Dodaj do ulubionych

PrZeDsZkOlA, nabór, drzwi otwarte - Jeżyce

02.03.07, 00:30
Mamy i Taty! ;o)
Mamy marzec i aż się dziwię, że tak mało pytań o przedszkola. Dla mnie jest
to bardzo ważna decyzja, do jakiego przedszkola pójdzie Hania i chciałabym
zebrać jak najwięcej informacji na temat różnych miejsc, głównie na Jeżycach,
ale nie tylko. Dziwi mnie zupełna cisza co do drzwi otwartych. Wydawało mi
się, że teraz właśnie jest czas na takie "wydarzenia", tymczasem nigdzie nie
widziałam ogłoszeń.

Kolejna sprawa - czy znacie i polecacie którekolwiek z przedszkoli na
Słowackiego i Mickiewicza? Interesują mnie zwłaszcza Koraliki i P59. Niestety
niewiele przedszkoli ma swoje strony internetowe, a szkoda...
Także piszcie, bo na pewno nie ja jedna mam taki dylemat. Przecież nie
zapiszę dziecka "w ciemno". Pozdrawiam gorąco!
Karolina
Obserwuj wątek
    • ja_goda Re: PrZeDsZkOlA, nabór, drzwi otwarte - Jeżyce 02.03.07, 09:46
      Moj syn chodzi do Jarzebinki na Janickiego, a od wrzesnia pojdzie tam corka. To
      przedszkole ma strone internetowa, ale trudno ja znalezc, nie jest podana na
      oficjalnej stronie Wydzialu Oswiaty. Wiem ze na pewno sa tam organizowane dni
      otwarte co roku na poczatku marca.
    • aleksandra245 Re: PrZeDsZkOlA, nabór, drzwi otwarte - Jeżyce 02.03.07, 13:36
      Witam!
      Przedszkole Koraliki ma fajna stronę:
      koraliki77.home.pl/
      Nie wiem czy są dni otwarte, ale można codziennie przyjść i zobaczyć
      przedszkole, porozmawiac z opiekunkami.
      • beastyja Re: PrZeDsZkOlA, nabór, drzwi otwarte - Jeżyce 02.03.07, 22:57
        Dzięki - byłam już wcześniej na stronach obu przedszkoli. Mam jednak
        ograniczone zaufanie do takich informacji. Najcenniejsze jednak są informacje z
        pierwszej ręki - od rodziców dzieci, tam uczęszczających - ich doświadczenia z
        kadrą. Ważna jest dla mnie współpraca opiekun- rodzic i stopień angażowania
        rodziców w życie przedszkola, a także metody stosowane. Wiem, że mam duże
        oczekiwania, ale chcę dokonać jak najlepszego wyboru w ramach ograniczonych,
        niestety, możliwości. Słyszał ktoś może o przedkszolu na ul. M. Rożka - z
        zewnątrz prezentuje się świetnie, ale jak czują się tam dzieci?
        pozdrawiam!
        Karolina
        • elkusia Re: PrZeDsZkOlA, nabór, drzwi otwarte - Rataje 05.03.07, 13:29
          ja chętnie się podłącze z pytaniem o fajne przedszkola na Ratajach, czy możecie
          któreś polecić, chodzi mi zwłaszcza o rejon os. Oświecenia.
          • mama403 Re:Przedszkola, nabór, drzwi otwarte - Rataje 07.03.07, 21:30
            Zapraszam Rataje - os. Piastowskie 105 www.przedszkole117.pl
      • iska01 do beastyja 07.03.07, 22:25
        Z PRZEDSZKOLI NA SłOWACKIEGO ZDECYDOWANIE ODRADZAM TO NAPRZECIWKO URZęDU
        MIASTA(2,5LETNI WTEDY SYNEK CODZIENNIE SIE SKARżYł żE PANIE KRZYCZą NA
        WSZYSTKICH-WOLALAM NIE SPRAWDZAć DłUżEJ-UCIEKLISMY STAMTąD.
        MOI ZNAJOMI MAJą DZIECI W DOMU KULTURY MPK-PODOBNO BARDZO FAJNIE. MAJą DO
        DYSPOZYCJI AUTOBUS WIęC CZESTO JEżDżą NA WYCIECZKI I OGóLNIE CHWALA SOBIE TO
        PRZEDSZKOLE. POZDRAWIAM!
        • panijaga Re: do beastyja 08.03.07, 08:34
          \Także odradzam przedszkole naprzeciwko UM na Słowackiego. Moj mały chodził tam
          jak miał 2,5 roku. PO pierwsze nie podobało mi sie ze maluchy sa umieszczone na
          1 pierwszym pietrze. Panie nie umiały w pierwszych dniach odpowiedziec co
          dziecko robiło, ile zjadło itp. Poza tym zawsze tam sa wolne miejsca w tym
          przedszkolu. ZApisałam go teraz od września do Koralików. Rzeczywiście nie ma
          dni otwartych tam , ale można przyjśc po 15.00 i zobaczyc jak wygląda. Mi
          bardzo się spodobało. Jak bedzie nie wiem.Zobaczymy.
          O tym przedszkolu w Domu Tramwajarza tez dużo słyszałam dobrego. Jedyny minus
          to to że nie maja własnego placu, ale własnie jeżdzą na wycieczki.

Jak podejmiesz jakiś wybór to daj znać na forum!!!
          Pozdrawiam
          • beastyja Re: do beastyja 09.03.07, 23:26
            Byłam w Koralikach i w MPK. Koraliki - bardzo przedsiębiorcza Pani Dyrektor,
            która zna swoich wychowanków po imnieniu, może troszkę szorstka, ale konkretna
            i w porządku. Pani od Maluchów pozostawiła mieszane uczucia... sama nie wiem.
            Wszystko sobie obejrzałam, byłam nawet na placu - dość jednak ubogim. Stawiają
            tam ponoć na samodzielność dziecka i jego otwartość - efekty widziałam, bo
            dzieci bardzo śmiałe. Jednak osoba tam pracująca odradziła mi to przedszkole.
            Ponoć Panie niesympatyczne, a poziom nauki mierny.
            MPK - niby ładnie ale katakumby i te dzieci jakieś wypłoszone były wizytą kogoś
            z zewnątrz. Maluchy (prawie 4 lata) były rozbierane przez panie, kiedy moja
            córka niespełna trzyletnia już od dawna rozbiera i ubiera się prawie sama. W
            grupie starszej Pani czytała książkę siedząc na krześle, a dzieci na ziemi. Też
            mi się to nie spodobało.
            Jutro idę do "Zaczarowanego Ogrodu" na Noskowskiego. Zobaczymy.
            Piszcie co wiecie - jeśli zna przedszkole na Bukowskiej 47 to też chętnie się
            czegoś dowiem oraz od przedszkolu na ul. Chopina. Pozdrawiam wszystkie
            poszukujące mamy!
            • iska01 Re: do beastyja 10.03.07, 19:55
              Hej! to jednak nie wina pań,ze maluchy nie potafią sie same ubrać.wszystko
              przychodzi z czasem-jednym szybciej (tak jak twojej córce)innym wolniej...
              Przedszkole na Chopina tez mogę polecić bo w czasie wakacji posyłalam tam syna
              na "dyżur". Mają dużo zajęć artystycznych(np taniec i śpiew) Duża zaleta-oprócz
              własnego placu zabaw,duży park obok.To przedszkole na Noskowskiego zaś jest
              trochę ponure bo zauważ ,że przez wał kolejowy nie dochodzi prawie wcale słońce.
              Ale to taka mała uwaga bo często tam przechodze i to zauważyłam. pozdrawiam!
              • beastyja o przedszkolach 13.03.07, 15:52
                Byłyśmy na drzwiach otwartych w "zaczarowanym ogrodzie" i tam zapiszę Hanię.
                Oczywiście o ile przyjmą nas mimo że Mąż jest na doktoracie, a ja nie pracuję.
                Trochę mnie przeraża wielkość grup, ale podoba mi się formuła przedszkola - nie
                przepakowana zajęciami dodatkowymi. Panie są młode, sympatyczne (przynajmniej
                na drzwiach otwartych) no i przede wszystkim - prowadzą dzieci od maluchów aż
                do zerówki - tj. Pani przynależy do jednej grupy, a nie grupy wiekowej. Dużo
                tam miejsca i dwa ogrody, a także rada rodziców, która ma bardzo dużo do
                powiedzenia. Zobaczymy. Jako drugie podałam to na ul. Chopina, a trzecie
                Koraliki.
    • karolina_244 Re: PrZeDsZkOlA, nabór, drzwi otwarte - Jeżyce 17.04.07, 08:49
      Czesc polecam jak jeszcze nie wybalaś przedszkole www.przedszkole79.pl/?
      id=news.php mieszkam na Dąbroskiego na Bukowska mamy kawalek ale opłaca sie tam
      dziecko prowadzic. Panie maja świetny kontakt z dziecmi Dyrekcja
      miła ...itd....POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka