Dodaj do ulubionych

100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma

IP: *.krakow.hypnet.pl 30.03.11, 21:39
Otwarty pod koniec lat 90.? Coś się chyba komuś pomyliło. O dekadę.
Obserwuj wątek
    • Gość: goo 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 21:42
      fajny pomysł na zagospodarowanie 100 tys zł; brawo dla tych wspaniałych kreatywnych nietuzinkowych młodych osób:)
      • Gość: solipsysta to się nie dzieje naprawdę, hehe zaraz się obudzę IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 07:32
        hrrrrrrrrr hrrrrrrrrrrrrh hrrrrrrrrr hrrrrrrrrrrr
      • Gość: Buba Po co zbierać? Może z własnych zapłacić? IP: *.play-internet.pl 31.03.11, 09:46
        Najfajniej robi się "wydarzenia" za cudze pieniądze. A to da Ministerstwo na "zimo wypier...laj", a to się "społeczeństwo" zrzuci, tiaaaaa
        • Gość: lucy Re: Po co zbierać? Może z własnych zapłacić? IP: *.multi-play.net.pl 31.03.11, 23:37
          nie martw sie, od Ciebie nie wezmiemy
    • Gość: zdziś 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 21:47
      Nie szkoda kasy?
      Czy nie stać Krakowa na piękną architekturę?
      Czy potrzeba podpierać deską ten marny budynek?
    • Gość: Bronio Re: 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.11, 21:50
      Gość portalu: red_ek napisał(a):

> Otwarty pod koniec lat 90.? Coś się chyba komuś pomyliło. O dekadę.

Nic się nikt nie pomyliło. Oczywiście, że pod koniec lat 90-tych.
      W Krakowie jest bardzo liczne środowisko, które uważa, że cały świat wogóle się zaczął po 1989 roku.

• Gość: Kaktus to gdzie ja byłem na studniówce w 1993 roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 00:33
        Dotychczas myślałem, że byłem w 1993 roku na studniówce w hotelu Forum - ale muszę zweryfikować swoje poglądy - tak samo jak będzie musiało to zrobić kilkaset innych osób, którym też się zdaje, że spędzili tam czas.

Skoro "hotel został otwarty pod koniec lat 90-tych" - to musiała jednak być to impreza na placu budowy albo u kolegi w mieszkaniu.

A zresztą - co ja tam wiem ?!
        • Gość: krakowianka Re: to gdzie ja byłem na studniówce w 1993 roku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 12:48
          Właśnie. A ja miałam tam studniówkę w 1991 roku. Poprawić te błędy proszę.
    • Gość: Tomek 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.ghnet.pl 30.03.11, 22:03
      To szkaradztwo na listę zabytków?! Chyba się tym ludziom w głowach poprzewracało. Powinni to zrównać z ziemią i spożytkować teren na miarę XXI wieku.
      • Gość: imd poskamlijcie jeszcze trochę IP: 77.236.24.* 30.03.11, 22:18
        wy...lić Kapelankę 6/ II znaczy się "na miare"? A po co? żeby tobie było milej?
        Jak się ma działeczkę w centrum Krakowa ze stojakiem na reklamę a 100 tysiaków miesięcznie to można popijać pinakoladę na Karaibach przez resztę życia, naprawdę nic nie robiąc, głuptasku! A możesz jeszcze poskamleć nad losem biednego inwestora, któremu zwolennicy skansenu robią na złość? No proszę, scena jest twoja, jedziesz!
        • Gość: Chlorofil Re: poskamlijcie jeszcze trochę IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.11, 22:22
          Zawsze możesz wykupić i zrobić skansen (za swoje dla odmiany zamiast wyciągać rękę po cudze).
        • Gość: ax Re: poskamlijcie jeszcze trochę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 14:58
          100 tysięcy miesięcznie? Wie ktoś może, za ile właściciel kupił ten budynek?
      • Gość: gość Re: 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.home.aster.pl 30.03.11, 22:21
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

>Powinni to zrównać z ziemią i spożytkować teren na miarę XXI wieku.

Czyli parking dla woz(łom)ów, sraj trawnik dla kundli i grodzone osiedle z bloczków w styropianowym futerku koloru lila róż, wypięte dupą do miasta?
      • aarvedui kolejną galerię, albo bloki w różowym kolorze,tak? 30.03.11, 22:44
        wykorzystanie na miarę XX wieku w Polsce oznacza najczęściej - przekręt.

jeśli to miałeś na myśli, to Forum jest już udziałem przekrętu.

inwestor celowo doprowadził do upadku hotelu, albowiem w planach miał zabudowanie działki blokami mieszkalnymi.
        na dodatek cała transakcja śmierdzi, bo właśnie tego zabraniała mu umowa.
        hotel miał zostać odnowiony i być wizytówką tej części miasta.

nie jest to pierwszy przypadek, kiedy "inwestor" kupuje coś w Polsce tylko dlatego, żeby doprowadzić coś do upadku.
        • Gość: TM Re: kolejną galerię, albo bloki w różowym kolorze IP: 77.236.26.* 30.03.11, 23:39
          A tak na poważnie. Jakby miasto odkupiło to (oczywiście hipotetycznie) Filharmonia krakowska potrzebuje nowego lokum, przeznaczyć ten teren pod taką inwestycję. i do tego na około stworzyc przestrzeń publiczną + wygodne dojście z drugiej strony wisły np kładką (zaraz bedzie krytyka kładki). i moze jeszcze jakiś amfiteatr z możliwością organizacji letniego kina do tego kompleksu na Wisłą.
          Dojazd jest dobry, dojście też dobre miejsce żeby zaparkować itd...
          Nie uważacie że lepsze coś takiego niż bloki które będą załaniały "skałkę".
          (nie uwzględniam faktu że nie ma na to kasy :( )
    • Gość: jaro 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: 77.236.26.* 30.03.11, 22:13
      a ja mam pomysła tak żeby wilk był syty i owca cała
      za drobną opłatą ze strony inwestora mógłbym zdradzić tego pomysła :)))))
    • Gość: artus 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.11, 22:13
      Czy ich całkiem po.ebało?! Toż to jest wykonane z jakiś niebezpiecznych materiałów. Do tego szkaradne. Czy w Krakowie na prawdę nie można nic zmienić na nowe? A 100k, to niech zbiorą na dom dziecka, a nie takie pier.oły.
      • Gość: tip Re: 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.aster.pl 30.03.11, 22:33
        Tak. Z plutonu go zrobili.
      • Gość: tyre Re: 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 23:30
        Gość portalu: artus napisał(a):

> Czy ich całkiem po.ebało?! Toż to jest wykonane z jakiś niebezpiecznych materia
        > łów. Do tego szkaradne. Czy w Krakowie na prawdę nie można nic zmienić na nowe?
        > A 100k, to niech zbiorą na dom dziecka, a nie takie pier.oły.

Oj już nie przesadzaj. Można w Krakowie wiele zmienić na nowe. Plac Szczepański, Sheration, Galeria Krakowska, Hotel Galaxy.....Przykłady można by mnożyć. Piękny i nowoczesny jest nasz Kraków!
    • Gość: z głupota sięgnęła zenitu IP: *.play-internet.pl 30.03.11, 22:30
      Zawsze wydawało mi się że zabytkiem są budynki albo posiadające znaczenie historyczne albo posiadające walory architektoniczne. Okazuje się że w Krakowie pojęcie zabytku wymyka się spod kontroli. A właściwie w Krakowie działa tzw. beton konserwatorsko-architektoniczny, pokończyli szkoły za czasów PRL i ten sposób postępowania i działania pozostał im do dzisiaj...
    • Gość: Zeciu 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 22:41
      Proponuję wszystkich po 35 roku życia, lub takich ,którym pojawiają się pierwsze zmarszczki zutylizować , a wszystko co zbudowano lub zostało stworzone po 2000r zwalić.
      Pier...my to co za nami tylko nowe i młode się liczy.
    • Gość: Michał To już nie grozi katastrofą budowlaną? IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 22:58
      Kilka lat temu słyszałem, że budynek ten trzeba zburzyć bo może się zawalić.
      • Gość: Hugo Re: To już nie grozi katastrofą budowlaną? IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 31.03.11, 09:05
        To ściema. Sprawa kupna tego Hotelu jest grubymi nićmi szyta i było już kilka artykułów na ten temat. Zresztą... jak wszystko co związane z prywatyzacją.
    • Gość: pata 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.krakowskiinternet.pl 30.03.11, 23:03
      Ludzie, co się z wami porobiło.
      Skoro ktoś poświęca swój czas dla jakiejś sprawy to może warto byłoby się jej przyjrzeć, a nie z góry krytykować wszelkie inicjatywy.
      Polecam pogłębianie swojej wiedzy na temat modernizmu jako niezwykle interesującego kierunku w sztuce i architekturze.
      Pomyślcie też, co mogłoby powstać na miejscu Forum - kolejna sztampowa inwestycja w stylu Hiltona lub szkaradztwo na kształt Sheratona. Albo w ogóle strzeżone i zawłaszczajace ptrzestrzeń Bulwarów Wiślanych apartamentowce.
      Może warto WYREMONTOWAĆ Forum i przywrócić mu dawną świetność i piękno...
      • Gość: gr Re: 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 23:33
        a kiedyż to Forum miało czasy świetności??? ledwo go otworzyli już był za stary a 5 lat po otwarciu mało kto z niego korzystał
      • Gość: M Re: 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.multi-play.net.pl 30.03.11, 23:38
        Ja nie muszę pogłębiać wiedzy, żeby wiedzieć czy mi się podoba czy nie. A ten hotel zdecydowanie nie robi na mnie dobrego wrażenia. Absolutnie nie jestem zwolenniczka stawiania na jego miejscu kolejnej galerii czy blokowisk, ale piękny teren zielony/ogród rekreacyjny by nam się przydał.
      • Gość: Stiwen Makmanaman Re: 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:15
        Tak, dokładnie. I dlatego warto zbierać 100 tys. złotych, żeby przez miesiąc budynek nie miał na sobie żadnych reklam. Przecież to jest czysty idiotyzm...
        • Gość: Georg Re: 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.centertel.pl 06.04.11, 22:07
          O matko! Sto tysiaków można zmarnowac na wiele sposobów, ale tak idiotycznego pomysłu jeszcze nie słyszałem...
    • Gość: miku Re: 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.57.pxs.pl 30.03.11, 23:33
      świetna inicjatywa! bardzo funkcjonalna i fajna architektura. na szczęście coraz częściej przypomina się, że prlowskie budownictwo to nie tylko straszne bloki, ale i pomysłowe rozwiązania przestrzenne - niedawno Wicha w tp pisał o takich projektach architektonicznych w warszawie. ale w krakowie może być ciężko, życzę Wam duuuużo szczęścia i powodzenia. może kiedyś, jadąc od matecznego do centrum, nie będę już musiał żałować, że taki piękny budynek, postawiony w reprezentacyjnym miejscu krakowa, obraca się w ruinę.
    • Gość: Krzysztof K. 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.fema.krakow.pl 30.03.11, 23:34
      Wyburzyć hotel, a na jego miejscu zasadzić palmę. Albo odbudować piękny, drewniany stadion RKS "Garbarnia", który tu niegdyś stał i został zlikwidowany pod betonowy, komunistyczny hotel. Ten stadion, jedyny na świecie stadion drewniany z widokiem na Wawel rzeczywiście można by było umieścić na liście zabytków. Ale przecież nie nie to przekrzywione pudło z betonu!
    • Gość: darek skad oni sie biorą IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.11, 23:41
      skad biorą się tacy idioci? żałosny pomysł te 100k to mozna zplacic armii amerykanskiej zeby zrzucila na niego bo...mbę
    • Gość: M Tereny zielone, ogrody IP: *.multi-play.net.pl 30.03.11, 23:44
      Ja się za to chętnie wpiszę na listę zwolenników wyburzenia hotelu i zrobienia tam terenów rekreacyjnych/ ogrodu dla krakowian. Tylko już żadnych plaż nad Wisłą!
      Zasługujemy chyba na coś ładnego i coś dla siebie, a nie kolejnego brzydkiego hiltona, zabudowania każdego paska trawy jak kapelanka 6a i tym podobne.
    • Gość: gosia 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma IP: *.krakowskiinternet.pl 30.03.11, 23:52
      Weźmy przykład z krajów o większej świadomości estetycznej :)
      wyborcza.pl/1,75475,7348727,Modernizm___burzyc_czy_chronic_.html
    • lubie_misie 100 tys. zł i reklamy na hotelu Forum nie ma 31.03.11, 10:45
      Ktoś wspominał o działalności kulturalnej w tym miejscu. Jak najbardziej tak.
      A reklamy? ta akurat mi nie przeszkadza. Może chodzi oto że "żydowska"ty tam wiesza "sprośne " hasła i programy? A może oto że Lech umieścił, ( świetną swoją ścieżką) reklamę?
      Jak dla mnie- albo wyburzyć i np. zbudować Filharmonie, Teatr czy Kino albo- zostawić.
      Jak większość budynków w Krakowie - aż się zawali. Większość- przyjrzyjcie się kamienicom na Stradomiu, Krakowskiej czy innych.
    • Gość: keed Wnętrze hotelu Forum - zdjęcia IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 14:08
      A wie ktoś może, gdzie można znaleźć jakiekolwiek zdjęcia wnętrz hotelu Forum. Najlepiej takie z ostatnich kilku lat.
      • Gość: lucy Re: Wnętrze hotelu Forum - zdjęcia IP: *.multi-play.net.pl 31.03.11, 23:42
        w najblizszym czasie pojawia sie na blogu Akcji Forum
        akcjaforum.blox.pl/html
        • Gość: keed Re: Wnętrze hotelu Forum - zdjęcia IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 10:40
          Będę więc bacznie obserwował :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka