Dodaj do ulubionych

Lekarz od pasozytów

26.11.10, 16:39
witam czy ktoś leczył może dziecko na pasożyty? Jeśli tak poleccie lekarza, który sie tym solidnie i fachowo zajmie, moja oediatra bagatelizuje problem
Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: Lekarz od pasozytów 26.11.10, 20:39
      hehe. najbliżej moja droga w warszawie. walczyłam ponad pól roku o receptę na zentel przy ewidentnych objawach oraz pozytywnym teście z kału. powodzeniasmile
      • iki2007 Re: Lekarz od pasozytów 26.11.10, 20:57
        gdzie badałas kał i ile razy że wyszedl ci pozytywny wynik?
        • mammajowa Re: Lekarz od pasozytów 26.11.10, 23:03
          badałam 3 próbki. jednocześnie na nfz w łodzi (nie wiem gdzie dokładnie poszła próbka, chyba do "diagnostyki") i w feliksie w warszawie.
          • mamomi Re: Lekarz od pasozytów 26.11.10, 23:17
            Ja badałam w Wojewódzkiej Stacji Epidemiologicznej na ul. Wodnej. Nie mam zaufania do osławionego Felixa. W WSE koszt 15 zł za jedno badanie( a potrzebne są 3 badania), w odstępie min 2 dni. Z skierowaniem bezpłatnie. Nam nic nie wyszło więc nie musiałam szukać lekarza od pasożytów.
            • mammajowa Re: Lekarz od pasozytów 27.11.10, 20:51
              nam wyszło i poza feliksem.
    • agahin1 Re: Lekarz od pasozytów 30.11.10, 12:57
      Przykro mi to pisać ale oglądałam z miesiąc temu chyba na TVN style ,wywiad z pediatrą który specjalizuje się w tematyce pasożytów ludzkich i potwierdził, że labolatoria nie są dobrze przygotowane do badań tego typu. Często sie zdarza, że mimo iż człowiek jest nosicielem badania niczego nie wykazują. Doradził aby w ekstremalnych przypadkach kiedy rodzice mają wręcz pewność, że dziecko załapoało pasożyta a badania niczego nie wykazują oddać próbkę do labolatorium weterynaryjnego gdyż weterynarze mają dużo większą wiedzę w tym zakresie.
      To tyle a wy same biorąc pod uwagę wasze doświadczenia z pediatrami i tematyką pasożytów u waszych dzieci określcie czy nie ma w tym trochę prawdy
      • mammajowa Re: Lekarz od pasozytów 30.11.10, 16:06
        hehe, mam namiar na tego pediatrę. tak się złożyło, że leczył mi dziecko. ja leczyłabym objawy nie wyniki, ale lekarze raczej odwrotnie.
        • fajnababka3 Re: Lekarz od pasozytów 15.12.10, 12:22
          poproszę o namiar na tego lekarza.
          • mammajowa Re: Lekarz od pasozytów 15.12.10, 18:30
            www.ozimek.orangemail.pl/uslugi
            • fajnababka3 Re: Lekarz od pasozytów 03.01.11, 18:14
              dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka