Dodaj do ulubionych

Dobry pediatra

15.12.11, 21:38
Proszę, poleccie dobrego pediatrę, który nie przepisuje antybiotyków taśmowo. MOże byc prywatnie. Mam 14miesieczną córeczkę i do tej pory nie chororwała wcale. W tamtym tygodniu miała katar, który praktycznie ustapił ale meczył ja rano po przebudzeniu kaszel i zalegająca wydzielina. BYłam z nią w "naszej" przychodni dwa dni temu i lekarz twierdząc że osłuchowo jest czysto, nie polecił nawet syropu czy zwykłego oklepywania. Kaszelek sie nasilił (ale ciągle nie bardzo uciązliwy), wiec dzisiaj przesiedziałam w poczeklani 2 godsziny czekając na następną konsultację u innej pediatry. Ta po osłuchaniu stwierdizła, że rzeczywiście są niewielkie dwa szmerki w oskrzelach i zawaliła z grubej rury antybiotyk. Dodając przy tym ze dobrze szybko zareagować, bo potem w czasie świąt to dzieci do szpitali trafiają, czyli niejako zasugerowała że antybiotyk jest chyba kuracją profilaktyczną ... Nie wykupiłam leku, tylko za sugestią pani w aptece kupiłam syrop wykrztuśny. Nie upieram się, zeby wcale nie podawać antybiotyków ale córeczka nie gorączkuje, zachowuje się norlamnie, nie ma problemów z oddychaniem, spi spokojnie w nocy i chciałabym ewentualnie zaciągnąć rady innego lekarza ...
Obserwuj wątek
    • oliwija Re: Dobry pediatra 16.12.11, 20:49
      polecam pediatryczki z poradni Renoma na sierakowskiego. Wszystkie trzy!!!
      • mammajowa Re: Dobry pediatra 17.12.11, 14:54
        możesz podać nazwiska tych 3 pediatryczek?
        • coronella Re: Dobry pediatra 18.12.11, 20:36
          pediatryczki????
    • porzeczka1 Re: Dobry pediatra 18.12.11, 08:14
      jesli chcesz prywatnie to napisz na agusiar@poczta.fm smile
    • sylwik81 Re: Dobry pediatra 26.12.11, 20:49
      Ja polecam dr Annę Podgórską. Przyjmuję w przychodni na Kopcińskiego przy Narutowicza. Nigdy się na niej nie zawiodłam. Leczył się u niej mój mąż, teraz córka. Zawsze radzi chwile poczekać zanim antybiotyk zostanie podany, dzięki temu Weronia nie bierze już antybiotyku od półtora roku, a ma 4 latka i jest alergikiem. Pozdrawiam.
      • alimama1 Re: Dobry pediatra 28.12.11, 18:10
        Dzięki wielkie za odpowiedzi. Ostatecznie zapisaliśmy się na wizytę do dr Piotra Kędziory. To była dobra decyzja, bo Mała wyzdrowiała bez antybiotyków smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka