Dodaj do ulubionych

Artysta z Kielc wyrzeźbił pomnik ofiar pogromu ...

IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 18.06.03, 13:04
Nie mam nic przeciwko artystom tworzącym w semickich klimatach.
Nie mam nic przeciwko Żydom, jako ludziom..Są tacy jak my, choć
czasem wydaje mi się, że niektórzy mają manię
wielkości..zwłaszcza w klasach rządzących.Nie mam też zamiaru (i
chyba jak większość normalnych ludzi) umniejszać ich krzywd i
zasług sprzed 60 ciu laty.Każdy naród ma prawo do swojej własnej
kultury i historii, ale na miłość boską nie może ona przesłonić
i zdominować kultury innych narodów! Wczoraj, w którymś z
dzienników słyszałam, że to co działo się w Oświęcimiu jest
nadal niedostatecznie rozpowszechnione, że społeczeństwo nadal
po szesćdziesięciu latach nie wie, co tam naprawdę sie działo i
kto tam zginął. Dlatego też konieczne jest stworzenie kolejnej
nauki, czy tez kierunku studiów kształcących w semickich
dziedzinach kultury, historii, a zwłaszcza historii z II wojny.
Każdy normalny, nawet niekoniecznie bardzo wykształcony Polak
dobrze wie, jaka rolę odegrali Żydzi w czasie wojny. Uczą tego w
szkołach każdego poziomu. Media, literatura i sama historia
bombardują nas tymi faktami.
Po co roztrząsać wiecznie te same problemy sprzed 60 ciu lat?
Przecież życie nie polega tylko na tym, żeby wyswięcać ciągle te
same semickie przeżycia, nikt przecież nie zapomina o historii.
Mam wrażenie momentami, że więcej wydarzeń sie święci z kręgu
kultury semickiej, niz naszej własnej, polskiej.Ale słuchając
wypowiedzi żydowskich przedstwicieli ma się wrażenie jakby
próbowali na siłę wyciągać fakty na nowo..Po co? Przecież, ani
nasze, ani następne pokolenia o tym nie zapomną..A krzywdy już
dawno powinny zostać zapomniane. O Polakach z Oświęcimia z
Katynia czy partyzantach mało się mówi, nikt nie zapomniał
jednak o ich istnieniu, a Żydzi ciągle o tym samym...
Obserwuj wątek
    • Gość: repeta "nazwisko...choc niemieckie, kojarzylo sie zle" IP: 80.111.1.* 18.06.03, 14:47
      Nazwisko Goebbels tez niemieckie, i tez kojarzy sie zile.
      Oj Ritter ,Ritter zajmij sie lepieniem krasnolodkow.
    • Gość: Jakub A cóż to za cenzura ??? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 17:30
      Gazeta Wyborcza - Kielce zdobyła się na niezwykły wprost wysiłek intelektualny.
      Przeczytała mój post!

Po czym usunęła go z forum.

Uruchomiono więc ponownie zapis cenzorski na tematykę prowokacji żydowsko -
      ubeckiej w Kielcach. Nastąpiło to w chwili, gdy antypolscy Żydzi mieszkający w
      Polsce rozpoczęli nowy zmasowany atak na naród Polski. Ten artykuł w kieleckiej
      GW nie jest przypadkowy, tak jak nie jest przypadkiem, że prowokacyjny pomnik o
      wymowie antypolskiej i z premedytacją fałszujący historię i fałszywie
      oskarżający społeczeństwo Kielc jest już gotowy. Ta akcja była przygotowywana
      wcześniej i skoordynowana z innymi antypolskimi imprezami żydowskimi w Polsce,
      między innymi z kolejnym postępem w przygotowywaniu w Warszawie za polskie
      pieniądze prowokacyjnego, oskarżającego Polskę, muzeum holokaustu żydowskiego!
      Podczas, gdy chorym w Polsce odmawia się pomocy medycznej z braku pieniędzy,
      wyasygnowano właśnie teraz aż 5 milionów złotych na rozpoczęcie prac przy tym
      muzeum. Dlaczego Żydzi nie upamiętniają własnego narodu za swoje?

Wczoraj odbyła się w Krakowie międzynarodowa konferencja pt. "Edukacyjna rola
      Oświęcimia", na której niejaki "profesor" Feliks Tych z Żydowskiego Instytutu
      Historycznego w Warszawie (wielokrotnie pisałem już o tej antypolskiej
      instytucji działającej za polskie pieniądze, w której dokonuje się fałszerstw
      historii Polski, m.in. to tam dopuszczono się sfałszowania tzw. "relacji Szmula
      Wasersztejna z Jedwabnego") w brutalny sposób oskarżył naród polski o
      współdziałanie z Niemcami w ludobójstwie!

Podobnie przemawiał znany "przyjaciel Kielc" prof. Israel Gutman z Instytutu
      Yad Vashem w Jerozolimie. M.in. powiedział: "Jeśli chodzi o Żydów polskich, to
      odpowiedzialność za ich śmierć jest też polska, bo byli to obywatele Polski",
      po czym zarzucił Polsce, że nie pomagała Żydom !!!
      Szczyt żydowskiej bezczelności.
      • Gość: Ania Re: A cóż to za cenzura ??? IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 18.06.03, 17:58
        Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Podczas, gdy chorym w Polsce odmawia się pomocy medycznej z braku pieniędzy,
        > wyasygnowano właśnie teraz aż 5 milionów złotych na rozpoczęcie prac przy tym
        > muzeum. Dlaczego Żydzi nie upamiętniają własnego narodu za swoje?

Właśnie,Żydów jest stosunkowo mało w porównaniu z innymi narodami,a pieniędzy
        mają więcej niż kilka państw razem wziętych, dlaczego zatem za swoje nie
        budują, otwierają, utrzymują?
        • Gość: Jakub Re: A cóż to za cenzura ??? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 21:26
          Dlatego mają pieniądze, bo działają za cudze. Trwa to od ucieczki z "niewoli"
          egipskiej i jest doskonale opisane w Biblii. Jest to instrukcja, jak w
          zorganizowany sposób okraść gospodarzy - przyjaciół i dobroczyńców. Nie na
          darmo międzynarodowe organizacje żydowskie od kilku lat rozgłaszają, że w
          Polsce Żydzi żyli w niewoli.

PS. Nie mam żydowskiej głowy do pieniędzy, dlatego dopiero teraz zauważyłem, że
          w poście powyżej napisałem chyba za małą sumę. Tam chodzi zapewne o 5
          miliardów, ale nie chce już mi się przeszukiwać archiwów, tym bardziej, że
          teraz wszystko płatne!
          • josarian Re: A cóż to za cenzura ??? 18.06.03, 21:44
            Ciekawe. To chyba jakieś homofobiczne i rasistowskie forum na łamach GW.
            Ze wszystkich "izmów" najgorszy jest kretynizm...
            Zgroza i głupota.
            Yo-Yo
            • Gość: aj-waj Re: A cóż to za cenzura ??? IP: 80.111.1.* 19.06.03, 00:06
              josarian napisał:

> Ciekawe. To chyba jakieś homofobiczne i rasistowskie forum na łamach GW.
              > Ze wszystkich "izmów" najgorszy jest kretynizm...
              > Zgroza i głupota.
              > Yo-Yo

Od rasizmu sa zydzi, kretynie.
    • Gość: Jakub Polacy nie byli w stanie ratować siebie IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 21:57
      Poniżej podaję komentarz rzetelnego historyka polskiego. Zwróćcie uwagę, kim
      jest Feliks Tych.

Mówi Leszek Żebrowski, historyk:

"Już od dłuższego czasu powielana jest teza, że Polacy są winni holokaustu
      przez sam fakt, że byli jego świadkami. Teraz przenosi się ona do Polski.
      Tymczasem prawda jest taka, że Żydzi w naszym kraju nie byli zasymilowani i
      trudno było ich ukrywać. I tak proporcjonalnie najwięcej ukrywano ich właśnie w
      Polsce, choć groziła za to kara śmierci, i to nie tylko tym, co ukrywali, ale
      całej rodzinie, a często sąsiadom.
      Nie bierze się w ogóle pod uwagę, że Polacy też przeżyli dramat, że tu również
      był polski holokaust, mimo że ukrywanie rodaków był dużo łatwiejsze. Polacy nie
      byli w stanie ratować siebie, a zarzuca im się, że nie zrobili powstania w celu
      uwolnienia więźniów z obozów koncentracyjnych, w tym z Oświęcimia.

Ta moda obwiniania Polaków narasta. Bryluje w tym prof. Feliks Tych, który jest
      zięciem Jakuba Bermana, jednej z głównych postaci polskiego stalinizmu. Przez
      całe lata zajmował się historiografią ruchu robotniczego, postaciami pokroju
      Róży Luksemburg. Teraz ma jednak nową specjalizację. O jego rzetelności niech
      świadczy fakt, że w 60. rocznicę powstania w warszawskim getcie pisał
      w "Gazecie Wyborczej", iż na własne oczy widział Polaków bawiących się na
      karuzeli pod murami getta. Tymczasem już wiele osób, m.in. Władysław
      Bartoszewski i Stefan Bratkowski, prostowało tę nieprawdę, iż ta karuzela nie
      była wówczas czynna.
      Sprawy, którymi zajmuje się prof. Tych, wymagają solidnych badań. Natomiast
      samą propagandą na pewno do prawdy nie dojdziemy."
    • Gość: BBB Artyści i ich dzieła IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 22:39
      Artysta mówi, że za komuny były inne czasy. Ludzie cenili sztukę i kupowali.
      Czy aby Artysta nie pomylił ludzi z komitetami, urzędami, instytucjami?
      Ciekawe, czy Artysta przypomina sobie „artystyczne żniwa” z okazji 1-go maja,
      22-go lipca, Wielkiej Socjalistycznej Rewolucji Październikowej itp.? Przy
      okazji pomniki wdzięczności Armii Radzieckiej, Bojownikom o Wolność i
      Demokrację, szczególnie tym z PPR, GL, AL, UB, KBW, SB?
      Teraz jest o wiele gorzej. Cóż bowiem mamy? Artysta Sławomir Micek stworzy na
      Kadzielni dzieło ze stali nierdzewnej. Dzieło będzie znaczące. Sam Artysta
      mówi: „Projekt, który zgłosiłem, z pewnością będzie łatwo rozpoznawalny,
      ponieważ wykonany zostanie ze stali nierdzewnej. Będzie lśnił nawet z daleka”.
      Artysta Józef Sobczyński uraczy nas ślimakiem. Ślimak będzie wykuty w kamieniu.
      Artysta Ritter chce uraczyć nas kamieniami. Wprawdzie nie jest to słup z
      nierdzewki ani ślimak, ale Artysta dodaje do tego ckliwą historię. Czy Artysta
      Ritter zna odpowiedź na wszystkie pytania w sprawie tzw. pogromu w Kielcach?
      Dobrze napisała Ania. Niech społeczność żydowska sfinansuje zakup u Artysty.
      Niech ustawi sobie dzieło gdzie chce. Ja tylko nie chcę za to płacić i
      niekoniecznie oglądać.
      Pozdrawiam
      • Gość: BBB Ops... zapomniałem IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 22:59
        Będą jeszcze pejsy.
        A czosnek tyż?
        • Gość: Jakub Re: Ops... zapomniałem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 23:08
          Uważaj, bo mnie ocenzurowali być może właśnie za pejsy. Choć był też "świetnie
          obrzezany żydowski fallus z pejsami", jako krytyczny opis tego arcydzieła
          żydzizmu.
          Żydzizm to kierunek w sztuce, jak kiedyś socrealizm (gdybyś na sztuce się
          przypadkiem znał). :)
          Czosnek też może cenzorowi zaszkodzić.
          Pozdrawiam
          • Gość: aj-waj a maca ? IP: 80.111.1.* 19.06.03, 00:02
            A maca to co? maca to rybka?
            • Gość: BBB Re: a maca ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 00:22
              Gość portalu: aj-waj napisał(a):
              > A maca to co? maca to rybka?

Rzeczywiście zapomniałem. Maca to dobra rzecz.
              A tak nawiasem, to ciekawe czy będzie można pomacać pejsy :)
              • Gość: aj-waj Re: a maca ? IP: 80.111.1.* 19.06.03, 01:25

> A tak nawiasem, to ciekawe czy będzie można pomacać pejsy :)
                i pomacac i wyssac,wszystko bedzie mozna:)

lubie pana watki, watki pana Jakuba tez.
                ps. nie,nie, zaden normalny inaczej.
          • josarian Re: Ops... zapomniałem 19.06.03, 00:04
            Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Uważaj, bo mnie ocenzurowali być może właśnie za pejsy. Choć był
            też "świetnie
            > obrzezany żydowski fallus z pejsami", jako krytyczny opis tego arcydzieła
            > żydzizmu.
            > Żydzizm to kierunek w sztuce, jak kiedyś socrealizm (gdybyś na sztuce się
            > przypadkiem znał). :)
            > Czosnek też może cenzorowi zaszkodzić.
            > Pozdrawiam

A ty reprezentujesz klasyczny przykład skrajnego kretynizmu.
            Wstyd mi za ciebie i tobie podobnych.
            Nie chce mi się z tobą i tobie podobnymi gadać. No bo o czym. To poziom bazaru,
            radyja Maryja i neofaszystowskich broszurek.
            Nie pozdrawiam
            Yo-Yo

• Gość: Jakub Re: Ops... zapomniałem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 02:01
              Jestem namiętnym słuchaczem Radia Maryja, Efekcie Jo-Jo. Lubię sobie pośpiewać
              Godzinki Ku Czci Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny. O ósmej rano
              otwieram kolejno: oczy, okno, radiomaryję i gębę, i ryczymy sobie z chłopakami
              z jakiegoś seminarium czy klasztoru na pół Sandomierza: Przybądź nam Miłościwa
              Pani ku pomocy...
    • Gość: Pal Re: Artysta z Kielc wyrzeźbił pomnik ofiar pogrom IP: uroczysko:* / 10.140.120.* 19.06.03, 00:42
      Mam nadzieje że ten pomnik będzie stał tylko w mieszkaniu tego semity.
      Pomnik powinien powstać pamięci 9 ofiar niewinnie skazanych i zamordowanych w
      pokazowym procesie przez ówczesne władze. Największą zbrodnią jest fakt że, ten
      akt mordu odbył się w imię prawa.

Istnieją niezaprzeczalne fakty dotyczące uknucia spisku i przeprowadzenia
      pogromu W Kielcach przez żydowskie organizacje. Óczesna władza składająca
      się z prożydowskiego elementu jak również samych żydów, była dość silna aby
      zorganizować i przeprowadzić taką akcję, posługując się mieszkańcami Kielc i
      póżniej obarczając ich winą.
      W histori Polski, szczególnie powojennej syjoniści sporo namieszali, zawsze
      znajdzie się grupa syjonickich wichrzycieli a bełkot ich będzie próbował
      zagłuszać każdy przejaw powiedzenia prawdy.
      Począwszy od pierwszego rozbioru Polski, Polacy spotykają się z przejawami
      antypolskości ze strony innych narodów, głównie zaborców.Wśród nich niezabrakło
      również żydów. Antypolskość była hołdowana, uprawiana i zalegalizowana przez
      prawie 150 lat. I nie można o tym zapominać, szczególnie w tej chwili. Obrońcy
      żydów na tym forum są zwykłymi podrzegaczami syjonistycznymi z zakorzenionym
      antypolskim nastawieniem w nagonce na Polskie społeczeństwo. Szczególnie w
      ostatnich czasach nagonka ta przybiera na sile, wobec ujawniania niektórych
      faktów historycznych, które mogły by stać się nie wygodne dla prożydowskich
      środowisk i z nimi sympatyzujących kręgów.

W ostatniej antypolskiej nagonce wysuwa się na pierwszy plan i nagłaśnia „pogrom
      kielecki", który, jak się można przekonać był perfidną wspólną prowokacją
      Sowietów i syjonistów, którzy w taki właśnie brutalny sposób chcieli zmusić
      ocalałych z Holocaustu hitlerowsko-banderowskiego żydów do osiedlenia się w
      Palestynie. W tej propagandzie nie dostrzeżono, że w tych właśnie latach Polską
      rządzili głównie syjoniści — i to zarówno w centralnych organach partyjnych,
      organach sądowych i rządzie. Nawet okrutną i dziś powszechnie uznaną za
      zbrodniczą policją polityczną czyli UB, kierował Jakub Berman - będący
      jednocześnie szefem masonerii światowej nad Wisłą. Berman miał tysiące
      żydowskich pomocników, którzy przybyli z ZSRR albo zostali przez Polaków
      uratowani. Ci nie pomni na to, Polakom przecież szkodzili aż do 1956 roku,
      później, najczęściej bez większych przeszkód wyjechali za granicę. Przypominam
      tylko niektórych: Anatol Fejgin, Luna Bristigerowa, Józef Światło, Stefan
      Michnik, Helena Wolińska, Salomon Morel, Różański i cała plejada innych w
      powiatowych komitetach partyjnych, w urzędach bezpieczeństwa, na dyrektorskich
      stanowiskach w gospodarce. Ostatnie badania nad „pogromem kieleckim" dowiodły,
      że była to nie tylko wielka prowokacja (autorzy mówią o inscenizacji) ale i
      mistyfikacja. Oto co na ten temat ma do powiedzenia Jan Kuraś prezes Sekcji
      Holocaustu przy Polish Historicul Society w USA:

„Na dużym na ćwierć strony zdjęciu w "Nowym Dzienniku" widzimy rząd trumien z
      zabitymi wiekami. Na przednim planie są dwie dziecięce trumienki, rzekomo z
      żydowskimi ofiarami pogromu. Jednakże przewód sądowy z roku 1946 w Kielcach,
      który odbył się dwa dni po »pogromie« ustalił, że zginęło tylko jedno dziecko
      żydowskie — i to daleko poza Kielcami". Trzeba więc zapytać, kogo—lub raczej co—
      pochowano w tych dziecinnych trumienkach. Dwóch Żydów-karzełków? Kiedy
      zapytano prof. Kersten, ile dzieci zginęło w Kielcach, profesor
      odpowiedziała: »Nikt nie wie czy i ile żydowskich dzieci zginęło w tym
      pogromie, bo i naprawdę nikt tego nie wypunktował«. Na pytanie, jak może
      wyjaśnić obecność dwu pochowanych trumienek na kieleckim kirkucie, pani
      profesor talmudycznie odpowiedziała na inny temat: »Jest mi znana wasza teza
      (że pogrom był inscenizacją i że w Kielcach pochowano trumny wypełnione
      cegłami), ale wy jej nigdy nie udowodnicie«. Na procesie trzech biegłych
      zeznało, iż (rzekomo) zbadało zwłoki ofiar pogromu i że dzieci między nimi nie
      było (protokół kieleckiego procesu w CA MSW, syg. SN (46, t. 2, k. 257-277,
      mps.). Dwie dziecinne trumienki, stojące na podwórzu szpitala św. Aleksandra w
      Kielcach, zamieszczone w "Nowym Dzienniku", jak również w licznych innych
      polskich gazetach, nie stoją tam przypadkowo lub w oczekiwaniu na zwłoki nie
      żydowskich pacjentów. Oficjalna »Kronika Filmowa« z lipca 1946 roku pokazuje,
      że te same trumienki są wnoszone na cmentarz na czele żałobnego orszaku po to,
      by jako pierwsze złożyć je we wspólnym żydowskim grobie... Poprzez umiejętną
      propagandę z 1946 roku — ubolewa dalej badacz — na Kielce i całą Polskę
      nałożono piętno »pogrobowców brunatnej zarazy«. Pięćdziesiąt lat później, ta
      sama propaganda, przy pomocy pióra Krystyny Kersten, utrwaliła w umysłach
      kielczan i wielu innych Polaków piętno i mit o »brutalnej ręce Polaka«. Mit ten
      jest tak silnie zakorzeniony u dzisiejszych kielczan, że nawet rzeczowe dowody
      (między innymi zdjęcia z kroniki filmowej), iż do grobu chowano puste lub
      cegłami wypełnione dziecięce trumienki, nic trafiają do przekonania. A dla
      chłodno i logicznie myślących Polaków pozostaje do rozwikłania zagadka: jeśli
      dla dekoracji pochowano na żydowskim kirkucie dwie dziecięce trumienki
      wypełnione cegłami, to ile dorosłych trumien nie zawierało
      nieboszczyków? ...Jesteśmy przekonani, że dalszy bieg rozprawy rehabilitacyjnej
      w Sądzie Najwyższym w Warszawie wyjaśni powyższe kieleckie tajemnice i zdejmie
      piętno barbarzyństwa z kielczan i wszystkich Polaków" („Teraz Polska", nr 1
      (98), 1998).

Dr Tadeusz Skowron, także pracownik naukowy istniejącego od 1988 roku PIH w
      USA, który problem „pogromu kieleckiego" zbadał, pisze co następuje:

„Szokiem było odkrycie, że korespondent londyńskiego „Timesa" powątpiewał w
      wiarygodność ofiar kieleckiej »ruchawki« (riots). W związku z tym, redaktorzy
      tego prożydowskiego pisma zamieścili krótki donos o kieleckich wypadkach na
      samym dole stronicy sportowej. Dziś na podstawie odnalezionych zdjęć »ofiar« w
      USA i raportów zachodnich korespondentów —którym pokazano »ofiary« w kostnicy i
      w szpitalu—twierdzimy, że pogrom nie był prowokacją ani masakrą, a inscenizacją
      i maskaradą... Wiele osób w kraju wzdryga się przed naszą hipotezą. Jednakże
      nawet bez naszych danych można powątpiewać o morderczym przebiegu pogromu.
      Wiadomo, że w lipcu 1946 roku rządom ZSSR-RP potrzebny był pogrom Żydów w
      Polsce. W dniu pogromu weszła na wokandę sądową sprawa Katynia. Po drugie, rząd
      ZSSR koniecznie chciał »wcisnąć« do Palestyny via Polska około 100 000 Żydów
      wychowanych w komunizmie w ZSSR. Palestyna miała być bazą ZSSR, wygodnie
      kontrolującą Morze Śródziemne i arabskie pola naftowe. Rząd Wielkiej Brytanii w
      żadnym wypadku nie chciał pozwolić na legalną imigrację Żydów, by nie zrażać
      sobie Arabów. ZSSR postanowił więc »wyemigrować« swoich agentów martyrologiczną
      metodą".

Jest to bardzo śmiała „hipoteza", która już dziś stała się „pewnikiem".
      Posłuchajmy dalej dr. Skowrona:

„W związku z tym aparat terroru w Polsce Ludowej sprowokował wiosną pogromy w
      Rzeszowie i Krakowie. Wyniki tych prowokacji były nadzwyczaj mizerne. W
      Rzeszowie pogrom się nie udał, w Krakowie pobito zaledwie jednego żyda. W końcu
      czerwca UB sfałszował wyniki referendum. W Norymberdze Katyń miał być omawiany
      począwszy od czwartego lipca. Władze komunistyczne nie mogły ryzykować, że
      pogrom 4.07.1946 r. w Kielcach się nie uda. W Kielcach musiało być
      zagwarantowanym, że jak nie poleje się krew żydowska, to musi się polać krew
      bydlęca. I tak się stało—szczególnie na podwórku na ulicy Planty użyto nadmiaru
      krwi bydlęcej, dla użytku zachodnich korespondentów. Stała ona tam kałużami
      jeszcze następnego dnia po pogromie (zamiast być wdeptana przez tłum w ziemię).
      Dla zw
      • Gość: cvs Re: Artysta z Kielc wyrzeźbił pomnik ofiar pogrom IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 23:18
        To jest belkot pijanego kieleckiego scyzoryka z uroczyska, i jak w tych
        Kielcach ma byc dobrze skoro do glosu dochodzi juz taki
        element "patryjotyczny"cvs.
    • Gość: Pal Re: Artysta z Kielc wyrzeźbił pomnik ofiar pogrom IP: uroczysko:* / 10.140.120.* 19.06.03, 00:47

Ileż musi być nienawiści wśród żydostwa wobec Polaków. Mówi się o
      antysemityźmie, ale niczym jest antysemityzm w porównaniu z nienawiścią żydów
      do Polaków.
      To żydzi powinni przeprosić Kielczan za wywołany pogrom i za skazanych na
      śmierć niewinnych Polaków, którzy chyba byli niewygodni dla ówczesnych
      prożydowskich władz,za dużo wiedzieli i mogliby im zaszkodzić. No i należało
      zatkać usta opinii publicznej i pokazać światu jakimi oprawcami mogą być
      Polacy!!!!
      Dzisiaj żydzi mają swoje państwo Izrael, ale za jaką cenę? To że sami siebie
      prawie unicestwili i poświęcili dla tego celu, to kto im pozwolił
      wykorzystywać inne narody do swych intryg i rozgrywek, perfidnie kłamać i żyć
      w zakłamanym przeświadczeniu i rozpowszechniać te kłamstwa na cały świat.
      I za to mamy, zwłaszcza my Kielczanie lubić żydów? Będziemy ich nienawidzieć
      i gardzić nimi i nigdy nie wybaczymy im tego co zrobili. Jesteśy ich żywym
      sumieniem, jeżeli w ogóle żydzi mają sumienie?

Kielczanie, - to żydzi zgotowali wam ten los, niezapominajcie o tym. To żydzi
      wywołali pogrom w Kielcach. Od samego początku winę przypisywali mieszkańcom
      Kielc, bo musiał być ktoś winny. Ale nikomu by nie przyszło do głowy że, to
      sami żydzi byli zdolni uknuć taki spisek. Czemu właśnie padło na Kielce? Bo
      gdzie indziej prożydowska władza nie była tak silna jak w Kielcach, a ubogim
      intelektualnie społeczeństwem można było łatwo manipulować.
      Dość już życia w kłamstwie i obłudzie żydowskiej. Trzeba powiedzieć prawdę.

To co stało się w Kielcach przy obchodach rocznicy 50 lecia pogromu to hańba
      dla Kielczan i wszystkich Polaków. Te słowa wypowiedziane przez żydowskiego
      premiera wobec zebranych ludzi i przedstawicieli polskiego rządu, były
      perfidnym kłamstwem i uknutym oskarżeniem jeszcze raz szargającym dobre imię
      niewinnie skazanych Polaków za pogrom. Nie było nikogo odważnego aby temu
      zaprzeczyć, tym bredniom i kłamstwom i szarganiu dobrego imienia Kielczanina.
      Widać jak głęboko żydowstwo przeniknęło do naszego społeczeństwa, jak się
      zakamuflowło, jak się zasymilowało(?), po to aby upokorzyć nasz naród i zgnoić
      totalnie. A to co oświadczył prezydent(żyd) w Jedwabnym jest dopełniemiem
      żydowskiego spisku.
      Może są tacy co nie dostrzegają spisku żydostwa, bardzo im współczuje i może
      trzeba ich pokierować, pomóc im i powiedzieć prawdę.

Jezeli w tym watku nie znajdujesz dla siebie tematu do rozmowy to go nie
      podejmuj, jeżeli jesteś żydem to to niech cię sumienie zjada, jeżeli
      sympatyzujesz z żydami - to napewno oni nie sympatyzują z tobą i napewno będą
      starali się kiedyś Ci zaszkodzić. Pozwól innym poznać prawdę.
      • Gość: cvs Re: Artysta z Kielc wyrzeźbił pomnik ofiar pogrom IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 23:26
        ...a komentarz jak w poprzednim poscie.I jak tu lubic kieleckich scyzorykow?
        To sa wszystko zydozercy.Inteligenty tyz nie lepsze.cvs z apteki dla ubogich.
    • Gość: aj-waj Jerzy Kosinski -czolowy tworca "zydzizmu" IP: 80.111.1.* 19.06.03, 08:13
      Kosinski tyz wielkim artysta byl,wzal "zydzizm" w swoje rece.
      Lecz" zydzizm" jako kierunek perfidny zabil swego zyda.
      To jedyna pozytywna strona " zydzizmu"
    • Gość: BBB Ile warte? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 23:55
      Żydzi są narodem pragmatycznym. Niemcy uchodzą także za pragmatyków.
      Już od jakiegoś czasu nie słyszy się o tym, że zagładzie Żydów winni są Niemcy.
      O zagładzie mówi się bezosobowo. Wiadomo, że Niemcy wypłacili Żydom
      niebagatelne odszkodowania. Wiadomo, przynajmniej szacunkowo, ilu Żydów zginęło
      w wyniku demokratycznego objęcia władzy przez Adolfa Hitlera.
      Aby przeliczyć na pieniądze (oczywiście w przybliżeniu) wartość ludzkiego
      istnienia wystarczy podzielić kwotę odszkodowań wypłaconych przez Niemców przez
      ilość ich ofiar.
      Nie chcę wszczynać dyskusji o tzw. pogromie w Kielcach. Gdyby tak jednak wg
      stawki określonej w negocjacjach Niemiecko – Żydowskich zapłacić za osoby,
      które zginęły w Kielcach, to problem byłby rozwiązany?
      Wszak na ulicach niemieckich miast nie stoją co krok pomniki, a pogromów było
      tam ...
      • przeciszczykiewicz Re: Ile warte? 22.06.03, 00:25
        Gość portalu: BBB napisał(a):

> Żydzi są narodem pragmatycznym. Niemcy uchodzą także za pragmatyków.
        > Już od jakiegoś czasu nie słyszy się o tym, że zagładzie Żydów winni są
        Niemcy.
        > O zagładzie mówi się bezosobowo. Wiadomo, że Niemcy wypłacili Żydom
        > niebagatelne odszkodowania. Wiadomo, przynajmniej szacunkowo, ilu Żydów
        zginęło
        >
        > w wyniku demokratycznego objęcia władzy przez Adolfa Hitlera.
        > Aby przeliczyć na pieniądze (oczywiście w przybliżeniu) wartość ludzkiego
        > istnienia wystarczy podzielić kwotę odszkodowań wypłaconych przez Niemców
        przez
        >
        > ilość ich ofiar.
        > Nie chcę wszczynać dyskusji o tzw. pogromie w Kielcach. Gdyby tak jednak wg
        > stawki określonej w negocjacjach Niemiecko – Żydowskich zapłacić za osoby
        > ,
        > które zginęły w Kielcach, to problem byłby rozwiązany?
        > Wszak na ulicach niemieckich miast nie stoją co krok pomniki, a pogromów
        było
        > tam ...
        BARDZO DOBRY TEKST. CORAZ CZESCIEJ MOWI SIE O POLAKACH JAKO HITLEROWCACH,
        A NIEMCY TO TACY DOBRZY KULTURALNI LUDZIE PRZYJACIELE ZYDÓW.
        • Gość: BBB Re: Ile warte? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 00:53
          przeciszczykiewicz napisała:
          > BARDZO DOBRY TEKST. CORAZ CZESCIEJ MOWI SIE O POLAKACH JAKO HITLEROWCACH,
          > A NIEMCY TO TACY DOBRZY KULTURALNI LUDZIE PRZYJACIELE ZYDÓW.

Dzięki!
          Także marzę o tym, aby być pragmatycznym. Jednak pytanie pozostaje.
          Ile jest warte ludzkie życie?
          Pozdrawiam
          • janosik6 Re: Ile warte? zycie zyda dla scyzoryka ? 22.06.03, 11:05
            ci chodzi Aniu ?
            NIC !!!!
            I udowodnili to scyzoryki mordojac ich dziesiatkami..
            A teraz udaja i oni i ich pokolenia ze nie wiedza co jest grane.
            O co ci chodzi Aniu ?
            Masz wyrzuty sumienia za swoich ?
            Chcesz sie jaka z tego wytlumaczyc?
            Idz i pierdolnij plackiem na podloge jakiegos kosciola..
            I pros o przebaczenie i PLACZ krokodylowymi lzami..
            I przestan pierdolic farmazony..
            Po hitlerowcach najwieksza krzywda spotkala zydow w polsce.
            TO JEST PRAWDA czy sie tobie i takowym jak ty pojebusa podoba czy nie.
            Nie dosc ze zostali zdziesiatkowani to jeszcze i ogoleni ze wszystkiego.
            A wiadomo ze wszystko co jalepsze i najladniejsze w kazdym polskim miasteczku
            to bylo zydowskie .
            Polskie to byly lepianki i nory ...
            Zydzi wiecej zrobili dla polski i polakow jak te pojebane czarne
            zlodzieje , jak te pedaly w czarnych sukienkach.
            Ale w polsce sie czci tych co cie pierdola co cie okradaja ,
            Co cie zdradzaja <czarne pindry sukienkowe>jak uczy historia...
            Tak ze nie swiroj daj se spok. z zydami .
            Zajmij sie tymi klechami popierdolonymi.
            Zajmij sie tymi pojebusami z krakowa co za panstwowe pieniadze
            chca budowac kopiec dla tego palanta z watykanu <za jego zycia>
            Niestety wszystko to odbywa sie za jego zgoda.
            • Gość: Ania Re: Ile warte? zycie zyda dla scyzoryka ? IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 22.06.03, 12:16
              janosik6 napisała:

> NIC !!!!
              > I udowodnili to scyzoryki mordojac ich dziesiatkami..
              > A teraz udaja i oni i ich pokolenia ze nie wiedza co jest grane.
              > O co ci chodzi Aniu ?
              > Masz wyrzuty sumienia za swoich ?
              > Chcesz sie jaka z tego wytlumaczyc?
              > Idz i pierdolnij plackiem na podloge jakiegos kosciola..
              > I pros o przebaczenie i PLACZ krokodylowymi lzami..
              > I przestan pierdolic farmazony..
              > Po hitlerowcach najwieksza krzywda spotkala zydow w polsce.
              > TO JEST PRAWDA czy sie tobie i takowym jak ty pojebusa podoba czy nie.
              > Nie dosc ze zostali zdziesiatkowani to jeszcze i ogoleni ze wszystkiego.
              > A wiadomo ze wszystko co jalepsze i najladniejsze w kazdym polskim miasteczku
              > to bylo zydowskie .
              > Polskie to byly lepianki i nory ...
              > Zydzi wiecej zrobili dla polski i polakow jak te pojebane czarne
              > zlodzieje , jak te pedaly w czarnych sukienkach.
              > Ale w polsce sie czci tych co cie pierdola co cie okradaja ,
              > Co cie zdradzaja <czarne pindry sukienkowe>jak uczy historia...
              > Tak ze nie swiroj daj se spok. z zydami .
              > Zajmij sie tymi klechami popierdolonymi.
              > Zajmij sie tymi pojebusami z krakowa co za panstwowe pieniadze
              > chca budowac kopiec dla tego palanta z watykanu <za jego zycia>
              > Niestety wszystko to odbywa sie za jego zgoda.

Jesteś prymitywnym prostakiem..niestety, na wiecej słów szkoda czasu...
              Sam sobie wystawiłeś świadectwo.Jeżeli Papież dla Ciebie jest palantem, to
              przynajmniej świętym palantem, a Jego rozum, mimo że niemal 90 cioletni, to dla
              Ciebie i takich jak Ty nieosiągalny..Wiesz, że debilizm to choroba, którą można
              leczyć?
              • janosik6 Droga Aniu i chcesz go leczyc ?jaja sobie robisz ? 22.06.03, 20:21
                • Gość: Pal Re: Droga Aniu i chcesz go leczyc ?jaja sobie rob IP: uroczysko:* / 10.140.120.* 22.06.03, 23:15
                  Zyddzi zawdzięczają Hitlerowi powstanie po wojnie Izraela. To Hitler był tym
                  wybrancem Izraela ktory wskrzesi ich państwo. Ceną powstania Izraela była wojna
                  światowa która pochłonęła miliony niewinnych ofiar. Ofiar które przyczyniły sie
                  do odnowienia zydostwa świtowego. To że zydzi sami siebie mordowali i
                  ekterminowali , bo Hitler to był zyd i wykorzystał w podstępny sposb naród
                  niemiecki, było pod kontrolą najwyższych elit zydowskich. Zydzi są
                  odpowiedzialni za wojnę światową i za miliony niewinnych ofiar.
                  • Gość: Filip Re: To Hitler IP: *.look.ca 23.06.03, 05:20
                    DOKLADNIE !
    • Gość: grzesiek Re: Artysta z Kielc wyrzeźbił pomnik ofiar pogrom IP: 213.241.91.* 23.06.03, 16:14
      Niech się zgłosi do dyrektora Muzeum Narodowego, który nawet w Echu Dnia
      obnosi się z swoim żydostwem. W ramach wsparcia swoich może pomoże. A
      graficiarze z pewnością będą mieli kolejny ciekawy obiekt zainteresowania.
      Artyście proponuję również ciąg pomników pt. Holokaust Palestyńczyków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka