kochana.mama 24.03.11, 21:50 Witam wszystkich Bardzo bym prosiła o podpowiedzi gdzie najlepiej robić zakupy dla maluszka? Mam jeszcze trochę czasu (6miesiąc), ale już zamierzam robić drobne zakupy. Pozdrawiam wszystkie szczesliwe Mamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka.64 Re: gdzie robic wyprawki? 24.03.11, 22:26 Witaj Ja kompletowalam wyprawke w SŁONIU na pojezierskiej. Oczywiscie polowy rzeczy ani razu nie urzylam Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: gdzie robic wyprawki? 25.03.11, 11:26 ja częsciowo Słoń(wózek np musiałam doświadczalnie), wiele rzeczy z neta(w sumie większość jednak), a czasem coś przy okazji jak bywałam na innych zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś
skalna_l Re: gdzie robic wyprawki? 25.03.11, 18:25 Oj dawno to bylo...ale fajnie bylo... Czesc rzeczy kupowalam w sklepie na Obywatelskiej 67.Duzo ubranek kupilam tez w sklepie DZIECKO firmy Anna.Sklep miescil sie przy placu Reymonta ale zostal przeniesiony do siedziby firmy na ulice piotrkowska.Tylko niestety nie pamietam numeru(ktoras z tych fabryk w okolicy pl.Reymonta).Ale jesli bedziesz zainteresowana to moze poszukaj w necie adresu.W obu tych sklepach sa rzeczy dobre jakosciowo i przystepne cenowo a fakt.jest tak ze dziecko szybciutko wyrasta i nawet czesci nie zdazy zniszczyc. Lozeczko,posciel,poscielowe w DINO.Jest jeszcze fajny sklep na Przybyszewskiego(taki po schudkach)przy Leczyckiej. Udanych zakupow! Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: gdzie robic wyprawki? 25.03.11, 21:31 Hmmm, ja przy pierwszym dziecku kupowałam w Dino, Słoniu, supermarketach i na allegro. Jak mąż albo teść jechali do Warszawy to podjeżdżali do ikei. Teraz w zasadzie dokupuję drobiazgi - allegro, ikea, centrum tik-tak przy leclerku. Odpowiedz Link Zgłoś
flably Re: gdzie robic wyprawki? 25.03.11, 23:41 Kochana.mamo omijaj szerokim łukiem sklepy typu "mama i ja", ""dino", "słoń" ceny są z księżyca, warto tam zajrzeć żeby obejrzeć na żywo wózki, sprzęty itd. Polecam sklep "domek dziecka" na ulicy Naruszewicza (Górna) wejście od strony ronda, my kupiliśmy tam większość wyprawki (10 m-cy temu) a ostatnio sprawdzałam ceny dla koleżanki i zmieniły się nieznacznie albo wcale - mają materace w dobrej cenie, przewijaki, rożki itd. Oczywiście ikea - wanienka, ręcznik, podkłady do łóżeczka, zabawki. Warto też zaglądać do Tesco, często są przecenione 3paki pajaców, body, jakościowo są w porządku (dziś widziałam 50% przeceny na kolekcję Disneya). My kupiliśmy sporo rzeczy na wyprzedażach zimowych w Mothercare, ale to już za późno. Na forum "zakupy" są aktualne informacje o promocjach można też zaglądać na www.promobaby.pl/ powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: gdzie robic wyprawki? 27.03.11, 12:45 Najlepiej kupowac na wyprzedażach ale chyba juz sie skończyły. My wózek+fotelik kupowalismy w DiNO na Piotrkowskiej mieli najlepszą cenę w Łodzi. Niektóre fajne rzeczy można kupic tez na Przybyszewskiego (materac, łóżeczko) już któraś z dziewczyn wczesniej o tym pisała podaję link www.bejbi.eu/ Warto poszukać w necie gdzie maja najtaniej wybrany produkt, zadzwonic spytac czy jest i dopioero jechać i kupić. W TIK-TAK na Inflanckiej tez czasem mają jakieś promocje. www.tiktak.com.pl/index.php?area=1&p=static&page=firma Odpowiedz Link Zgłoś
mgzocha Re: gdzie robic wyprawki? 27.03.11, 18:26 Ja kupowałam na Przybyszewskiego, pierwszy wózek w Słoniu a drugi w Mama i ja na Piłsudskiego 135 - tam sie można targować zeszli nam z ceny wózka chyba z 40zł ale dużo rzeczy na allegro i w Tesco produkty cherokee - na to często mają promocje Odpowiedz Link Zgłoś
dzela-226 Re: gdzie robic wyprawki? 30.03.11, 13:52 Myślisz o ciuchach czy o "sprzętach" wszelakich? Ja ciuchy kompletowałam w tesco.Czesto mają obiżone ceny końcówek serii i w miare dobre jakościowo są Resztę sobie przeglądałam po sklepach j.w. a kupowałam na allegro,bo nawet z przesyłką można czesto taniej kupic Odpowiedz Link Zgłoś
zea-83 Re: gdzie robic wyprawki? 02.04.11, 21:28 hej, my wyprawkę robiliśmy w Brzezinach sklep się chyba Promyk nazywa. Przemiłe małżeństwo, ceny bez porównania do Łodzi no i jeszcze masa gratisów i rabat. A co do ciuszków to polecam outlet TUP-TUP na Strzelców Kaniowskich Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenam Re: gdzie robic wyprawki? 06.04.11, 10:46 Jesli chodzi o ubranka, polecam... TESCO. Maja dobra bawelne i umiarkowane ceny. Wozki, foteliki etc kupuje zawsze w DINO (ul. Piotrkowska) - mozna sie z nimi targowac. Poza tym na Obywatelskiej jest fajny komis. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
angela252 Re: gdzie robic wyprawki? 07.04.11, 19:49 W Tesco na Cherokee mozna kupic sporo fajnych w rozsadnych cenach ubranek. Akcesoria do karmienia rowniez na marketach Tesco, Real w zaleznosci gdzie blizej. Tam ceny beda niskie. Jesli chodzi o perełki to w M1 jest bardzo fajny sklepik Baby Vip z art. dla dzieci, sa ceny nizsze i wyzsze, ale niektore rzeczy sa cudne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochana.mama Re: gdzie robic wyprawki? 09.04.11, 15:11 Kochane Mamy, po pierwsze chciałabym Wam bardzo serdecznie podziękować za wszystkie wypowiedzi, które otrzymałam. Odpisuję dopiero teraz, gdyż bardzo brałam sobie do serca Wasze komentarze i opinie co spowodowało, że jeździłam po sklepach które wskazywałyście. Chciałam sama ocenić i zadecydować o tym gdzie zrobię wyprawkę. Szczerze mówiąc to ze sklepów w Łodzi które dysponują szeroką gamą asortymentu dla maluchów jak i mam w ciąży (jak i po) to wybrałabym jeden może dwa sklepy stacjonarne. Na pewno Internet gra też dużą rolę, ale jednak warunki, które stawiają sklepy internetowe nie są zgodne z prawami konsumenta i co uniemożliwia dokonywania ewentualnych zwrotów itp. Ja osobiście kupiłam łóżeczko, pościel, ubranka i te wszystkie małe rzeczy w Słoniu, gdyż mam blisko, ale też skłonił mnie fakt, że można u nich teraz negocjować ceny- co zaprocentowało u mnie zatrzymaniem około 100-150zł w portfelu. Byłam też w Mama i Ja, ale akurat wózek który chciałam kupić nie był dostępny, więc stwierdziłam, że od razu większość rzeczy kupię w jednym miejscu co dam mi możliwość uzyskania większego rabatu bądź też karty stałego klienta. W sumie to dostałam już tez sporo rzeczy od koleżanek, ale mam taką cicha nadzieję, że Rodzina , w szczególności Rodzice, wesprzą mnie finansowo i nie będzie aż tak źle z okresem po urodzeniu dzidziusia (wiadomo, że pampersy, mleko, wkładki laktacyjne, ubranka, słoiczki, smoczki tez kosztują). Jeżeli uda mi się znowu coś ciekawego nabyć to dam znać, aby każda z Was mogła także skorzystać Jeszcze raz bardzo dziękuję za obiektywne rady Odzywajcie sie kochające Mamy, bo musimy sobie razem pomagać ! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś