Gość: nl. IP: *.klc.vectranet.pl 09.09.07, 22:22 dyrektor trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bemiko Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika 09.09.07, 22:57 Z artykułu wynika wprost,że kurator za wszelką cenę chce się pozbyć p. Pawlika / pewnie na polecenie jedynie słusznej siły narodu.../.Miałem syna w tej szkole i jeździłem na wywiadówki,gdy dyrektorowali pp. Pawlik i Raczkowski.Szkoła cieszyła się renomą i widac było dbałość dyrekcji o rozbudowę bazy.Załatwili już jednego a teraz biorą się za drugiego, "ot polskie piekiełko" to najdelikatniej powiedziane.Panie dyrektorze, ci co pana chcą zniszczyć, intelektualnie są za panem daleko...,daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antenka Re: Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.klc.vectranet.pl 09.09.07, 23:27 Zgadzam sie z Panem,ja sama chodziłam do tej szkoły,juz kilka lat emu widac było ze dyrekcja dba zarowno o wizerunek szkoły jak i o uczniow.Wtedy dyrektorem był pan Pawlik i moja wychowawczyni L.Groniec,tej szkole mozna pozazdroscic.Widac ze sie rozwija,a Ci co chca cofnac dyrektora Pawlika po prostu nie wiedza co robia.Szkoda słow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent_2006 Re: Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 00:38 Czynnie działałem w tej szkole i doskonale współpracowało mi się z Dyrektorem Pawlikiem. Bez niego ta szkoła nie ma wielkich szans na utrzymanie tego samego poziomu. I nie chodzi tu tylko o nauczanie ale także "poziom życia" uczniów oraz współpracy uczeń-nauczyciel. Popieram Pana Pawlika i zawsze będę popierał bo to jest jedyny słuszny kandydat na stanowisko dyrektora tej wspaniałej szkoły, która swą świetność zawdzięcza właśnie jemu. Ta szkoła jest doskonale pracującym organizmem gdzie każdy wie co ma robić. Jedna z niewielu szkół gdzie przemoc jest czymś całkowicie obcym i każdy czuje się w niej jak w domu - czyli tak jak chce Dyrektor powtarzając że "szkoła to drugi dom". Zapewniam wszystkich że nie byłoby żadnego "szumu" wokół sprawy gdyby Pan Pawlik przegrał konkurs na dyrektora szkoły lub sam zrezygnował w pewnym momencie ze stanowiska i to nieważne z jakiego powodu. Problem jest w tym że on chce nadal robić to co wychodzi mu doskonale - zarządzać szkołą której poświęca cały swój cenny czas. Wygrał konkurs na dyrektora szkoły zgodnie z prawem i również zgodnie z prawem nie jest oficjalnie o nic oskarżony tylko został odwołany przez jakieś niesprawdzone pomówienia które i tak nie wiadomo czy są prawdziwe. W związku z tym gdzie jest polskie prawo bronione przez Pana Ziobro w którym jest domniemanie niewinności dopóki nie udowodni się winy to człowiek nie może być w żadne sposób ukarany ani szykanowany, a informowanie społeczeństwa o prawdopodobnym popełnieniu czynu zabronionego jest zwykły pomówieniem i szykanem ze strony obecnej partii politycznej której działania przypominają obecny stan rzeczy na Kubie czy w Chinach. Uczniowie Ekonomika broniący Dyrektora Pawlika pamiętajcie że absolwenci są z Wami, i popieramy Was i Naszego Dyrektora. Panie Dyrektorze jesteśmy z Panem i zawsze będziemy stać za Panem murem tak jak Pan niejednokrotnie stawał za nami. gazetkaoskar@epf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomik Re: Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 11:49 oj,naiwniacy,piszecie,że kurator i prezydent są daleko w tyle intelektualnie za Pawlikiem i Raczkowskim,no i co z tego,że obaj dyrektorzy są świetni,że tyle zrobili,że są szanowani? Sami są sobie winni-nie są wyznawcami PIS-u i Gosia,a na dodatek kto im kazał być lektorami KW PZPR?,cz też,o zgrozo!-studiować w Moskwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 23:32 A co się stało z Raczkiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antenka Re: Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.klc.vectranet.pl 09.09.07, 23:35 Raczka tez pewnie wygryzli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaguś Re: Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.07, 23:44 Panu Pawlikowi proponuję żeby zapisał się natychmiast do PiS.Wszystko dobrze się skończy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia klozetowa Nieczysta sprawa? IP: 193.59.48.* 10.09.07, 00:08 >Skibiński - świętokrzyski kurator oświaty, którego (jak gazeta pisze) nie przekonują ani oświadczenia prokuratury, ani sam zainteresowany, mówi(cytat za gazetą): "- To, że prokuratura zwróciła się o wzór podpisu, świadczy o tym, że może on być uwikłany w jakąś nieczystą działalność."< A może to ten Pan napisał w moim wucecie brzydkie wyrazy na "k" i na "ch"? Całą ścianę mi łobuzy umazali. Fakt, że wtedy nie dałam pipiru tyłkowego, ale czy to jest powód żeby tak sobie palcem? A później na ścianę? A fe, a fuj. To okropność. Proponuję, aby Pan kurator wszystkich w województwie postawił na baczność, bo mogą być "uwikłani" w tą "nieczystą działalność". Maży mi się, aby trafiły do kuratorium wszystkie zeszyty wszystkich uczniów z województwa z ostatnich, no niech będzie 25 lat, a wtedy na pewno złapią tego co to mi okropności nabazgrał paluchem na ścianie. Jeszcze winko za złapanego łobuza postawie. I to nie jabola, tylko prawdziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia klozetowa Re: Nieczysta sprawa? ciąg dalszy IP: 193.59.48.* 10.09.07, 00:50 Nie ma dziś za dużo "klyjentów" w moim wucecie, bo to niedziela i na dodatek późna pora, to se przed pocięciem gazety na prostokąty(aby na rano przy klopach wisiała)prześlabizowałam do końca cały artykuł o tych podpisach. Tam jest napisane, że gazeta zapytała Pona Skibińskiego,cytat; "Co będzie, gdy opinia grafologa okaże się korzystna dla Pawlika? - Nie wiem, czy automatycznie może wrócić na stanowisko dyrektora, czy będzie kolejny konkurs. Zwrócimy się o opinię prawną w tej sprawie - mówi kurator." To nawet w moim kiblu, jak chce komuś ścierą przywalić, to nojpierw musze go złapać, no nie za TO co Wom świntuchy do tych napalonych łbów przyszło, i muszę przyfilować cy leje na podłogę cy do (sorry) PISuaru. Jak złape Pona na gorącym uczynku, wtedy na takiego gębe otworzę, że chamstwo niby w garniturach i krawatach, a nie wi jak loć. Jak to nie pomoże to ścierą walę i aż się kurzy jak Pony zwiewają. Ale jo muszę widzieć cy to ON loł cy nie. Grunt mieć 100% pewności, że właściwego leje, bo gdyby inocy było to kibel mój straciłby renome. No bo jak to tak, nie loł na podłogę, a jo babka klozetowa go ścierą. Wtedy Pony wnet mnie by olały i gdyby intersów swoich u mnie nie wyciągały,to wtedy mój kibel trzebaby zamknąć. A ten Pon kurator, to od razu wali ścierą przez łeb. Cy kogo złapoł cy nie, ale wali. A jak mu te Pony z prokuratury (a one też do mnie, do wucetu czasami przychodzą się wyl... sorry wysikać, tylko że tych sukienek czornych to znaczy "togów" nie mają, bo by se chyba osikali?przecież ona jest do ziemi i chyba ciężko byłoby se to sukienke rozpiąć cy tam podwinąć?) powiedzo, że ten Pon dyrektór nie pisoł na moi ścianie? Co będzie? Pon kurator mówi, że sie bedzie pytoł prawników (a one niektóre tyż przynoszą swoje intersy, a inni nawet takie małe interesiki, do mojego kibla) o opinię co zrobić z tym Ponem dyrektórem?. Jo tego nie zrozumie. No bo jak to tak. Nie pisoł na ścianie, nie loł na podłogę a One go ścierą? W moim kiblu nigdy się nie zgodze na tako polityke,bo w moim intersie czasami śmierdzi (a po grochówce to nawet bardzo) ale jak wywietrze i popsikom kwiatowym szprajem to wnet sie robi świeżo i czysto. I każdy wie, że babka klozetowa może i głupia, może i nie douczona, ale babka nigdy ścierą po próżnicy i na oślep nie macho. Nawet na takich Ponów, które są z innych parafii a nawet z Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolec Re: Zabawa za pieniądze podatników IP: 81.26.31.* 10.09.07, 07:54 Panie kuratorze ,niech Pan zacznie oddychać własnymi płucami.Pańską skuteczność mogliśmy poznać w sprawie dotacji dla dzieci z gminy Radoszyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: Zabawa za pieniądze podatników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 08:12 Wypowiedź kuratora jest kompromitująca. Dla samego kuratora i sprawowanego przez niego urzędu. Osądzając tę wypowiedź i szukając w niej logiki, trzeba stwierdzić, że powinno się powołać specjalistę, który uzna, czy pan Skibiński nadaje się na swoje stanowisko. Do momentu wydania opinii przez biegłych kurator powinien zostać zawieszony. Czy będzie odwieszony - nie wiadomo. Jeśli opinia biegłych będzie pozytywna, może będzie musiał wziąć udział w konkursie. Dobrze, że Jacek Wołowiec już został obsadzony na dobrym stanowisku (pana Raczkowskiego, o ile się nie mylę:))), bo sądzę, że tym razem na pewnie nie zapomniałby się podpisać pod życiorysem. I kurator musiałby znowu uczyć zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 08:08 pan kurator powinien brac pod uwagę fakt, że wybory "bliziutko" i koniec jego rządów też może być "bliziutko". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 11:14 jestesmy po twojej nstronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.klc.vectranet.pl 10.09.07, 18:35 jeżeli Pawlikowi udowodnią,że podrobił podpis to będzie duży obciach,jak wtedy stanie przed młodzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 19:08 Dlaczego zakładasz, że mu udowodnią podrabianie podpisu? A jeśli nie? To jak kurator stanie przed młodzieżą? Poza tym jeśli to był tylko króciutki podpis i nie miał cech charakterystycznych, ciężko stwierdzić na 100% kto jest jego autorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.klc.vectranet.pl 10.09.07, 19:45 wierzę w niewinność dyr,,ale różnie moze być,człowieka można załatwić...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: Przyspieszenie w sprawie dyrektora Pawlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 19:50 Na pewno miał dziadka w Wehrmachcie... Odpowiedz Link Zgłoś