Dodaj do ulubionych

Dobry pediatra poszukiwany z ciekawym zywieniem

04.10.06, 12:21
Witam, mam pytanie mam nadzieje ze ktos z Was zna dobego pediatre z Krakowa
dzielnica nie wazna chodzi mi o to by mial troche inne niz te konwencjonalne
metody zywienia malych dzieci. Mnie jak bylam dzieckiem 30-lat temu
prowadzial cudowna lekarka ktora twierdzila ze im wczesniej dziecko rozne
dziewne zeczy zaczna jesc tym pozniej nie ma problemow z jedzeniem. Mnie mama
gotowala np: wywary z kostek, cielecinke, juz od 4 mies. zeby sie kosci
dobrze rozwijaly. Wtedy inni lekarze byli zbulwersowani ale ja wyzylam i
faktycznie nie bylo klopotow ze mna zadnych. Dlatego tego teraz szukam kogos
naprawde dobrego do wlasnego dziecka ktore lada dzien przyjdzie na swiat.
Bede wdzieczna za wszelkie namiary
pozdrawiam
Magda

Magda
Obserwuj wątek
    • kas2 Re: Dobry pediatra poszukiwany z ciekawym zywieni 05.10.06, 14:09
      dr Mazurek przyjmuje na starowiślnej np kina Uciecha-byłego codzienie od 17 jak
      wroce do domku podam nr. Swietny lekarz i chyba dziewczyny to potwierdzą
      • bomba001 Re: Dobry pediatra poszukiwany z ciekawym zywieni 09.10.06, 22:23
        fajny, ale metody żywieniowej prop przez autorke wątku na pewno nie pochwali:
        zajmuje sie alergiami...
      • kinia_1979 Re: Dobry pediatra poszukiwany z ciekawym zywieni 13.10.06, 15:45
        Tez mam świetnego lekarza dr Spodaryka, jednak nie przyjmuje już nowych
        pacjentów. Co do metod żywienia tutaj zaproponowanych pewnie też by nie polecił
        • uffa1 Re: Dobry pediatra poszukiwany z ciekawym zywieni 15.10.06, 17:39
          A ja mysle, ze Spodaryk (Adam) na to by przystal wink, choc cenie go bardzo jako
          lekarza, za jego bardzo trafne diagnozy, natomiast pewne jego opinie nie
          podobaja sie mi (twierdzi, ze worzenie noworoda w foteliku zle wplywa na jego
          kregoslup, zaleca trzymanie przez male w czasie jazdy na kolanach, twierdzi, ze
          zebow mlecznych nie trzeba leczyc, bo i tak wypadna..., a mojemy 5 miesiecznemu
          synkowi kazal podawac Danonki, mimo ze ten ma skaze bialkowa, twierdzi ze
          szybciej by z tego wyszedl).
          Ale i tak korzystam z jego pomocy i wiedzy, bo wiedze i doswiadczenie ma spore.
          • kinia_1979 Do uffa1 15.10.06, 18:08
            My chodzimy do Mikołaja, nie powiem nie jest tak radykalny jeżeli chodzi o
            jadłospis jak większość lekarzy. Też szybko nam kazał wprowadzać nowości, tj.
            jabłka i inne owoce, zupy, nawet mięso, lecz dopiero jak mały miał 5 m-cy, bo
            wcześniej był wyłącznie na piersi, do tego nie polecał rosołu, a raczej jarzynki
            i mięsko osobno gotowane (bez wywaru). Tego sposobu żywienia jednak by nie
            polecał, bo dziecku można bardziej zaszkodzić niż polepszyć. Rozmawiałam z nim
            na ten temat i powiedział, że są owszem tacy którzy prowadzą takie doświadczenia
            na dzieciach i owszem niektórym nic nie jest, ale innym...
            Ja stosuję się do jego zaleceć już z trzecim synkiem i jak na razie mają się
            świetnie.
            • nulenka Re: Do uffa1 23.10.06, 12:35
              Polecam dr Mazurka. Swietny lekarz!! Rejestracja telefoniczna 608021996
              poniedziałek środa piatek godzina 9.00. Przyjmuje na Starowiślnej. Chodze też
              do niego do szpitala na Strzeleckiej. Wógole przeniosłam tam dzieci do
              przychodni. Jak nie ma doktora Mazurka to kazdy inny lekarz przyjmie nie trzeba
              czekać w kolejce. Poprostu super. A Co do dr Mazurka to zaczą wprowadzać soczki
              mojemu synkowi jak skończył 3 miesiące. jak miał 3,5 zaczą dostawac zupki.
              30.10 kończymy 5 miesięcy i zjadamy wszystko i te zupki ze słoiczka i te
              gotowane w domu. Nawet z mięskim. Zjada deserki i pije różne soczki tak
              ok.100ml dziennie.Żadnych problemów z przewodem pokarmowym!!! Od początku 4
              miesiąca do mleczka dodawane ma kaszki bo z małego straszny głodomorek i samo
              mleko mu nie wystarczało. Zjada 4xmleko po 180, raz zupke, deserek i soczek,
              czasami herbatke HIP. Mały nie jsest grubaskiem!!!!
          • megg_an1 Re: dr Spondaryk namiary 28.10.06, 13:51
            Hej dziewczyny mam prosbe o namiary na tego dotora Spondaryka, facet wydaje
            sie byc sensowny, popieram go jesli idzie o ten fotelik dziecicy dla mnie to
            tez nieporozumienie szczegolnie na wyjscie ze szpitala smile
            Magda
    • mamastasia Re: Dobry pediatra poszukiwany z ciekawym zywieni 14.10.06, 21:17
      Z tego co wiem to żaden lekarz Ci takiej diety dla dziecka nie poleci. Ale też
      nie zakaże Ci - to Twoje dziecko i jeśli chcesz dawac 4mies dziecku mięso, chleb
      czy zupe z Knorra to Twój wybór. Szkoda tylko, że chcesz aż tak ryzykowac jego
      zdrowie.
      Pozdrawiam
      Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka