Dodaj do ulubionych

Miasto sprzedaje działkę przy ul. Massalskiego

IP: *.westside.kielce.pl / *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 18:37
Chyba kogoś pogięło, 10 sklepów w pobliżu, w odległości 50m i jeszcze ma być
pawilonik? Wolę fontannę, a dzieciaki istniejące boisko. To miejsce jest
nasycone wszelkiego rodzaju punktami handlowymi: dwie drogerie, 5 sklepów
spożywczych, 2 warzywniaki, sklep z kurczakami, Telegraf, kwiatki, zeszyty
itp. Sklepików bardziej brakuje na Ślichowicach II. Jakiś placyk, chodźby poto
by rozstawić dmuchane zabawki dla dzieciaków lub agitować przed wyborami,
powinien być w centralnym punkcie osiedla, w pobliżu dużej ilości sklepów.
Osiedle to nie beton obok betonu, ale także pewne przestrzenie rekreacyjno -
rozrywkowe.
Pozdrawiam, Szczęśliwego Nowego Roku,
alex
Obserwuj wątek
    • Gość: !!!!!!!!!! Re: Miasto sprzedaje działkę przy ul. Massalskieg IP: *.kielce.msk.pl 28.12.03, 21:15
      Dziwi reakcja Prezesa Bobińskiego. Powinien chyba repreaentować interesy
      mieszkańcow a nie twierdzć, że miasto może robić co chce na swojej działce.
      Sąsiad jest stroną i może protestować (w tym przypadku Spółdzielnia), chyba, że
      Prezes ma jakiś swój prywatny ineres (podobno zapewniał Radnych na wizji
      lokalnej, że mieszkańcy nie będą protestować i będą szczęśliwi jeżeli będą mieć
      do wyboru jeszcze kilka sklepów (te 10 oraz planowany hipermarket to za mało).
      Ponadto jakoś przedłuża się pełne uwłaszczenie (Spóldzielnia nie zapytala
      mieszkańców czy nie chcieliby aby Spółdzielnia w ich imieniu wykupiła tereny od
      Miasta do końca b.r. z bonifikatą zaproponowaną przez Miasto), wówczas to
      mieszkańcy byliby stroną w tego typu sporach a nie Spóldzielnia. Wiedzlielibyśmy
      o tego typu planach i mielibyśmy prawo protestu.
      • Gość: ZEN Re: Miasto sprzedaje działkę przy ul. Massalskieg IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 07:44
        Tak dla porządku w GW napisano: "Na początku przyszłego roku ogłoszony zostanie
        przetarg na zakup tej nieruchomości".

Mnie się wydaje że przetarg zostanie ogłoszony na sprzedaż a nie zakup
        nieruchomości.

Za 3 dni przestana obowiązywać wszystkie plany miejscowe. Władze miasta o tym
        wiedzą i wiedzą że za 3 dni będzie można budować COKOLWIEK, GDZIEKOLWIEK!!!!!!
        Byleby tylko teren nie był gruntem rolnym (ważne dla wszyskich posiadających
        działki).

Życzę w Nowym Roku wszystkim forumowiczom, redakcji GW (szczególnie Pani red.
        JG). Kielczanom - spokoju ducha.

Pozdr.
        ZEN
      • Gość: Najarany Re: Miasto sprzedaje działkę przy ul. Massalskieg IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 11:09
        A mnie nie dziwi reakcja Bobińskiego. Prezesem spółdzielni zrobiła go partia i
        interesów PZPR ma on pilnować. A zachcianki spółdzielców są tu najmniej ważne.
    • Gość: janzkaszub Miasto absurdu IP: 212.160.211.* 29.12.03, 11:13
      Nasze miasto grzęźnie w absurdalne pomysły, zawsze byłem przekonany że politycy
      wybierani w wyborach mają służyć swoim wyborcom, w przypadku naszych władz jest
      jakoś dokładnie odwrotnie. Mieszkam dokładnie w bloku przy Massalskiego 14,
      kupując w nim mieszkanie wiedziałem że po drugiej stronie Massalskiego
      powstanie coś większego , ale w życiu do głowy by mi nie przyszło że można
      próbować budować coś po środku wciśnięte pomiędzy blokami. Jeżeli miasto
      zarzeka się że nie ma jeszcze żadnego kontrachenta na ta nieruchomość to ja w
      to po prostu nie wierzę....bez lobbingu (czytaj łapówki) nikt nie podejmuje
      trudnych tematów no chyba tylko po to by sie narazić na krytykę, a o to
      polityka rozsądnie myślącego nie podejrzewam, no chyba że poszedł po władzę
      wysłany przez ludzi którzy dzisiaj w kielcach moga powiedzieć że są "grupą
      trzymającą władzę. Pozdrawiam wszystkich życząc pomyślności w nowym roku, a
      Panom "Politykom" więcej rozumu i krótszej do niego drogi.
      • Gość: jurek Re: Miasto absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 11:26
        Kiedys byly plany aby w tym miejscu powstal bazar,co dla mnie bylo juz zupelna
        bzdura...
        • Gość: janzkaszub Re: Miasto absurdu IP: 212.160.211.* 29.12.03, 11:38
          każdy kto kupi ta działkę może liczyc na protest mieszkańców na każdym etapie
          od planowania inwestycji po jej realizację.....za czasów Komuny które były
          siermiężne i złe budowano dla ludzi skwerki i parki do wypoczynku nop na KSMie
          fontanna , ławeczki itp...moze miasto i tą działkę sprzeda...kto wie...
        • Gość: !!!!!!!!!!!!! Re: Miasto absurdu IP: 80.48.119.* 29.12.03, 13:07
          Bazar miał powstać na terenie, które zakupiło ECHO. Pozdrawiam
    • Gość: andrzej g. Re: Miasto sprzedaje działkę przy ul. Massalskieg IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 29.12.03, 19:44
      Miasto to znaczy OBYWATELE MISTA KIELC /mieszkancy dzielnicy Slichowice/ maja
      prawo do wyboru zabudowy/zagosodarowania/jak im sie podoba -zgadzam sie z
      panem,panie prezesie Bobinski.
    • Gość: fontanna Re: Miasto sprzedaje działkę przy ul. Massalskieg IP: 80.48.119.* 31.12.03, 10:49
      Wczoraj tj. 30 grudnia odbyła się kolejna sesja Rady Miejskiej. Ciekawe jaką
      dziurę budżetową teraz załatają . Komu tym razem zrobią koło pióra...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka