Dodaj do ulubionych

Kulturalne przejazdy za drogie. Do likwidacji

IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 22:49
Zlikwidować wszystkie ulgi gminne !

podwyższyć cenę za bilet jednorazowy/godzinny do 5 zł (normalny)
Cena biletu miesięcznego 200 zł (normalnego)
W stosunku do tych cen ustalić zniżki.

Zwiększyć czestotliwość kursowania komunikacji o 15 - 25 %
Coroczną dotację gminną przeznaczyć na wprowadzenie biletu elektronicznego i zakupy nowego taboru - tramwaje i autobusy, rozwijać linie, poszerzać ofertę ! Więcej linii i więcej kursów na godzinę !!!

Jeżeli będzie brakowało pieniędzy - wprowadzić dodatkowo gminny podatek komunikacyjny od każdego pracującego na terenie gminy miejskiej Kraków. Alternatywnie wprowadzić winety dla posiadaczy samochodów - w myśl zasady chcesz jeżdzić i parkować w krakowie wykup winetę - wówczas zlikwidować strefy i parkingowych. Cena winety - dla mieszkańca krakowa płacącego w krakowie podatek PIT za auto do 3,5 tony nie będące SUVem 100 zł miesięcznie za SUV 200 dla wszystkich innych podnieść ceny 2 razy. Jednodniowa winetka za wjazd do Krakowa dla "obcych" 30 zł.
nie ma litości ! rząd nas olał - zabrał nam S 7, ludzie zza Krakowa codziennie przywożą swoje dzieci do naszych szkół - bo nie chcą ich uczyć z tubylcami swoich luksusowych wiosek - NIECH PŁACĄ !!!
niech każdy mieszkaniec (i przyjezdny) odczuje koszt funkcjonowania miasta - nic nie jest za darmo.
Obserwuj wątek
    • lucusia3 Kulturalne przejazdy za drogie. Do likwidacji 30.03.11, 23:18
      Zabawne jak oni to świetnie wyliczyli.
      Myślę, ze większość zamiast autobusem pojedzie samochodem, za którego parking nie zapłaci, bo przeważanie przedstawienia są wieczorem.
      Normalnie na świecie chodzi w takich działaniach o to, żeby nie zapychać samochodami centrum. U nas nie. Zapychanie czegokolwiek samochodami zupełnie nie interesuje urzędników. Oni w końcu mają zazwyczaj służbowe parkingi. Przynajmniej ci, którzy o czymkolwiek decydują.
    • Gość: Pawel spokojnie, spokojnie, tylko spokojnie IP: *.ghnet.pl 30.03.11, 23:22
      j.w.
    • Gość: reDone Re: Kulturalne przejazdy za drogie. Do likwidacji IP: *.ghnet.pl 31.03.11, 00:21
      eh - ale zapomniałeś dodać, że powinni zlikwidować darmowe przejazdy dla emerytów, rencistów i niepełnosprawnych. Nic nie jest za darmo.
    • drakaina Źle pomyślane 31.03.11, 01:27
      Takie darmowe przejazdy powinny być na podstawie biletu na imprezę kulturalną i na konkretnych trasach. A jeśli ktoś zamierza kupić w kasie przed imprezą i zostanie złapany - dostaje mandat, który musi podbić w kasie i jeśli go następnie przedstawi razem z biletem - kara jest anulowana. Kwestie finansowe umawia miasto z instytucjami kultury - jakiś procent ceny biletu na imprezę idzie do kasy miejskiej. I po problemie, wilk syty i owca cała, a udział podatnika w kulturze jakoś dofinansowany.

--
      O sztuce u dawnych
      Scribere necesse est
      • Gość: krakauer Re: Źle pomyślane IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 06:30
        to też pomysł, ale równie dobrze można drukować te bilety na papierze toaletowym jeżeli by się dogadać z jego producentami ... tylko ja się pytam po co ?
        NIECH KAŻDY PŁACI ZA SIEBIE
    • Gość: fatiga Re: Kulturalne przejazdy za drogie. Do likwidacji IP: *.biprocemwap.com.pl 31.03.11, 08:06
      większych głupot dawno nie słyszalem... ręce opadają jak się słucha takich bzdur....
      podnieść ceny biletów do 5zł.. a dlaczego nie do 10zł?? łatwiej będzie się liczyć, a kogo nie stac niech zapie#$# na piechotę! poddoba się?? wtedy będzie mniej kursów, mniej zatłoczone ulice a i środowisko zyska...
      płatny wjazd do "Krakowa Miasta Królów Polskich" ... tak! zróbmy płatny wjazd do każdej miejscowości w Polsce, do każdego miasteczka i każdej wioski! dlaczego nie?? przecież oni też nic za darmo nie mają!
      a co do szkół to chyba Pan nie wie w ogóle o czym mówi... w szkołach podstawowych, gimnazjach tubylców to można spotkać przede wszystkim właśnie w Krakowie! rozwydrzone, chamskie i zarozumiałe dzieciaki, na pewno nie wszystkie, nawet nie połowa, ale procentowo jest ich ZNACZNIE więcej niż w mniejszych miasteczkach, czy wioskach. Więc nie wiem skąd się te Pana teorie biorą...
      I jeszcze jedno, gdyby nie ci 'obcy' myślę że w naszym mieście populacja skurczyła by sie o 2/3... do zwykłego prowincjonalnego miasta. A to na pewno nie jest droga do rozwoju...
      • Gość: ja Re: Kulturalne przejazdy za drogie. Do likwidacji IP: *.home.aster.pl 31.03.11, 08:22
        Słusznie prawisz, fatiga. Ten krakauer to niestety przykład kogoś, z kim najzwyczajniej w świecie nie warto rozmawiać. On pewnie od urodzenia nie wychylał nosa poza Planty.

Fakt, jego pomysły z tego wątku są głupsze, niż większość z tych, które czytałem na PKK, a to już spory sukces ;)
      • Gość: Ja Re: Kulturalne przejazdy za drogie. Do likwidacji IP: *.home.aster.pl 31.03.11, 08:25
        Aaa, dodając, Kraków JEST prowincjonalnym miastem.. Z prowincjonalnym myśleniem i prowincjonalnym "bezrozwojem" czegokolwiek. Za to z "niedasizmem" godnym co najmniej megapolis.
      • Gość: krakauer Re: Kulturalne przejazdy za drogie. Do likwidacji IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 08:28
        Rozwój nie oznacza chęci zrobienia z Krakowa Paryża. Kraków nigdy nie będzie metropolią w tym znaczeniu.
        Nie mam nic przeciwko uczynieniu miasta miastem elitarnym - masz nieruchomość witamy - nie masz - ... płać za dostęp !!! Nie ma nic za darmo ! Kraków jako miasto zrównoważone - ekorozwój oparte o swój potencjał będzie się doskonale rozwijał a miernikiem - jakość życia a nie ilość przewalających się przez Kraków hord przyjezdnych, jednodniowych turystów przyjeżdżających tu uczyć dzieci i pracować na chlebek - a potem zuruck do swojej willi z basenem pod Kraków. PŁAĆCIE BURŻUJE !
        Czasy ludzi którzy chcieli żyć na czyjś koszt, wychować sobie dzieci, i jeszcze dostać emeryturę za całe życie przesiedziane w domu już dawno minęły.
        Teraz trzeba proszę pani.pana pracować.

• Gość: meadow Re: Kulturalne przejazdy za drogie. Do likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 09:10
          Ja sie nie zgadzam. Ci co maja nieruchomosci tez powinni placic. A przedewszystkim mieszkancy powinni duzo wiecej placic. Nie ma nic za darmo. Niestety za bardzo socjalny jestes - jakas pozostalosc poprzedniego systemu?
      • Gość: Joachim Re: Kulturalne przejazdy za drogie. Do likwidacji IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 08:47
        Precz z obcymi !
        niech płacą rogatkowe za wjazd do miasta !
    • Gość: zz Zlikwidujcie bezsensowne objazdy MPK i Mobilisa IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 10:01
      Przykłady z okolic dworca PKP: ZIKIT zmusza prawie wszystkich kierowców autobusowych do przejazdu przez dwa skrzyżowania ul Szlak z Pawią i Warszawską. W rezultacie te skrzyżowania się korkują (poranne korki sięgają os Kleparza do dworca RDA). Oto dwa przykłady szczegółowe Linia 304 (ul Kurniki) do Wieliczki, zamiast skręcić w prawo (w Zacisze lub Pawią) i wjechac na swoją trasę na Basztową
      • Gość: POLAK Re: Zlikwidujcie bezsensowne objazdy MPK i Mobili IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 11:39
        WYPEŁNIJ ANKIETE NA STRONIE ZIKITU A NIE TROLUJ NA FORUM KTÓREGO NIKT NIE CZYTA POZA KRAKAUEREM I JEGO LEGIONEM KRAKAUERÓW !
    • Gość: KK Heheh troll krakauer znow mąci... IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 12:45
      co za ciul.
      • Gość: Cracoviaforever Re: Heheh troll krakauer znow mąci... IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 13:28
        Krakauerzy "żądzą" - nie obrażaj członków legionów krakauerów człowieku !

Kraków tylko dla krakauerów !

Krakauerzy do walki o nasz wielki Kraków ! odbudujmy mury ! precz z obcymi !
        • Gość: Ja Re: Heheh troll krakauer znow mąci... IP: *.home.aster.pl 31.03.11, 16:26
          Zróbcie to. Zamknijcie tylko szczelnie bramy. I za dwa lata nie skomlcie, że chcecie jednak wyjść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka