Dodaj do ulubionych

gdzie robic wyprawki?

24.03.11, 21:50
Witam wszystkich smile
Bardzo bym prosiła o podpowiedzi gdzie najlepiej robić zakupy dla maluszka? Mam jeszcze trochę czasu (6miesiąc), ale już zamierzam robić drobne zakupy.
Pozdrawiam wszystkie szczesliwe Mamy smile
Obserwuj wątek
    • myszka.64 Re: gdzie robic wyprawki? 24.03.11, 22:26
      Witaj smile
      Ja kompletowalam wyprawke w SŁONIU na pojezierskiej.
      Oczywiscie polowy rzeczy ani razu nie urzylam smile
    • karro80 Re: gdzie robic wyprawki? 25.03.11, 11:26
      ja częsciowo Słoń(wózek np musiałam doświadczalnie), wiele rzeczy z neta(w sumie większość jednak), a czasem coś przy okazji jak bywałam na innych zakupach.
    • skalna_l Re: gdzie robic wyprawki? 25.03.11, 18:25
      Oj dawno to bylo...ale fajnie bylo...
      Czesc rzeczy kupowalam w sklepie na Obywatelskiej 67.Duzo ubranek kupilam tez w sklepie DZIECKO firmy Anna.Sklep miescil sie przy placu Reymonta ale zostal przeniesiony do siedziby firmy na ulice piotrkowska.Tylko niestety nie pamietam numeru(ktoras z tych fabryk w okolicy pl.Reymonta).Ale jesli bedziesz zainteresowana to moze poszukaj w necie adresu.W obu tych sklepach sa rzeczy dobre jakosciowo i przystepne cenowo a fakt.jest tak ze dziecko szybciutko wyrasta i nawet czesci nie zdazy zniszczyc.
      Lozeczko,posciel,poscielowe w DINO.Jest jeszcze fajny sklep na Przybyszewskiego(taki po schudkach)przy Leczyckiej.
      Udanych zakupow!
    • clio_1 Re: gdzie robic wyprawki? 25.03.11, 21:31
      Hmmm, ja przy pierwszym dziecku kupowałam w Dino, Słoniu, supermarketach i na allegro. Jak mąż albo teść jechali do Warszawy to podjeżdżali do ikei.
      Teraz w zasadzie dokupuję drobiazgi - allegro, ikea, centrum tik-tak przy leclerku.
    • flably Re: gdzie robic wyprawki? 25.03.11, 23:41
      Kochana.mamo smile omijaj szerokim łukiem sklepy typu "mama i ja", ""dino", "słoń" ceny są z księżyca, warto tam zajrzeć żeby obejrzeć na żywo wózki, sprzęty itd. Polecam sklep "domek dziecka" na ulicy Naruszewicza (Górna) wejście od strony ronda, my kupiliśmy tam większość wyprawki (10 m-cy temu) a ostatnio sprawdzałam ceny dla koleżanki i zmieniły się nieznacznie albo wcale - mają materace w dobrej cenie, przewijaki, rożki itd. Oczywiście ikea - wanienka, ręcznik, podkłady do łóżeczka, zabawki. Warto też zaglądać do Tesco, często są przecenione 3paki pajaców, body, jakościowo są w porządku (dziś widziałam 50% przeceny na kolekcję Disneya). My kupiliśmy sporo rzeczy na wyprzedażach zimowych w Mothercare, ale to już za późno. Na forum "zakupy" są aktualne informacje o promocjach można też zaglądać na www.promobaby.pl/

powodzenia!
      • dasia_p Re: gdzie robic wyprawki? 27.03.11, 12:45
        Najlepiej kupowac na wyprzedażach smile ale chyba juz sie skończyły.
        My wózek+fotelik kupowalismy w DiNO na Piotrkowskiej mieli najlepszą cenę w Łodzi.
        Niektóre fajne rzeczy można kupic tez na Przybyszewskiego (materac, łóżeczko) już któraś z dziewczyn wczesniej o tym pisała podaję link
        www.bejbi.eu/
        Warto poszukać w necie gdzie maja najtaniej wybrany produkt, zadzwonic spytac czy jest i dopioero jechać i kupić.
        W TIK-TAK na Inflanckiej tez czasem mają jakieś promocje.
        www.tiktak.com.pl/index.php?area=1&p=static&page=firma
    • mgzocha Re: gdzie robic wyprawki? 27.03.11, 18:26
      Ja kupowałam na Przybyszewskiego, pierwszy wózek w Słoniu a drugi w Mama i ja na Piłsudskiego 135 - tam sie można targować zeszli nam z ceny wózka chyba z 40zł smile
      ale dużo rzeczy na allegro i w Tesco produkty cherokee - na to często mają promocje
    • dzela-226 Re: gdzie robic wyprawki? 30.03.11, 13:52
      Myślisz o ciuchach czy o "sprzętach" wszelakich?
      Ja ciuchy kompletowałam w tesco.Czesto mają obiżone ceny końcówek serii i w miare dobre jakościowo są
      Resztę sobie przeglądałam po sklepach j.w. a kupowałam na allegro,bo nawet z przesyłką można czesto taniej kupicsmile
    • zea-83 Re: gdzie robic wyprawki? 02.04.11, 21:28
      hej, my wyprawkę robiliśmy w Brzezinach sklep się chyba Promyk nazywa. Przemiłe małżeństwo, ceny bez porównania do Łodzi no i jeszcze masa gratisów i rabat. A co do ciuszków to polecam outlet TUP-TUP na Strzelców Kaniowskich
    • magdalenam Re: gdzie robic wyprawki? 06.04.11, 10:46
      Jesli chodzi o ubranka, polecam... TESCO. Maja dobra bawelne i umiarkowane ceny.
      Wozki, foteliki etc kupuje zawsze w DINO (ul. Piotrkowska) - mozna sie z nimi targowac. Poza tym na Obywatelskiej jest fajny komis. Powodzenia.
      • angela252 Re: gdzie robic wyprawki? 07.04.11, 19:49
        W Tesco na Cherokee mozna kupic sporo fajnych w rozsadnych cenach ubranek. Akcesoria do karmienia rowniez na marketach Tesco, Real w zaleznosci gdzie blizej. Tam ceny beda niskie.
        Jesli chodzi o perełki to w M1 jest bardzo fajny sklepik Baby Vip z art. dla dzieci, sa ceny nizsze i wyzsze, ale niektore rzeczy sa cudne smile
        Pozdrawiam
        • kochana.mama Re: gdzie robic wyprawki? 09.04.11, 15:11
          Kochane Mamy,
          po pierwsze chciałabym Wam bardzo serdecznie podziękować za wszystkie wypowiedzi, które otrzymałam. Odpisuję dopiero teraz, gdyż bardzo brałam sobie do serca Wasze komentarze i opinie co spowodowało, że jeździłam po sklepach które wskazywałyście. Chciałam sama ocenić i zadecydować o tym gdzie zrobię wyprawkę.
          Szczerze mówiąc to ze sklepów w Łodzi które dysponują szeroką gamą asortymentu dla maluchów jak i mam w ciąży (jak i po) to wybrałabym jeden może dwa sklepy stacjonarne. Na pewno Internet gra też dużą rolę, ale jednak warunki, które stawiają sklepy internetowe nie są zgodne z prawami konsumenta i co uniemożliwia dokonywania ewentualnych zwrotów itp.
          Ja osobiście kupiłam łóżeczko, pościel, ubranka i te wszystkie małe rzeczy w Słoniu, gdyż mam blisko, ale też skłonił mnie fakt, że można u nich teraz negocjować ceny- co zaprocentowało u mnie zatrzymaniem około 100-150zł w portfelu.
          Byłam też w Mama i Ja, ale akurat wózek który chciałam kupić nie był dostępny, więc stwierdziłam, że od razu większość rzeczy kupię w jednym miejscu co dam mi możliwość uzyskania większego rabatu bądź też karty stałego klienta.
          W sumie to dostałam już tez sporo rzeczy od koleżanek, ale mam taką cicha nadzieję, że Rodzina , w szczególności Rodzice, wesprzą mnie finansowo i nie będzie aż tak źle z okresem po urodzeniu dzidziusia (wiadomo, że pampersy, mleko, wkładki laktacyjne, ubranka, słoiczki, smoczki tez kosztują).

Jeżeli uda mi się znowu coś ciekawego nabyć to dam znać, aby każda z Was mogła także skorzystać smile

Jeszcze raz bardzo dziękuję za obiektywne rady big_grin

Odzywajcie sie kochające Mamy, bo musimy sobie razem pomagać !

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka