yogy 05.05.02, 12:17 Szkoda, że nie ma jeszcze takiego symulatora:-(... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mot Re: tramway symulator... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 05.05.02, 14:32 "Tramway'arz symulator" 01 Obudziłeś się: a) 3.00 - przejdź do 02 b) 5.00 - przejdź do 09 c) 10.00 i robisz sobie wolne - przejdź do 09 02 Dyspozytor:sprawdzimy trzeźwość,mundur,ilość biletów. a) wszystko OK -do 03 b) trzeźwy i masz bilety ale olałeś krawat (te upały)-do 08 c) to były tylko 2 piwa,skąd te 0.21 promila?-do 09 03 Na lini-pusto,cicho,spokojnie?...trzech dresiarzy po upojnej nocy bluzga Ci ile wlezie a) tylko spokój,przed Tobą jeszcze 9 godzin,za chwilę wysiądą-do 04 b) bluzgasz i ty,też masz słownik-postronny pasażer dzwoni ze skargą na.... Ciebie-do 08 c) hak w dłoń,do boju,kto tu q..a rządzi?-do 09 04 Poranny szczyt-kontrolka pokazuje otwarte drzwi,nie możesz ruszyć a) maszerujesz wzdłuż całego składu i spokojnie tłumaczysz zasadę działania fotokomórek-do 05 b) wrzeszczysz coś o tumanach którym 10 lat to zbyt mało by się nauczyć jeździć tramwajem-do 08 c) nie będę 5-ty raz wychodził,jadę z otwartymi-do 09 05 Skrzyżowanie-maluchem prosto pod Twój wóz,nawet nie popatrzył a) już nauczyłeś się to przewidywać,hamujesz-do 06 b) miałeś pierwszeństwo!ale on twierdzi że najechałeś celowo, ma nawet świadka-do 08 c) wypadasz z wozu,adrenalina 100%,walisz w pysk,taki bandytyzm karać trzeba natychmiast-do 09 06 Końcówka-do odjazdu jeszcze masz 4 min.Zirytowany pasażer za Twoimi plecami: "Jedźże już baranie,stoi i stoi" a) wysiadasz z wozu,może uda się uniknąć konfliktu-do 07 b) chcesz mieć święty spokój-odjeżdżasz 3 minuty wcześniej-do 08 c) "sam jesteś baran,mam jeszcze czas,na rozkład se popatrz ćwoku"-do 09 07 Po 9-ciu godz.jazdy jesteś już naprawdę zmęczony,byle tylko był zmiennik a) jest zmiana,minął kolejny dzień.Teraz tylko trzeba wrócić do domu ..komunikacją miejską-do 10 b) brak zmiany,trzeba jeszcze trochę pojeżdzić,no trudno-do10 c) brak zmiany,mam to w dupie zostawiam wóz idę do domu-do09 08 Przykro mi,regulamin premiowania-jesteś uboższy o pare setek :( Wróć do pkt.z którego tu doszedłeś i wybierz lepiej. 09 Panu już dziękujemy,czas na spanie do południa,piwo do 23.00 i pisanie postów na Forum :) 10 KONIEC.Zaliczyłeś kolejny dzień,do zobaczenia jutro o 3.00 ps.Były kiedyś takie textowe gry,dawno,dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Re: tramway symulator... 05.05.02, 14:52 lekka przesada..., zrób takie coś dla wersji Mechanika (na przykład). Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: tramway symulator... 05.05.02, 18:07 Mnie się podobało. :) A wracając do Mechanika, to kiedy będzie wreszcie ta nowsza wersja, którą tak szumnie zapowiadano na stronie internetowej? Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Re: tramway symulator... 05.05.02, 18:13 Mnie nic o nowej wersji nie wiadomo. Wystarcza mi to co mam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: tramway symulator... IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 08:37 Miały być do wyboru inne EZT, a z czasem też loki. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: tramway symulator... 06.05.02, 10:44 Chyba zagraniczne te EZT? Mamy jeszcze jakieś w Polsce poza EN57 (i krakowskimi EN71, które poza ilością członów niczym się od EN57 nie różnią)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: tramway symulator... IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 19:05 Zapominasz o seriach oznaczonych literami ED i EW. W dodatku same EN57 się mogą różnić, np. nowsze modele miały inne czoło z szybą dwuczęściową i innym pulpitem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: tramway symulator... 07.05.02, 08:36 No fakt. Znam jeszcze ED72 i EW55. Jest coś jeszcze? Ale dla nowszego EN57 z dwuczęściową szybą chyba nie będą robić nowego symulatora, trochę to bez sensu... Poza tym, nigdy nie widziałem innego pociągu tej wersji niż #1920, co pozwala mi wątpić w istnienie dużej ilości sztuk tego modelu... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: tramway symulator... IP: *.pai.net.pl 07.05.02, 18:30 W Warszawie tych nowszych EN57 jest od zatrzęsienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: tramway symulator... 08.05.02, 10:17 Aha, niestety u nas jest tylko ten jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: tramway symulator... IP: *.pai.net.pl 08.05.02, 10:47 Nie wiesz, że to co najnowsze najpierw musi pojeździć po stolicy, a jak się trochę zużyje - pójdzie do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: tramway symulator... 08.05.02, 16:16 Nie denerwuj mnie! A bo to w Łodzi inaczej jest? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: tramway symulator... IP: *.pai.net.pl 10.05.02, 18:52 Problem w tym, ze nie. A więc Kraków nie jest wyjątkiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: tramway symulator... 10.05.02, 20:22 Cieszę się, że nie jest wyjątkiem... No cóż, pozostaje się pocieszyć, że te starsze EN57 mają miękkie siedzenia, a te wa-wskie mają twarde... Hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: tramway symulator... 11.05.02, 13:45 Tandetna PLASTIKOWA STOL(N)ICA. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: tramway symulator... 14.05.02, 13:59 U nas przynajmniej siedzi się wygodnie. U nich te wagony powinny mieć oznaczenie KLASA 3. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: tramway symulator... 14.05.02, 15:53 A może najnowsza wersja (o ile kiedyś powstanie - oczywiście dla Wa-wy) będzie miała takie drewniane ławki, jak w starych wagonach? :))) Odpowiedz Link Zgłoś