Dodaj do ulubionych

Przychodnia Krakow - Ruczaj

03.09.03, 15:29
Witam!
Czy ktos moglby mi poradzic do ktorej przychodni lepiej sie zapisac, tzn. na
ulicy Szwedzkiej czy Milkowskiego. Prosilabym rozwniez o opinie na temat
lekarzy w tych przychodniach. Najbardziej zalezy mi na lekarzach pediatrach.
Chcialabym otrzymac obiektywne opinie, dlatego prosilabym o odpowiedzi na prv.
Z gory dziekuje
Carterka
P.S. Bylabym wdzieczna za szybkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • mkatarynka.edziecko Re: Przychodnia Krakow - Ruczaj 03.09.03, 18:02
      Sorki, nie będę pisać na prive bo forum jest po to właśnie, żeby tutaj
      umieszczać odpowiedzi na pytania.
      Ja właśnie chodzę do przychodzni na Miłkowskiego. Jej zaletą jest to, że jest
      tam wizualnie czyściej niż na Szwedzkiej, nie jest to taki moloch i rzadko
      bywają tam kolejki smile
      Co do lekarzy pediatrów - dr Pelc (kobieta) odniosłam wrażenie, że dość
      oblegana w porównaniu z drem Wójcikiem ale mnie nie przypadła do gustu jak na
      moją prośbę o otwarcie wejścia dla dzieci zdrowych powiedziała, że nie ma
      takiej potrzeby bo ona i tak już kończy dyżur. Dr Wójcik sprawia wrażenie...
      hmm... mało kompetentnego, może dlatego, że jest mało komunikatywny a jak
      karmiłam przy nim dziecko piersią to odwracał głowę z zażenowaniem. Ale zawsze
      jak chcę, żeby mi dał jakieś skierowanie do specjalisty to nie ma żadnego
      problemu. No i nie ma do niego kolejek.
      Ale musze podkreślić, że w przychodzni bywam tylko sporadycznie bo z
      poważniejszymi sprawami i tak chodzę do prywatnie do gabinetu na Strąkowej.
      • carterka Re: Przychodnia Krakow - Ruczaj 04.09.03, 13:13
        Hej
        Bardzo dziekuje za odpowiedz. Prosilam na prv, bo kiedys zdaje sie bylo cos o
        tym, zeby nie pisac negatywnych opini o lekarzach na forum. Natomiast ja
        chcialam znac te opinie rowniez smile.
        Chcialam sie dowiedziec o lekarzach w tych przychodniach, bo rowniez chodze na
        Strakowa smile, a potrzebne mi skierowanie do chirurga, no i tu pojawil sie
        problem sad. Jakos nie moge sie przelamac i pojsc do lekarza, ktory mnie
        ochrzanil, ze poszlam prywtnie do pediatry sad...
        Pozdrawiam
        Carterka
        • mkatarynka.edziecko Re: Przychodnia Krakow - Ruczaj 04.09.03, 23:29
          Ja poszłam do Wójcika i powiedziałam mu, że szczepię młodego prywatnie bo tam
          mam bliżej i wygodniej. W ogóle tego nie skomentował. Skierowanie do chirurga
          dał bez problemu. A jak już będziesz miała to skierowanie to wybierz się z
          dzieckiem do scanmedu (www.scanmed.pl). Tam dwoje chirurgów dziecięcych
          przyjmuje bezpłatnie ze skierowaniem i maja bezpłatną chirurgię jednego dnia.
          Pozdr.
          • carterka Re: Przychodnia Krakow - Ruczaj 05.09.03, 21:38
            Dziekuje bardzo; byc moze wykorzystam Twoj argument smile.
            Pozdrawiam
            carterka
    • s.a.m.m.y Re: Przychodnia Krakow - Ruczaj 15.09.03, 00:19
      Jeżeli dr Wójcik ma na imię Sławomir (my chodzimy do Niego na Niemcewicza) to
      polecam Go całym sercem. Chodzę z córką do Niego 8 lat i na prawdę mało jest
      tak kompetentnych lekarzy jakim On jest. Nawet po przeniesieniu się z Łagiewnik
      na Salwator nie przepisywałam Jonki do innego lekarza. jest lekarzem, który nie
      boi się powiedzieć, że czegoś nie wie, nie bierze dawkowania leków z powietrza
      tylko zawsze sprawdza jaką bezpieczną dawkę dziecko może zażywać.

Jako istota nie ufająca lekarzom ufam mu w 85% co u mnie jest raczej
      niespotykanym zjawiskiem, bo zazwyczaj w cięższych przypadkach potwierdzam
      diagnozę jednego lekarza u drugiego, a jak mi sie coś nie zgadza to idę do
      trzeciego.

A i owszem, jest małomówny, ale na prawdę ta wada w niczym nie przeszkadza smile

(Drugi lekarz dziecięcy do którego mam zaufanie to doktor Januś. Ale On
      przyjmuje prywatnie)

pozdrawiam serdecznie i życzę trafnego wyboru
      sammy
      • mkatarynka.edziecko Re: Przychodnia Krakow - Ruczaj 15.09.03, 09:08
        Niestety, to nie ten sam lekarz. Ten lekarz na Miłkowskiego ma na imię Marek.
        Na Niemcewicza przyjmuję Twój doktor i nawet miałam tam przepisać Patyka po
        jednym z Twoich postów (chyba w wątku o lekarzach) ale jak zobaczyłam, że ta
        przychodnia to taki moloch w porównaniu z Miłkowskiego to zrezygnowałam.

Czy tam są kolejki do lekarza. A jak z podziałam na dzieci chore i zdrowe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka