Dodaj do ulubionych

amosfera w szkole

03.09.08, 16:48
Pracuję w gimnazjum, klasy mam super, ale za to atmosfera wśród
nauczycieli jest nie do opisania! Każdy każdego obgaduje, wszystko
za plecami, a oczywiście nieszczere usmieszki są na porządku
dziennym. Jezu zwariuje tam.Juz mam dośc. Najgorsze jest to, że nie
potrafie "olać" tego co się tam dzieje,przejmuje się każdą pierdołą.
Obserwuj wątek
    • alina.walkowiak Re: amosfera w szkole 03.09.08, 17:57
      Nie myśl, że u innych (no, są pewnie jakieś wyjątki) jest inaczej. U nas wszyscy
      gadają, narzekają, a jak co do czego to nie dość, że sami się nie odezwą to
      nawet człowieka nie poprą. Każdy każdemu zazdrości, wypomina się niektórym, że
      pracują w kilku szkołach i przez nich zawsze jest problem z układaniem planu.
      Niektórzy są tak bezczelni, że dopasowują plan do siebie kosztem innych. Nie
      fair są dzielone obowiązki w szkole oraz dodatki motywacyjne, ale to już chyba
      standard. Nie ma to jak sobie ponarzekać wraz z początkiem roku szkolnego :)
      • oli.nek Re: amosfera w szkole 03.09.08, 20:40
        ja za to trafiłam na fajną kadrę, z którą pracuję już 7 lat. znalazłam tam
        bardzo bliskie mi dziś osoby, na które zawsze mogę liczyć. zawsze ktoś mi w
        szkole pomoże. to jest niesamowite, że trafiłam na te osoby... oczywiście są też
        i takie co mieszają, ale gdzie ich nie ma. nimi się nie przejmuję. żyję dalej
        swoim życiem :)

a klasy w tym roku też mam super :)
        • monaa28 Re: amosfera w szkole 12.09.08, 23:20
          ja mam takie fajne koleżanki w pracy, że dla nich jeżdżę akurat do tej szkoły
          przez całe miasto, zamiast przenieść się gdzieś bliżej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka