Dodaj do ulubionych

Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 11:55
za karę do roboty ich... niech sprzątają ulice...
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.multi-play.net.pl 16.09.10, 12:04
      A ja mam pytanie. Na Kurdwanowie jest monitoring podłączony do Straży Miejskiej. Czy oni nic nie widzieli ?
      • Gość: ramzes Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 12:30
        ale żeby coś zobaczyć, najpierw trzeba chcieć :P Ja tam się im nie dziwię, na cholerę mają przerywać swoje czynności żeby się z jakimiś matołami szarpać, przecież zawsze jest lepiej poczekać na policję :P
      • Gość: gość Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.enion.pl 16.09.10, 12:36
        Jest podłączony.. srające pieski ścigają ;)
      • Gość: przejazdem na ulicach wlotowych do Krakowa stoją dumnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 12:43
        tablice z napisem KRAKÓW - MIASTO MONITOROWANE, równie dobrze wladze mogą umieścić też napis KRAKÓW- MIASTO DLA ROWEROW albo inny dowolny np. DUPA SAŁATA ....
      • Gość: Mieszkaniec Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 13:01
        Oczywiściie, że jest monitoring, ale gdy trzeba kogoś spisać za bzdury, ale jak kradną samochody czy nawet głupie wycieraczki to wtedy oko tej pseudoformacji, którą powinni już dawno rozwiązać za nicnierobienie, nie widzi nic. Przecież tak lepiej nie reagować i czekać na Policję. Pewnie to nie ich rewir i nie mieli ludzi, bo większość czatowała pochowana w krzakach koło dawnej Avy, czy czasem ktoś nie zaparkuje na przystanku, to wtedy będą osiagnięcia :D
      • Gość: Jan Akuratny Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: 83.13.74.* 16.09.10, 13:48
        > A ja mam pytanie. Na Kurdwanowie jest monitoring podłączony do Straży Miejskiej
        > . Czy oni nic nie widzieli ?

Pewno widzieli ale każdy straszak miejski czy też policjant ma dla kogo żyć. Więc nie zadawaj niewygodnych pytań.
        • zablokowany-obrazliwy-nick Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód 16.09.10, 20:17
          Gość portalu: Jan Akuratny napisał(a):

> > A ja mam pytanie. Na Kurdwanowie jest monitoring podłączony do Straży Mie
          > jskiej
          > > . Czy oni nic nie widzieli ?
          >
          > Pewno widzieli ale każdy straszak miejski czy też policjant ma dla kogo żyć. Wi
          > ęc nie zadawaj niewygodnych pytań.
          To powinien zmienić pracę
    • Gość: kielczanin Kraków - miasto noży, maczet i tasaków .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 12:35
    • Gość: Adam NH Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: 195.116.120.* 16.09.10, 12:59
      jaka szkoda że nie Nowa Huta co ????, forum GW by się ożywiło a tak nuda....
    • Gość: widz :) ford focus kombi i daewo lanos ( chyba zielonkawy) IP: *.chello.pl 16.09.10, 14:58

tyle widzialem z okna...i tyle w temacie banda gowniarzy
    • liberty_mike Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód 16.09.10, 14:58
      Na tym osiedlu- jak i na innych- przechadzają się strażnicy miejscy dwójkami, ale do zmroku, potem opuszczają w pośpiechu to niebezpieczne miejsce. Fajrant. Kontrolują głównie stan piaskownic, czy maluchy zbytnio sobie nie swawolą, a reszta ich nie interesuje. Złapanie kogoś na gorącym uczynku to s-f- w wykonaniu policjantów czy strażników, najlepiej byłoby im delikwentów przyprowadzić, przynieść na tacy, a i tak mało- z braku dowodów.
    • Gość: koska ivas focus kombi ( srebny) i zielony lanos IP: *.chello.pl 16.09.10, 15:00
      takimi autami wpadli do nas na osiedle
      • Gość: ktos Re: focus kombi ( srebny) i zielony lanos IP: 92.26.210.* 17.01.11, 18:38
        ten zielony lanos to jaki rocznik 98,99,2000 ??
    • Gość: Mike Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: 77.236.0.* 16.09.10, 15:53
      Pokazać ich ryje w TV!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: krakowiaczek jeden Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.chello.pl 16.09.10, 15:58
      Bo to Kraków!!! Tu się zabija maczetami, obcina ręce, dźga nożami, maszeruje z jamnikami, obsrywa wały nadwiślańskie, wrzuca przechodniów do wody, chowa Lecha na Wawelu.
      Tu jest Kraków, przereklamowane miasto zaścianek. Kolebka bigoterii, zakłamania i fałszywego przekonania o własnej wyższości.
      Tu jest Kraków, oddaje się kamienice n-temu pokoleniu pociotka żydowskiego z Izraela, który wywala lokatorów na bruk.
      Nie cierpię tego miasta, jednego z najgorszych w Polsce, ale muszę mieszkać w tym syfie.
      • Gość: ByłyKrk Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: 91.90.185.* 16.09.10, 16:10
        W 100% zgadzam się z przedmówcą. Kraków to miasto przereklamowane, staroświeckie i jak dla mnie.. mocno odpychające. Cieszę się, że już w nim nie mieszkam;)
      • Gość: ZeSrak Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.chello.pl 16.09.10, 17:54
        Rzygowiny i kloaka po prostu.
      • popijajac_piwo No cóż... 16.09.10, 18:10
        Wszyscy porządni Krakusi powyjeżdżali :D. Zostali sami napływowi studenci.
      • Gość: krakus Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.acn.abpl.pl 16.09.10, 19:11
        Piszesz że nie nienawidzisz tego miasta,pewnie z jakiejś wiochy przyjechałeś i gdyby nie to MIASTO to byś pewnie krowy teraz z pastwiska zabierał.Pamiętaj szanuj innych a sam nie narzekaj.Bo ci słoma z butów wystaje pewnie.A co do Strażaków no cóż taką chłopaki mają robotę bo ciekawi mnie jak by nie oni to byś pewnie w główna wchodził...po pieskach...ale może jesteś przyzwyczajony....ja akurat ich szanuje mam małe dzieci i wiele niestety główien ludzie nie sprzątają..
        • Gość: tropiciel Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 20:33
          aaa, czyli rozumiem że szanowny kolega który jak mniemam urodził się w krakowie jest lepszy bo... urodził się w krakowie? Masz rację, psie kupy to problem, ale jeśli straż miejska jest tylko od wystawiana mandatów dla właścicieli czworonogów, to po kiego czorta domagają się większych uprawnień, i wyższych pensji? Teraz twoje dzieci są małe, ale zobaczysz za parę lat, jak raz albo drugi wrócą do domu mówiąc że zostali okradzeni bądź - nie daj boże - pobici. Wtedy zobaczymy czy dalej tak gorliwie ich bronił. Przecież nikt od strażników nie wymaga cudów, po prostu chcę żeby jak każdy wypełniali swoją pracę kompetentnie, bo po cóż wydawać całkiem nie małe pieniądze np. na monitoringi jeśli do niczego się nie nadają, faktycznie w takim wypadku lepiej już wydać je na walkę z psimi kupami, bo to ważniejsze niż problem z bandami chuliganów które robią co im się żywnie podoba.
          • Gość: KRAKUS Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.acn.abpl.pl 16.09.10, 21:13
            N o tak zgadłeś urodziłem się w KRAKOWIE i wiem że tu już zostane, ale mam szacunek dla innych ludzi co chcą coś osiągnąć a nie nadawać że to żle i tylko się użalać ,wiem taka mentalność Polaków.A ciekawi mnie czy tak choć jedna osoba co tu pisze na forum jak widzi jakieś zdarzenie odważy się zadzwonić pewnie nie ,bo co mnie to obchodzi jak młode łebki piją piwo a potem się dziwić..że samochody rozwalają.Ale tak jak przyzwalamy na to to kultury w tym kraju nigdy nie będzie .Jednak daleko nam do innych państw i ich kultury.A tak na koniec podsumowując ci co tak piszą o straży to pewnie mieli do czynienia ale już nie napiszą że darł ryja i został ukarany...a kurdwanów no cóż dwa światy klubów i pewnie jakiś odwet...hmm nie ostatni..
            • Gość: tropiciel Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 23:11
              Okej, to nawet nie kwestia mentalności, ale za co mam szanować straż miejską ? dwa lata temu piłem piwo nad wisłą z koleżanką, wiem że spożywanie alkoholu w miejscu publiczym jest wykroczeniem i długo nie musiałem czekać żeby dwóch strażników dało nam po mandacie, o to nie mam pretensji, trudno. Ale niedaleko nas siedziała grupka 5 dresów, pili wódkę i od czasu do czasu rzucali w stronę przechodniów niewybredne komentarze, przy czym cały czas zachowywali się głośno, ale strażnicy miejscy przechodząc koło nich odwrócili swoje główki udając że nic nie widzą i omineli ich po prostu. Podziękować za taką straż miejską, i dzieje się jak się dzieje bo takich dwóch nie chce się użerać z gó...arzami. Chodzi mi tylko o to że jeśli mają tak działać to tylko szkoda naszych wspólnych pieniędzy. I to nie jest żadne użalanie, słusznie dostałem mandat, ale tamci kolesie też powinni go dostać, a za taką sprawiedliwość to ja dziękuję bardzo.
        • Gość: pacyfa12 Typowa retoryka krakusa IP: 81.219.145.* 17.09.10, 09:10
          Typowa retoryka zadufanego krakusa jest taka: "Nie jestes z krakowa wiec jestes z jakiejs zabitej dechami wsi, chodzisz pasac krowy na pole (czy tam dwor) a słoma ci z butow wystaje". Tymczasem to "wspaniale i piekne o wielowiekowej tradycji" miasto zaczyna powoli przypominac dzungle. Walki na maczety, noze, zabojstwa, rozboje w bialy dzien. Zamiast ulepszac infrastrukture, buduje sie dwa stadiony zeby bandyci mieli swoje miejsce (zamiast wiezien). BTW chyba tylko w krakowie jest mozliwe, zeby posrodku parkingu przed stadionem bylo 500m2 gruntu nalezacego do koscioła :)
    • Gość: andrzej Znowu Nowa Huta.....:) IP: *.host.songnetworks.se 16.09.10, 19:14
      Bo Kurdwannów to napewno gdzieś W NH jest...Hmm, a jak nie to może chociaż Ci "huligani" byli z NH....
    • Gość: bojki słabe oświetlenie osiedla IP: *.bojko.krakow.pl 16.09.10, 19:22
      mieszkam na bojki noi cóż, choć są kamery pewnie ciężko w nich cokolwiek dojrzeć, bo oświetlenie osiedla jest słabe... ciężko jednak wymagać żeby dać lampy o wysokiej luminesencji i świecić ludziom prosto w okna;] więc zdaje mi się, że problem monitoringu w porze nocnej dotyka praktycznie wszystkich osiedli mieszkaniowych.
      Jeśli chodzi o policję to nie prawda, że patrole są tylko w ciągu dnia... . Jestem kelnerką i do domu wracam późnymi porami, najwcześniej o 24, przy dużych imprezach - weselach nawet o 7 kolejnego dnia. Wróćmy do jednak do wątku, pewnej takiej nocy wracałam o 3 do mieszkania, pech chciał, że natrafiłam na grupkę jakichś wyrostków, z daleka zapobiegawczo włożyłam słuchawki do uszu, żeby myśleli że ich nie ignoruję, a jedynie słucham muzyki, wzięłam kluczyki z torebki do ręki choć i tak nie miałabym szans... i cóż mój kamuflaż nie podziałał, nie zignorowali mnie, wsiedli w samochód i zaczęli za mną powoli jechać... gdyby nie policja która się przy nich zatrzymała, nie wiem może by nic się nie stało... ale mimo wszystko miałam wtedy najczarniejsze myśli...
    • Gość: maniek Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 21:06
      Straż Miejska teraz tylko się kompromituje,jak był Młot to wszystko potrafili zrobić,ludzie bili brawo,teraz jedynie wywołują salwy śmiechu i politowania z powodu bezradności. Czy ktoś tam jeszcze rzadzi czy jakiś dzidziunio przypiął sie kajdankami do fotela, bo boi się że buchną mu fotel po wyborach? Najwyższy czas wywalić takich na bruk!!!!!!!
    • Gość: K Kurdwanów to osiedle bezprawia IP: *.multi-play.net.pl 17.09.10, 00:24
      wszędzie srające psy. Chuligani wybijający szyby w autach nie tylko na bojki. Na każdej ulicy powinien stać Policjant skoro inaczej się nie da.
    • Gość: 1kabat Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 10:27
      Powalają mnie te komentarze ,jesteś z Krakowa nie jesteś z Krakowa./.ja jestem/
      Dla mnie jesteś cham albo nie jesteś i nie ma nic do tego miejsce urodzenia.
      Tysiące prostych ludzi/nie prostaków/ to wspaniali kulturalni ludzie.
      Prostacy właśnie będą się licytować gdzie się urodzili i jacy w związku z tym są wielcy.
      A to guzik prawda Panie krakusie.
      • Gość: KulturaSieKlania Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: 162.27.161.* 17.09.10, 11:22
        Szkoda ze Kurdwanów robi sie taki niebezpieczny. Najpierw kozłówke a teraz Kurdwanów. Tamte rejony Krakowa zaczynają przypominac getto.
        • Gość: janx Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 23:20
          Problem polega na tym, że coraz większe obszary Krakowa ulegają pauperyzacji i degradacji społecznej. Z jednej strony to nie dziwi w kraju, który przyjął model kapitalizmu z Ameryki Łacińskiej, z drugiej jednak przykro patrzeć, jak upada miasto, które przez dziesięciolecia uchodziło za bardziej kulturalne i "europejskie" niż reszta Polaki.
    • czesiekkk Re: Kurdwanów: chuligani zdemolowali samochód 17.01.11, 19:54
      Policjanci lubią wytykać błędy innym. No to teraz czas na wytykanie błędów Policji, która nie do końca, delikatnie mówiąc panuje nad tym co dzieje się wokół krakowskich stadionów i na krakowskich osiedlach. Drastyczne zdarzenia w środku dnia, na dużym krakowskim osiedlu i od kilku już ładnych lat eskalująca się przemoc. I to wszystko w dzień przyjazdu Prezydenta RP.
      Za komuny było niemożliwym, żeby w dzień przyjazdu kogoś ważnego na osiedlach nie było spokoju, no ale właśnie, za komuny był porządek przynajmniej w dniu wizyt ważnych osób.
      Po prostu wstyd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka