Dodaj do ulubionych

Dotyczy poszukiwań Madzi

IP: *.wro.vectranet.pl 15.07.07, 00:37
Witam. Już wcześniej pisałam w innym wątku, że jestem z Wrocławia. Niestety
nie mam dostępu do Waszych gazet, w związku z czym nie wiem co dzieje się w
sprawie poszukiwań tej dziewczynki. Proszę Was tylko o to, abyście w tym
wątku pisali o tym, czy cos wiadomo nowego w sprawie tej dziewczynki. Mysle,
że nie jestem jedyną ososbą, która interesuje sie wynikami poszukiwań.
Niestety media ogólnokrajowe całkowicie umilkły w tym temacie. Zarzucaja nas
jedynie informacjami odnosnie Leppera czy też innych gburów politycznych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 15.07.07, 01:34
      ...poniewaz media nie sa polskie w 96%....a obcych los "tej dziewczynki"...nie
      interesuje wogole....podobnie jak media nie interesuje mnostwo innych rzeczy
      spolecznie waznych....dzis juz do cna skolowani medialnie Polacy sami nie
      wiedza co dla nich bardziej wazne a co mniej wazne...
      W wymiarze spolecznym tragedia dziewczynki jest tragedia calego
      spoleczenstwa...podobnie jak smierc kogos w wypadku drogowym....

...Boze o czym on pisze...?

...Jesli uswiadomisz sobie ze kilka minut temu na jednej z krajowych drog w
      wypadku samochodowym stracil zycie CZLOWIEK.

...CO MYSLISZ - eee tam - to tylko zginal czlowiek....TAK - masz calkowita
      racje ;
      "....to tylko zginal czlowiek..."

....ile papieru ....ile dni....ile godzin wywiadu poswiecily mu media...?
      ....wszyscy zyli jeszcze tego samego dnia gdy zginal ow czlowiek...(dzieki
      zamieszczonej w gazecie informacji)...jego tragedia...ale nastepnego dnia juz
      nikt o tym fakcie mie pamietal...az przyszedl nastepny weekend i iwszyscy juz
      zyli tragedia innego czlowieka...ktory stracil zycie w bardzo podobny sposob..

...niepolska prasa nie wraca do wiadomosci sprzed tygodnia, miesiaca,
      roku...nie ninteresuje ja los rodzin, bliskich znajomych ....ofiar.
      ...niepolska prasa pedzi szybko na oslep za kolejna sensacja...bo kolejna
      sensacja nabija jej kase....

"...bo to jest kasa"....jak spiewala inna dziewczynka w jakims TV programie
      odkrywania mlodych talentow...z grubym niepolskim - takze Manem.

...nie gniewaj sie na mnie za uszczypliwa forme mojego listu...w koncu jestem
      ci wdzieczny za twa wrazliwosc ...za okazana troske o kogos...o czyjes zycie.
      ...jestes kims bardzo wyjatkowym...dziekuje
      • Gość: Freak Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:51
        Filip, już troche byś miał godności i akurat w tym temacie byś tych swoich
        kocopołów nie wypisywało
    • Gość: Jan Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:44
      Nie sluchaj Filipa, to jeden z politykierow, ktory przy tej okazji chce cos ugrac dla siebie - widzi jakies spiski, knowania itp.
      Co do sprawy - Sa na tym forum 2 watki nt temat, jeden podwieszony, drugi musisz znalec w wyszukiwarce, tam jest troche nowosci. Niestety nie ma ich za wiele - brak przelomu w sledztwie, trwaja poszukiwania, brak konkretnych ustalen.
    • alla37 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 15.07.07, 10:48
      Znajdż w wyszukiwarce stronę Echa Dnia ta gazeta codziennie pisze na ten temat.
      • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 15.07.07, 14:21
        alla37 napisała:

> Znajdż w wyszukiwarce stronę Echa Dnia ta gazeta codziennie pisze na ten temat.

Czy to tu???
        www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070713/REPORTAZ/70712121&SearchID=73287251268097
        • alla37 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 15.07.07, 19:34
          Tak. Nie mam dostępu do prasy kieleckiej i codziennie czytam Echo Dnia w
          internecie.
          • Gość: mia Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 22:28
            madzia miala romans..............z panem instruktorem.podobno.niech ciocia
            pietnastka opowie wszystkim jak jest naprawde.ona wie czy mieli romans.
            • Gość: mia Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 22:28
              tak mi sie wydaje.
              • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 17.07.07, 00:22
                Gość portalu: mia napisał(a):
                > madzia miala romans..............z panem instruktorem.podobno.niech ciocia
                > pietnastka opowie wszystkim jak jest naprawde.ona wie czy mieli romans.
                > tak mi sie wydaje.

A skąd takie masz wieści? jeżeli to wyssane z palca to już masz problemy...
                • Gość: Filip Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 17.07.07, 00:48
                  ...nie nie ma problemu...nie ustajcie w swych domniemaniach poniewaz wolno wam
                  o tych rzeczach pisac...
                  ...byc moze czyjas wersja okaze sie trafna ...trzeba sie wsluchiwac we wlasna
                  intuicje...i nikt wam tego nie jest w stanie zabronic...

..wlasnie dlatego pytalem o material filmowy...czy ktos zakladal ze taki
                  material zostanie uzyty... w celu zmylenia dochodzenia...
                  madzia wychodzi z tunelu...i co dalej...podjezdza samochod ...a w nim ten sam
                  czlowiek ktorego pozegnala przed tunelem....i co dalej...?

...czy miala romans...?....jesli miala to znaczy ze wyjazd jej "na konie"...nie
                  byl tego wieczoru jedynym....

...czy mozecie to potwierdzic...?

...zwykle na 92% morderstw jakie zdazaja sie na swiecie - tego typu..jak
                  ten...i tu owaga;...OFIARA ZNALA DOBRZE PRZESTEPCE...BYLA Z NIM W BLISKIM
                  KONTAKCIE....stad odbieramy takie przypadki jako tragedie...poniewaz morderstw
                  dopuszczaja sie najblizsze osoby.

...w jakim kolorze byl ow swetr ?...bo byc moze ja okreslilem go jako torebka,
                  torba lsniaca czewona....(takie bylo moje pierwsze wrazenie)

• Gość: Filip Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 17.07.07, 00:59
                    ...mam jeszcze jeden pomysl;

...policja powinna dostarczyc laptop "cioci"...by dac jej szanse porozmawiania
                    z nami...by mogla dokladnie opowiedziec w szczegolach co zaszlo tego wieczoru...
                    ...w koncu odnalezienie siostrzenicy jest takze w jej interesie..czyc nie...?
                    • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 17.07.07, 02:00
                      Gość portalu: Filip napisał(a):

...by dac jej szanse porozmawiania
                      > z nami...by mogla dokladnie opowiedziec w szczegolach co zaszlo tego wieczoru..
                      > ...w koncu odnalezienie siostrzenicy jest takze w jej interesie..czyc nie...?

A może dziewczynie w tej sprawie nie jest wolno nikomu nic mówić, albo nic nie
                      wie, mówi prawdę, a pod wpływem emocji trochu haotycznie .
                      Może i by mogła, ale my żyjemy w Polsce i pamiętamy jak bywało...???
                      • Gość: mia Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:39
                        mozna przypuszczac ze byl romans.czy to wazne skad wiem,a jesli juz to piszmy
                        wszystko o czym uslyszymy,to moze cos sie znajdzie.takie mnie sluchy doszly to
                        wam pisze,a chyba lepiej zeby miala romans i gdzies tam sobie byla niz..........
                  • Gość: Gama Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.chello.pl 17.07.07, 07:38
                    Wiem, że w tej sytuacji to pierdoła, ale tak na zaś-nie swetr tylko SWETER.
                    • Gość: sweter Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 17.07.07, 12:13
                      ..zgadza sie...sweter...przeciez nie mozna wiedziec wszyskiego...
    • Gość: Moni Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dialog.net.pl 17.07.07, 08:11
      Boże. Co wy wypisujecie??? 11 latka miała romans...Normalnie ręce mi opadły.
      Mam 11 letnią córkę i mam z nią bardzo dobry kontakt, z jej rówieśniczkami
      również. Ja wiem, że teraz czasy się zmieniają, dzieci szybciej dorastają, ale
      żeby aż tak bardzo, nie sądzę. Przykre jest to, że piszecie takie bzdury. Mam
      nadzieję, że tych wątków o Madzi nigdy nie przeczyta jej mama. I chociaż już z
      mniejszym optymizmem, jednak w dalszym ciągu wierzę, że ta dziewczynka
      odnajdzie się żywa.
      • Gość: ola Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:42
        sa rozne przypadki,nie mozna wykluczyc takiej opcji.nawet 11 latki maja uczucia
        tylko zle je lokuja.nieprawda?masz corke,ok moze ma inny charakter.moze madzia
        to mala buntowniczka ,nie znamy jej.trzeba szukac gdzie sie da,rozwazac kazde
        przypuszczenia.mam nadzieje ze madzia sie znajdzie.
        • Gość: s-1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: 80.51.192.* 17.07.07, 13:06
          a rozne przypadki,nie mozna wykluczyc takiej opcji.nawet 11 latki maja uczucia
          tylko zle je lokuja.(...).moze madzia
          to mala buntowniczka ,nie znamy jej.trzeba szukac gdzie sie da,rozwazac kazde
          przypuszczenia.mam nadzieje ze madzia sie znajdzie.

Zaginęło dziecko, a wielu tu próbuje doszukiwać się winy w jej postępowaniu,
          faktem jest wracała dość późno i przez teren trochę mniej bezpieczny, zapewne
          szczególnie pilnowany, ale to nie znaczy że "każdy" miał prawo, zrobić to o cym
          tu rozważamy....
          • Gość: ola Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:39
            nikt jej nie ocenia,tak jak ty i wiele osob czekam na jej odnalezienie.myslisz
            ze siadam przed komp. poto zeby sobie tylko popisac,nic bardziej
            mylnego.martwie sie o nia i probuje szukac roznych rozwiazan.
        • Gość: Moni Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dialog.net.pl 17.07.07, 13:08
          "sa rozne przypadki,nie mozna wykluczyc takiej opcji.nawet 11 latki maja
          uczucia
          >
          > tylko zle je lokuja.nieprawda?masz corke,ok moze ma inny charakter.moze
          madzia
          > to mala buntowniczka ,nie znamy jej.trzeba szukac gdzie sie da,rozwazac kazde
          > przypuszczenia.mam nadzieje ze madzia sie znajdzie."
          Masz dużo racji w tym co piszesz. Mam córkę, zgadza się. Być może ma inny
          charakter. Co nie oznacza, że i moja córka nie jest buntowniczką. Też przeżywa
          swoje "pierwsze miłości". Napisałam przecież, że teraz dzieci dojrzewają
          szybciej. Być może Madzia kochała się platonicznie w swoim trenerze, tego nie
          wykluczam. Ale mówienie o romansie uważam za lekka przesadę. Przynajmniej nie
          ze strony tej dziewczynki. Jestem przekonana, że Madzia nigdzie nie poszła z
          własnej woli. I tak jak Wy wszyscy cały czas wierzę w to, że znajdzie się cała
          i zdrowa.
          • Gość: s-1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: 80.51.192.* 17.07.07, 13:24
            > Jestem przekonana, że Madzia nigdzie nie poszła z
            > własnej woli. I tak jak Wy wszyscy cały czas wierzę w to, że znajdzie się cała
            >i zdrowa.

Czasu zatrzymać nie sposób, a czego nie zrobimy teraz, stracone na wieki i
            właśnie dlatego warto jeszcze wszystkie możliwe warianty zdarzenia brać pod
            uwagę, tym bardziej że na co dzień widzimy wiele dziwnych zachowań różnych ludzi...
          • Gość: ja Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:35
            a dlaczego nie,nie wiem,mogl jej naopowiadac roznych rzeczy typu;zabiore cie
            tu,pokaze ci ciekawe miejsce....i tak dalej.mogla pojechac.ufala mu.ale wcale
            nie musialo tak byc oczywiscie.a co do slowa "romans"to moze faktycznie zle
            okreslenie.
            • Gość: Ania Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dialog.net.pl 17.07.07, 13:44
              Zgadzam się z Wami co do tego, że mogła mu ufać. Ba, myślę że mu ufała. Może
              źle się wyraziłam. Chodzi mi tylko o to, że nie można tu mówić o romansie.
              Mozna jedynie mówić o miłości platonicznej. Jednego jestem pewna w tej sprawie.
              Napewno jest w to zamieszany ktoś, kto Madzię znał i komu Madzia ufała. Nie
              znam Kielc, ale z Waszych postów wyczytałam, że droga, którą Madzia wracała to
              teren zabudowany. Więc jeśli ktoś obcy próbowałby ją uprowadzić, myslę że ktoś
              cokolwiek by słyszał. Cały czas jednak wierzę, że wszystko dobrze się skończy.
              • Gość: s-1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: 80.51.192.* 17.07.07, 14:32
                > Nie znam Kielc, ale z Waszych postów wyczytałam, że droga, którą Madzia
                > wracała to teren zabudowany. Więc jeśli ktoś obcy próbowałby ją uprowadzić,
                > myslę że ktoś cokolwiek by słyszał.
                > Cały czas jednak wierzę, że wszystko dobrze się skończy.

Na pewno coś ludzie wiedzą, słyszeli, widzieli, ale wiesz jak to jest, na
                miejscu starach cokolwiek napisać, nie jesteśmy tu anonimowi, a sprawa dość
                tajemniczo wygląda, to i nie ma się dziwić tak wielkiej powściągliwości słowa.
                Wiemy, że plotka jest definiowana jako rozpowszechnianie niepewnych,
                niesprawdzonych wiadomości, a tu raczej nikt nie rozpowszechnia negatywnych czy
                złośliwych, raczej ma charakter spekulacji i nie jest trudna do sprawdzenia.
                • Gość: bubak Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:45
                  no wlasnie ludzie cos by slyszeli i widzieli i moze boja sie opowiedziec
                  albo
                  nic nie slyszeli i nie widzieli, bo na przykład poszła gdzies sama, albo z kims
                  znajomym, kto u ludzi nie wzbudzał podejrzeń
                  • Gość: s-1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: 80.51.192.* 18.07.07, 11:45
                    bo na przykład...

I tu właśnie tego nam wszystkim brakuje by pomóc dziecku
    • Gość: Moni Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dialog.net.pl 18.07.07, 13:39
      Mam do Was pytanie. Czy są jakieś nowe informacje odnośnie Madzi? Od dwóch dni
      nie ma żadnej wzmianki w internecie na temat poszukiwań. Może w prasie lokalnej
      podali jakieś nowe szczegóły? Pozdrawiam
      • Gość: bubak Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:30
        nic nowego. Napisali z kolei ze zaginala kolejna dziewczynka tym razem 13-letnia.
        • Gość: inka Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.chello.pl 19.07.07, 13:02
          w dzisiejszej gazecie jest mała wzmianka o Madzi, i o tej kolejnej zaginionej
          dziewczynce. Zadnych nowych wiadomosci.
          • Gość: Moni Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.wro.vectranet.pl 19.07.07, 14:17
            Dziękuję. Przykre jest to, że nie ma żadnych nowych informacji.Przeciez to już
            kolejny, trzeci tydzień poszukiwań;((
            • Gość: roza Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.07.07, 14:38
              Musimy mieć nadzieję,że Madzia jest cała i zdrowa ,tylko..nie mogła inaczej i z
              tego tytułu z pewnością jest zakłopotana.
              • Gość: F. Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 19.07.07, 15:40
                ...mnie osobiscie zadziwia....milczenie rzecznika Policji....na zachodzie
                przynajmniej raz dziennie taki rzecznik mialby kilka slow do powiedzenia w
                mediach.............a w kieleckiem po zniknieciu czlowieka cisza....taka ruska
                cisza ..."u nas mnoga luda"....u nas olal czlowieka....u nas ludzi na kopy...i
                kto by sie tam przejmowal....jedna czy dwoma dziewczynkami....wszak to
                dziewczynki....wielkiego pozytku z tego nie bedzie ....tak czy inaczej -
                "docelowo wyrosnie z tego mocher"

...i wlasnie dla dobra sledztwa....bynajmniej nie dla dobra zycia ....milczymy
                sobie....ot tak sobie milczymy....a milczenie nasze w zloto sie przemienia.
                • Gość: Filip Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 19.07.07, 15:54
                  ...jest taki portal; "WIRTUALNA POLSKA"...w tym wlasnie portalu powinna sie
                  pojawic fotografia Madzi - film i krotka notka...by mlodzi ludzie szukali
                  zaginionych wsrod mlodych....

