Dodaj do ulubionych

Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most!

IP: *.ists.pl 06.12.10, 09:06
W Bronowicach, a nie na Bronowicach. Nauczcie się pisać!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.ists.pl 06.12.10, 09:08
      W Bronowicach, a nie na Bronowicach. Błędy językowe "dziennikarzy" GW są porażające!!!
    • Gość: mar Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.scansafe.net 06.12.10, 09:21
      trzeba było nie narzekać tylko głosować na Kracika, przynajmniej byłaby szansa na to że urzędasy i policja wzięłyby się do roboty. bezczelność policji przechodzi wszelkie granice, ostatnio czytam że nie chcą żeby im zabierać wczesnych emerytur bo jak sami przyznają "tylko dla nich zapisywali się do policji". Po prostu nic tylko siąść i zapłakać.

"Niektórzy kierowcy, kiedy się spieszą, wolą zapłacić mandat, aby tylko szybciej dojechać do celu - przyznaje nadkom. Robert Górka z krakowskiej drogówki." - co za KIT! Jakby tam faktycznie byli codziennie, taki klient miałby po trzech-czterech takich akcjach odebrane prawo jazdy i mógłby się pożegnać z robotą. Co za debile w tej policji, nawet kitu wcisnąć nie umieją, chociaż dziennikarz chyba jeszcze lepszy tumok jeśli to puścił w artykule - widocznie uwierzył.... wszędzie debile - cała III RP...

• Gość: [m] Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: 213.180.137.* 06.12.10, 09:55
        tak, na kracika, on wam zbuduje metro i nie bedzie problemów.
    • Gość: Avita Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: 77.236.26.* 06.12.10, 09:27
      Było już na Nowej Hucie, na Podgórzu. Ci wszyscy tak piszący chyba byli długo "zagranicą" (częsty błąd w Gazeta.pl) albo chowali się "we Wielicce" lub "we Wadowicach".
    • Gość: aaa Tylko 15 ? IP: *.net.autocom.pl 06.12.10, 09:32
      I takie halo z uwagi na zaledwie 15 samochodów dziennie ? 15 samochodów powoduje wzmożony ruch ?
    • Gość: grn Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.scansafe.net 06.12.10, 09:34
      to jest droga publiczna, nie prywatna. Zbudowana z podatków płaconych przez wszystkich, a nie z pieniędzy osób, które tam mieszkają. Dlatego wprowadzone ograniczenia są wbrew konstytucji :)
      • Gość: panodwfu Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: 213.180.137.* 06.12.10, 09:48
        No właśnie - to nie jest droga prywatna okolicznych mieszkańców! Albo zamykamy ją dla wszystkich kierowców (z wyłączeniem komunikacji publicznej), albo jest otwarta dla wszystkich bez wyjątku!
        • Gość: kk Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.barn.cable.virginmedia.com 06.12.10, 11:56
          a co ze strefa B? Upublicznic? Moze jeszcze rynku chcecie? W ogole to na plyte i pod sukiennicami, przez sumiennice tez, zebyscie se mogli kupic precla od baby na stoisku!
          • Gość: ja Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 13:47
            Skandalem jest oburzenie tych paru mieszkańców. Setki ludzi maja godzinami stac w korkach i nadrabiac kilkanascie kilometrow dziennie tylko dlatego że jakiejs kobiecie przez jakis czas przeszkadza wiekszy ruch. Szczyt bezczelnosci i egoizmu. Właśnie że bardzo dobrze się tamtędy jeździ i policja nie powinna tam wogole wystawac. Robia to dlatego że mają jeden cel - nachapac sie mandatow i uprzykrzyc ludziom zycie.
    • tom.kc Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! 06.12.10, 09:43
      Na ulicach można zauważyć postępujące otępienie i zezwierzęcenie kierowców. Główną winę za to ponosi policja, która zgodnie ze swoimi zwyczajami obraca głowę w drugą stronę zamiast interweniować. Obecnie łamać można wszelkie przepisy bo szansa na to, że zostanie się ukaranym jest chyba równa szansie na szóstkę w Lotto. Niejednokrotnie widziałem jak patrol "drogówki" jedzie za samochodem z niesprawnym oświetleniem, znacznie dymiącym lub z kołami wystającymi poza obrys karoserii - samochodami nie mającymi prawa się poruszać po drogach i nie interweniowali. Wiec nie ma sie co dziwic łamaniu przepisów, tylko punktować policję! Ale Gazeta chyba nie ma tego w swoim interesie...
      • Gość: gosc Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: 46.112.142.* 06.12.10, 16:17
        15 mandatów dziennie to przecież malutko!
        chyba ze tyle pisania przy tym jest...
        zapraszam na starowiślną
    • Gość: jot Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 09:53
      1. To droga publiczna, a nie droga prywatna mieszkańców. Rozumiem ich irytację zwiększonym ruchem, ale czym jest irytacja kilkudziesięciu osób wobec irytacji kilkudziesięciu tysięcy kierowców muszących dojechać do Krakowa. To przecież sprawa tymczasowa.

2. Ciekawe, ile pieniędzy pochłonęły analizy organizacji ruchu przed rozpoczęciem przebudowy ronda. To zmarnowane pieniądze, bo miasto nie zrobiło nic, dosłownie nic, w sprawie wyznaczenia objazdów i zapanowania nad chaosem ( ciekawe co w tej sprawie ma do powiedzenia prezydent Majchrowski).
      3. Pamiętacie te informacje o czasie trwania przebudowy. Tylko "mądry inaczej" mógł podawac te terminy. Ciekawe, czy jeszcze zajmuje swoje stanowisko?
      • Gość: francjosef Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 10:18
        Szyby by wam w domach nie pękały, nie pękały by też ściany, nie byłoby takiego hałasu, gdyby drodzy mieszkańcy Zelonego Dołu Wasz prezydent Majchrowski wyremontował Wam jezdnie tejże ulicy. Jezdnia jest dziurawa, łatana od niepamiętnych czasów, wąska, krzywa. A wiem co mówię...do niedalekiego źródełka po wodę jeździłem już z początkiem lat 80 ubiegłego wieku. I generalnie NIC od tamtych czasów z nawierzchnoia oprócz doraźnych znaczy partackich napraw nie zrobiono.
        • bewulf Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! 06.12.10, 11:21
          dokładnie! Tymbardziej, że przed remontem droga była otwarta dla ogółu mieszkańców, była jedynie jednokierunkowa.
      • Gość: Cynik Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.pl.abb.com / 10.3.54.* 06.12.10, 15:07
        Oj, zajmuje, zajmuje. A teraz został wybrany na kolejne 4 lata przez jakieś 120 tysięcy tłumoków.
    • Gość: gosc Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 11:29
      A co mają zrobić ludzie, którzy jadą tam po coś? w Odwiedziny do rodziny? Taxówki, przeprowadzki? Przecież to chory zakaz!
    • dokto Ależ rowerzyści wiedzą o tym 06.12.10, 11:56
      Wiedzą, że przez ulicę nie należy przejeżdżać, z pewnymi wyjątkami jak skrzyzowanie lub wyznaczony przejazd.

Dlaczego redaktora zainteresowała akurat ta ulica?
    • Gość: Tak wyglądają Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.ists.pl 06.12.10, 12:05
      wszystkie wąskie ulice w rejonie ronda. Nie rozumiem dlaczego na tej akurat jest zakaz a na innych nie. Niech będzie sprawiedliwie - zakaz wszędzie albo nigdzie. Równi i równiejsi?? Tam nawet taksówki nie mogą wjechać. PARANOJA!!!
    • Gość: Gamling Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 12:17
      15 mandatów to tam można wystawić w 10 minut. Codziennie przechodzę pod wiaduktem kolejowym i widzę jak wygląda ruch na tej ulicy.
    • Gość: Gość portalu Znowu komuś przeszkadzają ludzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 13:15
      Tak najlepiej to zamknąć wszystkie ulice i będzie super. Takie małe podsumowanie mi się nasuwa:
      1. Jest remont ronda
      2. Objazdu nie ma (bo po co?).
      3. Kierowcy znaleźli sobie objazd boczną uliczką (świnie)
      4. Nie wolno jeździć przez ulicę "Zielony most" - ale nie wiadomo którędy można
      5 Wszystkiemu winni są kierowcy. No bo kto inny?

A może by tak napisać, że budowa rond jest źle przygotowana, że organizacja ruchu jest fatalna, że nie ma objazdów? Przypomina się PRL gdzie wszystkiemu winni byli obywatele bo przecież nie bezduszni urzędnicy.
      • tbarbasz Re: Znowu komuś przeszkadzają ludzie! 06.12.10, 14:25
        Świetna wypowiedź! Trafia w samo sedno!

> Tak najlepiej to zamknąć wszystkie ulice i będzie super. Takie małe podsumowani
        > e mi się nasuwa:
        > 1. Jest remont ronda
        > 2. Objazdu nie ma (bo po co?).
        > 3. Kierowcy znaleźli sobie objazd boczną uliczką (świnie)
        > 4. Nie wolno jeździć przez ulicę "Zielony most" - ale nie wiadomo którędy można
        >
        > 5 Wszystkiemu winni są kierowcy. No bo kto inny?
        >
        > A może by tak napisać, że budowa rond jest źle przygotowana, że organizacja ruc
        > hu jest fatalna, że nie ma objazdów? Przypomina się PRL gdzie wszystkiemu winn
        > i byli obywatele bo przecież nie bezduszni urzędnicy.
    • Gość: balusz Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.multi-play.net.pl 06.12.10, 14:13
      Udostępnic drogę dla wszystkich i po problemie. A tak to najlepiej wprowadzić zakaz, to jest dopiero głowa w piasek. Argument o dzieciach wracających ze szkoły jest śmieszny. Dzieci chodzą po chodnikach, pojazdy poruszają się po jezdni - w czym problem ?
      • Gość: pp Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: 82.113.121.* 06.12.10, 15:19
        Dzieci chodzą po chodnikach, pojazdy poruszają się po jezdni - w czym problem ?

W tym, że niektórzy samochodziarze jeżdżą mimo wszystko po chodnikach, bo korona im z głów spadnie jak zatrzymają się na chwilę, żeby przepuścić auto jadące z naprzeciwka.
        • Gość: lucjana Re: Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.10, 21:41
          A ja "biednych" mieszkańców ulicy Zielony Most, co tak narzekają na trzęsienie się szyb w oknach zapraszam na ul. Rydla - odcinek od Bronowickiej do torów kolejowych. Korek zaczyna się tu o godz. 7 rano a kończy 12 godzin później - między innymi także dlatego że ulica Zielony Most jest zamknieta dla aut spoza kręgu uprawnionych. Zapraszam do mojego nowego mieszkania, gdzie kłęby kurzu, smród spalin miesza się z zapachem domowego obiadu. Moją ulicą walą tiry, koparki, autokary i co tam sobie możecie wyobrazić, a jak zamykają przejazd kolejowy to wszyscy stoją i pierdzą silnikami, bo też i co innego mają robić, wyłączać na minuty? Takiego dziadostwa naprawdę dawno nie widziałam jak tutaj, chociaż wcześniej przezyłam przed oknami poprzedniego mieszkania remont ronda Mogilskiego. Okolice ronda dopiero niedawno dostaly nowe wyremontowane ulice, zniszczone podczas remontu. Ale tam przynajmniej był plan, ludzie wiedzieli którędy gdzie jechać. Także autobusy miejskie miały pierwszeństwo w ruchu na Grunwaldzkiej, ale jakoś się mimo wszystko dało żyć. Tu na Rydla niejednokrotnie nie jestem w stanie okien otworzyć, ani wyjechać z podjazu na ulicę. Nic tu nie działa, nie ma żadnego planu, ludzie jeżdżą nieraz chodnikiem, nie krawędzią tylko jego środkiem, bo ulica Rydla jest wąska - ledwo na 2 auta. Kuriozum jest jak pomiędzy ciasno stojącymi w obu kierunkach autami przeciska się karetka, albo straż pożarna, która ma tu bazę. To jest masakra, która nie wiadomo ile potrwa... Czy w innych cywilizowanych krajach takie rzeczy uchodzą bezkarnie?
    • Gość: Gość Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: 80.54.132.* 06.12.10, 18:55
      Ja jeździłem tą ulicą (jak jeszcze była jednokierunkowa) do znajomego, który mieszkał niedaleko, nie znam Krakowa i nawet nie wiem jaką inną drogę powinienem teraz wybrać, a oczywiście żadnej informacji nie ma. Pewnie mógłbym jechać okrężną drogą przez zakorkowane rondo ofiar katynia, ale wtedy zajęłoby mi to dodatkową godzinę. Ja osobiście uważam, że to jest bezczelne żeby zamknąć ulicę tylko po to, żeby autobusy mogły tamtędy jeździć. Autobusy są faworyzowane, mają dodatkowe pasy ruchu, teraz jeszcze na ich potrzeby została zabrana ogólnodostępna droga. Może byłoby super gdyby wszystkich zmusić do jeżdżenia autobusami i tępić kierowców, ale ja się pytam jakim prawem?
    • Gość: kolo Idiotyzm zikit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 08:38
      Nikt nie pomyślał o kierowcach samochodów osobowych, którzy płacą podatki jak wszyscy, to dlaczego nie mogą jeździć PUBLICZNYMI drogami?! Obok mojego domu też jest wąska ulica...dostępna dla wszystkich i co mam się z tego powodu powiesić!? Troszkę realizmu mieszkańcy Zielonego Mostu! To hańba dla miatsa, że nie ma objazdów! Wstyd dla policjantów za "nadgorliwość"! Taka krakowska wyżymaczka - rzygać się chce!
      • tbarbasz Re: Idiotyzm zikit 07.12.10, 09:50
        Gość portalu: kolo napisał(a):

> Nikt nie pomyślał o kierowcach samochodów osobowych, którzy płacą podatki jak w
        > szyscy,...
        Nie wiesz? Przecież polityka miasta (ZIKiT) polega na tym, aby ruch samochodów "uspokajać". A kiedy ruch jest spokojny? Wtedy jak się w ogóle nie rusza!
        Nie potrzeba wtedy parkingów, świateł, dróg - wystarczą tylko tory i buspasy bo Ciemny Lud powinien:
        a) jeździć zbiorkomem,
        b) stołować się z Zakładach Zbiorowego Żywienia (wystarczy więc ślepa kuchnia),
        c) w domu ma spać zmęczony po robocie (M4 = 44 m2 - przecież nawet 7 m2 na osobę wystarczy),
        d) dzieci ma posyłać do żlobka i (od 3 lat) obowiązkowo do przedszkola - tam się zadba o ich "dostosowanie społeczne". Wychowanie w rodzinie - to ANARCHIA!
        e) Należy zniszczyć tradycyjne rodziny wielopokoleniowe - to siedlisko wrażej REAKCJI!
        Jako indywidualny środek komunikacji wystarczy rower - zbyt daleko na nim nie zajadą i nie będą politykować!
        Nie śmej się - to właśnie taka jest obowiązująca urzędnicza mentalność. Dla dobra Ludu oczywiście!
    • Gość: tom Nie przejeżdżaj przez ulicę Zielony Most! IP: *.rol.ar.krakow.pl 15.12.10, 20:04
      Ku...a to niech tam szlaban na pilota postawią a nie jakieś znaki drogowe typu B-2 z drobnymi napisami. Znaki w zimie i tak są zaśnieżone i niejednokrotnie nie widać co to za znak lub w ogóle go nie widać! Dostałem na tej ulicy mandat karny, mimo że przyjechałem z poza Krakowa (250 km), mimo że znaku był cały zaśnieżony. Jak zapytałem dlaczego pan policjant zatrzymuje osoby na obcych blachach to powiedział, że jest większe prawdopodobieństwo że nie mieszkam w okolicy!!! Czyli zapłacę mandat. I weź tu dyskutuj z baranem jak cię straszy 500 zł mandatu! W sumie wypisał 50 ale ku..a jakim prawem? Ta milicja obywatelska nic się nigdy się nie zmieni, nie mają pojęcia co to znaczy pouczenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka