Dodaj do ulubionych

Ludzie przełomu - Jerzy Stępień

14.06.09, 21:17

Samorządy lokalne to w głównej mierze nepotyzm, klientelizm,
kolesiostwo, politykierstwo, pijaństwo, niekompetencja, rządzący
lata ci sami wójtowie i burmistrzowie..........oj, nie udała się ta
reforma, nie udała.....daleko nam do społeczeństwa obywatelskiego;
Obserwuj wątek
    • Gość: c Ludzie przełomu - Jerzy Stępień IP: 82.139.30.* 14.06.09, 23:14
      Może "Gazeta" napisze jak ten pan dzielnie walczył podczas reformy
      administracyjnej o zachowanie naszego województwa!Pamiętamy i będziemy
      pamiętać!Dwulicowiec był za krótki i województwo powstało.Tak bardzo związany z
      regionem,ale już nie mieszka?Ale szkoda!
    • Gość: obiektywny Re: Ludzie przełomu - Jerzy Stępień IP: 77.223.220.* 15.06.09, 00:14
      Powiat to przekroczenie bariery abstrakcji.Od 1999 roku zaczęliśmy wchodzić w
      otchłań biurokratycznych absurdów, regulaminów, statutów,
      pełnomocnictw,upoważnień, zarządzeń, tworzenia regulaminów filii jednostek
      organizacyjnych jednostek podstawowych szczebla powiatowego,dla przydzielonych
      według bliżej nieokreślonego klucza jednostek z różnych resortów.Np. w mieście
      są 3 szpitale, 1 "należy "do: Marszałka, drugi-jest Prezydenta a trzeci
      Starosty. W gminie jedno gimnazjum ma imię Jana Pawła II i jest Wójta, ale żeby
      było ciekawiej jest w budynku Starosty, a drugie nosi imię Karola Wojtyły i jest
      Starosty. Trzeba było się natrudzić aby takie KOSZTOWNE science fiction
      stworzyć, bo przecież ktoś musi obsługiwać 314 tworów z zarządami 5 osobowymi po
      10 tys oraz jednostek organizacyjnych tych tworów które np.nadzorują
      budownictwo, w mieście na prawach powiatu są 2 nadzory/podwójne stanowiska
      dyrektorskie i kierownicze/, po prostu samorządowy MATRIX, gdzie kwitnie
      kolesiostwo a dla kraju -dziadostwo.
      • Gość: Ja Re: Ludzie przełomu - Jerzy Stępień IP: 213.77.117.* 15.06.09, 09:06
        Śmieszny ten wątek, że to tajniacy z SB rozpuszczali pogłoski, że Stępień jest
        żydem. Po co to etosowanie gościa na siłę. Wystarczy posłuchać jakiegokolwiek
        człowieka podającego się za rdzennego kielczanina, żeby nabrać przekonania, że
        wszystkiemu złemu, co go spotkało, są winni żydzi.
    • Gość: niemagister Stępnia nie powinno się do Kielc wpuszczać IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.09, 09:13
      „Solidarność” się dla mnie skończyła, gdy Stępień utworzył komitet do rozmów z
      komendantem więzienia. Rozmawiać? Z nimi? W życiu! A ci, co zaczęli się łasić do
      władzy, zostali dla mnie zdrajcami. I do dzisiaj są. Stępnia nie powinno się do
      Kielc wpuszczać.
      bieniek
      • Gość: Śmiały Re: Stępnia nie powinno się do Kielc wpuszczać IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 22:35
        Proponuję pana Stępnia na "prezydenta" Polski, ucieszą się wszyscy Tajni
        Współpracownicy i pracownicy Służby Bezpieczeństwa PRL,których tak mocno bronił,
        oni i wrogowie Polski dadzą 100% poparcia,będziemy mieć "prezydenta",który
        musiał wyjechać z Kielc za zdradę prawdziwych ideałów Solidarności.A ponadto
        jest to prowokacja, aby wyłapać osoby,które myślą i czują po Polsku i piszą
        komentarze w internecie. Kol.B.Białek zaproś lepiej agenta Grossa,który opluwa
        Kielczan, którzy ratowali Żydów,w czasie prowokacji rosyjsko-żydowskiej dnia 4
        lipca w Kielcach przy ul. Planty.Zostawcie Polskę i polaków w spokoju. Boże
        skróć ten miecz co siecze kraj do wolnej Polski nam powrócić daj... .
    • Gość: W.M. Ludzie przełomu - Jerzy Stępień IP: *.nowinynet.pl 15.06.09, 12:13
      Nie wiem czy oglądaliście Państwo program telewizyjny p.Pospieszalskiego
      poświęcony powojennym losom gen.Fieldorfa Nila.Jakich tez bronił p.Stępień,jak
      się wypowiadał i zachowywał w stosunku do prowadzącego i córki generała.Nie
      życzę sobie,aby ten pan reprezentował mnie gdziekolwiek.Całe szczęście,że nie
      mam takich znajomych,a tym bardziej przyjaciół.
    • Gość: ja skoro Bolek był w Stoczni,to kto w Iskrze? IP: *.kielce.vectranet.pl 15.06.09, 12:36
      ktoś zna odpowiedź
    • Gość: Witold Wiśnia Ludzie przełomu - Jerzy Stępień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 15:00
      Jasiu, lubię twoje teksty, ale ten jest przesadą - przecież to są głownie opinie
      Białka.

Po drugie - zgoda, że była tu figura, ale prawdą jest też to, że się na niego
      grało, bo miał nazwisko. Obaj znamy ludzi cichych, a bardziej zasłużonych.

A JS swoją droga lubię, mszę w rocznicę pogromu pamiętam.

W
      • Gość: parol Re: Ludzie przełomu - Jerzy Stępień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 22:13
        Witold, z Ciebie to dopiero jest Wisniak, a nie Wiśnia...
        A te "bardziej zasłużone osoby" to pewnie Ty i jakiś jeszcze Twój
        kumplunio.
        A tekst przeanalizowałem:
        26 proc. to wypowiedzi Stępnia
        15 proc - Bogdana Rysia
        8 proc. Bogdana Białka
        0.5 proc - wypowiedź anonimowa
        50.5 proc. - komentarz odautorski Kędrackiego
        Tak więc tow. Wiśnia - najpierw do szkoły a potem dopiero do
        internetu.
    • Gość: jola Panegiryk na emeryta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 21:34
      Chwalcie, bo nikt go nie chwali,...my wiemy co robił w 1980 r. , potem , także
      mamy własne zdanie.
    • smurfmadrala Re: Ludzie przełomu 19.06.09, 10:51
      Prawdziwi ludzie przełomu należą do PO.
      Zmienili Trybunę Ludu na Michtrix,
      PZPR na PO,ZSRR na UE,Wandę Wasilewską na Kazimierę Szczukę.
      SOCJALISTYCZNY POSTĘP POSTĘPU mierzi wielu.
      Ciemnogrodzki,ksenohomofob moher powie o nich- złamasy.

Biłem w ZOMO, byłem w ORMO, teraz jestem za platformą!
      Wywijając gumową fujarą,po żołądkowej gorzkiej,
      mają odwagę krzyknąć za kultowym przywódcą Palikotem
      - PO przewodnią siłą Narodu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka