Dodaj do ulubionych

Parada smoków

06.06.03, 13:58
Czesc, czy ktos z Was wie o ktorej i kiedy dokladnie (sobota czy niedziela)
jest parada smoków w Krakowie na rynku? Byłam w tamtym roku i bylo fajnie,
mam ochote wybrać sie ze swoją rodzinka,

Pozdrawiam Wszystkich i przy okazji życze miłego weekendu!

Mama i Maja (2,5)
Obserwuj wątek
    • gruszka72 Re: Parada smoków 06.06.03, 17:26
      sobota czyli 7, rozpoczyna się o 13 na Grodzkiej. Potem jest też święto ul.
      Brackiej. Żałuję, że całą sobotę pracuje poza K-owem sad Też bym poszła z
      córciami,
      miłej zabawy, Aga
      • majah76 Re: Parada smoków-do gruszki72 06.06.03, 20:03
        A co będzie dzialo się na Brackiej.Tego nie wiedzialam... Miałam iść z Olą nad
        Wisłę za tymi smokami... wink

Majka, mama Oli (2,2)
        • gruszka72 Re: Parada smoków-do gruszki72 06.06.03, 21:00
          Znam tylko notke z wczorajszej wyborczej; reklamowali się, że będą mieć na
          Brackiej swój punkt, gdzie m.inn. będą malować maluchom buzie farbkami. Ale z
          tego co pamiętam to tam kiedyś było dużo różnych imprez. Bracka rozpoczyna się
          bodajże dopiero o 16, więc jak dotrwacie, to zdążycie po smokach...
          pozdrowionka, Aga
          • majah76 Re: Parada smoków-do gruszki72 06.06.03, 21:56
            Dzięki, Aga!
            To czeka nas jutro bardzo emocjonujący dzień wink))

Majka.
            • zosia888 Re: Parada smoków-do gruszki72 07.06.03, 18:52
              Wieczorem, o 21 przy Zakolu Wisly jest ciag dalszy parady. M.in. smoki beda
              plywac w Wisle i zionac ogniem. A na Brackiej ma spiewac Turanu.
              • majah76 Re: Parada smoków-do gruszki72 07.06.03, 23:29
                Zosiu, a jutro? Ja slyszałam, że to jutro smoki "walczą" i pływają. I jutro
                chcialam zabrać Olę nad Wisłę... Dziś i tak już nie wytrzymala wink.
                Czy coś jeszcze jest jutro?
                Majka.
                • majah76 Re: Parada smoków-do gruszki72 07.06.03, 23:34
                  "Wielka Parada Smoków
                  7, 8 czerwca

Już dwukrotnie w Krakowie odbyła się Wielka Parada Smoków Teatru „Groteska”. W
                  tym roku Parada, połączona z rodzinnym festynem nad Wisłą i wspaniałym
                  widowiskiem plenerowym odbędzie się w ramach corocznych Dni Miasta Krakowa.
                  Tłumy krakowian i turystów będą mogły podziwiać figury smoków, które przejdą
                  ulicami Starego Miasta. Każdy smok będzie miał od 4 do 50 metrów długości i
                  będzie animowany przez dzieci - w paradzie weźmie udział około 300 dzieci ze
                  szkół, ośrodków kultury z Krakowa i okolic. Otworzy ją największy ze smoków -
                  trójgłowy, ziejący dymem, zbudowany przez „Groteskę”. W paradzie pojawi się
                  około 30 smoków, bębniarze, orkiestry dęte, szczudlarze, zespoły taneczne.
                  Oprawę będą stanowić wspaniałe efekty pirotechniczne.

Poza tym w sobotę i niedzielę krakowianie będą się bawić na festynie na
                  Bulwarach Nadwiślanych. Będzie można m.in. wziąć udział w „smoczych” konkursach
                  np.: machania smoczym ogonem, wypychania owcy, smoczego ryku i biegu ze smoczym
                  jajem. Pierwszego dnia festyn zakończy się koncertem, a drugiego wielkim
                  widowiskiem plenerowym, podczas którego przedstawione zostaną zmagania dobrych
                  i złych smoków, na wodzie i w powietrzu. Walka zostanie zakończona
                  spektakularnym zniszczeniem wrogiego smoka i wybuchami ogni sztucznych."

Z "Karnetu"
                  Majka.

PS.Czyli nie wszystko się zgadza?A ja Oli obiecałam...sad
                  • majjka Re: Parada smoków- 09.06.03, 09:04
                    Czesc, dziekuje bardzo za informacje, zdążyłam przeczytać je niestety dopiero
                    dzisiaj, bo w piątek przed wyjściem z pracy jeszcze nie dostałam od Was
                    odpowiedzi, a w domku piątkowa burza popsuła mi komputer, telewizor, piecyk
                    gazowy i telefon.....
                    sad

Ale na Paradzie byliśmy, smoki były fajne, choć w tamtym roku było ich więcej.

Dziękuje jeszcze raz i Pozdrawiam

Monika i Majka (2,5)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka