Dodaj do ulubionych

Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną

15.07.08, 09:33
Kielce to zadup_ie jakich mało. Wszechobecny wandalizm, wszystko wymazane
sprayami, zniszczone, zdeptane, połamane itd. Nawet nie można tego nazwać
wieśniactwem, bo podkieleckie wsie są o wiele ładniejsze niż Kielce. I te
dziurawe drogi w całych Kielcach... masakra. Przejedźcie sobie np. do
Rzeszowa, miasto niewiele większe, a doznacie szoku jakie ładne miasto... i to
całe a nie tylko główny deptak (choć on też ładniejszy od Sienkiewicza).
Obserwuj wątek
    • Gość: Kielczanin Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 09:39

Jesteś z Radomia Rzeszów nie jest znowu taki ładny
      • 0-pytam Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną 15.07.08, 09:56
        Jestem z Kielc, a właściwie od kilku lat mieszkam pod Kielcami, wyprowadzka z
        Kielc była najlepszą decyzją w moim życiu.
        Ludzie, na parę obiektywnych słów prawdy nie atakujcie od razu, że ktoś jest z
        Radomia:)
        Rzeszów jest bardzo ładny, polecam odwiedzić, od razu rzuca się w oczy jak
        Kielce są zaniedbane i zdewastowane. Choć ładniejszych miast od Kielc są setki i
        wcale nie trzeba daleko szukać.
        • Gość: ja Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 10:22
          to wyp... do Rzeszowa jak ci tutaj źle
          • Gość: pytacz Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: 77.223.220.* 15.07.08, 11:27
            Są ludzie,którzy swoim istnieniem potwierdzają tezę o straszliwym
            obskurantyżmie klerykowskim.Czy się mylę ?
            • redoxygene PS 15.07.08, 14:59
              Przejazdzka do Radomia przyda sie tym bardziej-zobaczycie jak
              wyglada nowoczesny miejski autobus, jak wygladaja przystanki, jak sa
              utrzymane.
              • Gość: hehe Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:44
                Raczej jak są zdemolowane.
                • redoxygene Re: PS 16.07.08, 01:03
                  Gość portalu: hehe napisał(a):

> Raczej jak są zdemolowane.

Chyba miasta pomyliles, albo na jakims zadupiu byles. Czy widziales, zeby w
                  jakimkolwiek cywilizowanym miescie przystanki w srodmiesciu wygladaly tak jak w
                  Kielcach? Czy widziales, zeby dominowaly wiaty z rurek tak jak w Kielcach? W
                  Radomiu pozostaly glownie przy Kieleckiej-chyba takie wprowadzenie do klimatu
                  sasiadow.
                  • Gość: pz radom to wioska IP: 81.219.133.* 16.07.08, 15:50
                    przjeżdżam często i stwierdzam że daleko wam do KIELC!!! no cóż w końcu tylko
                    miasto powiatowe:-)
                    • redoxygene Re: radom to wioska 16.07.08, 16:06
                      > przjeżdżam często i stwierdzam że daleko wam do KIELC!!! no cóż w
                      końcu tylko
                      > miasto powiatowe:-)

Za malo wielkiej plyty przy tranzytowkach? Czy za malo rozlatujacych
                      sie autobusow? A moze zdemolowanych przystankow malo? :D
                      • Gość: pz Re: radom to wioska IP: 81.219.133.* 16.07.08, 16:12
                        nie ośmieszaj się powiatowy człowieczku:-)
                        • redoxygene Re: radom to wioska 16.07.08, 16:17
                          > nie ośmieszaj się powiatowy człowieczku:-)

Proponuje choc raz spojrzec na kielecka dziure oczami przyjezdnych.
                          Zwlaszcza w temacie tego watku-bo nie znam miasta w naszym zacnym
                          karju z tak zapuszczona komunikacja. Jakis argument moze dot. temtu?
                          • Gość: pz Re: radom to wioska IP: 81.219.133.* 16.07.08, 16:28
                            ooo znalazł się globtroter hehe naprawdę wszystkie polskie miasta zwiedziłeś???
                            możliwe, w końcu trzeba było się ruszyć z tej zapyziałej nory zwanej radomiem:-)
                            po co mam z tobą dyskutować, jako mieszkaniec Kielc jestem zadowolony z
                            komunikacji autobusowej, niedługo przybędą nowe linie i zostanie zakupionych
                            jeśli dobrze pamiętam 40 nowych autobusów a w planach są nawet trolejbusy
                            www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080715/POWIAT0104/247322875
                            ty mieszkasz w radomiu i jesteś z niego dumny więc niech tak zostanie, ja mam
                            takie zdanie o twoim mieście a ty o moim i tego nikt nie zmieni więc proponuje
                            ci przenieść się na swoje forum bo mnie jakoś nie ciągnie na radomskie forum GW:-)

ps. jedyna rzecz na plus w waszym mieście to przejazd krajową 7, jest
                            wyremontowana i można szybko przejechać przez radom, u Nas niestety mamy tylko
                            obwodnice kielecką;-)
                            • redoxygene Re: radom to wioska 16.07.08, 16:46
                              > ooo znalazł się globtroter hehe naprawdę wszystkie polskie miasta
                              zwiedziłeś???
                              > możliwe, w końcu trzeba było się ruszyć z tej zapyziałej nory
                              zwanej radomiem:-)

W przeciwienstwie do Kielc, z ktorej to nory nikt nosa nie
                              wysciubia. Jakiez argumenty w stylu kieleckim.

> po co mam z tobą dyskutować, jako mieszkaniec Kielc jestem
                              zadowolony z
                              > komunikacji autobusowej, niedługo przybędą nowe linie i zostanie
                              zakupionych
                              > jeśli dobrze pamiętam 40 nowych autobusów a w planach są nawet
                              trolejbusy
                              > www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080715/POWIAT0104/247322875
                              > ty mieszkasz w radomiu i jesteś z niego dumny więc niech tak
                              zostanie, ja mam
                              > takie zdanie o twoim mieście a ty o moim i tego nikt nie zmieni
                              więc proponuje
                              > ci przenieść się na swoje forum bo mnie jakoś nie ciągnie na
                              radomskie forum GW
                              > :-)

Zenujace po prostu, zwlaszcza, ze ow temat byl juz omawiany. Widzisz-
                              niektorzy w wiosce ciesza sie, ze kilka autobusow kupia przed 2013,
                              inni juz korzystaja z takowych od wielu lat. To nie jest tylko moje
                              zdanie-tylko zdanie wszystkich poruszajacych sie po Kielcach, a
                              majacych doswiadczenie z komunikacja miejska z innych miast. Widzisz-
                              wlasnie tym sie rozni radomianin od kielczanina-kielczanin na gowno
                              na Sienkiewicza powie, ze to dzielo sztuki, a radomin na gowno na
                              Zeromskieg-ze to pies nasral. W kazdym razie-tu jest mowa o
                              przystankach-moze skomentujesz cos w temacie? Jak wyglada przecietny
                              kielecki przystanek? Bo ten zniszczony na zdjeciu w artykule, to
                              szczyt marzen w Kielcach przeciez. I tak rzadko ktory wyglada tak
                              elegancko. A moze cos o cudach techniki jezdzacych na liniach? Jesli
                              chcesz, to moge ci wytlumaczyc, ze fakt zakupu nowych autobusow w
                              zaden wrecz sposob nie bedzie w stanie wplynac na jakosc oferowanych
                              uslug przez komunikacje.

> ps. jedyna rzecz na plus w waszym mieście to przejazd krajową 7,
                              jest
                              > wyremontowana i można szybko przejechać przez radom, u Nas
                              niestety mamy tylko
                              > obwodnice kielecką;-)

Inaczej byc nie moglo, bo ilez lat mozna sie bylo tluc przez centrum
                              Kielc i wsrod kieleckich osiedli. A jesli sie mamy licytowac-to juz
                              niedlugo bedziemy mieli szybka kolej do Warszawy (uuuu, ktos w
                              rejonie Skarzysko-Kielce obnizyl predkosc projektowa) i dwie
                              obwodniece-w ciagu S7 i S12.
                              • Gość: pz Re: radom to wioska IP: 81.219.133.* 16.07.08, 16:59
                                "A jesli sie mamy licytowac-to juz
                                > niedlugo bedziemy mieli szybka kolej do Warszawy (uuuu, ktos w
                                > rejonie Skarzysko-Kielce obnizyl predkosc projektowa) i dwie
                                > obwodniece-w ciagu S7 i S12."

uuuu to fajowsko hehe miasto sypialnia będzie miało szybszy dojazd do stolicy,
                                pracujcie na nich pracujcie:-)

ps. właśnie patrze przez okno na przystanek na Krakowskiej Rogatce i jest
                                normalny, lepszego nie potrzebuje w przeciwieństwie do waszych wypasionych hahaha

ps. od małego zawsze na słowo radom robiło mi się nie dobrze i tak już zostanie:-)
                                • Gość: baux Re: radom to wioska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 18:40
                                  Nie gadaj z nim, bo przecież nie ma z kim. Oni tam wszystko będą mieć "za niedługo": obwodnice, stadiony, hale, drogi, galerie no i województwo kosztem wydzielenia stolicy... I tak jest od lat. Póki co trzeba się tarabanić jadąc do Warszawy S7 przez ten gród powiatowy.
                                  • redoxygene Re: radom to wioska 17.07.08, 01:42
                                    Poziom kielecki, coz sie dziwic -dziadostwo. Ale to tylko o kielczanach swiadczy:)
                                    • Gość: CK Re: radom to wioska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 20:18
                                      Dla nas dziadostwo to dla was wspaniale. Taka różnica w mentalności i postrzeganiu świata.
            • Gość: ziomi Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.chello.pl 16.07.08, 00:27
              weze sie ogarnij ...w Kielcach jest wszystko tylko nie ma co emani
        • Gość: :D Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:02
          Rzeszów, faktycznie Wenecja wschodu :-D Buehehehehe. Skąd się tacy biorą?
        • Gość: xxx Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:37
          Nikt tutaj za Tobą nie płacze.
          Nie podoba się to papa.
        • Gość: xtrmntr Rzeszów nie jest niewiele większy IP: *.triad.res.rr.com 16.07.08, 10:52
          Jest dużo mniejszy (ok. 30 tys. mieszk. albo 50 km2 - czyli prawie połowę CK).

Tak dla ścisłości. Nt. piękna czy nie, się nie wypowiadam - nigdy nie byłem.
        • Gość: pz bywam w rzeszowie IP: 81.219.133.* 16.07.08, 15:46
          i faktycznie wjazd do rzeszowa ulicą warszawską jest rewelacyjny:-) tak
          wytrząsie samochodem że szok, dalej jest już lepiej ale tylko dlatego że trasa 9
          jest międzynarodowa i dostali na remont tej drogi środki z UE, a tak to rzeszów
          niczym specjalnym nie różni się od Kielc, no może mają więcej ścieżek rowerowych
          ale co to za przyjemność jechać obok samochodów ciężarowych...
          • Gość: blee;-/c Re: bywam w rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 00:44
            brzydziej położone, brzydsza okolica, okropne blokowisko długaśnych straszydeł z wielkiej płyty
    • Gość: Albi Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: 91.197.155.* 15.07.08, 10:50
      > Kielce to zadup_ie jakich mało
      Tylko ktoś kto ma tylko jad w głowie może tak powiedzieć

> Przejedźcie sobie np. do Rzeszowa
      > miasto niewiele większe
      Najpierw sprawdź, potem napisz :)

> a doznacie szoku jakie ładne miasto... i to
      > całe a nie tylko główny deptak
      Nie doznałem szoku...
      Albo i doznałem jak zobaczyłem to blokowisko:
      www.rzeszow.pl/album.php?katalog=gfx/galeria/&zdjecie=34663874776widoki_02401161.jpg
      to wizytówka tego miasta ? :)
      • Gość: luk Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 01:18
        To jest wizytowka kielc:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,719,71726700,75980901.html
        Pasuje idealnie, pełno meneli, dresow, sypiacych sie tynkow i pieknego
        graffiti.........
        • Gość: Albi Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: 91.197.155.* 16.07.08, 10:37
          Nie wiem luk co chciałeś osiągnąć swoim wpisem...

Obiekty i te ładne i te brzydkie są w każdym mieście w Polsce.

farm4.static.flickr.com/3023/2458403921_130a39c37b.jpg?v=0
          • Gość: luk Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 12:23
            Albi, z tym dworcem to trafiłeś jak kulą w płot. Kielecki dworzec to może
            wizytówka? Paskudny wygląd, zimno i smród, piętro zamykane na kraty bo było tam
            zbiorowisko menelstwa, żule spali na grzejnikach i szczali na ściany, a w tunelu
            trzeba uważać żeby cie nie zabili.
            • Gość: boksyt Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 13:45
              To i tak jeden z lepszych dworców w Polsce w większych miastach.
            • Gość: Albi Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: 91.197.155.* 16.07.08, 14:11
              > Albi, z tym dworcem to trafiłeś jak kulą w płot.
              > Kielecki dworzec to może wizytówka?
              A gdzie ja pisałem coś o dworcu w Kielcach?
              Luk, której części mojej wcześniejszej wypowiedzi nie zrozumiałeś?
              • Gość: luk Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 14:20
                Wkleiłeś foto dworca PKP w Rzeszowie który jest wg Ciebie brzydki, jakby to w
                Kielcach był ładniejszy...
                • Gość: hehe Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 15:39
                  No bo w sumie jest, nie tyle ładniejszy co mniej brzydki.
    • Gość: :) Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:01
      Rzeszów jest sporo mniejszy od Kielc, baranku, w dodatku tam nic nie ma prócz pomalowanych odpustowo bloków z wielkiej płyty. Może jest czyściej, ale nie ma ducha, wszystko jakby budowane pod koniec lat 80 i tyle, że zadbane. A debtak w Reszowie, no ładny, taki prowincjonalny i te jednopiętrowe kamieniczki, jak w 50 tys. mieście.
      • Gość: Rotment Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 16:10
        Zobacz centrum Rzeszowa ,a nie opowiadaj jak ślepy.Chyba ,że masz rodzinę w
        blokowisku i pojechałeś tam pochlać dlatego nic nie wiedziałeś.
        • Gość: joszue Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 02:06
          Dajcie spokój z tym Rzeszowem, nic ciekawego.
    • Gość: DZIUNIA Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: 87.205.148.* 15.07.08, 11:07
      Trollujesz???? Przeprowadź się do Rzeszowa, albo innej metropolii,
      jak Ci się Kielce nie podobają. Może zamiast gadania jak
      niedowartościowany lokalny kosmopolita spróbuj coś zrobić, a nie
      narzekać. Narzekanie, tak, to jest przecież takie...polskie!
      Paranoja jakaś!
    • Gość: hehe Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:08
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/Rzeszow-panorama2.JPG
      To coś jest niby większe (!!) i ładniejsze (!) od Kielc? Choryś?

• Gość: lol Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:10
        Piękne blokowisko, ciekawe jak to jest mieszkać na 40 m2 bez balkonu:-) Zbiorowisko straszydeł pośród pól i tyle. Ostatnio podłączyli jakąś wieś i mają magiczne 170 tys.
    • Gość: hana Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:23
      Nie kłóćmy się,proponuję krytycznym okiem spojrzeć na Kielce np.ul.Sandomierską-
      bez kanalizacji, dziurawą,po deszczu zalaną,nieprzyjazną dla pieszych i
      kierowców.Może władze miasta zajmą się i tym problemem , bo to przeciez
      wizytówka miasta witająca turystów.
    • Gość: :-( Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:30
      "Jedyne, co możemy zrobić, to apelować do sprawców zniszczeń, żeby następnym
      razem pomyśleli, zanim znowu zaczną się siłować z konstrukcją wiaty. Przecież
      kiedyś sami będą chcieli schronić się przed śniegiem czy deszczem i nie będzie
      takiej możliwości - mówił w listopadzie ubiegłego roku Zbigniew Czekaj, zastępca
      dyrektora MZD, po tym jak wandale zniszczyli nową wiatę na ul. Jagiellońskiej."

Ja natomiast apeluję do wandali z MZD, żeby zaniechali planowanych zniszczeń
      okolic Kadzielni i Baranówka. Kiedyś będą chcieli pospacerować w tej okolicy i
      pooddychać świeżym powietrzem i nie będzie takiej możliwości, bo zamiast
      powietrza w najpiękniejszej dzielnicy miasta będą spaliny i hałas. Tylko
      zniszczonego środowiska nie da się naprawić tak jak zniszczonej wiaty
      przystankowej...
    • 0-pytam Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną 15.07.08, 14:11
      Ojjjj ludzie, ludzie... szkoda mi was:)
      Fakt popełniłem błąd, nie wiem dlaczego zawsze kojarzyłem że Rzeszów jest
      większy od Kielc, jest przeciwnie, ma 37tys mieszkańców mniej, i jest o niecałe
      20% mniejszy. Podałem przykład Rzeszowa bo:
      - to podobnie jak Kielce miasto wojewódzkie,
      - znajduje się podobnie jak Kielce w biednej, wschodniej części Polski,
      - mimo wszystko ma zbliżone rozmiary i liczbę mieszkańców,
      - od kilku lat byłem w nim kilka razy.
      Cóż z tego, że porównałbym Kielce np. do Kłodzka (bardzo fajne miasteczko) jak
      powiecie, że to małe miasto, ma dużo turystów ble ble ble...
      Widzę natomiast, że chyba nikt z was w Rzeszowie nie był, skoro oceniacie miasto
      na podstawie panoramy w Wikipedii :D
      Bardzo zadbane, czyste, ładnie wystrzyżone trawniczki (a nie to co dzisiaj na
      Żytniej - pan "wysiekał" chaszcze, bo ciężko to nazwać trawnikiem, tak że pół
      ulicy zasypane trawą). Mają bardzo dobre drogi w mieście - w Kielcach to jest
      rozpacz. Mają dobrze rozbudowaną bazę hotelową w przystępnych cenach, sądzę, że
      nawet więcej hoteli niż w Kielcach. Mają międzynarodowy port lotniczy.
      Spacerując po centrum faktycznie jest co pozwiedzać. No i co z tego, że wzdłuż
      deptaka jednopiętrowe kamienice? Przynajmniej gzymsy się nie sypią na głowę. Tam
      skręcając z deptaka w boczną uliczkę cały czas zwiedza się przyjemnie... w
      Kielcach skręcając w Dużą, Małą, Wesołą, Leśną, Rynek... dziurawe chodniki, brud
      i smród.
      Na prawdę ruszcie się trochę z tych zapyziałych Kielc.
      A jak tylko żyjecie Wikipedią to dwa fragmenty nt. Rzeszowa:
      "Poziom życia
      Rzeszów jest miastem o wysokim poziomie życia, jest to potwierdzone przez wiele
      rankingów oceniających potencjał rozwojowy i standard życia. Miasto jest ciągle
      na dorobku, prowadzone są intensywne remonty i rewitalizacja wielu rejonów. Duża
      część ze środków na rozwój miasta ma swe źródło w funduszach strukturalnych Unii
      Europejskiej. Rzeszów umacnia swą pozycję jako stolica regionu i jego
      najważniejszy ośrodek. Główne działania, które realizuje się w tym celu to
      powiększenie miasta, rozbudowa i modernizacja portu lotniczego oraz wzmacnianie
      pozycji ośrodka akademickiego. Miasto charakteryzuje niski poziom bezrobocia
      (6.8% w sierpniu 2006). Może też poszczycić się wyjątkowo długą średnią
      długością życia. Rzeszów, jako pierwsze i jak dotąd jedyne miasto w Polsce,
      udostępnił mieszkańcom darmowy szerokopasmowy Internet (sieć ResMan)."
      "Społeczność
      Społeczność miasta charakteryzuje duże przywiązanie do fundamentalnych tradycji,
      a jednocześnie tolerancja i wyraźne otwarcie na nowoczesność. Rzeszów może
      poszczycić się wyjątkowo wysokim odsetkiem ludności z wykształceniem wyższym -
      ponad 20% daje mu pod tym względem drugie miejsce w kraju. Rzeszów może
      pochwalić się też najniższą przestępczością spośród wszystkich stolic polskich
      regionów. Rzeszów charakteryzuje wyjątkowo duży jak na polskie standardy odsetek
      obcokrajowców, przede wszystkim studentów."

Jak ktoś ma coś do dodania, to proszę tylko fakty, a nie pyskówki...
      • Gość: kacperek Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:44
        Fakt jest taki, że jesteś nikim.
        Mi tam Ciebie nie szkoda.
        Wejdzie taki idiota na forum i jedyna co potrafi to obrażać mieszkańców.
        Wyprowadziłeś się, to się ciesz.
        Żegnam.
        • Gość: borixon Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:48
          Wyskoczył z jakimś Rzeszowem i plecie farmazony, wolę moje sypiące się gzymsy niż pomalowane obciachowo blokowisko i rynek jak w Chęcinach.
      • Gość: baux Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 03:29
        Szkoda, że ten Rzeszów ma niższe pensje od Kielc. Farmazony o wysokim standardzie, w porównaniu z Ukrainą chyba ;-)
    • Gość: 71 Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.chello.pl 15.07.08, 16:23
      Czyżby kolega prezia miał firmę ochroniarską? A bilet to ile będzie kosztował 5 zł. czy 5,50?
      • Gość: Tetika Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: 79.139.9.* 15.07.08, 17:19
        Nowe wiaty :) pieknie , ochroniarze ??? zobaczymy :) poprosze ladnych mlodych i konkretnych :)tylko czy to nauczy mlodych wandali nie dewastowania wspolnego dobra? , czy to spowoduje ze wreszcie skonczy sie palenie smierdzacych papierosow na przystankach? ( chcesz palic idz do cholery na zawietrzna i daleko) , czy to pomoze ( mowie o ochroniarzach aby stada mlodych wyrostkow nie spluwaly pod nogi tyle czasu ile stoja na przystanku? ,ktory po ich odejsciu wyglada tak ze sie tam stawac nie chce?Czy taki mlody i pekny ochroniarz zwroci uwage zeby idac nie rzucac biletow pod nogi tylko do kosza??Na nic sie nie zdadza wysilki miasta w celu poprawienia wizerunku miasta jesli my sami o to nie zadbamy a z moich obserwacji to niektorym jeszcze bardzo daleko do tego.Zastanawiam sie tylko czy w swoich prywatnych domostwach tez tak robia?
        • Gość: 71 Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.chello.pl 15.07.08, 22:20
          Zrozum kobieto, że jak taką robotę dostaną to potem trzeba będzie przy wszystkim rozstawiać warty. Sami będą dbali o to żeby robotę dostać. Jeden będzie pilnował kosza na śmieci, a następny klombu. Czy nie po to płacimy Straży Miejskiej żeby dbała o porządek i pilnowała takich detali?
    • 0-pytam cóż... 15.07.08, 19:08
      Mimo, że w dyskusji wzięło udział kilkanaście osób, oprócz steku wyzwisk
      niewiele się dowiedziałem;/ Niestety...
      Kielce to miasto pogrążone w maraźmie, i zamiast się rozwijać i wzorować na
      najlepszych (np. wspomniany Rzeszów), smutni mieszkańcy leczą swoje kompleksy,
      tocząc forumowe wojny czy to z Radomiem, czy to z Ostrowcem. Widać to na każdym
      kroku i jest to żenujące. Ale czego tu się spodziewać po mieszkańcach, z których
      kieszeni będzie szło 20 tys. zł na ochronę przystanków przed samymi mieszkańcami.
      Tak jak już ktoś wspomniał: straszliwy obskurantyzm klerykowski.
      • Gość: Albi Re: cóż... IP: 213.77.117.* 15.07.08, 19:55
        > Mimo, że w dyskusji wzięło udział kilkanaście osób,
        > oprócz steku wyzwisk
        > niewiele się dowiedziałem
        Są dużo lepsze miejsca do konstruktywnej dyskusji, niż forum Gazety Wyborczej.

A jak Pan sam zaczyna dyskusję stwierdzeniem:
        > Kielce to zadup_ie jakich mało.
        które dla mnie świadczy, że mam do czynienia z chamem,
        który szuka pretekstu do utarczki słownej (którą Pan znalazł)
        to czego pan jeszcze oczekuje od innych?
      • Gość: kacperek Re: cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 23:01
        A czego się to chamie chciałeś dowiedzieć?
        Wchodzisz na forum obrażasz na wejście mieszkańców Kielc a potem pitolisz, że
        chciałeś się dowiedzieć.
        Podaj adres przyjedziemy zaczniemy cię obrażać, krytykować wszystko a potem
        powiemy że chcieliśmy pogadać.
        Myśl trochę.
        • Gość: back Re: cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 23:13
          boli prawda, boli, nie?
          ale taka jest prawda:) region ladny ale same kielce to dziura:) akcje z
          wynajmowaniem firmy ochroniarskiej do pilnowania przystankow kompromituja to
          miasto do reszty:)
          • Gość: xxx Re: cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 19:44
            Ciebie durniu myślenie boli.
            Jeżeli dla ciebie chory pomysł urzędnika oznacza kompromitację miasta i pewnie
            mieszkańców to sam masz kłopoty z głową.
      • Gość: black_Lagoon Re: cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 23:28
        Zgadzam się z Tobą. Byłem w Rzeszowie, piękne miasto. Mają Rynek a na nim
        restauracje z ogródkami a nie jak w Kielcach z pseudo ogródkami dla
        oszczymurków. Nie wiem czy wiesz, ale Rzeszów oddał, albo niebawem odda
        podziemna trasę do zwiedzania. Zanim odwiedziłem Rzeszów, kojarzył mi się z
        szarym blokowiskiem i z dresami (nie wiem czemu). Kiedy poszedłem na kolację
        gdzieś na starym mieście byłem w szoku, ze tak ładnie, czysto, że lokale
        rozrywkowe a nie banki. Poza tym kolega opowiedział mi, że tamtejszy prezydent
        ma taką manię: chodzi po mieście i notuje co mu się nie podoba. Wyobrażasz sobie
        coś takiego u Wojtusia zza szyb audi A6 za 220 tys w Kielcach? To właśnie Ferenc
        postawił Rzeszów na nogi. Na kolejna kadencję wybrało go ponad 80% mieszkańców!
        Ludzie ruszcie się z Kielc. Warto! Na Kielcach na szczęście nie kończy się
        świat. Zobaczycie jakie ograniczone tępaki o mentalności carskiego urzędnika
        zajmują ważne stanowiska w Kielcach. Poza tym rozwala mnie kiedy kieleckie
        "mieszczuchy" mówią na podkieleckie wsie "okoliczne rezerwaty" a ich mieszkańców
        traktują jak debili z lasu. Niech sprawdzą lepiej skąd pochodzą ich rodzice i
        dziadkowie;-) Kieleckim "mieszczuchom" polecam poczytanie historii Kielc, a
        zwłaszcza tego jak jeszcze na pocz. XX w wyglądała hołubiona przez magistrat
        Sienkiewka. Drodzy, na pocz. XXw na odcinku Paderewskiego - Żelazna to krowy za
        przeproszeniem srały, wy "yntelygenty kieleckie", a pod koniec XVIIIw, murowane
        budynki w Kielcach można było policzyć na palcach jednej ręki!
        Pochodzę z Kielc i podobnie jak kolega wyprowadziłem się stąd. Niektórzy za to
        co piszę, zabiliby mnie, pobili, opluli, napisali, że jestem z Radomia, czy z
        Ostrowca (Kielce nigdy chyba nie doczekają takiego okazałego basenu jak
        Rawszczyzna). Kochani adwersarze, na szczęście ktoś kto urodził się w stajni,
        niekoniecznie jest koniem. Przykładem jest... no... przecież lubicie grudniowe
        święto ;-)
        • 0-pytam Re: cóż... 15.07.08, 23:58
          Pozdrawiam Kolego, właśnie o to mi chodzi:) Kto był, kto zwiedził od razu
          widać:) O podziemiach Rynku czytałem, jeszcze nie byłem:)

Sporo Polski zjeździłem, nie wszędzie miałem niestety czas pozwiedzać, ale
          Rzeszów mnie zawsze zadziwia właśnie przez to, że ma zbliżone "warunki rozwoju"
          do Kielc. I jak to jest, że jedno miasto może się dynamicznie rozwijać, może
          bardzo ładnie wyglądać, można tam wręcz odpocząć i na poziomie się zabawić, a
          drugie miasto jakby zamarło... Różnice można wymieniać długo, ale kto będzie
          chciał poczytać sam bez problemu znajdzie informacje.

I druga sprawa... to o czym też piszesz... mentalność ludzi w Kielcach.
          Stwierdzenie faktu, co do wyglądu Kielc powoduje od razu lawinę jadu. Nie wiem,
          czy to jakaś mania wyższości Kielczan, czy wręcz przeciwnie kompleks niższości:)

> Kielce nigdy chyba nie doczekają takiego okazałego basenu jak
          > Rawszczyzna

Kielce to nigdy nie doczekają się nawet takiego basenu jak mają Nowiny czy
          Morawica:D
          • Gość: browar Re: cóż... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 00:59
            Potwierdzam, Rzeszów ma przyjazny klimat,niektórzy powiedzieliby że przaśny, małomiasteczkowy, ale elegancki..., I ufną, przyjazną mentalność tamtejszych ludzi...
            • Gość: baux Re: cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 03:13
              Albo przaśny albo elegancki. Mylisz pojęcia.
    • Gość: ree Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.chello.pl 15.07.08, 20:45
      "Przejedźcie sobie np. do Rzeszowa, miasto niewiele większe"
      Nie no aleś dowalił, Rzeszów większy od Kielc hahaha. Człowieku gdzie ty do szkoły chodziłeś od kiedy 160 tys to więcej niż 200 tys ???
    • Gość: fbcv Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: 77.223.220.* 15.07.08, 21:17
      A mnie Kielce wcale się nie podobają...ładne tereny ale samo miasto
      raczej nie. Mieszkam tu wiele,wiele lat ale mieszkam bo muszę........
      • Gość: ghyu Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.klc.vectranet.pl 16.07.08, 01:05
        Tez mieszkam tu,bo...musze.Chetnie bym wypie...jak pisza mieszczuchy
        z miasta.Od dawna juz uwazam,ze moje miasto to taka wiocha,rzadzona
        przez geniuszy,ktorzy owijaja ludzi wokol palca tanimi haslami i
        drobnymi ruchami.Od kilku lat czuje sie tu coraz gorzej...no coz
        wyjechac nie moge,i jak poprzednicy uwazam,ze jest wiele wspanialych
        miejsc w Polsce o urodzie i klimacie nie wspomne ale ze
        spolecznoscia milsza. Co do przystankow-faktem jest,ze w kilku
        miastach w Polsce jest to praktykowane i nie ma sie co burzyc...pan
        dyrektor tworca tego pomyslu nie byl.
        pozdrowienia dla wielkopanstwa z Kielec
        • Gość: F. Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.dsl.bell.ca 16.07.08, 04:37
          ...agnostyk - do kad jechales wtedy...?

bi.gazeta.pl/im/6/5455/z5455846X.jpg
    • 0-pytam Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną 16.07.08, 17:00
      Widzę, że pojawiło się też kilka sensowych postów:) Jednak część Kielczan ma coś
      więcej do powiedzenia, niż "nie podoba się to wypie..j" :)

Chciałem zwrócić uwagę na 2 rzeczy:
      - zastanówcie się, kto w Kielcach rządzi. Zastanowiło mnie to co napisał
      black_Lagoon o prezydencie Rzeszowa. Poszukałem i np. radzę przeczytać:
      miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34972,3640565.html
      W ciągu jednej kadencji można odmienić oblicze miasta. Wyremontować wszystkie
      główne drogi, wybudować obwodnice, wybudować 4 tysiące parkingów w centrum,
      zlikwidować strefę płatnego parkowania, postawić na zieleń w mieście i jego
      estetykę itd itd. Przy tym rozwijać międzynarodowe lotnisko, powiększać obszar
      miasta, ściągać inwestorów. Po mieście jeżdżą autobusy na gaz ziemny, obniżeniem
      ceny paliwa na stacji MZK wymusił obniżenie cen paliw w całym mieście itd. I
      jeśli wjedziecie to Rzeszowa to wszystko rzuca się od razu w oczy!! Porównajcie
      to do osiągnięć Kielc z ostatnich lat!!!!

- co za ludzie mieszkają w Kielcach? Skąd wynika ten wszechobecny wandalizm? Jak
      to możliwe, że nowe przystanki nim odbierze inspektor już są zdemolowane, nowe
      drzewa od razu połamane, cała nowa Sienkiewicza jest zapluta gumami do żucia,
      gdzie nie spojrzysz coś namazane sprayem? Czemu ludzie w Kielcach przywykli do
      takiego syfu i im to nie przeszkadza?
      • Gość: pz czemu nie przeprowadzisz się do rzeszowa??? IP: 81.219.133.* 16.07.08, 17:26
        po co napinasz się o Kielcach??? jaki masz w tym interes??? nie mieszkasz w CK
        więc nie zabieraj głosu!!! wejdź sobie na forum rzeszowa i pisz ile chcesz o tej
        wschodniej metropolii:-)
        • Gość: back Re: czemu nie przeprowadzisz się do rzeszowa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 17:55
          A ty jesteś albo jednym z tych, którym - za przeproszeniem - roz..ie
          przystanku albo śmietnika sprawia przyjemność, albo pracownikiem magistratu. Bo
          na taką ciasnotę umysłową innego wytłumaczenia nie ma:)
          • Gość: pz Re: czemu nie przeprowadzisz się do rzeszowa??? IP: 81.219.133.* 16.07.08, 20:01
            co jest z wami ludzie??? albo piszecie że ktoś jest kretynem albo pracownikiem
            magistratu??? nie odnoszę się do tematu wątku tylko do miasta rzeszowa, byłem
            tam wiele razy i mogę powiedzieć że nie jest to wzór do naśladowania, jeżeli
            miałbym wymienić miasto na którym Kielce miałby się wzorować to jest nim Wrocław
            i prezydent Dutkiewicz
            • 0-pytam Re: czemu nie przeprowadzisz się do rzeszowa??? 16.07.08, 20:53
              pz, a czemu tylko Wrocław, ja bym chciał żeby na Paryżu się wzorowało, albo na
              Sydney... a co? Człowieku, gdzie Kielcom do Wrocławia??

Druga sprawa... czemu Rzeszów jest złym wzorem do naśladowania?

Trzecia sprawa... Chwilę wcześniej napisałem, że w Rzeszowie prezydent wybudował
              parkingi na 4 tysiące samochodów i zlikwidował strefę płatnego parkowania. A
              przed chwilą news:
              miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,5463262,Wieksza_strefa_sposobem_na_brak_parkingow_.html
              W Kielcach tą strefę chcą powiększać...
              To miasto jest przegrane i nie wiem czemu wam to tak ciężko przyznać?
              • Gość: pz Re: czemu nie przeprowadzisz się do rzeszowa??? IP: 81.219.133.* 16.07.08, 21:27
                dobrze niech będzie po twojemu, to miasto jest przegrane i koniec kropka,
                przenieś się na forum wschodniej metropolii i pisz tam swoje wywody, dziwne że
                tak interesujesz się Kielcami skoro już tu nie mieszkasz???
                • Gość: baux Re: czemu nie przeprowadzisz się do rzeszowa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 22:14
                  Wrocław jest większy, ale też kuleje. Co niby można od nich ściągnąć? Nic tam nie ma prócz wymysłu Czarneckiego. Miasto które możnaby naśladować to Gdynia, ale to bardzo trudne. Po pierwsze Gdynia ma 80 lat a po drugie wchodzi w skład niemal 800tys. Trójmiasta.
      • Gość: 0111111 Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 18:42
        Bo to nie są ludzie z Kielc, tylko przyjezdni z podkieleckich wiosek, oni robią największy syf albo tacy co to są pierwsze pokolenie w tym (czy jakim kolwiek innym) mieście.
        • Gość: ja Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 18:52
          buahahahahaha:D nie badz smieszny, orientujesz sie jak wygladaja obecnie
          "podkieleckie wioski"? Pojedz np. do Morawicy, jest ladnie i czysto:) A gdzie
          zaczyna sie gmina Morawica poznasz po nowym asfalcie:) Wy w Kielcach jestescie
          brudasami i jeszcze jestescie z tego dumni.
          • Gość: 0111111 Re: Nowe przystanki autobusowe będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 22:09
            Te piękne domki to w olbrzymiej większości należą do ludzi, którzy się wyprowadzili tam z Kielc, ja mówię o tych co na wioskach mieszkają od zawsze, a w weekend zalewają Kielce swoimi golfami II i calibrami robiąc korki, hałas i potęgując patologię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka