze łamano we wszystkich nowo powstających marketach. teraz mam nadzieje już trochę się poprawiło. trzeba mówić o takich sprawach.jak widać na forum dot poprzedniego artykułu sprawa nie dotyczy pojedynczych osób ale całej masy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gren skonczy sie tak samo jak w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:28 Skończy sie tak samo jak w ARiMR, PIP nic nie wykryje, a szefostwo w nagrode dostanie awansik, raport nie zostanie opublikowany i wszystko cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: skonczy sie tak samo jak w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:35 Solidarność pomoże? Dobre sobie chyba pomoże sobie. Wałęsa gdzie moje 300 mln. Czy to źle, że kierownictwo nie pozwala palić. Uważam że dobrze. Wychodzi sobie paniusia z działu spożywczego w swoim białym fartuszki ićmi faję. Później podaje żywność. Jak to jest że wychodzi w fartuszku. Jakie są zachowane zasady higieny, wychodzi przecież na zewnątrz. Mimz daniem powinna jeszcze zapłacić kare. Wyłazi w ciuchach, jeżdżą samochody a później chrobska gotowe Dyscyplina w pracy musi być i odpowiada za to kierownictwo. Pozdrowienia dla tych pracowników, którzy ciężko pracują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbląg Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:54 wszyscy piszą na forum przy pierwszym artykule.Tam jest ciekawie bo Pani Prezes z Elbląga się odezwała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żartowniś Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 18:20 To nie prezes, to ja kochasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Wyzysk w Leclerc - cd. IP: 81.219.208.* 08.03.07, 20:05 Panie W. Bartosz może z pomocą dla Leclerca oddeleguje Pan przewodniczącą NSZZ Solidarność p. Danutę Katanowską, która w pięknym stylu zniszczyła PKS Kielce.Sprawy Hipermarketów mógłby badać też przewodniczący NSZZ SOLIDARNOŚĆ Zwierzyński, Gwarantuję po miesiącu elektrownia odciełaby prąd a ludzie nie dostaliby pensji.Za trzy miesiące plac po byłym PASAŻU Świętokrzyskim poszedłby pod młotek No i podeślijcie dobrego prawnika KONIECZNIE -pomoże !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstryk Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:22 "Styropianowy etos Solidarności" - niewiem do końca o co chodzi ale smieszy mnie to ;)))) Dzisiaj nie ma związków zawodowych... wszyscy uciekli do biznesu i układów układzików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:25 Brzydko Odpowiedz Link Zgłoś
prawnik0 Re: Wyzysk w Leclerc - cd. 09.03.07, 18:38 Witajcie Leclerki!:-) Widzę, że jest tu was dużo, szkoda, że na spotkaniu w kieleckiej siedzibie Federacji Młodych Socjaldemokratów z Panem Ziemowitem Nowakiem nie było Was tylu odważnych co tutaj na Forum... Tym niemniej ponawiam moją ofertę. Osoby, które chcą dochodzić roszczeń od E.Leclerka, ewentualnie chcą zeznawać proszone są o kontakt ze mną przez Federację Młodych Socjaldemokratów, ul Starodomaszowska 30/54, ewentualnie na mój nr kom. 691639981 - Sylwester Ślusarczyk Potrzebujemy świadków na potrzeby postępowań cywilnych w sądzie pracy i postępowania prokuratorskiego w związku z uporczywym łamaniem praw pracowniczych, fałszowaniem dokumentacji czasu pracy, pozbawieniam wolności itp Myślę, że zainteresowani wiedzą o jakie sytuacje chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohaterka artykułu Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:59 Pan Sylwester Ślusarczyk to jedyna osoba, która odważyła się nam pomóc bezinteresownie i jet naprawdę zaangażowany aby dalej nam pomagać. Wszystkie poszkodowane osoby mogą liczyć na wszelką pomoc i radę. Ujawnienie danych prawnika ma na celu aby ludzie wiedzieli ,ze to nie tylko obietnica pomocy ale konkretna osoba do której można się zgłosić i liczyć na pomoc. nie bójcie się walczyć o swoje pieniadze. bohaterka artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO MY POSZKODOWANI Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:26 NA FORUM PRZY PIERWSZYM ARTYKULE DOTYCZĄCYM E.LECLERCA SĄ NOWE DODATKOWE INFORMACJE O TYM CO SIE DZIEJE I JAKIE MAMY ZAMIARY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wyzysk w Leclerc - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 15:53 i się wzięli za dupę Odpowiedz Link Zgłoś