....ale Wirtualna Polske bardziej interesowal los prostytutek ktore mordowal
                  jakis umyslowo chory w Ipswich -UK....niz los zaginionych dzieci w Polsce...

...k...mac...media lewactwa post-komunistycznego...wy z tego dna - systemu...ze
                  swej popieprzonej mentalnosci nie wybrniecie ....

...bo to jest programowe odwracanie uwagi od problemow spolecznych !
                  • Gość: s-1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: 80.51.192.* 19.07.07, 17:46
                    > Przykre jest to, że nie ma żadnych nowych informacji.Przeciez to już
                    > kolejny, trzeci tydzień poszukiwań;((

Wątpię bardzo, czy jakiekolwiek poszukiwania są prowadzone, papierkowa robota
                    odwalona i czekanko aż coś samo wpadnie. Wyżej ładnie jest to napisane, "da my
                    kulturnyj narod, a ludiej u nas mnoga". Ale doskonale może być całkiem inaczej
                    uruchomiono wszechstronnie rozbudowane programy, połączono z dobrą informacją
                    społeczeństwa, a i media też maja duży wpływ na pomoc w odnalezieniu, liczę tu
                    szczególnie na "Itakę" i tylko patrzeć...
                    A jak nie ma ujawnianych żadnych bieżących informacji to też proszę sie nie
                    dziwić że takie słowa padają, często bliskie prawdy. Mówią też że jawność
                    najlepszym narzędziem w walce z korupcją, a na polityków najskuteczniejszym
                    batem jest Mazur...
                    • Gość: kak to? czy na saubera1 nie ma bata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:48
                      ?
                  • Gość: bubak Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:37
                    aż się Filip dziwię, ale zgadzam się z Tobą
                    • Gość: F. Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 20.07.07, 01:02
                      ...no wlasnie "bubak"....cos w tym jest niepokojacego...och nie tylko dla
                      najblizszych tej dziewczyny...ale dla kazdego obywatela po czesci....

• Gość: s-. Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: 80.51.192.* 20.07.07, 01:16

"F" choc to brzmi dosc wieloznacznie, to cos w tym jest, na pewno nagle silne
                        poczucie wielkiego niepokoju wzrasta...
                        Co się dzieje???
                        • jankanty1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 20.07.07, 17:31
                          z każdym mijajacym dniem bez żadnych wiści nadzieja słabnie , oby nie stalo się
                          najgorsze
                          • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 20.07.07, 17:49
                            jankanty1 napisał:

> z każdym mijajacym dniem bez żadnych wiści nadzieja słabnie , oby ...

Wiemy dużo, że kiedyś wieczorem w drodze powrotnej z jazdy konnej do domu
                            zaginęło dziecko, kilka drobnych faktów z tym związanych, kilka przedstawionych
                            filmików, krótkich doniesień prasowych, wzmianki w pozostałych mediach, były
                            prowadzone intensywne poszukiwania w okolicy. Był też jasnowidz, który coś nie
                            jasnego powiedział, jak doniosły media. Tu na forum kilka hipotez przedstawiono
                            i coś tam jeszcze.
                            Pytanie co dalej?
                            A może jest już coś wiadomo???

nie ma go w domu i nikt nie wie co się stało,m tyle czasu żadnych wieści
                            zawcześnie by wyrokować
                            • Gość: F. Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 20.07.07, 22:04
                              >Wiemy dużo, że kiedyś wieczorem w drodze powrotnej z jazdy konnej do domu
                              zaginęło dziecko, kilka drobnych faktów z tym związanych,<

...to juz cos....wiec mamy analogiczna sytuacje...

• Gość: LLLuddzzzieee!! weźcież tego zboczeńca saubera1 za ryj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 22:51
                              przecież to jest nienormalna sytuacja!!! czy ktos śledzi te wątki? on sobie
                              robi jaja w żywe oczy!!!
                              • sauber1 Re: weźcież tego zboczeńca saubera1 za ryj!!!! 20.07.07, 23:02
                                Gość portalu: LLLuddzzzieee!! napisał(a):

> przecież to jest nienormalna sytuacja!!! czy ktos śledzi te wątki? on sobie
                                > robi jaja w żywe oczy!!!

Ja bardzo przepraszam że nie w temacie, ale przywykłem do tego że prostactwo do
                                mnie mówi na pan, słuchajcie no Wy jak tam Wam, co Was tak boli moja tu obecność???
                                • Gość: ciemnowidz aresztujcie go!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:11
                                  mam takie przeczucie że on macza palce!!
    • Gość: Moni Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.wro.vectranet.pl 20.07.07, 22:01
      Dobry wieczór z Wrocławia...w kolejny wieczór zajrzałam tu mając nadzieję, że
      przeczytam jakąś dobrą wiadomość o Madzi. Niestety nic nowego nie wyczytałam
      ani na Waszym forum ani w internecie. Sama jestem zaskoczona jak bardzo
      przezywam całą tą sytuację. Pewnie dlatego, że mam córkę w wieku Madzi.
      Piszecie wiele postów na temat tej dziewczynki. Napiszcie jak wyglądają te
      poszukiwania w Kielcach na chwilę obecną, czy nadal szukają tak intensywnie jak
      w pierwszych dniach i czy naprawdę te poszukiwania były tak wnikliwe jak pisały
      media na samym początku. Przeraża mnie, że człowiek może tak porostu zniknąć
      bez śladu...
      • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 20.07.07, 23:17
        Gość portalu: Moni napisał(a):

>Przeraża mnie, że człowiek może tak porostu zniknąć bez śladu...

Mam podobne odczucia, dlatego tu jestem i to z własnej woli
        • Gość: monika Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 11:07
          wiecie co,policja to wie duzo wiecej niz nam sie wydaje.bylo juz kilka
          przesluchan,miedzy innymi instruktora.nikt nam o tym nie mowi i snujemy rozne
          watki,a tak naprawde to nie wiemy nic................klikamy zeby poklikac zeby
          nie dopuszczac mysli ze juz zapozno......
          • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 21.07.07, 12:58
            Gość portalu: monika napisał(a):

> wiecie co,policja to wie duzo wiecej niz nam sie wydaje.bylo juz kilka
            > przesluchan,miedzy innymi ...

Tak masz rację, ale to też pewna prawidłowość. Bardzo dobrze, że pewne
            informacje są niejawne, zastrzeżone, a nawet utajnione, choć jak wszędzie
            trafiają się przecieki. Ale te ogólne powinniśmy znać oficjalnie, doskonale
            każdego z Nas mogłoby to tyczyć, a i jawność podejmowania pewnych działań tylko
            same korzyści może przynieść. Przeglądam różne informacje zamieszczone w necie,
            zastanawiam się dlaczego -"Matka zgłosiła zaginięcie Magdy po północy z wtorku
            na środę"-???(jak podano niedziela, 08 lipca 2007 godz. 20:34 w serwisie
            informacyjnym wiadomości tvp.pl)
            • Gość: ja Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 13:29
              mnie sie wydaje ,ze ta jej ciotka powinna byla zaraz po dotarciu do swojego
              domu zadzwonic do Magdy czy jest ,czy szczesliwie dotarla ,jak nie
              chciala ,zeby dowiedziala sie matka magdy,ze ja nie odprowadzila to poprostu o
              co iine sie spytac to juz by sie z rozmowy dowiedziala co z magda czy dotarla
              do domu,swoja droga nie wiemy na jakiej dzielnicy mieszka ta ciotka matki,matka
              jak sie dowiedziala od swojej siostry,ze ona juz dawno w domu to zamiast od
              razu zadzwonic na policje to na wlasna reke szukala i wlasnie zle zrobila bo w
              tym czasie juz policje by zaczela poszukiwania i byc moze przynioslo by to
              jakies rezultaty,ludzie czesto boja sie skandalu bo co ludzie powiedza ,nie
              wiemy tez co z biologicznym ojcem dziecka czy byl tylko dawca spermy czy mial
              jakis wplyw na wychowanie dziecka czy mial jakikolwiek kontakt z dziewczynka i
              czy dziadkowie z tamtej strony interesowali sie wnuczka,to tez moze byc wazne
              bo mogla z nini nawiazac kontakt i nawet u nich przebywac
              • Gość: Filip Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 21.07.07, 13:43
                nie
                wiemy tez co z biologicznym ojcem dziecka czy byl tylko dawca spermy czy mial
                jakis wplyw na wychowanie dziecka czy mial jakikolwiek kontakt z dziewczynka i
                czy dziadkowie z tamtej strony interesowali sie wnuczka,to tez moze byc wazne
                bo mogla z nini nawiazac kontakt i nawet u nich przebywac...

_______________________________________________________________________________

...tak - byl dawca spermy...jedynascie lat temu oddal sperme za flaszkie ...i
                jej mama ta sperme trzymala w termocie ...w lodowce.
                ...pewnie tam jeszcze co zostalo bo lodowka od 10 lat nieodmrazana...problem
                tylko z tym - kto ja otworzy....znowu to bedzie kosztowac flaszkie...!
                • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 21.07.07, 13:58
                  Gość portalu: Filip napisał(a):

> nie
                  > wiemy tez co z biologicznym ojcem dziecka czy byl tylko...

Filipie, nie dawaj się wciagac w te feministyczne dysputy, to nie o to wszystkim
                  chodzi, choć sytuacja w rodzinie ma zapewne jakis kluczowy wplyw na zlozonosc
                  sprawy i rozwiązanie tego tajemniczego zaginiecia...
              • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 21.07.07, 13:48
                Gość portalu: ja napisał(a):

> ...matka jak sie dowiedziala od swojej siostry,ze ona juz dawno w domu to
                > zamiast od razu zadzwonic na policje to na wlasna reke szukala i wlasnie zle
                > zrobila bo w tym czasie juz policje by zaczela poszukiwania i byc moze
                > przynioslo by to jakies rezultaty,ludzie czesto boja sie skandalu

Myślę, że tu jesteś w wielkim błędzie, nie masz żadnego doświadczenia i pojęcia
                o stosowanych praktykach w takich sytuacjach, choć może bywają różne...???
                • Gość: jerzy1s Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.lublin.mm.pl 23.07.07, 23:32
                  Obserwując pokonywanie tunelu przez Magdę odnoszę wrażenie że jakby prawie
                  przed kimś uciekala podejrzewając ze ktoś będzie chciał ją zatrzymać w brew jej
                  woli, poswięcając nawet sweter.Jezeli się mylę to proszę o wybaczenie gdyż może
                  to być wybryk mojej chorej wyobrażni.Pozdrawiam.
                  • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 24.07.07, 01:13
                    Gość portalu: jerzy1s napisał(a):

> Obserwując pokonywanie tunelu przez Magdę odnoszę wrażenie że jakby prawie
                    > przed kimś uciekala podejrzewając ze ktoś będzie chciał ją zatrzymać w brew
                    > jej woli, poswięcając nawet sweter.Jezeli się mylę to proszę o wybaczenie(...)
                    > Pozdrawiam.

"Magda oddała swój niebieski sweter Elizie i każda poszła w stronę swojego domu"
                    miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,4293835.html
                    Informacji nie brakuje, nawet błędy czeskie w nich się trafiają jak np.
                    "Matka zgłosiła zaginięcie córki po północy z wtorku na środę 5 lipca"
                    tvp.pl/120,20070706521264.strona?Blok=WczesniejNaTematPozdrawiam
                    • Gość: Filip Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 24.07.07, 02:26
                      ...ktos usiluje manipulowac...nami.
                      ...policja oparla sie wylacznie o material filmowy...na ktorym jak byk widac ze
                      sa wymienione dwie kobiety z dzieckiem...ale po lewej stronie czeka na Madzie
                      trzech kolesiow najprawdopodobniej w wieku 14 - 16 lat

...niech mi policja kolejnym materialem filmowym udowodni ze nie mam racji.

miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,4293835.html
                      • Gość: nocny patrol Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.dsl.bell.ca 24.07.07, 02:29
                        ...a moze
                      • Gość: mysle do Filipa IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 09:43
                        Wiesz co? przed chwila sam chyba cos zauważyłem, ale nie jestem pewien. Idą
                        dwie kobiety i jak dochodzi do nich dziewczynka to widac trzy postacie w oddali
                    • Gość: ziarko a ja was psychopaci zaprosze na posterunek!!! IP: *.tkdami.net 24.07.07, 03:02
                      przygotować sie! a ty lubelski dewiancie-też!
                      • Gość: s-1 Re: a ja was psychopaci zaprosze na posterunek!!! IP: 80.51.192.* 24.07.07, 03:21
                        Chyba na posterunek 13 :))) A co ty jesteś postronkowy z deprechą i jeszcze
                        pewnie broń nosisz?, to ja dziękuję postoję. Nie siej terroru to zabronione,
                        lepiej skieruj swoją energię w pozytywną stronę, nie warcz na ludzi chcących
                        dobre, to takie mało eleganckie i prostackie jest, fuj!!!
                  • Gość: 0 do pana jerzego 1 IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 09:39
                    Panie Jerzy Magda przed nikim nie uciekała. Nie wiem czego oddała sweter tej
                    cioci. może tak tylko, bo jej było ciepło.Miała jechac nad morze, to by go
                    zdążyła odebrać, prawda? Przynajmniej tak mi się wydaje.Ja nie odniosłem
                    wrażenia żeby to było unikanie kogoś.Własciwie to.......może powinni zwrócic i
                    na to uwagę,hm, no nie wiem. W każdym razie na nagraniu idzie sobie w miarę
                    spokojnie.Z przodu ida ci ludzie, no a z tyłu? Ostatnie ujecie, jak przechodzi
                    Magda? Daleko widac wejście do tunelu.Czy nie nalezy sprawdzic tego
                    fragmentu.No niech pan sam powie,skąd wiemy że tamtedy ktos nie
                    wchodził.Przeciez nie musiałby iść krok w krok za człowiekiem, tylko raczej w
                    pewnej odległości. No cuz czekajmy na informacje
                    • Gość: jerzy1s Re: do pana jerzego 1 IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 11:17
                      No i o to własnie mi chodziło ,żeby forumowicze dzielili się wlasnymi
                      skojarzeniami dla dobra sprawy,co nie musi ale może pomóc i Policji i w
                      sprawie,w spoób cywilizowany.Niczego i nikomu nie narzucam i niechcial bym aby
                      mnie cokolwiek ktoś narzucał lub uprawial teror psychiczny z
                      zastraszaniem.Jeżeli niektorzy prorokują mi spotkanie z Policją to ja chętnie
                      się z nimi spotkam ale prowokator powinien wiedzieć ze kij ma dwa końce i w
                      ostateczności nie wiadomo kogo dosięgnie a prawda sama się obroni.Ja nie wystę
                      puję anonimowo i nie uzywam innych sposobów tajniaczenia się.Moje
                      personalia ,email i nr telefonu są ujawnione na obu forach gazet Kieleckich i
                      nie rozumiem dzialań duzej grupy forumowiczów i ich wypowiedzi niby w interesie
                      Policji i w sprawie zaginionej Magdy. Pozdrawiam.
    • Gość: smoko Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: 80.48.137.* 24.07.07, 05:55
      Hej..."tajni agenci skupu żywca" jesteście wszyscy zdrowo po...ni, albo nie macie nic mądrego do roboty.
      Wasze śledztwa, hipotezy, oskarżenia i wskazania te "z wypiekami sensacji"..te wasze snucia...
      Szkoda gadać.

Ja wierzę, że policja mądrze i konsekwentnie działa - logicznie i precyzyjnie a wynikiem będzie odnalezienie dziewczyny, lub zgłosi się sama.
      • Gość: jerzy1s Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 06:57
        Nie mogię się domyslić kto by nie wierzyl Policji.Musisz być niebagatelnym
        JASNOWIDZEM a może i więcej i z tego co się orientuję i wielu innych.Powodzenia
        i pozdrawiam.
        • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 24.07.07, 13:32

> Nie mogię się domyslić kto by nie wierzyl Policji....

Panie Jerzy, nie oszukujmy się, wszyscy zdajemy sobie doskonale sprawę, że
          policja beż prawidłowej postawy społeczeństwa też nie za wiele może. Często
          takie skrajne sytuacje jednoczą społeczeństwo, a to dziś już wiele. Zatem
          wszyscy chciejmy zrobić coś pożytecznego, dobrego dla innych, jako ludzie
          szlachetni czyńmy to niezwykle delikatnie i ostrożnie.
      • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 24.07.07, 13:16
        Gość portalu: smoko napisał(a):
        > ...
        > Ja wierzę, ...

"Z policyjnych statystyk wynika, że ostatnio jest mniej zgłoszeń w sprawie
        zaginięcia dzieci. W 2000 r. było ich ponad 9 tysięcy. Trzy lata później -
        niespełna 6 tys. W ubiegłym roku zgłoszono zaginięcie 4,5 tys. dzieci.
        Zdecydowana większość szczęśliwie odnajduje się"
        I jak tu nie wierzyć, "że policja mądrze i konsekwentnie działa - logicznie i
        precyzyjnie". Posiadając takie bogate programy komputerowe stosowane w całej
        europie, spójność działań, doświadczenie, a nie mało tego typu zdarzeń w kraju
        (jak widzimy), to tylko czekać na wyniki i szczęśliwe zakończenie.
        Nasze śledztwa, hipotezy - jak najbardziej, ale oskarżenia i wskazania raczej
        nie na miejscu.
        Ja też wierzę daj Bóg w rychłe odnalezienie Magdy.
        A co nowewgo w mediach?

• Gość: jerzy1s Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 14:08
          Ja Panie sauber1 nie tylko wierzę ale w dniu ich swięta Zyczę im wszystkiego
          najlepszego wedlug wlasnech, inwidualnych potrzeb i calej zbiorowosci stróżów
          porządku publicznego łącznie z emerytami i rencistamiPozdrawiam.
          • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 24.07.07, 16:45

> Ja Panie sauber1 nie tylko wierzę ale w dniu ich swięta Zyczę im wszystkiego
            > najlepszego wedlug wlasnech, inwidualnych potrzeb ...

Na początku funkcjonariusze przyjęli trzy możliwe wersje wtorkowego zdarzenia:
            Pierwsza z nich zakłada, że dziewczynka samowolnie oddaliła się i przebywa w
            samych Kielcach, w pobliżu miasta, bądź w innym miejscu w Polsce.
            Druga z wersji mówi o porwaniu Magdy i przetrzymywaniu jej przez osoby
            odpowiedzialne za jej uprowadzenie.
            Natomiast o trzeciej wersji - nie chcieli w tamtym momencie mówić.
            Obecnie badane są kolejne wersje nowe, ciekawe wątki, ale o nich też jeszcze nie
            mogą mówić.
            Miejmy nadzieję, iż Magdalena jest cała i zdrowa.
            Tak to ciężka i specyficzna służba, nie śmiem inaczej, przyłączam się do tych
            życzeń. Pozdrawiam

• Gość: jerzy1s Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 17:03
              Dziękuję Panie sauber1 to jest cenna wypowiedż informacja.Szkoda że nie ma
              trzeciej hipotezy ale na wszystko musi przyjsć odpowiedni czas i ja im wierzę
              że nie mogą podać bo to moze być początek końca tej sprawy.Pozdrawiam.
              • Gość: Jest hipoteza Do pana Jerzego1 IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 17:27
                Jest ta trzecia hipoteza, ale faktycznie policja jej nie podaje.Dlaczego tak
                się dzieje? Niech sie pan domysli.Nie moge o tym pisac, ze względu na rodzine
                Magdy.Juz i tak wiele przeszli. Jezeli to cos pomoże, to powiem, że to tylko
                hipotezy.Nie znamy prawdy. Miejmy nadzieje że będzie dobrze
              • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 24.07.07, 17:50

> ... na wszystko musi przyjsć odpowiedni czas i ja im wierzę
                > że nie mogą podać bo to moze być początek końca tej sprawy.Pozdrawiam.

Może i to odpowiedni czas? ceberka IP: *.chello.pl podaje, że "mama Magdy ma
                życzenie, aby ucichł szum medialny, ma nadzieję, że dzieki temu moze nastapic
                przełom, jeśli to ucieczka- Magda wróci,na razie przestraszona zamieszaniem".

• Gość: ? Kto to jest ta ceberka? IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 17:54
                  Gdzie ona umiesciła to wezwanie?
                  • Gość: s-1 Re: Kto to jest ta ceberka? IP: 80.51.192.* 24.07.07, 18:00
                    Mnie czytać óczono, zerknij kilka postów niżej ;)
                • Gość: jerzy1s Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 18:23
                  Panie sauber. dla mnie apel matki to rzecz święta Przyjmuję go w dobrej wierze
                  i od tego czasu jezeli ktoś będzie chcial nawiazać kontakt to kolejny raz
                  podaję mój email: wizjoner1@tlen.pl. Pozdrawiam.
                  • sauber1 Re: Dotyczy poszukiwań Madzi 24.07.07, 20:42

> Panie sauber. dla mnie apel matki to rzecz święta Przyjmuję go w dobrej wierze
                    > i od tego czasu jezeli ktoś będzie chcial nawiazać kontakt to kolejny raz
                    > podaję mój email: wizjoner1@tlen.pl. Pozdrawiam.

Panie Jerzy, ja tylko zacytowałem ceberka, dobrze jak by ten fakt potwierdził
                    ktoś z kół zbliżonych do rodziny, ale nawet jak nikt nie zaprzeczy to w
                    spokojnym, delikatnym tonie możemy tu pisać, chyba byłoby bezcelowe otwierać
                    nowy podobny wątek ???
                    • Gość: x do sauber IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 20:52
                      Uważam, że nowego wątku nie trzeba otwierac. Wystarczy jak bedziemy tutaj
                      pisac.Tylko w DELIKATNY SPOSÓB.Rodziny nie pytajcie o to czy ktos cos
                      powiedział, czy nie. Oni juz i tak wiele przeszli.Jeżeli piszemy, to róbmy to z
                      rozsądkiem.
                    • Gość: jerzy1s Re: Dotyczy poszukiwań Madzi IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 21:03
                      Ma Pan rację Panie sauber.Ale słowo się rzekło i nie ma problemu zadnego
                      jezeli ktoś zechce sadystycznie mnie sponiewierac nie jestem anonimowy a jezeli
                      uznam ze sytuacja wymaga mojego wlaczena się to uczynię to.Zdaję się tym razem
                      na profesjonalizm Policji a jak będę im przydatny to znajdą mnie natychmiast.
                      Nie mam zadnych wątpliwosci w tym zakresie.Pozdrawiam
        • Gość: gośćgość .....dialog psychopatów-zboczeńców..... IP: *.tkdami.net 24.07.07, 14:48
          poczytajcie sami,nic dodać nic ująć.
          • Gość: acha rozumiem IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 16:05
            to po co ty się do niego właczyłeś?
    • Gość: Widzę że IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 16:04
      znowu zaczyna się posądzanie wszystkich dookoła.Czy obeszło by się bez tego
      okreslenia "dialog dewiantów i zboczenców"? No to w końcu od czego jest to
      forum? Chyba po to żeby na nim dyskutować, prawda? A jaki jest temat? -
      zaginięcie Magdy.Wobec powyższego o czym mamy rozmawiać? no chyba o tym,
      prawda? Czyli nie masz podstaw oskarżac innych.
    • Gość: ! Właśnie czytałem nowy artykuł IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 17:39
      Podobno maja jakies nowe ciekawe watki na temat sprawy.Nie mogą narazie ich
      podac.Ja rozumiem policje i nie mam jej tego za złe.Niech pracuja dalej.Skoro
      jednak sa jakies nowe watki, to może niedługo cała sprawa się wyjasni? No cuz
      zobaczymy jak bedzie. Badźmy dobrej myśli i czekajmy cierpliwie
    • Gość: człowiek Sprawa zajął się Rutkowski IP: *.lublin.mm.pl 25.07.07, 00:37
      Mam nadzieje, że teraz cos się ruszy.
      • sauber1 Re: Sprawa zajął się Rutkowski 25.07.07, 10:09
        Gość portalu: człowiek napisał(a):

> Mam nadzieje, że teraz cos się ruszy.
        Skoro tylu na necie mąci i odwraca uwagę od istoty sprawy i takie dziwne
        milczenie w mediach, to może byćwłaśnie kluczem dla tej tajemniczej sprawy,
        "Z tego, co wiem, informacje, jakie ma policja, są chaotyczne i mało precyzyjne.
        Policjanci, kiedy pyta się ich, jak idą poszukiwania, zachowują się nerwowo.
        Starają się robić w tej sprawie wszystko, jest dla nich priorytetowa, gdyby
        jednak mieli informacje, Magda byłaby już odnaleziona - tłumaczy Krzysztof
        Rutkowski. " o ile jest prawdziwa cała ta podana informacja??? Myślę że ten
        człowiek może więcej...
        • Gość: jerzy1s Re: Sprawa zajął się Rutkowski IP: *.lublin.mm.pl 25.07.07, 23:46
          Panie sauber. Pan Rutkowski w ciągu tygodnia powinien uporac się przynajmiej z
          90%-ową hipotezą jedyną i własciwą.Policja prawdopodobnie posiada 99%-
          ową.Diabeł tkwi w szczegółach ale razem i z tym powinni się uporać.Pozdrawiam
          • sauber1 Re: Sprawa zajął się Rutkowski 26.07.07, 09:00

> ...Diabeł tkwi w szczegółach ale razem i z tym powinni się uporać.Pozdrawiam

Myślę że tak, co dwie głowy to nie jedna, szkoda że tak późno, ale ładnie że
            detektyw podjął się tej sprawy i nagle ucichło na forach, wszyscy czekamy
            tylko na pozytywne efekty powrót Magdy.
            • Gość: khj niestety ale prawdopodobnie znaleziono IP: *.opticom.pl 28.07.07, 22:42
              niestety ale prawdopodobnie znaleziono ciało Madzi niestety ale jeszcze nie
              mozna potwierdzic tej informacji bo musza zrobic badania DNA,
              • Gość: maślana khj- co za debil z ciebie IP: *.tkdami.net 28.07.07, 22:55
                ja pierdacze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka