Dodaj do ulubionych

Narkotykowe porachunki krakowskich licealistów

• Gość: nAUCZYCIELKA Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:06
      Czy naprawdę jest z roku na rok coraz gorzej? I tak i nie. Blisko 40 lat temu,
      dla Was to pewnie prehistoria, mój brat został usuniety ze szkoły tylko za to,
      że śmiał tonem podniesionym zwrócić się do nauczyciela. Był dobrym uczniem, nie
      sprawiał kłopotu, a jednak zebrała się rada pedagogiczna i ucznia relegowano ze
      szkoły.Dzisiaj 19 letni uczeń zwraca sie do swojej nauczycielki czekającej, o
      ironio, pod latarnią na taksowkę ze słowami: dorabia sie po godzinach Pani
      Profesor??? Nie muszę chyba tłumaczyć, co miał na myśli. Zebrała się rada
      pedagogiczna??? Pani profesor udała, że nie slyszy. TYLE SIE ZMIENIŁO W TEJ
      SAMEJ SZKOLE W CIAGU 40 LAT.POZDRAWIAM.
      • moke Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó 16.12.04, 23:27
        Dokładnie o to mi chodziło piszac pierwszy post. Skoro ja dostrzegam zmiany na przestrzeni dwóch lat, to po 40 latach roznica musi byc jeszcze wieksza.

Nie chodzi mi bynajmniej o podlizywanie sie czy donoszenie, ale niestety u nas sa uczniowie, ktorzy nie moga sie pochwalic kultura osobista i chce aby bylo wiadome, ze razi to nie tylko nauczycieli ale tez i uczniow, ktorzy skladajac tu papiery mysleli ze beda mogli uczyc sie w w szkole "na poziomie". Owszem, zdaje sobie z tego sprawe, ze u nas to nieliczne przypadki i jest wiele szkoł, gdzie sytuacja jest o wiele bardziej powazna, ale w koncu dwojka ma pewna tradycje i dobra opinie wiec troche szkoda by bylo zeby to stracila. A jezeli tacy uczniowie beda tu tolerowai to z czasem co raz mniej ambitnych ludzi bedzie chcialo sie tu uczyc, az wkoncu szkola bedzie zmuszona przyjmowac kazdego kto sie zglosi.
    • Gość: ona bbbbbbbzzzzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:21
      widze ze wszyscy sie tutaj boja o własna d... i o dobre imie wspaniałego
      krakowskiego liceum...A czy ktos pomyślał o poszkodowanym???
      ps.ten kto napisał ten artykuł ma nieźłą wyobraźnie....3/4 to bzdury
    • Gość: Michał Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.12.04, 23:51
      Po raz kolejny Gazeta udowadnia jak nędznym jest brukowcem. Wymyślone na
      poczekaniu hasła ("narkotykowe porachunki"), swoista zamiana ról (chłopak
      pchnięty nożem z ofiary nagle staje się przestępcą) i w ogóle sposób w jaki
      szuka się taniej sensacji pokazują w całej krasie żenująco niski poziom tego
      pisma.

• Gość: dd Dyrektor pewnie niczego nie widział, bo chlał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:25
      Czerwony burak.
    • Gość: BNS Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:28
      Kozer trzymaj sie byku!!! jak wyjdziesz ze szpitala to ustawka na lolka :]
    • Gość: ISKIERKA Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.12.04, 00:32
      Prosiłbym, aby na temat całego zajścia nie wypowiadały się osoby pośrednie, nie
      mające większego pojęcia o całym zajściu, opierające swoje sądy wyłącznie na
      przekazie mediów. Jednocześnie wielkie CH.. W DUUUPĘ gazecie wyborczej za
      chore domniemania dotyczące przyczyn całego zajścia. Beszczelność dziennikarzy,
      urąga wszelkim prawom moralnym.
      Pozdrawiam
      • Gość: iskier Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:58
        Zgadzam się w stu procentach z Iskierką!
        pzdr
    • Gość: ziom Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.avamex.krakow.pl / *.avamex.krakow.pl 17.12.04, 00:34
      co ty gadasz?!
    • Gość: sss Pewnie kantował na pakietach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:36
      jw
    • Gość: sebalig Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: 195.205.44.* 17.12.04, 10:11
      Nauczyciele!!!Obudźcie się!!Nic o nas nie wiecie!!!Robimy z Wami, co chcemy!!!
    • Gość: ala Re: SLD - owska wersja Państwa Prawa. IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.04, 11:42
      ty dzwonku moze i masz jakas racje piszac te swoje bzdety, ale sadze, ze przede
      wszystkie powinienes porozmawiac z porzadnym psychologiem, ktory umozliwilby ci
      normalne i bezkonfliktowe funkcjonowanie w spoleczenstwie. a jak juz jestes
      taki dzielny, to pomoz troche ludziom. daj z wlasnej kieszeni troche
      bezrobotnym to i moze cos zmienie sie w twoim otoczeniu.
    • Gość: sobek Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:55
      chyba cie pojebało, jesli sądzisz ze to były narkotykowe porachunki. ta szkola
      jest nornalna, a ten koles to jakis wyjatkowy idiota i wybryk natury..
      • Gość: TenCoWie Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:18
        wszyscy ktorzy pisza ze II LO jest normalne sa popier... wy chyba macie klapki
        na oczach.Ta szkola juz od jakis 6 lat jets dnem a jakis tam rankig jest gowmno
        warty.Wiem co mowie bo 2 latat temu ja skonczylem.A narkotyki woda papierosy
        sa tam codziennoscia.uczniowie na przerwach pala pija i bakaja i nie sa to
        jakies moje wymysly bo nieraz to widzialem.A tak zwane cialo pedagogiczne ma to
        wszysko w dup... Oni predzej wywala ze szkoly wszystkich uczniow za jakies tam
        glupoty np.stroj niz przyznaja sie ze w szkole sa prochy i alkochol i to nie
        ktos z zewnatrz je sprzedaje tylko uczniowie II LO. Tam to nawet na lekcje
        mozna przyjsc nawalonym i nic Ci nie zrobia.A co do tego chlopaka ktory dostal
        kose to on z zadnymi narkotykami nie ma nic wspolnego.Naprawde otworzcie oczy
        ta szkola to dno
        • Gość: cm Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 13:53
          A skąd Ty możesz wiedzieć czy Michał miał cos wspólnego z narkotykami czy nie,
          jeżeli skończyłes tą szkołę dwa lata temu?!? Piszesz, że od 6 lat dwójka "jest
          dnem" - Ty skończyłes tą szkołę dwa lata temu, a chodzileś 4 lata. Z prostych
          matematycznych rachunków wynika, że to przez Ciebie i takich jak Ty ta szkoła
          się stacza !!! Nie zgadzam sie jednak, że "uczniowie na przerwach pala pija i
          bakaja" !!! Być może to Ty sie z takimi zadawaleś (niestety w kazdej szkole
          znajdą sie idioci, w II również) Twoja wypowiedz sugeruje jednak, że wszyscy są
          tacy !!! Bzdura!!! Obrażasz mnie i moich znajomych! Nie zgadzam sie również,
          że "tak zwane cialo pedagogiczne ma to wszysko w dup..." Owszem, w szkole są
          narkotyki, jest alkohol - ale podaj mi choćby jedną szkołę, w której nie ma!
          Dwójka nie jest żadną szkołą przyklasztorną, chodzą do niej normalni ludzie! A
          nauczyciele, cóż oni mogą zrobić?! Rewizję osobistą każdego ucznia?!?

Zastanów sie zanim napiszesz coś głupiego do cholery.
    • Gość: Willow Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 14:19
      no a ja 3 lata temu chodziłam jeszcze do XII w Hucie i nic takiego się nie
      działo...drogi uczniu II...!!!Iproszę nie robić z Huty jakiegoś straszliwego
      getta...
    • Gość: sobieszczak Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 15:25
      MYŚLAŁAM,ŻE REDAKTORZY A ZWŁASZCZA PEWNA PANI NIEMCZYŃSKA MA TROCHĘ
      INTELIGENCJI I ZNA SIĘ NA TYM CO ROBI. A TU WYSZŁO,ŻE NADAJE SIĘ DO ZWYKŁEGO
      BRUKOWCA KTÓREGO URZYWA SIĘ CO WYKŁADANIA PODŁOGI W CZASIE MALOWANIA!
      ZROBILIŚCIE Z NASZEJ SZKOŁY MIEJCE,W KTÓRYM TAKIE WYPADNI SĄ NA PORZĄDKU
      DZIENNYM A NARKOTYKI SĄ SPRZEDAWANE W SKLEPIKU SZKOLNYM!GDZIE TU OBIEKTYWIZM I
      PRZEKAZYWANIE PRAWDZIWYCH INFORMACJI?!TAK SAMO JAK REDAKTOR NACZELNY TEJ GAZETY
      TAK I PANI NIEMCZYŃSA NADAJĄ SIĘ DO WYRZUCENIA ZE SWOICH CIEPŁYCH STOŁKÓW ZA
      SZARGANIE DOBREGO IMIENIA NASZEJ SZKOŁY.A TAK NA MAGINESIE TO NIE ROZUMIEM JAK
      PANI REDAGUJĄCA TEN KRETYŃSKI ARTYKÓŁ MOGŁA NAPISAĆ TAKIE RZECZY OI SZKOLE DO
      KTÓREJ SAMA CHODZIŁA?BYĆ MOŻE NIE UCZYŁA SIĘ NAJLEPIEJ I TERAZ SĄ TEGO SKUTKI!
      ZAJĘLIBYŚCIE SIĘ LEPIEJ TYM CZY CHŁOPAKOWI NIC NIE JEST I CZY SPRAWCA ZOSTAŁ
      ZATRZYMANY A NIE ROBILI Z OFIARY BANDYTY!
      DO WSZYSTKICH SOBIESZCZAKÓW:NIE POZWÓLCIE BY NASZA SZKOŁA BYŁA TAK TRAKTOWANA!
    • Gość: uczennica II LO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.12.04, 16:33
      Jestem uczennicą II LO, co więcej znam Michała, dlatego tez protestuje
      przeciwko nierzetelności dziennikarzy, którzy w poszukiwaniu taniej sensacji są
      w stanie opublikować fałszywe informacje. Autor artykułu nie zadał sobie nawet
      trudu uzyskania informacji od przyjaciół Michała, wolał zaczerpnąć ich od osób,
      które znały go z widzenia bądź bardzo powierzchownie. Co ciekawe skupiono się
      tylko na ofierze tego incydentu, przedstawiając go tak, jakby to on go
      sprowokował. Jeśli wszystkie opisywane przez was sprawy są tak ubarwiane i tak
      mijające się z prawdę to już nigdy nie kupie waszej gazety.

• Gość: bieryłko Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: 62.111.139.* 17.12.04, 17:00
        >Jeśli wszystkie opisywane przez was sprawy są tak ubarwiane i tak
        > mijające się z prawdę to już nigdy nie kupie waszej gazety.

słusznie. ubarwianie i mijanie się z prawdą często trafiają się krakowskiej GW
        • Gość: Krakowianka Re: jakbym czytała "brukowca" a nie GW IP: 62.111.139.* 17.12.04, 21:23
          Poziom publikacji prasowych na temat tego zdarzenia jest zenujący. Przebija z
          nich powierzchowność, efekciarstwo i brak odpowiedzialności za słowa. Krytyka
          szkoly jest bezpodstawna i budowana na argumentach zabarwionych sensacją.
          Wstyd, Szanowni Państwo Dziennikarze, to, ze dzisiaj można pisać wszystko to
          nie znaczy, że mozna pisać byle co !!!!!!!
    • Gość: jan smutne IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 16:55
      smutne jest to jak media manipulują ludźmi. a ludzie(przynajmniej spora część)
      są podatni na to. masza szkoła została zdemonizowana i ma teraz etykietkę.
      będzie teraz to trudno odwrócić bo gazety przyznają się do swoich błędów na
      ostatniej stronie. a błędy były nie do zaakceptowania. szczególnie uderza
      ostatni paragraf opiniotwórczy artykułu najprawdopodobniej przekręcony przez
      kochanego dziennikarza bądź dziennikarkę który/a nie wie ile szkody wyrządziła
      naszemu liceum. ja ze swej strony chciałem dodać że bardzo bezpiecznie czuję
      się w swojej szkole, a pan dyrektor obiecał jeszcz zwiększyć bezpieczeństwo.
      jest to wypadek incydentalny który może zdarzyć się wszędzie. należy również
      powiedzieć że taki szmatławiec jak super express (który również o tym pisał)
      wypadł znacznie lepiej od wyborczej
      • Gość: ktoś-II LO Re: smutne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:13
        Szkoła jak każda inna. Lepszą ma opinię od innych i tyle. Ale tak naprawdę to
        żadna rewelacja! Aha, jeszcze się chciałam zapytać niektórych SOBIESZCZAKÓW:
        czy Wy macie klapki na oczach czy co, naprawdę nie widzicie na korytarzch
        szkoły rozbujanych dresiarzy, którzy myślą, że świat zawojują i że nie wiadomo
        co to ONI nie są??!!!!! (dobrze, że niedawno jednego wyrzucili ze szkoły...
        Jednego dupka mniej=T.K.) Ale nie, Wy uważacie, że II LO to elita... Chyba q***
        elita blokersów a nie ludzi na poziomie... Nie chcę tutaj uogólniać, żeby nie
        wyszło na to, że cała dwójka chodzi w dresach, ale widzicie chyba, że przez
        jednego debila nie dość, że cierpi Michał, to do tego szkoła ma juz kompletnie
        zjechaną opinie!!!!! Na maksa! Ale najsmutniejsze jest to,że Michałowi WYBORCZA
        (!!!!!) też ładnie obrobiła tyłek i etykietkę narkotykowego bossa przykleiła. A
        zajmijcie się tym, który go ranił!!!!! Albo zawód najlepiej zmieńcie, bo do
        tego się nie nadajecie! I to ma być rzetelne dziennikarstwo... ŻAŁOSNE!!!!!!!!
        • Gość: popieram przedmówc Re: smutne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:31
          • Gość: krak Re: smutne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:30
            Wyborcza (dodatek krakowski)jak zwykle szuka sensacji, węszy , manipuluje i po
            swojemu ocenia.Nie ważne o jaką szkołę chodzi i o jaki temat czy np. ten ,
            który ma zapobiedz patologicznym czy nieszczęśliwym zdarzeniom , czy ten ,który
            już się zdarzył. Ważna dziś jest odpowiedż na pytanie -ile złego szkołom, a
            szczególnie sprawie wychowania wyrządziła ta gazeta i jakim prawem podejmuje
            znów sensacyjny i kłamliwy głos w tej sprawie.Niestety efekty głupoty,
            nieobiektywizmu,tendencyjności wymądrzania i wypowiadania śię na temat
            szkoły ,bez znajomości problemu(szczególnie Szpunar)dały o sobie znać ,a
            szkołom przyszło i przyjdzie zbierać, oby tylko takie żniwo jak w II-ce.
            Przerażająca prawda. Gazeta w imię kształtowania opinii publicznej może
            wszystko,więc może tylko zle pisać o szkole ( Wyborcza o tym co pozytywnego
            dzieje sie w szkołach pisać nie umie, a krakowskie szkoły w jej ocenie są
            siedliskiem tylko zła, afer, sensacji) może wyrządzać szkłom , młodzieży i
            nauczycielom krzywdę ,bo taki ich obraz potrafi tylko ukazać, może niszczyc i
            pluć na szkoły, zaś te muszą być panaceum na wszystkie bolączki tego świata i
            jeszcze umieć sobie radzić z demoralizującym wpływem na życie szkły gazety i
            niekompetentnych dziennikarzy typu Szpunar. Najwyższy czas , oczyścić krakowską
            oświatę od wpływów Wyborczej i zbiorowym głosem zwrócić się do Agory,aby
            przeanalizowała pracę krakowskiego oddziału Wyborczej(szczególnie artykuły
            Szpunarw kontekście tego dramatycznego wydarzenia) i wreszcie podjęła
            działania, bo sprawy zaszły zbyt daleko i stały się bardzo niebezpieczne nie
            dla krakowskiej ale POLSKIEJ szkoły.Pozdrowienia z życzeniami siły,mądrości i
            spokoju dla krakowskiej II -ki.
        • Gość: djit Re: smutne IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 17.12.04, 17:39
          Co do wywalonego K... zgadzam sie. jednego dresa mniej. ale ilu jeszcze
          zostalo, 1 albo 2. Nie robcie z II lo wylęgarni dresów, bo uragacie tym samym
          900 porządnym, naprawdę cudownym osobom.
          • Gość: uczen II Lo to boli!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:48
            nie ma co komentowac tego co robi wyborcza. Jest to najzwyklejszy brukowiec,
            ktory szuka za wszelka cene sensacji. Nawet nie probuje byc obiektywny. A
            najsmieszniejsze jest to ze to poszkodowany najbardziej obrywa. Obrywa także
            szkoła. TO BOLI!!!! chodze do tej szkoly i jest mi przykro, ze czytam o niej
            takie klamstwa. To naprawde bardzo dobra szkola bez dresow, bez przemocy, a ten
            jednorazowy wypadek nie moze zawazyc na opinii o naszej szkole.
            • Gość: ktoś-II LO Re: to boli!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:51
              Z łaski swojej przeczytaj mój poprzedni post i odpowiedz mi postawione w nim
              pytanie. A z całą resztą sie zgadzam.
          • Gość: ktoś-II LO Re: smutne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:57
            Ale sam/a widzisz, że tych trzech drecholi na cała szkołę wystarcza, aby
            zjechac nam opinię. Jeden narobił szkód za stu, no bo opinii II LO to już nie
            ma najlepszej...
            • Gość: F. Re: smutne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:16
              Do nauki, a nie opinia sie klopocic! Normalnie jakbyscie chcieli sie chelpic tym, ze jestescie gdzie jestescie, a tu niestety przestaje to byc mozliwe. Brak mi slow.
            • moke Re: smutne 17.12.04, 18:37
              Popieram, dresow w szkole nie ma wielu, ale swoje robia.. najgorsze jest to, ze grono pedagogiczne nie umie sie do nich odpowiednio zabrac. Przeciez jezeli zakazane zostanie chodzenie w "odziezy sportowej" , wprowazi sie mundurki czy Bog wie co to i tak nie pomoze, nie bedzie mialo zadnego wplywu na ich zachowanie. Ubranie dresa w garnitur nie zmieni jego mentalnosci!!!!

to samo tyczy sie panienek, ktore gestym wianuszkiem otaczaja "naszych twardzieli po koksie". umycie twarzy jednej czy drugiej maniurce by sie przydalo ale nie bedzie mialo wplywu na to czy te oszolomy im beda imponowac czy nie.

dlatego wg mnie pomysly dotyczace zakazu makijazu, restrykcje pod wzgledem ubioru moga dotknac tych, ktorzy z tym talatajstwem nie maja nic wspolnego.nie tylko glupie maniurki farbuja wlosy i maluja paznokcie! a jezlei ktos wie ze szkola to jest miejsce pracy a nie burdel to sie domysli, ze obowiazuje tu kultura ubioru i dba o siebie sam, bez pomocy wychowawcow i dyrekcji.

apeluje do was drodzy nauczyciele - ZASTANOWCIE SIE ZANIM ZROBICIE KOLEJNA GLUPOTE! NIE CZAS UOGOLNIAC I STOSOWAC ZBIOROWA ODPOWIEDZIALNOSC (BO CI KTORYCH CHODZI I TAK SIE NIE PRZEJMA)! ZROBCIE WRESZCIE COS SENSOWNEGO I WYWALCIE TE KILKA PRZYPADKOW BO JEST ZA CO I NIE TRZEBA WCALE ZMIENIAC REGULAMINU BY IM UDOWODNIC ZE TO NIE JEST ICH MIEJSCE!

wyrazy szacunku,
              moke
        • Gość: ..some. one. Re: smutne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:06
          Prosze nie wspominac wspomnianego 'T.K.'. Znam typa bo chodzilem z nim do klasy
          i nie mam mu wlasciwie nic do zarzucenia. NIE ZOSTAL WYRZUCONY, TYLKO SAM
          ZABRAL PAPIERY bo uznal z rodzicami ze w II jest dla niego jednak za trudno. I
          jesli chcecie wiedziec jeszcze to dyrektor zadzwonil do 'T.K.' w sprawie
          wczorajszego zajscia i dzisiaj 'T.K.' dobrowolnie przyszedl do szkoly (chociaz
          srednio po drodze ma do srodmiescia), by pomodz w identyfikacji sprawcy. Bowiem
          trzeba pamietac ze KTO GADA CZASEM Z DRESAMI NIE MUSI BYC DRESEM.
          • Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: wlasnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:24
            i nie robcie z t.k. glownego dresa tej szkoly. czy on kogos dzgnal??
    • Gość: sobieszczaczka Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.autocom.pl 17.12.04, 18:24
      To się nie wydarzyło bezpośrednio w dwójce, tylko obok niej. I prawda jest
      taka, że to się mogło stać pod każdą inną szkołą.
    • Gość: Andrzej Lamusie odwal sie o zawodowki z huty.... IP: *.159.211.97.Dial1.Chicago1.Level3.net 17.12.04, 18:30
      Odwal sie od mojej huty!!!... dupek z liceum mysli ze jest juz
      doktorkiem...Frajerze skoncz najpierw liceum...pzryczym uwazaj aby ci jakis
      sKroBaK po brzuchu nie przejechal . Najlepsze liceum BUAHAHHAHHAHAHHA LOL dupki
      • Gość: mexx Re: Lamusie odwal sie o zawodowki z huty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 04:26
        zgadzam sie, wszedzie znajdziemy wartosciowych ludzi, nawet w tej
        dyskryminowanej i gardzonej Hucie! :)
    • Gość: nut ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:44
      elitka się znalazła.. bo uczniowie zawodówek gorsi od dwójkowiczy, a z Huty to
      już szkoda słów, conie?
      wiocha.
      • Gość: kaśka Re: ELITKA IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:57
        według mnie większość uczniów II LO to zbiór snobów myślących, że są pępkiem
        świata
        • Gość: sobiesczak Re: ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:10
          A skad to mozesz wiedziec?? Pewnie usłyszałaś od jakiejś idiotki, która
          usłyszała skolei od innej. Pewnie nawet nie znasz ani jednej osoby z tego
          liceum. Prawda jest taka, że do dwójki chodzą wypasieni na maxa ludzie,
          atmosfera jest super i nikt, a w szczególności ludzie pokroju Ciebie, pani
          redaktor itd...... nie zepsuje bo się po prostu NIE DAMY!!!!
        • Gość: ktoś-II LO Re: ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:22
          I tu się grubo mylisz moja droga!!!!!!!! :///
        • Gość: kj Re: ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:46
          ciekawe skąd taka ( skądinąd idiotyczna i bezpodstawna) opinia...poważnie się
          mylisz
          • Gość: nut Re: ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:50
            Możliwe, że jest idiotyczna i bezpodstawna, bo znam parę ludzi z II i akurat oni
            jej nie potwierdzają. Posiłkuję się artykułem: "Mam wrażenie, że to nie
            renomowane liceum w centrum miasta, ale JAKAŚ ZAWODÓWKA Z HUTY" Zdaję sobie
            sprawe, że jest to zwjawisko szczątkowe i nie dotyczy wszystkich, ale zdarza się.
    • Gość: ++++++++++++++++++ Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:12
      NORMALNIE ZMIENCIE TYTOL TEGO POSTA!!! JAK MOZE BYC "Narkotykowe porachunki
      krakowskich licealistów "
      STEK BZDUR\!!!!!
    • Gość: lolek zastanówcie sie co piszecie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:15
      Zastanowcie sie wszyscy co tu wypisujecie!!!
      Robicie z chlopaka ktory dostal kose winnego calego zdarzenia, a powtarzając
      bzdurne plotki o narkotykach, nieformalnej paczce kolegów i dlugim konflikcie z
      chlopem ktory ozenil kose tylko nakrecacie zyski szmatlawej gazecie i
      dziennikarce ktora chce najwyrazniej zarobic na tragedii.
      Zamiast potepic idiote ktory broni swoja glupote i slabosc kosa, jedziecie po
      chlopaku ktory lezy w szpitalu z przebitym plucem.
      Co drugie zdanie w artykule jest niezgodne z prawda wiec nie nakrecajcie zysków
      wyborczej ktora zeszla poziomem do faktu i superexpresu.
      A c h u j w d u p e wszystkim tym ktorzy zle zycza poszkodowanemu
      • Gość: ewcia z 2 Re: zastanówcie sie co piszecie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 11:45
        Popieram w 100%. Odwalcie się od chłopaka, który teraz leży w szpitalu!! lepiej
        podyskutujcie na temat maxymalnie rozwalonej psychiki tego dupka, który wbil mu
        kose. Odczepcie się też od naszego liceum... narkotykowe grupy, nieformalne
        paczki... ludzie wy o niczym nie macie pojęcia a wypisujecie takie bzdury!!!
      • Gość: Szczuply [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 14:22
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Szcuply [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:31
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: BR_KL AUTOR ARTYKULU MA ŹLE W GLOWIE.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:32
      ucze sie w 1 klasie w II lo, i wiem na temat tej sprawy duzo wiecej niz jakis
      podrzedny dziennikarzyna szukajacy sensacji za wszelka cene.DO AUTORA:skad ty
      do jasnej ... wiesz co tam sie w ogole stalo ?! kto ci pozwolil to komentowac
      skoro tak naprawde nic nie wiesz na ten temat ?! nawet grono pedagogiczne nie
      wie co sie tak naprawde stalo, wiec skad ty to mozesz wiedziec?! do ogolnej
      informacji: to co jest w tym artykule to brednie,ktorych nie zamierzam
      prostowac, bo licze na to ze zrobi to autor ...
    • Gość: sobieszczaczka Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.cela.pl / *.cela.pl 17.12.04, 20:45
      niestety sa w Krakowie takie licea, gdzie takie incydenty mają również miejce
      (i to o wiele częściej!!!)ale nikt w pore nie dzwoni do Gazety Wyborczej lub
      Telewizji.
      • Gość: random zgroza IP: *.autocom.pl 17.12.04, 21:06
        odwiedzam dwojke regularnie jako steskniony absolwent przepelniony sentymentami
        i widze z bolem serca ze z roku na rok coraz wiecej chamstwa i dresiarstwa, i
        nie trzeba nosic akurat szelestow i kapturka zeby miec mentalnosc drechola.
    • Gość: B. Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.77.classcom.pl 17.12.04, 21:11
      Narkotykowe porachunki? A kto potwierdził tę wersję? Ludzie, nie wierzcie we
      wszystko, co jacyś tendencyjni, niedoinformowani idioci wypisują. Gdyby szkoła
      była zła i niebezpieczja, to już dawno byśmy się z niej przenieśli. A prawda
      jest taka, że jest nam tam dobrze. Podobny incydent do tej pory nigdy nie miał
      miejsca. A że się raz zdarzył, to od razu to rozdmuchano...
      • Gość: ziutek w czym tkwi problem IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:56
        Tak naprawdę dziennikarz ma prawo cytować wypowiedzi praktycznie bezkarnie i
        nie można mu udowodnić że rzeczywiście ktoś tak powiedział więc albo
        dziennikarz to wymyślił albo jakieś palanty(być może nawet nie z tej szkoły)mu
        to powiedziały. Nie ubolewałbym nad drastycznym spadkiem opinii o naszym licem
        gdyby nie podatność ludzi na manipulacje. Ludzie często nie zastanawiają się
        nad tym co czytają ,przyjmują tekst bezkrytycznie a redaktor umiejętnie
        eksponuje słowa lub zdania szczególnie szokujące. Moim zdaniem wbrew etyce(nie
        wiem czy dziennikarskiej) jest nadawanie tytułu który jest tylko niczym nie
        uzasadnionym domysłem. Poza tym proszę aby na tym forum wypowiadali się ludzie
        wyłącznie dobrze poinformowani. dobrze, to znaczy że są uczniami tego liceum.
        ja wcale nie odczuwam obecności ani tym bardziej presji ze strony dresów. poza
        tym nie każdy kto nosi kaptur to od razu bandyta.
        • Gość: Krakowianka Re: VIVAT SOBIESKI !!!! IP: 62.111.139.* 17.12.04, 22:18
          Ludzie z II LO, jesteście super !!!!! Przetrzymajcie ten absurdalny atak na
          Waszą Szkolę i Nauczycieli. Jestem z Wami, bądżcie silni!!!
          • Gość: Ja EEE IP: *.autocom.pl 17.12.04, 23:42
            Szkoła jak szkoła ni lepsza ,ni gorsza. Mogło się to zdarzyć wszędzie i nie
            zależy to od nauczycieli , przecież nie chodza za każdym nie patrza na ręce.
            Ale te pismaki to tylko czekają aby cos nsmrodzić , senzacja, senzacja jaka -
            biedny chłopak i jeden i drugi bo się nie umieli ze sobą porozumieć a
            najgorsze bo nie miał im kto pomóc - brak zaufania .no tak bo jak te pismaki
            wszystko tylko wybrztdzają i posądzają , nawet niewinnych muszą zbluzdać źeby
            tylko było poczytne bak moralności - s=zdechłe dupki
    • Gość: K Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:54
      Ludzie dajcie temu już spokuj. Jak te wszystkie komentarze czytam to coraz
      bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że człowiekiem manipulują media jak
      kukiełeczką. Ci którzy te bzdury o II piszą to idioci a absolwenci II to jakieś
      nieporozumienie, jeden lepszy od drugiego, każdy rocznik był najlepszy a potem
      to już szkoła na psy schodziła równo. W dodatku to niby wina nauczycieli a co
      może zrobić nauczyciel. Ma zacząć wychowywać takiego dupka w wieku lat 16. Nie
      będzie za każdym chodził i sprawdzał go. W końcu do liceum chodzą już prawie
      dorośli ludzie, którzy są w stanie odpowiadać za swoje czyny. Tak bardzo
      domagamy się uznania za dorosłych więc nauczyciele nas tak traktują. Szkoda, że
      nie każdy radzi sobie z tą dorosłością, ale przecież na podstawie czynów
      jednostki nie można osądzać całego społeczeństwa uczniowskiego. Większośc z nas
      ma plany na przyszłość, ambicje, wie co w życiu będzie robić. II LO to naprawde
      szkoła na poziomie a jeden incydent, który przecież mógł mieć miejsce w każdej
      innej szkole, nie przesądza o podupadaniu naszego LO. Nauczyciele są świetni
      (prawdą jest że nie każdy, ale czy jest szkoła gdzie wszyscy nauczyciele są
      wspaniali i niezastąpie). Pomyślcie, zanim napiszecie kolejny durny komentarz
      do tego niewiarygodnego artykułu, jaką krzywdę możecie wyrządzić szkole i jej
      uczniom tymi niesłusznymi pomówieniamai!
    • Gość: Justyna Rudek zaczynam wątpić w sztukę dziennikarstwa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:30
      Każdy się ukrywa pod fałszywym nickiem w internecie. Tak jest najłatwiej,
      dlatego podziwiam Łukasza Kraczka, który miał odwagę i podpisał się. Chcę
      powiedzieć, ze to co stało się wczoraj nie jest mi obojętne. Jestem uczennicą
      pierwszej klasy II LO. Ze szkoły jestem bardzo zadowolona, nie wspominając już
      o klasie (pozdrawiam 1F). Zawsze chciałam zostać dziennikarką, ale nie taką,
      która szuka taniej sensacji, a muszę z wielką przykrością stwierdzić, że
      WYBORACZA niestety nie pokazała klasy. Po pierwsze bardzo ciekawi mnie,
      dlaczego komentarze, które pojawiają się w gazecie są traktowane wybiórczo??
      Dlaczego nikt nie zamieści komentarza, który może być przeciwny do obelg w
      kierunku całego zajścia. Absolutnie nie usprawiedliwiam tego zajścia, bo
      rzeczywiście była to sytuacja wręcz karygodna. Wczoraj po powrocie z turnieju
      gwiazdkowego, z którego jest bardzo zadowolona (cudowna rywalizacja, moc
      emocji, czemu nikt o tym nie napisze??) włączyłam komputer i przeczytałam o
      nożowniku i gangu narkotykowym, oczywiście uwierzyłam w to, bo wszędzie tak
      pisali. Jednak dziś moje zdanie całkowicie się odmieniło. Pan dyrektor Stępski
      (ukłony wielkie) zwołał zebranie, z inicjatywy uczniów. Pragnę sprostować (i
      tak pewnie nigdzie nikt tego nie zamieści, bo to będzie mało sensacyjne=/ )
      szkoła uważam ma bardzo wysoki poziom, nauczyciele nie wprowadzają atmosfery
      rygoru i stresu, ale są surowi i wiem, że czegoś mnie nauczą, jednak przy tym
      bardzo sympatyczni. Po drugie odwołanie turnieju byłoby kompletną
      dezorganizacją: ponad 1000 osób z II i V na krakowskich ulicach, panika…
      Oczywiście nie obyło się bez komentarzy, że nasi uczniowie (w wyfarbowanych
      włosach sprayami) to od razu są kibole, bo mieli szaliki w barach liceum… my
      chcieliśmy się dobrze bawić i kibicować reprezentantom naszej szkoły. Po prostu
      to jest dla mnie śmieszne... Ja na turnieju bawiłam się naprawdę cudownie, a
      odwołanie go byłoby wręcz anty wychowawcze.
      Co do dresiarzy. Jestem z Huty i wiem, jak wyglądają i jak zachowują się
      prawdziwi dresiarze. W LO nie spotkałam ani jednego takiego!! Zajmijcie się
      nowohuckimi gimnazjami to wam szczęki opadną…
      Nawiązując do całej tej sytuacji, to po pierwsze to nie był nóż, nie
      wspominając już o porachunkach narkotykowych. Nie znam przyczyn, zresztą nikt
      prócz samych zainteresowanych ich nie zna. Michał leży w szpitalu!! Ale
      dziennikarze przychodzą do niego z pytaniami… Nie bronię ani poszkodowanego,
      ani sprawcy, ale też nie oskarżam ich!! Od tego jest policja i myślę, że zajmie
      się całą sprawą.
      Chciałam wyrazić swoje oburzenie spowodowane podejściem dziennikarzy do tej
      sytuacji. Takich zdarzeń absolutnie nie powinno się pomijać, ale szukanie
      taniej sensacji nie ma żadnego celu. Czy ktoś zainteresował się turniejem??
      Dniami humanisty?? Festiwalem twórczości?? Kołami zainteresowań?? Nikt…
      najlepiej pisać wyolbrzymiając każde zdanie lub wyciągając wypowiedzi z
      kontekstu.
      Pozdrawiam wszystkich z II LO, którzy są zainteresowani pomocą i tych, którzy
      powoli uczą mnie samego życia, zarówno uczniów, jak i nauczycieli.

Justyna Rudek.
      • Gość: GOŚĆ Re: zaczynam wątpić w sztukę dziennikarstwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:30
        Joasiu, pozwól, że tak się do Ciebie zwrócę, a z racji wieku mam do tego prawo,
        gratuluję dojrzałości, pasji i polszczyzny, bez tych strasznych błędów.Tak
        trzymaj dziewczyno. Pozdrawiam Cię serdecznie.
        • Gość: Justyna Rudek Re: zaczynam wątpić w sztukę dziennikarstwa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:33
          mam na imię Justyna, ale może być Joasia i dziękuję bardzo=)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka