Dodaj do ulubionych

Położna Łódź Bałuty

11.03.07, 21:02
Witam ,
Mieszkam na Bałutach od kilku miesięcy i szukam dobrej przychodni , w której
mogłabym skorzystać z pomocy położnej , która będzie mogła przychodzić do nas
po porodzie. Nie bardzo jestem zorientowana czy to może być rejonowa
przychodnia zdrowia ? Co i jak załatwić i kogo i kiedy powiadomić że
wychodzimy ze szpitala po porodzie. Może macie doświadczenie w tej sprawie i
podzielicie się swoimi doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Położna Łódź Bałuty 12.03.07, 08:28
      połozna przyjdzie do Ciebie z rejonowej przychodni, najbliższej miejsca zamieszkania. O wyjściu ze szpitala powiadamia np tata, niosąc do przychodni karte szczepień dziecka i zgłaszając dziecko. Ja rodziłam w Rydygierze i karte szczepień dostałam przy wypisie, więc wczesniej tego sie nie załatwi.
      Do mnie położna przyszła jeszcze tego samego dnia, kiedy było dziecko zgłoszone. Potem przychodziła co tydzień, przez 6 tyg. Dostałam równiez do niej telefon, i mogłam zadzwonic w razie pytań.
      Po 6 tyg, na pierwsze szczepienie, przeniosłam dzieci do innej przychodni, w której sa do dzisiaj.
      • martol79 Re: Położna Łódź Bałuty 12.03.07, 10:41
        Dziekuję bardzo za odpowiedź coronella. Ja również będę rodziła w Rydygierze.
        Czyli teraz tylko muszę zrobić rozpoznanie wśród pobliskich przychodni
        rejonowych . Czy z pediatrą jet tak samo ? Też dopiero w razie potrzeby
        zgłaszam dziecko ?
        Pozdrawiam
        • coronella Re: Położna Łódź Bałuty 12.03.07, 20:34
          nie! dziecko zgłaszasz do poradni pediatrycznej! tam jest na etacie połozna. Pediatra tez do Ciebie przyjdzie, tez zaraz po powrocie do domu.
          A gdzie dokładniej mieszkasz?
          • martol79 Re: Położna Łódź Bałuty 13.03.07, 11:02
            Juz się dowiedziałam wszystkiego,zadzwoniłam do przychodnie na Sierakowskiego i
            wypytałam o wszystko , po powrocie do domu trzeba zgłosić , że się wróciło z
            dzieckiem do domu i wtedy połozna nas odwiedzi . Do pediatry tez w tej
            przychodni mogę zglosić dziecko.
            Dzięki i pozdrawiam
            • martol79 Re: Położna Łódź Bałuty 13.03.07, 13:02
              a mieszkam w okolicy Limanowskiego
              • coronella Re: Położna Łódź Bałuty 13.03.07, 13:16
                no to blisko mnie, bo ja na Łagiewnickiej smile często spaceruje do Manufaktury, więc pewnie przechodzę niedaleko Ciebie. Miałam chłopka,a który mieszkał na Ks Brzóski, znalismy się 6 lat, i często tam bywałam.
                • martol79 Re: Położna Łódź Bałuty 13.03.07, 18:02
                  no to pewnie mieszkamy blisko siebie , jeszcze troche i może spotkamy się na
                  spacerze. Mieszkam tu od kilku miesiecy dopiero więc nie znam dokładnie jeszcze
                  okolicy i miejsc gdzie można udać sie na spacer z dzieckiem, ale myślę , że jak
                  przyjdzie czas na spacery to się wszystkiego dowiem smile Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka