alimama1
15.12.11, 21:38
Proszę, poleccie dobrego pediatrę, który nie przepisuje antybiotyków taśmowo. MOże byc prywatnie. Mam 14miesieczną córeczkę i do tej pory nie chororwała wcale. W tamtym tygodniu miała katar, który praktycznie ustapił ale meczył ja rano po przebudzeniu kaszel i zalegająca wydzielina. BYłam z nią w "naszej" przychodni dwa dni temu i lekarz twierdząc że osłuchowo jest czysto, nie polecił nawet syropu czy zwykłego oklepywania. Kaszelek sie nasilił (ale ciągle nie bardzo uciązliwy), wiec dzisiaj przesiedziałam w poczeklani 2 godsziny czekając na następną konsultację u innej pediatry. Ta po osłuchaniu stwierdizła, że rzeczywiście są niewielkie dwa szmerki w oskrzelach i zawaliła z grubej rury antybiotyk. Dodając przy tym ze dobrze szybko zareagować, bo potem w czasie świąt to dzieci do szpitali trafiają, czyli niejako zasugerowała że antybiotyk jest chyba kuracją profilaktyczną ... Nie wykupiłam leku, tylko za sugestią pani w aptece kupiłam syrop wykrztuśny. Nie upieram się, zeby wcale nie podawać antybiotyków ale córeczka nie gorączkuje, zachowuje się norlamnie, nie ma problemów z oddychaniem, spi spokojnie w nocy i chciałabym ewentualnie zaciągnąć rady innego lekarza ...