Dodaj do ulubionych

Co z torba-Polna

30.03.06, 09:31
Dziewczyny napiszcie mi co dzieje sie z moja torba po przyjeciu na porod do
szpitala,bo bede w niej miala rowniez rzeczy potrzebne przy porodzie czy mam
je oddzielic czy torba zostaje ze mna na sli porodowej??? Prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • iwpal Re: Co z torba-Polna 30.03.06, 10:11
      Torba idzie z Tobą na salę
    • mamaisi Re: Co z torba-Polna 30.03.06, 11:07
      Jak pojechałam z mężem na Polną (poród rodzinny) torba była pod opieką męża,
      tzn przy mnie. Niestety po kilku godzinach zostałam przeniesiona na oddział
      gonekologiczno - położniczy i tam miałam spędzić czas aż do porodu (córcia
      trochę się spieszyła i chciali aby poczekała). Niestety małej zachciało się
      wyjść już po kilku godzinach i znów trafiłam na porodówke zawieziona tam przez
      personel szpitalny. Niestety torby nie pozwolili zabrać. Tylko telefon i
      butelkę z piciem. Torba czekała na mnie na oddziale. Jeśli tak się stanie to
      walcz o swoją torbę. Rzeczy po porodzie bardzo się przydają - coś do umycia i
      ręcznik...
      Ja nie byłam zbyt waleczna i zostałam z komórką i pustą butelką po wodzie.
    • jaonna1 a z kurtka butami?? 31.03.06, 13:31
      a co z kurtka w której przyjade i butami??? jest jakas szatnia? no i rzeczy w
      które bede ubrana??
      • salma75 Re: a z kurtka butami?? 31.03.06, 15:07
        Jest depozyt w którym mozna zostawić kurtkę i buty. Odzież w którą bylam ubrana
        zabrał mąż do domu, na wyjście przywiózł już odrobinę mniejsze wink
    • kasiamel Czego nie zabieraj 31.03.06, 19:41
      A ja o czymś podobnym. Tzn, czego nie zabieraj do torby na Polną. Bo mi się
      wszystko według listy (na forum na pewno znajdziesz, co powinno sie zabrać do
      szpitala) nie zmieściło, musiałam włożyć w drugą, a potem okazało, ze
      niepotrzebnie kilka rzeczy zabierałam:
      a. koszula do rodzenia- dają szpitalną,
      b. koszula do karmienia- znowu jesteś skazana na szpitalna,
      c. szlafrok- ja przemyciłam, ale koleżanki z sali sie dziwiły, bo dają szpitalny,
      d. ubranka i pieluszki dla Dzidziusia
      Pozdrawiam i głowa do góry.
      • endrzi Re: Czego nie zabieraj 02.04.06, 14:41
        Na Polnej można rodzi w swojej koszuli. Tak samo mozna miec swoją koszule na
        sali ale po co ??? Szkoda szczególnie przy porodzie. Szlafrok tez miałam swój
        bez problemu, na mojej sali było to normalne - nikt się nie dziwił. Pieluchy
        daje szpital, ubranka też. Te które kupiłaś zostaw sobie na powrót do domu.
        Życze powodzenia i szybkiego porodu. Endrzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka