iki2007 26.11.10, 16:39 witam czy ktoś leczył może dziecko na pasożyty? Jeśli tak poleccie lekarza, który sie tym solidnie i fachowo zajmie, moja oediatra bagatelizuje problem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammajowa Re: Lekarz od pasozytów 26.11.10, 20:39 hehe. najbliżej moja droga w warszawie. walczyłam ponad pól roku o receptę na zentel przy ewidentnych objawach oraz pozytywnym teście z kału. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
iki2007 Re: Lekarz od pasozytów 26.11.10, 20:57 gdzie badałas kał i ile razy że wyszedl ci pozytywny wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Lekarz od pasozytów 26.11.10, 23:03 badałam 3 próbki. jednocześnie na nfz w łodzi (nie wiem gdzie dokładnie poszła próbka, chyba do "diagnostyki") i w feliksie w warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamomi Re: Lekarz od pasozytów 26.11.10, 23:17 Ja badałam w Wojewódzkiej Stacji Epidemiologicznej na ul. Wodnej. Nie mam zaufania do osławionego Felixa. W WSE koszt 15 zł za jedno badanie( a potrzebne są 3 badania), w odstępie min 2 dni. Z skierowaniem bezpłatnie. Nam nic nie wyszło więc nie musiałam szukać lekarza od pasożytów. Odpowiedz Link Zgłoś
agahin1 Re: Lekarz od pasozytów 30.11.10, 12:57 Przykro mi to pisać ale oglądałam z miesiąc temu chyba na TVN style ,wywiad z pediatrą który specjalizuje się w tematyce pasożytów ludzkich i potwierdził, że labolatoria nie są dobrze przygotowane do badań tego typu. Często sie zdarza, że mimo iż człowiek jest nosicielem badania niczego nie wykazują. Doradził aby w ekstremalnych przypadkach kiedy rodzice mają wręcz pewność, że dziecko załapoało pasożyta a badania niczego nie wykazują oddać próbkę do labolatorium weterynaryjnego gdyż weterynarze mają dużo większą wiedzę w tym zakresie. To tyle a wy same biorąc pod uwagę wasze doświadczenia z pediatrami i tematyką pasożytów u waszych dzieci określcie czy nie ma w tym trochę prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Lekarz od pasozytów 30.11.10, 16:06 hehe, mam namiar na tego pediatrę. tak się złożyło, że leczył mi dziecko. ja leczyłabym objawy nie wyniki, ale lekarze raczej odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnababka3 Re: Lekarz od pasozytów 15.12.10, 12:22 poproszę o namiar na tego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Lekarz od pasozytów 15.12.10, 18:30 www.ozimek.orangemail.pl/uslugi Odpowiedz Link Zgłoś