a1563340 12.03.09, 12:02 Przedszkole CALINECZKA Luboń. Będę wdzięczna za wszelkie opinie. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1-bezradna Re: Przedszkole Calineczka Luboń 12.03.09, 20:51 witam, pisałam już w podobnym wątku opinię o calineczce. Ja jestem bardzo zadowolona z wielu względów. Fajne, średniej wielkości przedszkole, wszyscy się w miarę znają, nie jesteśmy anonimowi, synka znają wszystkie panie, więc może się zwrócić o pomoc do każdej, nie tylko do swojej. Panie w przedszkolu miłe, rozmowne i pomocne. Każdego dnia można się dowiedzieć o postępach dziecka, pogadać. Dzieci sympatyczne, mimo, że to prywatne przedszkole bez postawy roszczeniowej wyposażenie przedszkola w zabawki i place zabaw bardzo duże, duży ogród, do którego dzieci wychodzą bardzo często(wbrew opiniom innych),mają dużo czytanych książek, owszem czasem, czasem oglądają też bajkę, ale mi to raz na jakiś czas nie przeszkadza. dużo atrakcji i nauki. i co najważniejsze, mój synek idzie tam w podskokach, bardzo lubi dzieci z grupy i panią. Kilka rzeczy mi przeszkadza, na przykład dość niewielkie sale, ale za to każda ma łazienki, kilka toalet, a stołówka jest zupełnie na dole, w czasie posiłków sale są dokładnie wietrzone, dzisiaj widziałam Są zajęcia dodatkowe, narty, tenis, basen, mój syn uczęszcza na narty i basen i wiem, że dzieci tam są dokładnie ubierane, pilnowane po basenie,żeby były dobrze wysuszone i ubrane tuż przed wyjściem, żeby się nie zgrzały, wiem bo jeździłam z nimi i obserwowałam opiekunki.zawsze można się dowiedzieć o postępach i zawsze panie wiedzą, jak z danym dzieckiem było. czyli nie idą na kawę, tylko są na tych zajęciach.to ważne.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justy01 Re: Przedszkole Calineczka Luboń 17.03.09, 09:18 no coz ja natomiats zabralam moje dziecko z tego przedszkola..kiedy to zosla postawiony do kata na 40 minut w lazience....a kiedy potem od pani dyrektor uslyszalm ze to co dzieci mowia to nie jest wazne to juz wiedzialam ze sa to tylko banknoty siedzace na dywaniku ..... jesli chcesz pogadac odezwij sie na priv..wiem ze sta to informacje wyrwane z kontekstu dlatego pisz jakbys chciala rozwiniecia.... Odpowiedz Link Zgłoś
a1563340 Re: Przedszkole Calineczka Luboń 17.03.09, 11:06 a w jakim przedszkolu jest teraz Twoje dziecko? chce posłać dziecko od wrzesnia i byłam we wszystkich i brak miejsc. tylko zaproponowano mi miejsce w grupie angielskiej w Calineczce Odpowiedz Link Zgłoś
ssyl Re: Przedszkole Calineczka Luboń 18.03.09, 20:09 ja mam to samo bylam tam dzisiaj, ale nie jestem zainteresowana grupa angielska Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Przedszkole Calineczka Luboń 17.03.09, 12:28 justy01 napisała: > no coz ja natomiats zabralam moje dziecko z tego przedszkola..kiedy to zosla > postawiony do kata na 40 minut w lazience....a kiedy potem od pani dyrektor > uslyszalm ze to co dzieci mowia to nie jest wazne to juz wiedzialam ze sa to > tylko banknoty siedzace na dywaniku ..... > jesli chcesz pogadac odezwij sie na priv..wiem ze sta to informacje wyrwane z > kontekstu dlatego pisz jakbys chciala rozwiniecia.... ---------------------------------------------------------------- ja wierzę!!! trzeba wierzyć swojemu dziecku a nie obcej babie!!! podam teraz przykład z innego przedszkola, mój syn jako 2,5 latek pewnego dnia powiedział że nie chce iść do przedszkola bo pani mu buzię plastrem zaklei! bo gada podczas leżakowania, poszłam z nim na drugi dzień i pani zrobiła wielkie oczy i buzię otwarła ze zdziwienia i... przeprosiła tłumacząc że tak go tylko chciała postraszyć i do głowy jej nie przyszło że on tak to odbierze... a jak miał odebrać??? podejrzewam że do głowy jej nie przyszło że powtórzy to w domu!!! i wtedy powinnam była go stamtąd zabrać, ale przymknęłam oko i wypisałam go dopiero po dwóch latach, gdy na placu zabaw dwóch chłopców z zerówki chwyciło mojego syna za nogi i ściągnęło z drewnianego podestu tak że spadł na pupę z wysokości ok 1 metra odbijając sobie kość ogonową... a panie co robiły? siedziały na ławce i plotkowały!!! teraz chodzi do innego przedszkola, jest bardzo zadowolony i wreszcie z uśmiechem rano wstaje i idzie )) Odpowiedz Link Zgłoś
tocken Re: Przedszkole Calineczka Luboń 21.11.09, 00:13 justy01 napisała: > no coz ja natomiats zabralam moje dziecko z tego przedszkola..kiedy to zosla > postawiony do kata na 40 minut w lazience....a kiedy potem od pani dyrektor > uslyszalm ze to co dzieci mowia to nie jest wazne to juz wiedzialam ze sa to > tylko banknoty siedzace na dywaniku ..... > jesli chcesz pogadac odezwij sie na priv..wiem ze sta to informacje wyrwane z > kontekstu dlatego pisz jakbys chciala rozwiniecia.... Ja też zabrałam moje dziecko z Calineczki. Przerażała mnie ilość dzieci w grupach ( od 20-25 dzieci, obecnie jest 1 grupa mniejsza) i jedna Pani do opieki. To jest poprostu skandal.Nie wierzcie w to że jest więcej Pań. To bzdura.Każdy oglądając przedszkole zwraca uwagę na wygląd zewnętrzny i jest zafascynowany ogrodem, stołówką itp. Tylko co jest ważniejsze kolejna zabawka, kolejna zjeżdżalnia na placu czy odpowiednia ilośc Pań do opieki? Jak zwróciliśmy się o zwiększenie opieki to powiedziano nam ,że mamy dopłacić po 100 zł.do czesnego bo tyle kosztują przedszkolanki ( 25x100=2500zł.- za studentki nie płaci się ZUS-u). Nieźle co? Jeszcze jedno, nagrywajcie pierwsze rozmowy z dyrektorką bo tylko w ten sposób mozna udowodnić jej ze mówi nieprawdę, bo niestety kłamie na kazdym kroku.A to ,że nie zna poprawnej polszczyzny to mały szczegół> Odpowiedz Link Zgłoś
kamilkka30 Re: Przedszkole Calineczka Luboń 28.03.09, 01:16 > czasem, czasem oglądają też bajkę, Jak dla mnie to, to czasem było o czasem za często. Zwłaszcza, że płaciłam za to co miesiąc 800 zł (tzn. miałam płacić) ... Jakoś nie chcieli odliczyć mi za brak profesjonalnej opieki nad dzieckiem w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
sambaaa7 Re: Przedszkole Calineczka Luboń 15.04.09, 22:30 a skad wiesz,ze ta kara trwala 40 min? Byłas przy tym? Przeciez dzieco w wieku przedszkolnym nie ma poczucia czasu? Ja mam dziecko w tym przedszkolu i jakos trudno mi uwierzyc,ze tak profesjonalne nauczycielki mozna by posadzic o taki sadyzm...a wiadomo w internecie mozna wszystko napisac i kogos skrzywdzic czyjaś prace i wysilek.Moje dziecko zawsze idzie chetnie do Calineczki a wiadomo nauczycielka ma calą grupe a nie tylko moje dziecko wiec musi jakoś je opanowac, dla ich wlasnego bezpieczenstwa. Sama ucze w szkole podstawowej i wiem ,ze jak nie ma dyscypliny to nic, ale to nic nie da sie zrobic; wiec jak czytam te wypociny kobiet co to siedza w domku z 1 dzieckiem to widze,ze pojecia nie maja o czym piszą. Ja bronie Calineczki bo wiem jak ciezka praca jest nuaczyciela.A po tych paniach widac ,ze sie starają; zawsze pomocne, usmiechniete i chetne. Program zrealizowany, na ogrod wychodzą dzieci, wycieczek mnostwo, angielski codziennie jest w cenie, wiec i obejrzenie bajki od czasu do czasu nie zawadzi. Ach, ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilkka30 Re: Przedszkole Calineczka Luboń 17.04.09, 15:54 >obejrzenie bajki od czasu do czasu nie zawadzi. Ach, ludzie.... Ale po co ta bajka "od czasu do czasu", co ma wnosić, czemu służyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
sambaaa7 Re: Przedszkole Calineczka Luboń 23.04.09, 17:33 A czy wszystko na tym świecie musi czemuś służyć? Dzieci mają 100 procent czasu uczyc się a potem jako dorosli pracowac tez na maksa, 24 godziny na dobę? Prosta droga do pracocholizmu, nie dajmy sie zwariować! Odpowiedz Link Zgłoś
tocken Re: Przedszkole Calineczka Luboń 20.11.09, 23:50 W tym przedszkolu nikt niczego nie odlicza i z nikim na ten temet nawet nie masz szans podyskutować. Niestety właścieciele sa tak pazerni że bardzo czesto ( nie pisze tego tylko na swoim przykładzie) mylą sie w naliczaniu platności, ale tylko i wyłącznie na swoją korzyść. Nigdy nie słyszałam o pomyłce w drugą stronę. A z reszta tu każdy płaci inaczej. A jak ktoś spyta dlaczego tak dużo, to mozna usłyszec odpowiedź "takim samochodem Pan przyjeżdża, a na przedszkole Panu szkoda". Więc Pani dyrektor ma tylko banknociki w oczach, a nasze dzieci odchodzą niestety na dalszy plan. Odpowiedz Link Zgłoś
tocken Re: Przedszkole Calineczka Luboń 21.11.09, 00:29 1-bezradna napisała: > witam, pisałam już w podobnym wątku opinię o calineczce. Ja jestem > bardzo zadowolona z wielu względów. Fajne, średniej wielkości > przedszkole, wszyscy się w miarę znają, nie jesteśmy anonimowi, synka > znają wszystkie panie, więc może się zwrócić o pomoc do każdej, nie > tylko do swojej. Panie w przedszkolu miłe, rozmowne i pomocne. > Każdego dnia można się dowiedzieć o postępach dziecka, pogadać. > Dzieci sympatyczne, mimo, że to prywatne przedszkole bez postawy > roszczeniowej wyposażenie przedszkola w zabawki i place zabaw > bardzo duże, duży ogród, do którego dzieci wychodzą bardzo > często(wbrew opiniom innych),mają dużo czytanych książek, owszem > czasem, czasem oglądają też bajkę, ale mi to raz na jakiś czas nie > przeszkadza. dużo atrakcji i nauki. i co najważniejsze, mój synek > idzie tam w podskokach, bardzo lubi dzieci z grupy i panią. Kilka > rzeczy mi przeszkadza, na przykład dość niewielkie sale, ale za to > każda ma łazienki, kilka toalet, a stołówka jest zupełnie na dole, w > czasie posiłków sale są dokładnie wietrzone, dzisiaj widziałam Są > zajęcia dodatkowe, narty, tenis, basen, mój syn uczęszcza na narty i > basen i wiem, że dzieci tam są dokładnie ubierane, pilnowane po > basenie,żeby były dobrze wysuszone i ubrane tuż przed wyjściem, żeby > się nie zgrzały, wiem bo jeździłam z nimi i obserwowałam > opiekunki.zawsze można się dowiedzieć o postępach i zawsze panie > wiedzą, jak z danym dzieckiem było. czyli nie idą na kawę, tylko są > na tych zajęciach.to ważne.pozdrawiam To było fajne przedszkole jakieś 2 lata temu kiedy funkcjonował tylko jeden budynek. Szkoda bo zapowiadało się całkiem nieźle. A propos wietrzenia sal, to zdarzało się wietrzenie o godz. 8:00 kiedy temp.na zewnatrz jest niska i oczywiście dzieci siedza w sali. Widziałam to osobiście i to w jednym i drugim budynku. No cóż każdy sposób jest dobry. Jak ma się przepełnione sale to trzeba jakoś frekwencje obniżać. Odpowiedz Link Zgłoś