Dodaj do ulubionych

UWAGA!!! Unikaj firmy DHL

14.03.09, 19:01
Ostrzegam przed firmą kurierską DHL. Właśnie się nabrałem. Przesyłki
nie dostarczyli, kierowca przyjechał pod adres domowy, zostawił
awizo zwinięte w papierosa tak aby chyba nie było widać. Wybrał
sobie odpowiednią porę czyli, gdy wszyscy są w pracy. Oczywiście nie
zadzwonił bo po co? mimo, że na formularzu wpisywało się nawet 2
numery telefonu w tym jeden komórkowy. Aha jeszcze jedno cena za
usługę nie zgadzała się z tą która była na moim liście przewozowym.
Pani z firmy nie umiała wytłumaczyć czemu tak jest. Zatem zapłaciłem
za wszystko podwójnie bo niedość, że droże niż na liście to jeszcze
musiałem dojechać 20km do ul. Zagnańskiej 153 by sobie odebrać
paczkę. Chyba jednak niektóre firmy jeszcze nie odczuły konkurencji.
Śpieszyło mi się więc skorzystałem z usługi a teraz mam nauczkę i
ostrzegam innych. Nigdy więcej DHL!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: 3miesiące idzie li Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 19:03
      ja wysyłam listy do stanów zjednoczonych przy pomocy poczty
      polskiej. kobita w okienku powiedziała, że ekonomiczny idzie do
      trzech miesięcy. bez komentarza
      • maruda_kielce Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL 14.03.09, 21:07
        to króciutko. mnie ostatnio polecony do wawy szedł 9 dni. a paczka z wawy do kielc wysłana 10 lutego znalazła się po mojej interwencji na poczcie 18 lutego. dziwnym trafem 18 lutego znalało się też w skrzynce awizo datowane na 11 lutego...
        to jak do USA ma isć krócej niż 3 miesiące? 88 dni krąży po PL...
        • Gość: antyWEL Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.09, 23:49
          Polecony po Kielcach potrafi iść 3 tygodnie
          • Gość: Adorn Re: UWAGA!!! Unikaj firmy kurierskich ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 06:44
            A która z firm kurierskich na rynku jest wiarygodna ?
            • Gość: misiek Re: UWAGA!!! Unikaj firmy kurierskich ! IP: *.chello.pl 15.03.09, 07:13
              Ja do DHL akurat nic nie mam. Parę razy korzystałem z ich usług i
              nigdy nie było nieprawidłowości, o których piszesz.
              • Gość: Barczxx Re: UWAGA!!! Unikaj firmy kurierskich ! IP: *.itfutura.com 15.03.09, 11:17
                To sobie sam sprawdź w firmie kurierskiej ten przypadek. Ponoć to
                nie pierwszy raz się zdarza. Dla nich najlepiej jakby klient stał
                przy drodze i czekał na kierowcę jadącego z trasy. Jednym słowem
                firma "dziad"
    • Gość: ale debilus! barczx-deb ilu jeszcze? IP: *.kielce.vectranet.pl 15.03.09, 21:36
      ten kretyn mysli ze kurier ma jedna jedyna paczke akurat do tego
      zawszanca. Ma podjechac i gdy nikogo nie zastanie ma sobie rozłozyć
      śpiworek i czekać grzecznie na bydlaka. Żłobie jeba ny! zapytaj
      dziadka czy dawniej na wieś mu dowozono czy musiał sam czesto na
      bosaka dopier dalac do grodu po przesyłke. Chamom jeba nym sie we
      łbach poje baaało!
      • Gość: Ktosik Re: barczx-deb ilu jeszcze? IP: *.centertel.pl 15.03.09, 23:05
        I zaje biście mu odpisałeś. Się kur wa nauczyli, że przynieś zanieś pozamiataj,
        jeszcze może ma rozpakowac podłączyc i sprawdzic czy działa, tak jak jeden
        klient zażyczył sobie tego od kuriera we Wrocławiu, który dostarczał mu antenę
        satelitarną zamówioną przez allegro. Debil miał pretensje, że kurier nie
        podłączył anteny, nie wywiercił dziur, nie powiesił i ch uj wie co jeszcze...
        proszę Was kur wa, zlitujcie się...
        • Gość: jaja Re: barczx-deb ilu jeszcze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 23:07
          klasa średnia
      • Gość: JerzyK Re: barczx-deb ilu jeszcze? IP: *.itfutura.com 15.03.09, 23:23
        A ja uważam, że Barcz ma rację. Wystarczyło żeby kierowca zadzwonił
        i poinformował, że jest pilna przesyłka. Albo się korzysta z usług
        kurierskich i słono płaci albo idzie się na pocztę i czeka 3
        tygodnie. Wydaje mi się, że te wulgarne odpowiedzi należą do
        pracowników DHL i nie stać ich na to by się przyznać do winy. Dla
        nich najelepiej jakby klient zapłacił i jeszcze sam sobie pojechał
        po przesyłkę do innego miasta i przy okazji jeszcze im podziękował.
        Wstyd, to tylko świadczy o waszej firmie.
      • maruda_kielce płacę - wymagam 16.03.09, 01:00
        płacąc za przesyłkę płaci się za jej dostarczenie. mnie też coś trafia jak kurier nie raczy zadzwonić pod podany na przesyłce nr telefonu. czekając na paczkę mam z domu nie wychodzić?
        jak bym chciał takiej usługi to mam pocztę polską, której listonosze zostawiają awiza mimo,że jestem w domu.
        opłata za przesyłkę to nie jest opłata za przewiezienie jej z miasta x do y. to opłata za DOSTARCZENIE przesyłki. Ja obecnie korzystam z usług tylko jednej firmy. Kurier dzwoni przed wyjazdem z bazy. I dogadujemy się o której można mnie zastać. Da się? Da. Tylko musi się chcieć.
        • Gość: misiek Re: płacę - wymagam IP: *.chello.pl 16.03.09, 08:18
          Do mnie jakoś zawsze dzwonią, poza tym sprawdzam w necie, gdzie
          jest paczka i jeśli wiem, że mnie nie będzie w domu w czasie
          przypuszczalnego dostarczenia, dzwonię i się umawiam na dogodny
          termin.
          Często korzystam z usług firm kurierskich, w tym DHL. Poziom usług
          jest (według mnie) porównywalny. Najwięcej kłopotów miałem z Pocztą
          Polską (zdarzyło mi się szukanie przesyłki przez kilka tygodni,
          liczenie Poczty na moją moc wróżbiarską i posiadanie tajemnej
          wiedzy- nie było awiza, ale była paczka na poczcie itd.), ostatnio
          jednak coś i tutaj się poprawiło, bo wszystkie paczki są doręczane.
          Odpukać:).
          • Gość: tom Re: płacę - wymagam IP: 82.139.62.* 16.03.09, 08:31
            Chuju zniże się do twojego poziomu.Ku... płace to wymagam , a ty gó...jadzie
            masz dostarczyć paczke pod wskazany adres a , jak nie ma nikogo w domu to jest
            twój zajebany obowiązek zadzwonić.DHL i UPS te firmy poprostu są do dupy.Polecam
            DPD paczki docierają na drugi dzień po nadaniu
            • Gość: troll Re: płacę - wymagam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 09:29
              po pierwsze trochę kultury buraku
              > DPD paczki docierają na drugi dzień po nadaniu
              chyba sobie robisz jaja.
              po drugie skoro barszczu nie masz umowy to zapłaciłes wiecej
              po trzecie jeśli spodziewasz się paczki to zadzwon do biura podaj numer listu i
              odgadasz sie z kurierem, nie tylko dla Ciebie wiezie paczkę
              • Gość: Wróbel Re: płacę - wymagam IP: 91.195.56.* 16.03.09, 09:45
                Baranie list przewozowy jest umową zawartą z firmą, tam jest cena za
                dostarczenie przesyłki pod wskazany adres. Tak ja mam dzwonić co
                chwilę czy czasem kierowca już wyjechał, gdzie jest i czy łaskawie
                dojeżdża już do Kielc? Poza tym na liście jest tylko numer infolinii
                a nie telefonu kierowcy. Jego telefonu Biuro Obsługi nie podaje.
                • Gość: troll Re: płacę - wymagam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 11:44
                  kretynie jeden list nie jest żadną umową tylko świadczeniem. Umowy podpisują
                  ludzie normalni. Jak Ci sie nie podoba to zamów pocztą idioto jeden.
                  Skoro nie znasz się na spawie nie pisz bzdur, nigdy nie mam problemu kiedy
                  proszę o podanie numeru kuriera, tylko trzeba dzwonić do oddziału i posiadać
                  choć grosz kultury.
            • Gość: Sereg Re: płacę - wymagam IP: 79.139.9.* 17.03.09, 12:01
              "a , jak nie ma nikogo w domu to jest
              twój zajebany obowiązek zadzwonić"

ze co??? pokaz mi taki punkt w regulaminie firmy przewozowej. dzwonienie do klienta i umawianie sie to dobra wola qriera. a jesli goscia nie ma w domu to ja mam to w dupie i zostawiam awizo. qrierzy nie sa taksowkarzami zeby jezdzic w ta i spowrotem clay dzien. ma sie ustalona trase i sie wzdluz niej jedzie a jak kogos nie ma to... trudno. kazdy odbiorca jest poinformowany o tym ze paczka do niego idzie tak? wystarczy zadzwonic na infolinie firmy, a tam mile kobiece glosy mowia o ktorej godzinie kurier sie pojawi.potem trzeba albo grzecznie siedziec w domku i czekac albo zostawic kartke na drzwiach z informacja ze paczke mozna zostawic u sasiada. proste, logiczne? trzeba tylko troche ruszyc glowka i wykazac chec wspolpracy a nie klapac morda...
          • Gość: Nowy ład Re: płacę - wymagam IP: *.30.32.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.22, 07:25
            Poczta Polska to już szczyt. DOSTAŁEM awizo poszłem po paczkę zaadresowaną na mnie i na ojca.Mi ni dano Bo nie mój dowód osobisty .Pan W DOWODZIE MA DŁUŻSZE WŁOSY WIĘC TO NIE JA I NIE DA MI BO UKRADŁEM KBRATU DOWÓD I CHCE ODEBRAĆ MU PACZKĘ I Z WLK BRYTANII.
      • Gość: postmen Re: barczx-deb ilu jeszcze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 11:19
        Kretynie jeden kurierze DHL !
        jak sie nie chce pracować to won pod Teklę !Powietrze wciagaj nosem
        nie ustami bo sie zachłyśniesz stanowiskiem !
    • Gość: historyk a ja wam pojeby jeba ne napisze raz jeszcze! IP: *.mobile.playmobile.pl 16.03.09, 22:41
      zapytaj jeden z drugim pomiocie jebany potomku z krzyżówki wiejskiej
      cycatej suczy z podmiejskim onanoinżynierkiem ZeteMeSowskim
      aktywistom.Zapytaj twego dziadzia jak pojedziesz w sobote kopiec
      rozgrzebywać aby ziemniak i cebul do miasta zwieźć/na cały tydzień
      szmankowpie...nka/.Zapytaj kutasie zaje bany czy dziadziowi coś
      ktoś dowoził czy sam zapierda lał do miasta.Ja ci mówie-bydlak sam
      zapie...ł z butami pod pachą /bo szkoda było kierpca tarmosić po
      polnej drodze/.Dopiero skur wy syn zbliżywszy się do grodu i
      opłaciwszy myto!! /tak miniskur wysynku MYTO!!płacił twój dziad za
      wstęp do miasta/przywdziewało bydle obuw! Takich masz przodków
      bydlaku.A marzą ci się luksusy.Było się urodzić jako "imć"w
      szlachetnym rodzie,to albo by cie zaje..no na mocy carskich i
      stalinowskich ukazororporządzeń,albo żyłbyś za granicą i tak samo
      kurier dowoziłby tak jak tu w Polsce.Bo firmy te identycznie
      działają /certyfikaty/tylko adresaci tu są ch...owsi!!! A o matce-
      wsiórze napisałbym ci przy innej okazji-bo to z tematem kuryjera nie
      ma nic wspólnego.Zapytaj może o początki tirówek to ci oględnie
      napisze jak na wsiach panny dowożono furmanką np.na sianokos.Taka
      drobna przysługa,kilkadziesiat stóp wedla tego dębu,ale w zamian za
      coś!! a majtek dziewoje nie nosiły.Zbyt szybko len sie przepalał w
      kroczu...nie wierzysz? popytaj mamę,babcie,a nie napie...j na
      kuryjerów szmatławcu!
      • maruda_kielce Re: a ja wam pojeby jeba ne napisze raz jeszcze! 16.03.09, 22:49
        piszesz z takim znawstwem po temacie jakbyś kronikę własnej rodziny przepisywał na forum
        • Gość: tom Re: a ja wam pojeby jeba ne napisze raz jeszcze! IP: 82.139.62.* 16.03.09, 23:43
          Dobre.Matczyna jego wiązała mu kawałek słoniny na szyi aby psy chciały się z nim
          bawić bo dzieci nie chciały .Sku...syn był tak brzydki że jak dorósł to prace za
          furmana znalazł w firmie kurierskiej DHL.Biedak zapie... z paczkami po
          schodach i liczy na końcówki z pobrań.Ot cała historia.
          • pstrykacz.imieninowy skoro nie ma róznicy to po co przepłacac za paczkę 17.03.09, 12:08
            Ludzie!

Jak płacę 65 złotych za ekspresową przesyłkę to mam prawo wymagać! w
            przeciwnym razie będe wysyłał pocztą polską ekonomiczną za 8.50
            złotych bo skoro nie ma różnicy to po co przepłacać???!!! :DDD

Nie mozna też mieć pretensji do szeregowych pracowników firm
            kurierskich tylko do zarządu. Pewnie szeregowy pracownik zarabia
            1200 brutto a dyrektor za nic nie robienie setnokrotnośc.

PSTRYK
    • Gość: etnograph ja tez bydlaki coś dopiszę! IP: *.kielce.vectranet.pl 17.03.09, 12:25
      otóz rzemieniu wiejski jeden z drugim zrozum,że kurier nie tylko
      dowozi paczke tobie,raz na rok barani worze.Kurier przede wszystkim
      zaopatruje firmy,a tam nie ma problemu z odbiorem paczek.OK 90
      procent przesyłek jest do firm,normalnych podmiotów pracujących w
      określonych godzinach.A to że ty ciołku masz jednoosobową frajernio-
      firmę/utrzymywaną na koszt podatników z dotacji urzędów pracy/
      składająca długopisy i koperty,to nie znaczy ,że kurier ma kretynie
      na ciebie czekać z paczuszką sprężynek do długopisów. Bo ty płacisz
      to wymagasz!Nie sztuką jest płacić,sztuką mądrze wymagać. Przypomina
      mi się powiedzenie ".płaci jak lord a...."dopisz dalej krnąbrny
      korpielu jak potrafisz!
      • maruda_kielce Re: ja tez bydlaki coś dopiszę! 17.03.09, 12:31
        Czyli reasumując - kurierzy nie potrafią używać telefonów. niedługo się to zmieni.jest kryzys będzie więcej bezrobotnych, będą zwolnienia. Niektórzy wreszcie nauczą się szanować pracę i klienta.
        po tych bluzgach, które rzucone na forum wiem już, którą firmę kurierską mam na przyszłość omijać z daleka. Pozdrawiam.
        • Gość: troll Re: ja tez bydlaki coś dopiszę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:21
          przeczytajcie sobie najpierw co i jak ma być z przesyłką i dopiero piszcie.
          Widać jakie jest społeczeństwo po postach na forum, debil debila pogadania debilem
    • Gość: Tadek Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.04.09, 20:29
      Dziś czyli 22 kwietnia szanowny kurier nie raczył nawet zostawić awiza, ba nie
      zauważyło go kilka osób które pracowały przed domem. Cóż pewnie mu się gdzieś
      spieszyło szkoda że nie tam gdzie mu za to płacą. Więcej nie skorzystam z usług
      tej pseudo firmy kurierskiej bo to już nie pierwszy raz i moja cierpliwość się
      już skończyła.
      Zawsze już będę polecał inne firmy konkurencyjne firmy, które potrafią zadzwonić
      i umówić przesyłkę na konkretna godzinę.
      Druga sprawa to uprzejmość pani w biurze do poziomu której nie powinien nikt się
      poniżać, tym bardziej że musiałem dojechać 50 km i na dodatek nic nie
      załatwiłem. Ale to już inna sprawa. Słowem kultura w Kielcach w firmie DHL bez
      komentarza.
      • Gość: bumcyk Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL IP: *.chello.pl 22.04.09, 20:42
        Ja akurat na tę firmę w ogóle nie narzekam. Wysyłałem kompa do
        naprawy, serwis współpracował z DHLem, więc musiałem skorzystać z
        usług tej firmy. Odbiór sprzętu w umówionym (telefonicznie)
        terminie. Żadnych problemów. Kurier w porzo.
        Po tygodniu komp wrócił do mnie, w stanie ogólnym niezłym, a nawet
        lepszym:). Wszystko odbyło się bez żadnych kłopotów.
        Dlatego ze zdziwieniem czytam Wasze posty.
    • Gość: merida Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL IP: *.chello.pl 25.07.09, 12:45
      ja rowniez mam niemiłe przezycia co do firmy DHL kielce paczka wysłana z krakowa 22 w kielcach byla 23 a co potem pojechała do warszawy i jest tam od 24 genialne zanim domnie wruci to jak znam zycie bedzie wtorek poprostu paranoja nie po to doplacam do kuriera zeby paczka szła tak samo długo jak Pocztą Polską.
      Z polecanych firm niezłe zdanie mam o GLS.
      • Gość: malutka Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:51
        a mnie ostatnio zdenerwował kurier UPS. Nie dość że im się płaci
        praktycznie podwójnie (bo mają cenniki z kosmosu) to jeszcze pan
        kurier nie przyjechał w obiecanym czasie (od 9 do 14 na niego
        czekałam) a później jeszcze kazał mi znieść paczkę na dół bo mu się
        wchodzić nie chciało (na 3 piętro) - mimo że to jego obowiązek !! I
        jeszcze tekst "to tylko 2 kg"...może i tylko ale za to właśnie płacę
        żebym sama tego nie musiała nosić !!
    • Gość: barbi Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL IP: *.dynamic.kabel-deutschland.de 07.03.15, 17:56
      ja tez tak mysle.Zawiodlam sie na tej firmie. Wyslalam paczke z Niemiec i krazy gdzies w Polsce juz 5 dni. Bo widocznie kurier ma za duzo pieniedzy a rzadza soba sami a jesli jest ktos nad nimi to tez nie nadaje sie na niby szefa. Sa nie slowni to prawda. a to ze nie uprzejmi to na 100%.
    • Gość: iwcia Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.17, 19:54
      Dla mnie też to dziadowska firma, zwłaszcza w Kielcach! Wiem, że np. we Wrocławiu działają inaczej. Tutaj oczekuję na paczkę czwarty dzień, a powinnam ją mieć na drugi dzień zgodnie z umową firmy DuoLife. Nie wiem, co się z paczką stało, nie mogę dojść końca. Koleżanki czekają na suplementy, a ja oczami świecę, bo nie wiem, co im powiedzieć.Nie ma nr tel.do działu obsługi klienta w Kielcach, nie wiadomo, do kogo zgłosić reklamację. Nigdy wcześniej kurier nie telefonuje, trzeba warować w domu przez kilka godzin i niekoniecznie się człowiek doczeka. Powinien być w sms-ie podany nr kontaktowy do kuriera, a tu nic! Szukaj wiatru w polu! Suplementy kosztują dużo kasy, ludziom zależy na zdrowiu, a tu lipa!Tak więc nie polecam DHL-u!
    • Gość: klient Re: UWAGA!!! Unikaj firmy DHL IP: *.184.246.78.ipv4.supernova.orange.pl 18.02.20, 18:01
      Pan kurier powoził się z przesyłką cały dzień a ja jak wariat czekałem i się nie doczekałem.
      Wpisze sobie gościu "próba doręczenia zakończona niepowodzeniem" i uważa, że winny odbiorca.
      Bałagan, nieodpowiedzialni ludzie.

wtorek
      18. luty 2020

15:00 (UTC) | próba doręczenia zakończona niepowodzeniem. Przesyłka oczekuje na kolejny cykl doręczenia Kielce

wtorek
      18. luty 2020

07:48 (UTC) | przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia Kielce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka