Dodaj do ulubionych

Teatr Ateneum

19.02.07, 13:02
Byłam wczoraj po raz pierwszy na spektaklu dla dzieci w teatrze Ateneum w
Katowicach. Bardzo nam się podobało. Czy któraś Mamusia z forum zabiera tam
swoje pociechy? Z przyjemnością nawiążemy kontakt. Ania z czteroletnią Agnieszką.
Obserwuj wątek
    • mysiam Re: Teatr Ateneum 19.02.07, 14:40
      my chodzimywink
    • 197575a Re: Teatr Ateneum 20.02.07, 09:21
      A na jaki spektakl się wybrałyście?
    • ewaktw Re: Teatr Ateneum 20.02.07, 11:58
      My też bywamy od czasu do czasu z córką. Zosi się zawsze bardzo podoba - to dla
      niej o wiele większe przeżycie niż film w kinie. Nie wszystkie spektakle
      trzymają równy poziom, były i takie, na których moje dziecko (i ja sama) się
      trochę wynudziło, ale ogólnie jesteśmy zadowoleni i w miarę wolnego weekendu
      chodzimy.
      • mamkube Re: Teatr Ateneum 20.02.07, 14:15
        Ja nie byłam, ale chętnie kiedyś sie wybioresmile A jaki spektakl oglądaliscie??
        • ewaktw Re: Teatr Ateneum 20.02.07, 15:32
          My byłyśmy na Wesołych historiach - bardzo bardzo polecam! O smoku Grubeloku -
          też się dziecku podobało, mnie trochę mniej, ale w końcu to teatr dla dzieci.
          Na Kopciuszku - fajne. Jeszcze byliśmy na O dzielnym szewczyku - nudne i
          dziecku się też nudziło. Najbardziej polecam Wesołe historie - naprawdę super.
          Moja Zosia była też z przedszkolem na Dokąd pędzisz koniku? i też bardzo jej
          się podobało.
          Chciałabym też małą zabrać na Dziadka do orzechów, Pinokia i Ferdynanda
          wspaniałego. A potem co tam jeszcze się pojawi...
    • ann32 Re: Teatr Ateneum 22.02.07, 18:40
      Byłyśmy na "Dokąd pędzisz koniku?" Jak któraś z Was będzie się wybierać to
      proszę dajcie znaćsmile) Pozdrawiam gorąco. Ania
    • mamaemilki Re: Teatr Ateneum 25.02.07, 16:35
      Na "Wesołych historiach" byłam z Emilką kiedy miała 3 latka - przedstawienie
      jest fantastyczne, mój Maluch świetnie się bawił smile
    • annafox Re: Teatr Ateneum 27.02.07, 23:07
      Dziewczyny mamy zaczęły dyskuskutować o spektakalach dla dzieci na forum Teatry
      dla dzieci. Zapraszam was serdecznie - macie doświadczenie innej części Polski
      byłoby fanie gdybyście mogły się nim podzielić. Serdecznie was zapraszam. Ania
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45969
      • leli1 Re: Teatr Ateneum 01.03.07, 07:47
        Czy 2.5 nie jest za mały na takie atrakcje?
        Kusi mnie zeby zabrac tam mojego synka, ale jednoczesnie przy jego niespożytej energii obawiam ssie, ze to bedzie nie trafiony pomysł.
        Teraz leci podobno dla najmłodszych dzieci "Wojny makowe"....zna to ktoras mama?
        • maja285 Re: Teatr Ateneum 01.03.07, 10:29
          ja byłam z moją 2,5 latka i jak się zaczęła burza na scenie, to mała sie
          rozpłakała, byliśmy 5 minut.......aha to było "Dokąd pędzisz koniku?"
          • ewaktw Re: Teatr Ateneum 04.03.07, 18:48
            Wczoraj byliśmy całą rodziną na Dziadku do orzechów. Polecam wszystkim gorąco!
            Spektakl - moim zdaniem - przeznaczony raczej dla dzieci starszych niż 3-
            letnie, bo miejscami mogą się przestraszyć. Moja prawie 5-latka łapała mnie
            czasem za rękę smile))
            Doskonała scenografia i kostiumy, aktorstwo też na bardzo wysokim poziomie i
            oczywiście przepiękna muzyka Czajkowskiego. Ze wszystkich spektakli, które
            dotąd obejrzeliśmy, a było ich kilka, ten jest na pierwszym miejscu.
            • mysiam Re: Teatr Ateneum 08.03.07, 16:54
              my bylismy juz na kilku spektaklach
              ale ja najbardziej polecam-szczególnie dla dzieci ,ktore ida pierwszy
              raz ,sztuke :o makowej wojnie ,wilku i kozlętach
              to był pierwszy spektakl ,na jaki zabralam mojego 4 latka (bylismy w
              towarzystwie jeszcze dwóch 4 latków)
              spektakl sklada się z 2 częsci
              pierwsza to : aktorzy pzaponaja dzieci z teatrem,jego odmianami .Robią to z
              pomoca chętnych dzieciwink
              na koncu wszystkie chętne dzieci robia wspólne przedstawienie kukielkowewink
              nasze bable były zachwycone -wystepowaly na scenie ,potem każde dziecko dostało
              dyplomwink
              druga częśc to juz przedstawienie w wykonaniu aktorow
              pozdr,
              • ann32 Re: Teatr Ateneum 08.03.07, 20:31
                Bardzo Ci dziękuję za informacje. Właśnie wysłałam prośbę o rezerwację na
                najbliższą niedzielę. Może któraś z Mam też się wybiera? Pozdrawiam Wszystkie
                Mamy Aniasmile)
                • mysiam Re: Teatr Ateneum 08.03.07, 21:48
                  nie chce Cie martwic ,ale dzis to juz moze byc za pozno-(-chocaz moze akurat na
                  niedziele nie bedzie zbyt duzo chętnych
                  wink
                  rezerwacje biletów zaczynaja sie zawsze we wtorki-czasem juz w srody brak
                  biletow na weekendowe spektakle
                  najlepiej wiec telefonicznie zarezerwować juz duzo wczesniej
                  ale moze to nie reguła wink
                  napisz jak było ,jesli uda Ci sie wybrać
                  • leli1 Re: Teatr Ateneum 12.03.07, 19:50
                    bylam z moim niespelna 3 latkiem w niedziele na Makowych wojnach. Maly byl wniobowzięty, ale nie wiem czy reszta także. Chyba jest za malutki bo nie bardzo jarzył o co w tym wszystkim biega, ale za to porządził na scanie smile
              • ann32 21.04 O makowej wojnie, wilku i koźlętach 19.04.07, 13:03
                Czy ktoś wybiera się na to przedstawienie? Ania
                • mysiam Re: 21.04 O makowej wojnie, wilku i koźlętach 19.04.07, 15:47
                  ja co prawda nie wybieram się ,ale ten spektakl polecam!
                  jesli dziecko Twoje jest choc troszkę odważne ,to bedzie sie niezle bawiło na
                  sceniewink
                  pozdr,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka