Dodaj do ulubionych

Hiszpańskie echa krakowskiej wystawy

IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 17:44
Zarekwirować te zbiory na poczet należności za sumy neapolitańskie Królowej Bony ! wraz z odsetkami !
Obserwuj wątek
    • Gość: :) zmienił sie zarzad fundacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 18:15
      ponoć tak jakoś ;)
    • Gość: krk Nie trzeci a drugi co do wielkości IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 18:29
      Juz od 4 lat Kraków jest drugim miastem pod względem ludnosci jak i wielkości - dawno już wyprzedził drugą kiedyś Łódz
      • Gość: Krakus Re: Nie trzeci a drugi co do wielkości IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 19:06
        Dobrze piszesz trzeba tej ciemnocie przedstawiac oczywiste fakty skoro sama nie umie
        • Gość: gk-men Re: Nie trzeci a drugi co do wielkości IP: 91.123.190.* 13.07.11, 20:25
          Pewnie tak było napisane w Hiszpańskiej wersji Wikipedii i dzienikarzynna nie sprawdził.
    • Gość: Eddie Hiszpańskie echa krakowskiej wystawy IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 18:43
      Byłem dziś na wystawie. Owszem, efektowna i pięknie zrobiona, pierwsze wrażenie znakomite! Ale gdy człowiek się zna nieco na sztuce, to bez problemu zauważy, że obrazy to często trzeciorzędne prace ich autorów, a niektóre przykłady rzemiosła mamy takie same, albo i lepsze w Polsce. Wyróżnia je pochodzenie z królewskich zbiorów. Najlepsze na wystawie - i dla nich naprawdę warto ją odwiedzić - są portrety naszego Marcina Kobera. Znacie przecież jego znakomity portret starej Anny Jagiellonki. Tu portrety dzieci Zygmunta III Wazy. Biją o kilka klas całą resztę, z marnym El Greco na czele! Ale iść trzeba
      • Gość: skosem Byłem i ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 03:19
        Piękne, ale nie powala. To trzecia liga.
        • Gość: imd wietrzenie magazynów IP: 77.236.24.* 14.07.11, 09:02
          bezsprzecznie "nigdy nie eksponowane" należy rozumieć jako "wyjęte z magazynów". Jak zwykle my im co najlepsze - oni nam - wietrzenie magazynu.. Ale nasz Kober faktycznie wart wyprawy!
          • Gość: ag Re: wietrzenie magazynów IP: *.ghnet.pl 29.08.11, 12:37
            Niestety prawda, wielkie zadęcie, a dzieła w większości niskiej klasy, nawet w przypadku znaczących nazwisk.
      • Gość: momomo el greco - TAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 15:33
        nie chciało mi się tego sprawdzać, ale ten El Greco musi być szkicem do słynnego obrazu, to było strasznie marne doświadczenie. Najwięcej czasu spędziłem przy Zurbaranie. Całą wystawę przeleciałem w 15 minut.

ale racja- jak to ZAWSZE w krakowie: wystawa do dupy, ale "TRZEBA ZOBACZYĆ", bo najtańszy bilet kupiony w Krakówku, który gwarantuje zobaczenie spektakularnych klasyków, to bilet lotniczy do Wiednia lub Drezna hehehe
    • Gość: krakauer Hiszpańskie echa krakowskiej wystawy IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 19:24
      Zarekwirować te precioza na poczet długu korony hiszpańskiej (uznającej swoją ciągłość) za sumy neapolitańskie ! które Bona Sforza pożyczyła królowi hiszpańskiemu Filipowi II tj ok. 430 tys. dukatów w złocie, na dzisiejsze po cenie złomu około 12 mld USD a po cenie numizmatycznej z 70 mld USD.
      ZAREKWIROWAĆ !!!
      • Gość: ? Re: Hiszpańskie echa krakowskiej wystawy IP: 77.236.16.* 13.07.11, 20:49
        krakałer wstydź się....

tam mają i małżeństwa panów z panami
        i pań z paniami
        goryle dostają kennkarty
        i naukę o pięknie i wyjątkowości sexu analnego w przedszkolach....
        i rodzica A i rodzica B....

a ty ciemniaku chcesz im zabierać makatki ze ściany ???
        • Gość: krakauer Re: Hiszpańskie echa krakowskiej wystawy IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 08:39
          Legiony krakauerów stoją na straży tradycyjnych wartości ! (z lekkim odchyleniem socjalno-lewicowym) !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka