lorenameksykanka 28.02.15, 13:34 Zapraszam na krótki artikuł z mojej wizyty w tym pięknym mieście: lorenameksykanka.blogspot.com/2015/02/descubre-la-hermosa-ciudad-de-cracovia_27.html (Po polsku i hiszpańsku). Pozdrawiam Lorena! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szto_tawariszczi Re: Meksykanka o Krakowie 28.02.15, 16:24 Same kościoły. Jakaś meksykańska moherka ? A tacy niby z ich rewolucjoniści, Partia Rewolucyjna już 100 lat rządzi... Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus Bandiera rossa... 28.02.15, 17:03 "rossa" czyli czerwona tak jak szaty kardynała (ale limuzyna obowiązkowo już czarna!). Odpowiedz Link Zgłoś
lorenameksykanka Re: Meksykanka o Krakowie 01.03.15, 14:32 Hehe, ja nawet nie jestem katoliczką :) Po prostu fascynuję się polską i europejską architekturą, która widoczna jest szczególnie w kościołach :) Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi Re: Meksykanka o Krakowie 01.03.15, 16:11 Ot poprawność polityczna. Biedaczka zaczyna się tłumaczyć, wręcz nazwałbym to rewokowaniem... Co za czasy podłe nastały... Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi Re: Meksykanka o Krakowie 09.03.15, 06:02 Coś oprócz wyzwisk potrafisz naklikać ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata Re: Meksykanka o Krakowie 02.03.15, 18:09 Co Ty chcesz, przecież w obrębie Plant jest bardzo duzo kościołów. Miała robić zdjecia pijanym anglikom? Odpowiedz Link Zgłoś
janptak Re: Meksykanka o Krakowie 08.03.15, 14:06 Fajny blog, odświeżyłem sobie troszkę swój drewniany hiszpański. Pisz więcej i nie przejmuj się burakami, którzy poniżej się czepiają. Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi Re: Meksykanka o Krakowie 09.03.15, 06:01 Jak miło przeczytać wypowiedź poprawniakapolitycznego Janptaka. Prawie idealnie wedle wzoru, ale jeszcze zapomniałeś napisać że jestem chory psychicznie i antysemita... Odpowiedz Link Zgłoś
janptak Re: Meksykanka o Krakowie 09.03.15, 11:40 Z przykroscia donosze, ze moj drewniany hiszpanski ma niewiele wspolnego z polityczna poprawnoscia. Mniemam wrecz, ze poziom mojego hiszpanskiego jest wrecz politycznie nie poprawny, bo POwoduje wrecz, ze nie pasuje do wizerunku mlodego, wyksztalconego POslugujacego sie wieloma jezykami jak na lemingo-Europejczyka przystalo. Dla twojej wiadomosci, okreslilem cie barankiem POniewaz bezsensownie wciagasz ta biedna mloda niewiaste w nasze ojczyste gierki moherowo-polityczne. Zryjmy sie we wlasnym sosie, mohery z POlitPOprawnymi do woli, ale nie wciagajmy w to obcych. Uwazam, ze wlasne brudy powinno sie prac we wlasnym gronie. Pomijajac juz wzajemne docinki, naprawde uwazam, ze dziewuszka fajnie pisze, a jej pozytywne wypowiedzi o naszym kraju i ciekawe obserwacje moga zachecic tego i owego hiszpansko jezycznego turyste do odwiedzin i pozostawienia paru euro czy dolarow. PO za tym lubie hiszpansko jezyczne niewiasty, takie mam zboczenie :-) I co mi w zwiazku z tym zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka-krk Re: Meksykanka o Krakowie 19.03.15, 11:34 Kościoły to nasz największy skarb architektury. Odpowiedz Link Zgłoś