Dodaj do ulubionych

pytanie o ginekologa w Gliwicach

02.11.03, 11:30
Mieszkam w Gliwicach. czy ktoras z Was zna moze jakiegos dobrego,
przyjaznego kobiecie, lekarza ginekologa?Chcialabym trafic na kogos, kto sie
naprawde przejmuje pacjentem, a nie tylko go zbywa, kto proponuje badania
krwi przed przepisaniem tabletek anty,bada piersi, robi cytologie itd.
Na razie nie mam szczescia w tym wzgledzie-moze ktoras z Was mi pomoze?
Obserwuj wątek
    • marzenabo Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 02.11.03, 13:25
      Polecam Ci dr. Łagana.Prowadzil cala moja ciaze, bez problemu wystawial L4,
      jest kompetentny, w gabinecie ma usg, pobiera probki do cytologii. Jest
      ordynatorem odzialu patologii ciazy w klinice w Zabrzu.Wizyta bez badania usg
      kosztuje 50 zl, z badaniem 100 zl sad
      Jeden jego minus to mala komunikatywnosc, ale jesli chodzi o profesjonalizm to
      polecam.
      tel do rejestracji 231 76 44
      Nie pamietam kiedy przyjmuje sad
      Pozdrawiam
      MarzenaBo
      • jaskierus Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 02.11.03, 16:37
        Hej1
        Ja polecam pania doktor Malgorzate Skwire- Kapala. Prowadzila moja ciaze, jest
        bardzo sympatyczna i moim zdaniem kompetentna, ma w gabinecie usg- koszt 30zl,
        pobiera probki rowniez, dostala tytul "lekarz przyjacielem kobiety" od Twojego
        Stylu. Przyjmuje w prywatnych gabinetach na Debouis (oj, jak sie to pisze?
        Dibuła hehe). Naprzeciwko balcerka, w bok od Zwyciestwa. . Koszt wizyty 50 zl.
        Pozdrawiam!
        • waya Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 02.11.03, 21:52
          Hej, dołaczam się jako zadowolona pacjentka smile Prowadziła moją ciążę,
          zagrożoną zresztą, zawsze na miejscu, pod komórką, kiedy cokolwiek się działo
          wiedziałam, że mogę liczyć na pomoc. Wszystko wyjaśniała i działał na mnie
          wybitnie uspokajająco smile
          Pozdrowienia!
    • a.l.o.e.s Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 02.11.03, 19:31
      A propos polecanego przez Marzenę pana Ł., z mojego punktu widzenia jest to
      osoba bardzo niewiarygodna i maksymalnie nastawiona na zyski finansowe. Długo
      nie mogłam zajść w drugą ciążę, więc udaliśmy się z mężem do rzeczonego pana
      po diagnozę i poradę. Diagnozował nas długo i kosztownie, upiornie kosztownie.
      W końcu orzekł w majestacie swego autorytetu, że według niego jesteśmy
      małżeństwem bezpłodnym, w sposób naturalny w ciążę nie zajdziemy, ale on może
      pomóc, więc mamy sie nie martwić. Zapytaliśmy o stronę finansową owej pomocy i
      po usłyszeniu wstępnej kwoty stwierdziliśmy, że musimy najpierw ostro
      oszczędzać, żeby ewentualnie z tej pomocy skorzystać. Pan powiedział, żebyśmy
      wrócili jak będziemy przygotowani finansowo. Nie wróciliśmy nigdy, a to
      dlatego, że kilkanaście tygodni po tej diagnozie okazało się, że jestem w
      ciąży.
      Ja polecam doktora Sosnowskiego, jeśli jesteś zainteresowana, podam namiary na
      priva bo tych do spółki, w której pracuje nie mam, a tych prywatnych w necie
      nie chcę podawać. Pozdrawiam, życzę dobrego wyboru, bo w Gliwicach o dobrego
      lekarza naprawdę bardzo trudno.
    • amyk Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 02.11.03, 23:08
      POlecam doktor Mariolę Maksymowicz
      Przyjmuje w przychodni na ul. Zybrzyckiego w ramach funduszu zdrowia.
      Prowadziła moją ciążę 3 lata temu i dla mnie byla wspaniałą, kompetentną
      lekarką - zważywszy na to, że moja ciąża była zagrożona.
      Może czasem jest trochę chumorzasta (co mi sie nie zdarzyło ale o tym
      słyszałam) ale jak żaden z lekarzy którzy mnie oglądali zna sie na USG.
      Nie ma też problemu z badaniami, odpowiada na wszystkie (nawet niedorzeczne )
      pytaniasmile)- tylko trzeba pytać. Wszystkie robi się na miejscu w przychodni,
      także USG - nie płaci sie za nie.
      Z L4 to u niej różnie bywa - bo wg. niej ciąża to nie choroba i aby je
      wypisała muszą być jakieś podstawy.
      Obecnie pracuje też w szpitalu w Gliwicach - więc jakby co - to chyba dobrze.
      -----------------
      Nie sztuką bowiem jest prowadzić ciażę bez problemów - sztuką jest doprowadzić
      do szczęśliwego końca te zagrożone. A nam się udało to bez leżenia w szpitalu
      na czym bardzo Mi zależało.
      To ona prowadziła ciążę trojaczków które urodziły sie w 2001 w Gliwicach.

• zivona Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 03.11.03, 11:49
        hej smile
        Moją ciążę prowadziła również dr Skwira-Kapała (dobre wieści o dobrych
        lekarzach jak widać szybko się roznoszą).Wg mnie, jest lekarzem bardzo
        rzetelnym, spokojnym, nie robi niepotrzebnego zamieszania. Ja dobrze się czułam
        przez całą ciążę, nie mialam żadnych problemów. Jestem z pani dr zadowolona,
        wcześniej chodzilam do niej na wizyty, a teraz po porodzie (kubulek ma 6 mies)
        również chodzę. Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie po porodzie, robiąc mi usg,
        aby sprawdzić, czy macica (i te inne sprawy), jest czysta, czy nie zostały
        jakieś resztki łożyska smile
        Pozdrawiam Iwona i Kubulek
        • iwcia30 Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 04.11.03, 17:43
          Polecam z całgo serca dr Lesława Strzałkowskiego - przyjmuje w przychodni
          rejonowej przy ul. Opolskiej lub prywatnie na os. Waryńskiego. Przesympatyczny,
          rzeczowy, barzo ciepły człowiek, wyczerpująco i cierpliwie odpowiada na
          wszelkie nawet najbardziej niedorzeczne pytania, można do niego dzwonić na
          komórke i przedewszystkim nie naciąga na kase - POLECAM!!!
          Iwona
          • monikak14 Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 05.11.03, 14:15
            Bylo kilka polecen, a jakies przeciwwskazania, kogo unikac?
            Czy moze ktos sie wypowiedziec na temat pani Siergiej (przyjmuje na Koperniku)
            i pana Kluszczynskiego (przyjnuje w przychodni na Moniuszki)?
            Pozdrawiam
            Monika
            • jaskierus Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 11.11.03, 21:23
              Hej!
              Ja wczesniej (przed ciaza) chodzilam do pani Siergiej. Wydaje mi sie
              kompetentna osoba, jest rowniez mila, ale wiesz, zupelnie inaczej chodzic sobie
              do ginekologa na kontrolne wizyty i zupelnie inaczej, gdy prowadzi twoja ciaze,
              dlatego chyba nie mam za wiele do powiedzenia. Pozdrawiam
              jaskierek
              • rzenia2 Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 30.12.03, 15:07
                siergiej- nie polecam, uznala moja ciaze za zagrozona, straszyla mnie nie
                podajac przyczyny choc o to pytalam, jets falszywie przesympatyczna ze mozna
                dostac mdlosci. Polecam Strzalkowskiego-rzetelna informacja poparta wiedza
                Rzenia
                • monikak14 Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 05.01.04, 07:55
                  Dziekuje bardzo za wszystkie informacje, ale podzielcie sie jeszcze opinia, kto
                  z polecanych lekarzy pracuje rowniez w szpitalu. czy ktoras z Was zdecydowala
                  sie na "polozna do porodu", a jesli tak to ktora?
                  • monikak14 Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 12.01.04, 13:24
                    Czy jest ktos, kogo ciaze prowadzil dr Kluszczynski? Jesli tak prosze o kotakt.
                  • joasia_mama_bartula Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 16.01.04, 11:17
                    Ja rodziłam z położna na telefon miałam namiar na nią od mojego ginekologa dr
                    Strzałkowskiego który tam pracował do niedawna teraz jest w Strzelcach
                    Opolskich i gdy się wachałam czy jechać do Strzelec rodzić do niego to on mi
                    doradził żeby iść tu na miejscu tylko mieć dobrą położną.
                    Jak byś chciała więcej informacji o szpitalu położnej czy lekarzu to pisz na
                    priva joasiaz@poczta.fm

Pozdrawiam cieplutko
                    Joasia
    • mamajuliana Do monikak14 25.01.04, 12:37
      Moją ciążę prowadził dr Kluszczyński i teraz też jestem w ciąży i znowu
      zapukałam do niego. Jest świetny! Znam również niesamowitą położna tu w
      Gliwicach, sprawdzona babeczka, godna polecenia, jeśli chciałabyś więcej
      informacji, napisz do mnie na adres gazety. Pozdrawiam
      • fikusia AD dr Kluszczyński 28.01.04, 16:01
        bardzo mnie interesuje jak to jest z USG u dr Kluszczyńskiego - robi w domu czy
        w szpitalu ( jaki ma aparat, bo zdarzyło mi się niestety póść prywatnie a
        sprzęt do USG był przedpotopowy) ??
        i jako ma stosunek do wydawania L4 ?????
    • kachasowa Re: pytanie o ginekologa w Gliwicach 31.01.04, 11:35
      Chodzę do dr Kluszczyńskiego jakieś dziesięć lat, zaczęłam jak byłam
      nastolatką, wyleczył mi nadżerkę, pobierał próbki do cytologii. Przeszło dwa
      lata temu prowadził moją ciąże. Fakt, że ciąża nie była zagrożona i nie
      wymagała specjalnego traktowania ale ma u siebie w gabinecie USG i bez problemu
      mogłam pooglądać swojego maluszka. Co też mi bardzo pasowało, bo byłam spokojna
      dopiero wtedy gdy widziałam, że mały dobrze się miewa. Od samego początku
      wyraził zgodę , na to, żeby kontaktować się z nim telefonicznie gdyby coś
      niepokojącego się działo. Jeżeli chodzi o obecność przy porodzie to niestety
      powiedział mi, że jeżeli będzie on przebiegać w nocy to bez problemu mogę go
      wezwać, ale jeśli w dzień , zwłaszcza w porach jego obecności w prywatnym
      gabinecie to nie będzie mógł być. I niestety rodziłam w czwartek w ciągu dnia
      więc wiedziałam, ze nie ma sensu kontaktować sie z nim. Ale następnego dnia
      miał dyżur w szpitalu, przychodził, pytał o samopoczucie.Jest bardzo miły,
      spokojny, odpowiada wyczerpująco na pytania, panuje u niego spokojna atmosfera.
      Ogólnie mie mam żadnych zastrzeżeń, jeżeli byłabym w ciąży po raz drugi, na
      pewno do niego zapukam.
      A USG, trudno powiedzieć czy nowoczesne, mam blade na ten temat pojęcie.
      Dwa tygodnie przed terminem porodu byłam na wizycie i robił mi badanie USG wg
      którego wyszło, że to już przypada termin porodu. Prosił, żebym podeszła do
      niego do szpitala, bo tam jest dokładniejsze USG.Umówiliśmy się na drugi dzień
      i bez problemu wykonał badanie.
      Jednakże słyszałam na jego temat różne opinie. Ja w każdym razie jestem
      zadowolona.
      Pozdrawiam
      Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka