Gość: Jakub IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 22:04 Z policji trzeba wyeliminować członków mafii SLD-owskiej czyli większość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zenek Re: Bezsilność poszkodowanego i policji IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 06:30 Gość portalu: Jakub napisał(a): > Z policji trzeba wyeliminować członków mafii SLD-owskiej czyli > większość.Przyjąć takich w rodzaju Przybylskiego po szkole SB,doradca Pana Prezydenta Lubawskiego ,karany.On już bardzo dużo zrobił dla bezpieczeństwa?Swojego kumpla Strząbałę (generał straży miejskiej)przyjął jak specjalistę do MPEC Kielce.Zrobił to z wdzięczności bo kiedy Krzyś Przybylski był bez pracy Strząbała przyjął go do pracy.Tworzył tam plany,które teraz określił jako głupie!Z nimi najabezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Bezsilność poszkodowanego i policji IP: 195.116.245.* 12.07.03, 07:50 Jak jest oficjalna wykrywalność kradzieży wszyscy wiemy. najgorsze jest to, że policjanci z góry zakładają, iż nie znajdą sprawcy i do śledztwie robia tylko to co musza aby móc je umorzyć. Żadnej własnej inicjatywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseł nowak Re: Bezsilność poszkodowanego i policji IP: 213.77.1.* 12.07.03, 10:06 Gość portalu: Woj napisał(a): > Jak jest oficjalna wykrywalność kradzieży wszyscy wiemy. > najgorsze jest to, że policjanci z góry zakładają, iż nie znajdą > sprawcy i do śledztwie robia tylko to co musza aby móc je > umorzyć. Żadnej własnej inicjatywy a gdzie jest prokurator ktory zaakceptował to umorzenie? Kto jest nadzorcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Bezsilność prezydenta IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 10:57 O tym, że w policji pracują niemal sami przestępcy świadczą statystyki. Jeśli Przybylski ma jakikolwiek wyrok, nie powinien być zatrudniony w instytucji najwyższego zaufania publicznego. Ale i bez wyroku nie powinien być tam zatrudniony, bo już jest dostatecznie znany z kłamstw i szalbierstw, jakich dopuszczał się w policji, no i nie ma przede wszystkim jakichkolwiek kwalifikacji. Jeśli chcecie pozbyć się Lubawskiego, to już można. Kto ma ochotę i cierpliwość pobawić się sądownie, może już zawiadomić prokuraturę i oskarżyć Lubawskiego o kilka nawet przestępstw urzędniczych. Już się chłopina zagubił. W mojej opinii nadszedł już czas, żeby Lubawski odszedł w niebyt polityczny. Jako wojewoda szkodził. Przy wyborach samorządowych, i przy ówczesnej świadomości politycznej kieleckich wyborców, trzeba było go wybrać prezydentem. Teraz znowu szkodzi i, niestety, okazuje wyraźną opcję antypolską. Nie po drodze (życiowej) mu z narodem polskim. To go dyskwalifikuje, jak i inne popełniane na niekorzyść mieszkańców miasta błędy. Teraz jest w Kielcach szansa na wybór uczciwego Polaka na prezydenta tego miasta. Teraz kielczanie, jak sądzę, bardziej realnie postrzegają świat polityki. Ale jeśli nie znajdzie się w Kielcach nikt chętny do pozbycia się Lubawskiego, to będziecie kontaktować się ze światem za pośrednictwem niemieckiego miasteczka Gotha w NRD, gdzie jest ponad 20 procentowe bezrobocie, mimo że znaczna część mieszkańców wyjechała na stałe do Niemiec za robotą. Tak was Lubawski wprowadzi do "Europy". Do Kielc zaś będą tylko od czasu do czasu zaglądać Żydzi, żeby wam przypomnieć, że zamordowaliście w 1946 roku Żydów i pouczyć was, jak macie żyć, żeby Żydzi byli zadowoleni. Pozbędźcie się Lubawskiego - już można i jest na to odpowiedni czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseł nowak Re: Bezsilność prezydenta IP: 213.77.1.* 12.07.03, 11:12 Drodzy! Przybylski nie jest z a d n y m przestępcą. Został skazany za rzekome przekroczenie uprawnień i to w zwiazku z identyczną sprawą jak obecnie "sprawa starchowicka", czyli "aferą kielecką" z lat 1993- 1998. To on i Frydrych nagrali prokuratorów, ktorzy utrudniali sledztwa w sprawie -uwaga- identycznej jak obecna sprawa, czyli samochodów. Wiecie jakie siły rządzą taką sprawą, jakie jest ryzyko? Wtedy wygrali prokuratorzy bo skręcili sprawę pod klauzulą "ścisle tajne" Teraz prokuratur który to nakręcił ma oszustwo procesowe. Pozywał dziennikarzy o pisanie rzekomej nieprawdy, ale zapomniał, że dziennikarze nie mogli się skutecznie bronić przeciwko pozwowi, bo cały materiał przeciwko prokuratorim ma do dziś klauzulę "ściśle tajne". To samo próbóje kombinować pozywając po 10 latach komende wojewodzką policji Informuje, że po zapoznaniu się w następnym tygodniu z materiałami sprwy V Ds 22/98 Prokuratury Okręgowej w Krakowie ( dostałem dostęp do tej sprawy ) wystąpię do Ministra Sprawidliwosci o kasacje dla Przybylskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowana Re: Bezsilność poszkodowanego i policji IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 14:17 Uszkodzono mi auto pod hipermarkietem. Mino, iż podałam nr samochodu, który uciekł, do dzisiaj nic nie wiem o właścicielu, ani o dalszym posępowaniu. Policja olewa obywateli. Zajmuje sie sprawą dopiero jak media się za nią biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwny Re: Bezsilność poszkodowanego i policji IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 22:56 Uszkodzono mi samochód. Nie wiedziałem kto. Zgłosiłem na policji - zero reakcji. Na drugi dzień sam zrobiłem małe dochodzenie. Pooglądałem samochody na parkingu popytałem ludzi pracujących obok. Pewna życzliwa osoba podała mi numery samochodu, który szalał. Pognałem na komisariat i chciałem prosić o sprawdzenie "gościa". Pan policjant poinformował mnie, że lepiej nich nie zgłaszam tego, bo mogę mieć kłopoty: jak to nie ten "gość" to może mnie oskarżyć o niesłuszne posądzenie no i jak "gość" się zdenerwuje to może mi zrobić coś niemiłego. Dałem sobie spokój. Kilka dni później w telewizorze informują, że została złamana cisza przed referendum. Ktoś zostawił gdzieś ulotki. Oczywiście policja już szuka sprawców. Gdzie sens, gdzie logika???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fracik kamery monitoringu są do d...y IP: 195.117.86.* 12.07.03, 21:48 ..są do d..., widziałem kiedyś zdjęcia zrobione na papierze z nagrania z kamery monitoringu na jednej z kieleckich stacji benzynowych,JAKOŚC tych kamer jest gówno warta, sam nic nie mogłem się dopatrzec, ledwie widać tablice rej.Pewnie ten monitoring przy Realu jest dla picu, Marketowi w ogóle nie zalezy na bezpieczeństwie klientów - ich aut, na parkingu,gdyby było inaczej to kamery winny znajdowąc się tak nisko, aby widać było twarz kierowcy wjeżdzajćego i wyjeżdząjącego,dwie rozsądznie umieszcnone kamery,i ukryte!! co podkreśłam ukryte, mogłyby zdziałać cuda. a tak.. mamy wielkie g.. ochrona pilnuje tylko towarów i klietów w sklepie, parking mają za nic i nasze auta też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Bezsilność poszkodowanego i policji IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 23:59 Dupy jesteście! Oto sposób nie zawodny! CODZIENNIE rano przychodzimy do "psa" który prowadzi naszą sprawę, z rańca żeby mu podnieść ciśnienie!!! Z uśmiechem na ustach, udając lekko nierozgarniętego wypytujemy o postępy w naszej sprawie, czy się coś dowiemy czy nie na koniec wizyty zapewniamy,że następnego dnia przyjdziemy dowiedzieć się w naszej sprawie (to podstawa) i następnego dnia przychodziny!!! Po tygodniu dla świętego spokoju policja UKRZYŻUJE sprawcę! SPRAWDZONE POLECAM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Bezsilność poszkodowanego i policji IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 08:28 Panie Nowak a czy w sprawie rzekomej afery samochodowej w Kielcach,ktos został skazany oprócz Przybylskiego,który wywołał tą rzekomą aferę.Dlaczego Pan kłamie i to tak bezczelnie.Pan dobrze wie ,że żadnej afery nie było bo nikt nie został skazany.Dlaczego feruje Pan wyroki.Będzie Pan musiał za to odpowiedzieć przed sadem.Dlaczego porównuje Pan tamtą rzekomą aferę,która zaistniała w głowach owych panów.Oni mieli swoje powody a Pan?Skoro wybrano Pana do Parlamentu to niech Pan chociaż zna elementarne zasady prawa,że tylko wyrok skazujący,prawomocny świadczy o winie.Pana wyroki nie są ważne! Tak powienien postępować Poseł Nowak.Kasacja w przypadku wyroku Przybylskiego nie wchodzi w grę!Kasacja juz była i utrzymała wyrok w mocy.Pan o tym wie ale Pan ma swoje prawa.Jest to Panie Nowak tzw."powaga rzeczy osądzonej".Uczciwość Panie Nowak przede wszystkim.Tej uczciwości od Pana oczekują wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx od kradzieży samochodu do polityki IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 08:40 dla niektórych to krótka droga. Zawsze im się kojarzy. A właściciel samochodu ma to w d..pie. Stracił forsę i tyle. A tak na marginesie, to zarząd Reala parking traktuje po macoszemu. Jeżeli muszę to robię zakupy w Tesco. Tam przynajmniej kilku ochroniarzy kręci się po parkingu. Czy to pamaga? Pewnie tak. Złodzieje napweno się z tym liczą. Odpowiedz Link Zgłoś