Gość: terrtt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:44 Jeszcze za wcześnie na oficjalnie kampanii, ale już walczą o głosy, to jasne. Polecam ich stronkę www.mogilany.info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krakusek Kracik wyciągnie konsekwencje :) IP: *.nsystem.pl 29.08.10, 23:46 Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Kracik wyciągnie konsekwencje :) 30.08.10, 12:14 Lepiej niech konsekwencje wyciągnie policja. Co za problem postawić przy pasach policję i kasować wariatów? Czysty zysk i to ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Mogilany protestują. Chcą kładek nad zakopianką IP: *.ghnet.pl 30.08.10, 10:30 Wyraziłem swoja opinie i bez niecenzuralnych słów niemniej nie została opublikowana czyli stare metody cenzury nie zardzewiały. W takim razie komentarze pełnia rolę...właśnie - jaką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nAGA Re: Mogilany protestują. Chcą kładek nad zakopian IP: *.scansafe.net 30.08.10, 12:43 nie mieszkam w mogilanach, nie mam tma rodziny ani nawet nikogo nie znam.. jedyne co w jakis sposob laczy mnie z ta miejscowoscia to fakt ze smigam zakopianką i w glowie mi sie nie miesci ze na tej drodze wciaz sa skrzyzowania, lewoskrety, przejscia dla pieszych, ze nie ma kladek albo przejsc pod ziemnych!!! PARANOJA PORAZKA TYLKO W POLSCE! wiem ze to nie autostrada lecz predkosci czesto takie są.. dlaczego w naszym kraju nie da sie zrobic tak prostych i wydawalo by sie ze dla wszystkich oczywistych rzeczy. nikogo nie rusza ze czasem ktos straci zycie, ze czasem ktos wyjedzie pod pedzacy samochod itp Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Nie tylko Mogilany IP: *.connected.pl 30.08.10, 14:17 Problem nie dotyczy tylko Mogilan, lecz szeregu miejscowości położonych bliżej i dalej Krakowa. Sama mieszkam w Głogoczowie- Piłogrzbiecie. Cóż z tego, że przy przystanku, mało szczęśliwie ulokowanym na zakręcie ograniczającym widoczność, jest pięknie oznakowane przejście dla pieszych, skoro jedynym kierowcą przestrzegającym ograniczenia do 70 km/h jest przysłowiowy pan Józek w przysłowiowym 30-letnim maluchu. Reszta narodu, wyposażona w lepsze pojazdy, bezstresowo "śmiga" (jak to określił Przedmówca) minimum 110 km/h. Ruch jaki jest na Zakopiance - każdy wie. Bezpieczne przejście graniczy z cudem. Jeśli ktoś nie czuje się na siłach trenować sprintu, można stać i gapić się na śmigające pociski i 10 minut. Wszyscy czują się jak na autostradzie. Niestety piesi też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja cie Dalej kupujcie tam działki!!!! IP: 77.236.0.* 30.08.10, 20:00 Płaćcie po 300 - 600 tysięcy za skrawek ziemi i jeszcze płaczcie, ze tragedia, ze do Zakopianki blisko itp. Powinien byc zakaz budowania sie przy drogach szybkiego ruchu zeby wlasnie d***bilom nie przychodzilo go glowy przebiegac przez jezdnie 'bo moja wieś jest teraz podzielona'... Oh jakie to smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAKUS Re: Dalej kupujcie tam działki!!!! IP: *.nsystem.pl 30.08.10, 21:49 ale te domy zostały pobudowane jeszcze jak po Zakopiance jeździły konie z zaprzęgiem, a nie samochody po 120 km/h. Nowych domów już nikt nie buduje przy drodze, ale co zrobić ze starymi ? Wyburzyć i wysiedlić mieszkańców ? Może to jest jakieś wyjście, ale lepiej by było zrobić jak w cywilizowanym kraju, czyli przejścia podziemne, połączenia z drogami lokalnymi na zasadzie zjazdów bezkolizyjnych itp Zakopianka od Krakowa do Myślenic to porażka, odcinek ten powinien wyglądać jak Myślenice-Lubień czyli mieć już dawno charakter drogi S7, dziwne, że odcinek był rozkopany ładnych parę lat i zamiast od razu przystosować ją do drogi S7 wymienili tylko asfalt, ostatni przykład to remont w Libertowie, niby zrobili nowe skrzyżowanie, ale przejście dla pieszych dalej zostało w tym miejscu, co było ... porażka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Dalej kupujcie tam działki!!!! IP: 212.244.147.* 16.09.10, 12:17 "Tere fere kuku". Jak już ktoś coś pisze to niech to ma cokolwiek z prawdy. Obecny przebieg zakopianki przez Mogilany nie ma nic wspólnego z drogą dla koni i furmanek. Wtedy była to faktycznie droga przez środek miasta. Jest to ta droga która odchodzi na Mogilany przy obecnej stacji paliw. I łączy sie z zakopianka za wiaduktem (jest tam taka reklama z kubkami reklamowymi). I nie ma krzty prawdy w tym, że Mogilany przedzielono na pół. Po jednej stronie faktycznie jest miasto, ale po drugiej jest tylko kilka domów. Problem w przystanku autobusowym w kierunku Krakowa, który rzeczywiście jest z drugiej strony. A protest (co sresztą juz poruszono) to kolejny pokaz kampanii przedwyborczej. A że nie ma to nic wspólnego z faktami, to tym gorzej dla faktów. Tak sie składa że tą trasą jeżdżę już kilkadziesiąt lat i pamiętam nawet męczarnie PKS z podjazdem pod Mogilany. Ale to na tej trasie przez miasto, która teraz jest tylko droga dojazdową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Mogilany protestują. Chcą kładek nad zakopianką IP: *.if-pan.krakow.pl 31.08.10, 10:46 Wspaniała akcja! Bardzo się cieszę, mimo, że jestem mieszkańcem Krakowa i tylko "śmigam" zakopianką. Oby więcej takich ludzi, którym chce się konstruktywnie walczyć o swoje interesy i merytorycznie patrzeć władzy na ręce. Tak trzymać, życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś