e-zeberka 02.02.09, 01:03 czy orientujecie sie czy ktos w Krakowie robi takie torty?Cukiernia lub osoba prywatna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: torty w stylu angielskim 02.02.09, 08:47 Michalscy robią: www.michalscy.pl/oferta/oferta.html Odpowiedz Link Zgłoś
e-zeberka Re: torty w stylu angielskim 02.02.09, 10:13 Tak,ich torty widzialam juz wczesniej.mialam raczej na mysli firme,ktora sie w tym specjalizuje ale wszystko wskazuje na to,ze w Krakowie takowa nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: torty w stylu angielskim 03.02.09, 13:27 co to jest styl angielski jesli chodzi o torty? Ja jestem Angielką - może jak robię tort to robię go w stylu angielskim?? Ale bardziej na serio, jeśli chodzi o tort z bakaliami (fruit cake, na bazie którego są robione torty ślubne, świateczne i inne okolicznościowe), mam pyszny przepis, z którego co roku robię tort na Święta. Mogę go zdradzić... Odpowiedz Link Zgłoś
edziecko_ulcik Re: torty w stylu angielskim 03.02.09, 14:11 Jessie proszę zdradź przepis a torty angielskie to : www.cukierniadrezner.pl/index.php/Torty-angielskie.html czyli jak dla mnie tylko zdobienie się liczy ( zmienia) tu jest marcepanowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha jessia 03.02.09, 15:37 bardzo pieknie usmiecham sie o przepis, lubie piec i probowac nowosci. z gory dzieki lamatha@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
e-zeberka Re: jessia 05.02.09, 23:24 mam na mysli torty ze zdobieniami z lukrow plastycznych i mas cukrowo-marcepanowych-mozna powiedziec "torty figuratywne"Bardzo chetnie skorzystam z Twojego przepisu!jestem zapalona cukierniczka e-zeberka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Uwaga idzie przepis! 06.02.09, 14:22 150ml soku pomarańczowego (wersja lajt, politycznie poprawnie do konsumpcji również dla dzieci; wersja full wypas i tylko taką uznaję: po 6 łyżek koniaku oraz porto. Choć w tym roku nie miałam ani jednego ani drugiego i wlałam na pałę gruszkówki i było pycha!!) po 275g rodzynek sułtanek oraz "currants" (hmm, nie widziałam tych w Polsce, to taki malutkie, czarniutkie rodzynki, ja po prostu daję 2 x sułtanki) 350g rodzynek (tych dużych) 225g mąki 1 łyżeczka proszku do piecz. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zeberka Re: Uwaga idzie przepis!??? 08.02.09, 22:20 Hm...Musze przyznac,ze jestem dosc zszokowana skladem Twojego ciasta i mam wrazenie,ze cos przeoczylas.Bo co moze wyjsc z 90 dag rodzynek roznych gatunkow,225g maki,alkoholu i proszku do pieczenia??( w sumie tyle musialabym dac wg.tego co piszesz).Sa ciasta,do ktorych nie dajemy jajek,sa tez takie bez tluszczu,ale bez jednego i drugiegi widze po raz pierwszySprawdz prosze czy ten przepis jest na bank poprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Uwaga idzie przepis!??? 09.02.09, 10:53 O cholercio! Obcięło ze 2/3 postu!! Oczywiście, że tak nie jest, napisałam post ze 3 razy dłuższy i nawet sprawdziłam, czy się wyświetla i wszystko było OK! nie mam czasu w tej chwili wypisać to wszystko od nowa ale wrócę do tego. Oczywiście że są w tym i jajka (4) i tłuszczu (masło) i jeszcze mnóstwo innych rzeczy, tylko wcięło je!! Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś