IP: *.* 09.10.02, 09:42
Jestem mamą 19 tygodniowego Filipka. Od lutego muszę wrócić do pracy (niestety). Nie mogą liczyć na pomoc babć bo mieszkaja daleko. Poradźcie jak szukać dobrej opiekunki, na co zwrócić uwagę. A może orientujecie się ile kosztuje wynajęcie opiekunki na 6 godzin dziennie 5 razy w tygodniu?
Obserwuj wątek
    • Gość: redaktorek Re: opiekunka IP: *.* 11.10.02, 11:33
      Jeśli mogę zaproponować to chętnie zajmę się Twoim Filipkiem. Mam 2,5 letnią córkę. Jesli chodzi o ceny w lodzi to jest top koszt 5-6 zł za godzinę. ale możemy się dogadać. pisz bna adres jelonkowa@poczta.onet.pl
      • Gość: swienta15 Re: opiekunka IP: *.* 11.10.02, 21:20
        moja pierwsza opiekunka dostawała 400zł,kompletny niewypał,pamiętaj pozory mylą,a dziecko to Twój największy skarb. Od miesiąca mam cudną opiekunkę płacę 4zł za godzinę,gotuje Ani zupki i Ania ją uwielbia. Ja mam komfort w pracy,w domu czysto,ubranka nigdy nie są poplamione, Ania zadbana i zadowolona.Życzę równie trafnego wyboru
        • Gość: Filip Re: opiekunka IP: *.* 13.10.02, 20:07
          Dzieki za odpowiedź. Masz już doswiadczenie w wyborze niani, więc proszę poradź jak najlepiej szukać i czym się kierować.
          • Gość: swienta15 Re: opiekunka IP: *.* 26.12.02, 18:33
            Od miesiąca płacę niani 500 zł na miesiąc, za 8-9 godzin dziennie. Poleciła mi ją moja znajoma, moja niania ma ponad 50 lat, ale jest energiczną panią, codziennie wychodzi na 2-3 godz. z Anią na spacer, w domu mam zawsze czysto, Ania ma obiadek, a przede wszystkim kocha "ciocię", to ona uczy ją siusiać na nocnik, mówić, jest cierpliwa, czuła, ciepła i ma do dziecka dużo cierpliwości. Zaufaj dziecku, jeśli będzie płakało zawsze na widok niani, daj spokój, coś nie tak. Niech ktoś ze znajomych podpatrzy nianię na spacerze, ja tak zrobiłam, moja niania wygląda jak zakochana babcia. I tak powinno być, niania musi kochać dziecko. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka