Gość: nAUCZYCIELKA Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:06 Czy naprawdę jest z roku na rok coraz gorzej? I tak i nie. Blisko 40 lat temu, dla Was to pewnie prehistoria, mój brat został usuniety ze szkoły tylko za to, że śmiał tonem podniesionym zwrócić się do nauczyciela. Był dobrym uczniem, nie sprawiał kłopotu, a jednak zebrała się rada pedagogiczna i ucznia relegowano ze szkoły.Dzisiaj 19 letni uczeń zwraca sie do swojej nauczycielki czekającej, o ironio, pod latarnią na taksowkę ze słowami: dorabia sie po godzinach Pani Profesor??? Nie muszę chyba tłumaczyć, co miał na myśli. Zebrała się rada pedagogiczna??? Pani profesor udała, że nie slyszy. TYLE SIE ZMIENIŁO W TEJ SAMEJ SZKOLE W CIAGU 40 LAT.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
moke Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó 16.12.04, 23:27 Dokładnie o to mi chodziło piszac pierwszy post. Skoro ja dostrzegam zmiany na przestrzeni dwóch lat, to po 40 latach roznica musi byc jeszcze wieksza. Nie chodzi mi bynajmniej o podlizywanie sie czy donoszenie, ale niestety u nas sa uczniowie, ktorzy nie moga sie pochwalic kultura osobista i chce aby bylo wiadome, ze razi to nie tylko nauczycieli ale tez i uczniow, ktorzy skladajac tu papiery mysleli ze beda mogli uczyc sie w w szkole "na poziomie". Owszem, zdaje sobie z tego sprawe, ze u nas to nieliczne przypadki i jest wiele szkoł, gdzie sytuacja jest o wiele bardziej powazna, ale w koncu dwojka ma pewna tradycje i dobra opinie wiec troche szkoda by bylo zeby to stracila. A jezeli tacy uczniowie beda tu tolerowai to z czasem co raz mniej ambitnych ludzi bedzie chcialo sie tu uczyc, az wkoncu szkola bedzie zmuszona przyjmowac kazdego kto sie zglosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona bbbbbbbzzzzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:21 widze ze wszyscy sie tutaj boja o własna d... i o dobre imie wspaniałego krakowskiego liceum...A czy ktos pomyślał o poszkodowanym??? ps.ten kto napisał ten artykuł ma nieźłą wyobraźnie....3/4 to bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.12.04, 23:51 Po raz kolejny Gazeta udowadnia jak nędznym jest brukowcem. Wymyślone na poczekaniu hasła ("narkotykowe porachunki"), swoista zamiana ról (chłopak pchnięty nożem z ofiary nagle staje się przestępcą) i w ogóle sposób w jaki szuka się taniej sensacji pokazują w całej krasie żenująco niski poziom tego pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Dyrektor pewnie niczego nie widział, bo chlał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:25 Czerwony burak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BNS Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:28 Kozer trzymaj sie byku!!! jak wyjdziesz ze szpitala to ustawka na lolka :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ISKIERKA Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.12.04, 00:32 Prosiłbym, aby na temat całego zajścia nie wypowiadały się osoby pośrednie, nie mające większego pojęcia o całym zajściu, opierające swoje sądy wyłącznie na przekazie mediów. Jednocześnie wielkie CH.. W DUUUPĘ gazecie wyborczej za chore domniemania dotyczące przyczyn całego zajścia. Beszczelność dziennikarzy, urąga wszelkim prawom moralnym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskier Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:58 Zgadzam się w stu procentach z Iskierką! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.avamex.krakow.pl / *.avamex.krakow.pl 17.12.04, 00:34 co ty gadasz?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Pewnie kantował na pakietach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:36 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebalig Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: 195.205.44.* 17.12.04, 10:11 Nauczyciele!!!Obudźcie się!!Nic o nas nie wiecie!!!Robimy z Wami, co chcemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: SLD - owska wersja Państwa Prawa. IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.04, 11:42 ty dzwonku moze i masz jakas racje piszac te swoje bzdety, ale sadze, ze przede wszystkie powinienes porozmawiac z porzadnym psychologiem, ktory umozliwilby ci normalne i bezkonfliktowe funkcjonowanie w spoleczenstwie. a jak juz jestes taki dzielny, to pomoz troche ludziom. daj z wlasnej kieszeni troche bezrobotnym to i moze cos zmienie sie w twoim otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobek Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:55 chyba cie pojebało, jesli sądzisz ze to były narkotykowe porachunki. ta szkola jest nornalna, a ten koles to jakis wyjatkowy idiota i wybryk natury.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TenCoWie Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:18 wszyscy ktorzy pisza ze II LO jest normalne sa popier... wy chyba macie klapki na oczach.Ta szkola juz od jakis 6 lat jets dnem a jakis tam rankig jest gowmno warty.Wiem co mowie bo 2 latat temu ja skonczylem.A narkotyki woda papierosy sa tam codziennoscia.uczniowie na przerwach pala pija i bakaja i nie sa to jakies moje wymysly bo nieraz to widzialem.A tak zwane cialo pedagogiczne ma to wszysko w dup... Oni predzej wywala ze szkoly wszystkich uczniow za jakies tam glupoty np.stroj niz przyznaja sie ze w szkole sa prochy i alkochol i to nie ktos z zewnatrz je sprzedaje tylko uczniowie II LO. Tam to nawet na lekcje mozna przyjsc nawalonym i nic Ci nie zrobia.A co do tego chlopaka ktory dostal kose to on z zadnymi narkotykami nie ma nic wspolnego.Naprawde otworzcie oczy ta szkola to dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 13:53 A skąd Ty możesz wiedzieć czy Michał miał cos wspólnego z narkotykami czy nie, jeżeli skończyłes tą szkołę dwa lata temu?!? Piszesz, że od 6 lat dwójka "jest dnem" - Ty skończyłes tą szkołę dwa lata temu, a chodzileś 4 lata. Z prostych matematycznych rachunków wynika, że to przez Ciebie i takich jak Ty ta szkoła się stacza !!! Nie zgadzam sie jednak, że "uczniowie na przerwach pala pija i bakaja" !!! Być może to Ty sie z takimi zadawaleś (niestety w kazdej szkole znajdą sie idioci, w II również) Twoja wypowiedz sugeruje jednak, że wszyscy są tacy !!! Bzdura!!! Obrażasz mnie i moich znajomych! Nie zgadzam sie również, że "tak zwane cialo pedagogiczne ma to wszysko w dup..." Owszem, w szkole są narkotyki, jest alkohol - ale podaj mi choćby jedną szkołę, w której nie ma! Dwójka nie jest żadną szkołą przyklasztorną, chodzą do niej normalni ludzie! A nauczyciele, cóż oni mogą zrobić?! Rewizję osobistą każdego ucznia?!? Zastanów sie zanim napiszesz coś głupiego do cholery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Willow Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 14:19 no a ja 3 lata temu chodziłam jeszcze do XII w Hucie i nic takiego się nie działo...drogi uczniu II...!!!Iproszę nie robić z Huty jakiegoś straszliwego getta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobieszczak Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 15:25 MYŚLAŁAM,ŻE REDAKTORZY A ZWŁASZCZA PEWNA PANI NIEMCZYŃSKA MA TROCHĘ INTELIGENCJI I ZNA SIĘ NA TYM CO ROBI. A TU WYSZŁO,ŻE NADAJE SIĘ DO ZWYKŁEGO BRUKOWCA KTÓREGO URZYWA SIĘ CO WYKŁADANIA PODŁOGI W CZASIE MALOWANIA! ZROBILIŚCIE Z NASZEJ SZKOŁY MIEJCE,W KTÓRYM TAKIE WYPADNI SĄ NA PORZĄDKU DZIENNYM A NARKOTYKI SĄ SPRZEDAWANE W SKLEPIKU SZKOLNYM!GDZIE TU OBIEKTYWIZM I PRZEKAZYWANIE PRAWDZIWYCH INFORMACJI?!TAK SAMO JAK REDAKTOR NACZELNY TEJ GAZETY TAK I PANI NIEMCZYŃSA NADAJĄ SIĘ DO WYRZUCENIA ZE SWOICH CIEPŁYCH STOŁKÓW ZA SZARGANIE DOBREGO IMIENIA NASZEJ SZKOŁY.A TAK NA MAGINESIE TO NIE ROZUMIEM JAK PANI REDAGUJĄCA TEN KRETYŃSKI ARTYKÓŁ MOGŁA NAPISAĆ TAKIE RZECZY OI SZKOLE DO KTÓREJ SAMA CHODZIŁA?BYĆ MOŻE NIE UCZYŁA SIĘ NAJLEPIEJ I TERAZ SĄ TEGO SKUTKI! ZAJĘLIBYŚCIE SIĘ LEPIEJ TYM CZY CHŁOPAKOWI NIC NIE JEST I CZY SPRAWCA ZOSTAŁ ZATRZYMANY A NIE ROBILI Z OFIARY BANDYTY! DO WSZYSTKICH SOBIESZCZAKÓW:NIE POZWÓLCIE BY NASZA SZKOŁA BYŁA TAK TRAKTOWANA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica II LO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.12.04, 16:33 Jestem uczennicą II LO, co więcej znam Michała, dlatego tez protestuje przeciwko nierzetelności dziennikarzy, którzy w poszukiwaniu taniej sensacji są w stanie opublikować fałszywe informacje. Autor artykułu nie zadał sobie nawet trudu uzyskania informacji od przyjaciół Michała, wolał zaczerpnąć ich od osób, które znały go z widzenia bądź bardzo powierzchownie. Co ciekawe skupiono się tylko na ofierze tego incydentu, przedstawiając go tak, jakby to on go sprowokował. Jeśli wszystkie opisywane przez was sprawy są tak ubarwiane i tak mijające się z prawdę to już nigdy nie kupie waszej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bieryłko Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: 62.111.139.* 17.12.04, 17:00 >Jeśli wszystkie opisywane przez was sprawy są tak ubarwiane i tak > mijające się z prawdę to już nigdy nie kupie waszej gazety. słusznie. ubarwianie i mijanie się z prawdą często trafiają się krakowskiej GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka Re: jakbym czytała "brukowca" a nie GW IP: 62.111.139.* 17.12.04, 21:23 Poziom publikacji prasowych na temat tego zdarzenia jest zenujący. Przebija z nich powierzchowność, efekciarstwo i brak odpowiedzialności za słowa. Krytyka szkoly jest bezpodstawna i budowana na argumentach zabarwionych sensacją. Wstyd, Szanowni Państwo Dziennikarze, to, ze dzisiaj można pisać wszystko to nie znaczy, że mozna pisać byle co !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan smutne IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 16:55 smutne jest to jak media manipulują ludźmi. a ludzie(przynajmniej spora część) są podatni na to. masza szkoła została zdemonizowana i ma teraz etykietkę. będzie teraz to trudno odwrócić bo gazety przyznają się do swoich błędów na ostatniej stronie. a błędy były nie do zaakceptowania. szczególnie uderza ostatni paragraf opiniotwórczy artykułu najprawdopodobniej przekręcony przez kochanego dziennikarza bądź dziennikarkę który/a nie wie ile szkody wyrządziła naszemu liceum. ja ze swej strony chciałem dodać że bardzo bezpiecznie czuję się w swojej szkole, a pan dyrektor obiecał jeszcz zwiększyć bezpieczeństwo. jest to wypadek incydentalny który może zdarzyć się wszędzie. należy również powiedzieć że taki szmatławiec jak super express (który również o tym pisał) wypadł znacznie lepiej od wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś-II LO Re: smutne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:13 Szkoła jak każda inna. Lepszą ma opinię od innych i tyle. Ale tak naprawdę to żadna rewelacja! Aha, jeszcze się chciałam zapytać niektórych SOBIESZCZAKÓW: czy Wy macie klapki na oczach czy co, naprawdę nie widzicie na korytarzch szkoły rozbujanych dresiarzy, którzy myślą, że świat zawojują i że nie wiadomo co to ONI nie są??!!!!! (dobrze, że niedawno jednego wyrzucili ze szkoły... Jednego dupka mniej=T.K.) Ale nie, Wy uważacie, że II LO to elita... Chyba q*** elita blokersów a nie ludzi na poziomie... Nie chcę tutaj uogólniać, żeby nie wyszło na to, że cała dwójka chodzi w dresach, ale widzicie chyba, że przez jednego debila nie dość, że cierpi Michał, to do tego szkoła ma juz kompletnie zjechaną opinie!!!!! Na maksa! Ale najsmutniejsze jest to,że Michałowi WYBORCZA (!!!!!) też ładnie obrobiła tyłek i etykietkę narkotykowego bossa przykleiła. A zajmijcie się tym, który go ranił!!!!! Albo zawód najlepiej zmieńcie, bo do tego się nie nadajecie! I to ma być rzetelne dziennikarstwo... ŻAŁOSNE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: smutne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:30 Wyborcza (dodatek krakowski)jak zwykle szuka sensacji, węszy , manipuluje i po swojemu ocenia.Nie ważne o jaką szkołę chodzi i o jaki temat czy np. ten , który ma zapobiedz patologicznym czy nieszczęśliwym zdarzeniom , czy ten ,który już się zdarzył. Ważna dziś jest odpowiedż na pytanie -ile złego szkołom, a szczególnie sprawie wychowania wyrządziła ta gazeta i jakim prawem podejmuje znów sensacyjny i kłamliwy głos w tej sprawie.Niestety efekty głupoty, nieobiektywizmu,tendencyjności wymądrzania i wypowiadania śię na temat szkoły ,bez znajomości problemu(szczególnie Szpunar)dały o sobie znać ,a szkołom przyszło i przyjdzie zbierać, oby tylko takie żniwo jak w II-ce. Przerażająca prawda. Gazeta w imię kształtowania opinii publicznej może wszystko,więc może tylko zle pisać o szkole ( Wyborcza o tym co pozytywnego dzieje sie w szkołach pisać nie umie, a krakowskie szkoły w jej ocenie są siedliskiem tylko zła, afer, sensacji) może wyrządzać szkłom , młodzieży i nauczycielom krzywdę ,bo taki ich obraz potrafi tylko ukazać, może niszczyc i pluć na szkoły, zaś te muszą być panaceum na wszystkie bolączki tego świata i jeszcze umieć sobie radzić z demoralizującym wpływem na życie szkły gazety i niekompetentnych dziennikarzy typu Szpunar. Najwyższy czas , oczyścić krakowską oświatę od wpływów Wyborczej i zbiorowym głosem zwrócić się do Agory,aby przeanalizowała pracę krakowskiego oddziału Wyborczej(szczególnie artykuły Szpunarw kontekście tego dramatycznego wydarzenia) i wreszcie podjęła działania, bo sprawy zaszły zbyt daleko i stały się bardzo niebezpieczne nie dla krakowskiej ale POLSKIEJ szkoły.Pozdrowienia z życzeniami siły,mądrości i spokoju dla krakowskiej II -ki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djit Re: smutne IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 17.12.04, 17:39 Co do wywalonego K... zgadzam sie. jednego dresa mniej. ale ilu jeszcze zostalo, 1 albo 2. Nie robcie z II lo wylęgarni dresów, bo uragacie tym samym 900 porządnym, naprawdę cudownym osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen II Lo to boli!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:48 nie ma co komentowac tego co robi wyborcza. Jest to najzwyklejszy brukowiec, ktory szuka za wszelka cene sensacji. Nawet nie probuje byc obiektywny. A najsmieszniejsze jest to ze to poszkodowany najbardziej obrywa. Obrywa także szkoła. TO BOLI!!!! chodze do tej szkoly i jest mi przykro, ze czytam o niej takie klamstwa. To naprawde bardzo dobra szkola bez dresow, bez przemocy, a ten jednorazowy wypadek nie moze zawazyc na opinii o naszej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś-II LO Re: to boli!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:51 Z łaski swojej przeczytaj mój poprzedni post i odpowiedz mi postawione w nim pytanie. A z całą resztą sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś-II LO Re: smutne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:57 Ale sam/a widzisz, że tych trzech drecholi na cała szkołę wystarcza, aby zjechac nam opinię. Jeden narobił szkód za stu, no bo opinii II LO to już nie ma najlepszej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: smutne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:16 Do nauki, a nie opinia sie klopocic! Normalnie jakbyscie chcieli sie chelpic tym, ze jestescie gdzie jestescie, a tu niestety przestaje to byc mozliwe. Brak mi slow. Odpowiedz Link Zgłoś
moke Re: smutne 17.12.04, 18:37 Popieram, dresow w szkole nie ma wielu, ale swoje robia.. najgorsze jest to, ze grono pedagogiczne nie umie sie do nich odpowiednio zabrac. Przeciez jezeli zakazane zostanie chodzenie w "odziezy sportowej" , wprowazi sie mundurki czy Bog wie co to i tak nie pomoze, nie bedzie mialo zadnego wplywu na ich zachowanie. Ubranie dresa w garnitur nie zmieni jego mentalnosci!!!! to samo tyczy sie panienek, ktore gestym wianuszkiem otaczaja "naszych twardzieli po koksie". umycie twarzy jednej czy drugiej maniurce by sie przydalo ale nie bedzie mialo wplywu na to czy te oszolomy im beda imponowac czy nie. dlatego wg mnie pomysly dotyczace zakazu makijazu, restrykcje pod wzgledem ubioru moga dotknac tych, ktorzy z tym talatajstwem nie maja nic wspolnego.nie tylko glupie maniurki farbuja wlosy i maluja paznokcie! a jezlei ktos wie ze szkola to jest miejsce pracy a nie burdel to sie domysli, ze obowiazuje tu kultura ubioru i dba o siebie sam, bez pomocy wychowawcow i dyrekcji. apeluje do was drodzy nauczyciele - ZASTANOWCIE SIE ZANIM ZROBICIE KOLEJNA GLUPOTE! NIE CZAS UOGOLNIAC I STOSOWAC ZBIOROWA ODPOWIEDZIALNOSC (BO CI KTORYCH CHODZI I TAK SIE NIE PRZEJMA)! ZROBCIE WRESZCIE COS SENSOWNEGO I WYWALCIE TE KILKA PRZYPADKOW BO JEST ZA CO I NIE TRZEBA WCALE ZMIENIAC REGULAMINU BY IM UDOWODNIC ZE TO NIE JEST ICH MIEJSCE! wyrazy szacunku, moke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..some. one. Re: smutne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:06 Prosze nie wspominac wspomnianego 'T.K.'. Znam typa bo chodzilem z nim do klasy i nie mam mu wlasciwie nic do zarzucenia. NIE ZOSTAL WYRZUCONY, TYLKO SAM ZABRAL PAPIERY bo uznal z rodzicami ze w II jest dla niego jednak za trudno. I jesli chcecie wiedziec jeszcze to dyrektor zadzwonil do 'T.K.' w sprawie wczorajszego zajscia i dzisiaj 'T.K.' dobrowolnie przyszedl do szkoly (chociaz srednio po drodze ma do srodmiescia), by pomodz w identyfikacji sprawcy. Bowiem trzeba pamietac ze KTO GADA CZASEM Z DRESAMI NIE MUSI BYC DRESEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: wlasnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:24 i nie robcie z t.k. glownego dresa tej szkoly. czy on kogos dzgnal?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobieszczaczka Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.autocom.pl 17.12.04, 18:24 To się nie wydarzyło bezpośrednio w dwójce, tylko obok niej. I prawda jest taka, że to się mogło stać pod każdą inną szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Lamusie odwal sie o zawodowki z huty.... IP: *.159.211.97.Dial1.Chicago1.Level3.net 17.12.04, 18:30 Odwal sie od mojej huty!!!... dupek z liceum mysli ze jest juz doktorkiem...Frajerze skoncz najpierw liceum...pzryczym uwazaj aby ci jakis sKroBaK po brzuchu nie przejechal . Najlepsze liceum BUAHAHHAHHAHAHHA LOL dupki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexx Re: Lamusie odwal sie o zawodowki z huty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 04:26 zgadzam sie, wszedzie znajdziemy wartosciowych ludzi, nawet w tej dyskryminowanej i gardzonej Hucie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nut ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:44 elitka się znalazła.. bo uczniowie zawodówek gorsi od dwójkowiczy, a z Huty to już szkoda słów, conie? wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: ELITKA IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:57 według mnie większość uczniów II LO to zbiór snobów myślących, że są pępkiem świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobiesczak Re: ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:10 A skad to mozesz wiedziec?? Pewnie usłyszałaś od jakiejś idiotki, która usłyszała skolei od innej. Pewnie nawet nie znasz ani jednej osoby z tego liceum. Prawda jest taka, że do dwójki chodzą wypasieni na maxa ludzie, atmosfera jest super i nikt, a w szczególności ludzie pokroju Ciebie, pani redaktor itd...... nie zepsuje bo się po prostu NIE DAMY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś-II LO Re: ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:22 I tu się grubo mylisz moja droga!!!!!!!! :/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:46 ciekawe skąd taka ( skądinąd idiotyczna i bezpodstawna) opinia...poważnie się mylisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nut Re: ELITKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:50 Możliwe, że jest idiotyczna i bezpodstawna, bo znam parę ludzi z II i akurat oni jej nie potwierdzają. Posiłkuję się artykułem: "Mam wrażenie, że to nie renomowane liceum w centrum miasta, ale JAKAŚ ZAWODÓWKA Z HUTY" Zdaję sobie sprawe, że jest to zwjawisko szczątkowe i nie dotyczy wszystkich, ale zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++++++++++++++++ Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:12 NORMALNIE ZMIENCIE TYTOL TEGO POSTA!!! JAK MOZE BYC "Narkotykowe porachunki krakowskich licealistów " STEK BZDUR\!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek zastanówcie sie co piszecie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:15 Zastanowcie sie wszyscy co tu wypisujecie!!! Robicie z chlopaka ktory dostal kose winnego calego zdarzenia, a powtarzając bzdurne plotki o narkotykach, nieformalnej paczce kolegów i dlugim konflikcie z chlopem ktory ozenil kose tylko nakrecacie zyski szmatlawej gazecie i dziennikarce ktora chce najwyrazniej zarobic na tragedii. Zamiast potepic idiote ktory broni swoja glupote i slabosc kosa, jedziecie po chlopaku ktory lezy w szpitalu z przebitym plucem. Co drugie zdanie w artykule jest niezgodne z prawda wiec nie nakrecajcie zysków wyborczej ktora zeszla poziomem do faktu i superexpresu. A c h u j w d u p e wszystkim tym ktorzy zle zycza poszkodowanemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia z 2 Re: zastanówcie sie co piszecie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 11:45 Popieram w 100%. Odwalcie się od chłopaka, który teraz leży w szpitalu!! lepiej podyskutujcie na temat maxymalnie rozwalonej psychiki tego dupka, który wbil mu kose. Odczepcie się też od naszego liceum... narkotykowe grupy, nieformalne paczki... ludzie wy o niczym nie macie pojęcia a wypisujecie takie bzdury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczuply [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 14:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szcuply [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR_KL AUTOR ARTYKULU MA ŹLE W GLOWIE.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:32 ucze sie w 1 klasie w II lo, i wiem na temat tej sprawy duzo wiecej niz jakis podrzedny dziennikarzyna szukajacy sensacji za wszelka cene.DO AUTORA:skad ty do jasnej ... wiesz co tam sie w ogole stalo ?! kto ci pozwolil to komentowac skoro tak naprawde nic nie wiesz na ten temat ?! nawet grono pedagogiczne nie wie co sie tak naprawde stalo, wiec skad ty to mozesz wiedziec?! do ogolnej informacji: to co jest w tym artykule to brednie,ktorych nie zamierzam prostowac, bo licze na to ze zrobi to autor ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobieszczaczka Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.cela.pl / *.cela.pl 17.12.04, 20:45 niestety sa w Krakowie takie licea, gdzie takie incydenty mają również miejce (i to o wiele częściej!!!)ale nikt w pore nie dzwoni do Gazety Wyborczej lub Telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: random zgroza IP: *.autocom.pl 17.12.04, 21:06 odwiedzam dwojke regularnie jako steskniony absolwent przepelniony sentymentami i widze z bolem serca ze z roku na rok coraz wiecej chamstwa i dresiarstwa, i nie trzeba nosic akurat szelestow i kapturka zeby miec mentalnosc drechola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.77.classcom.pl 17.12.04, 21:11 Narkotykowe porachunki? A kto potwierdził tę wersję? Ludzie, nie wierzcie we wszystko, co jacyś tendencyjni, niedoinformowani idioci wypisują. Gdyby szkoła była zła i niebezpieczja, to już dawno byśmy się z niej przenieśli. A prawda jest taka, że jest nam tam dobrze. Podobny incydent do tej pory nigdy nie miał miejsca. A że się raz zdarzył, to od razu to rozdmuchano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek w czym tkwi problem IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:56 Tak naprawdę dziennikarz ma prawo cytować wypowiedzi praktycznie bezkarnie i nie można mu udowodnić że rzeczywiście ktoś tak powiedział więc albo dziennikarz to wymyślił albo jakieś palanty(być może nawet nie z tej szkoły)mu to powiedziały. Nie ubolewałbym nad drastycznym spadkiem opinii o naszym licem gdyby nie podatność ludzi na manipulacje. Ludzie często nie zastanawiają się nad tym co czytają ,przyjmują tekst bezkrytycznie a redaktor umiejętnie eksponuje słowa lub zdania szczególnie szokujące. Moim zdaniem wbrew etyce(nie wiem czy dziennikarskiej) jest nadawanie tytułu który jest tylko niczym nie uzasadnionym domysłem. Poza tym proszę aby na tym forum wypowiadali się ludzie wyłącznie dobrze poinformowani. dobrze, to znaczy że są uczniami tego liceum. ja wcale nie odczuwam obecności ani tym bardziej presji ze strony dresów. poza tym nie każdy kto nosi kaptur to od razu bandyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka Re: VIVAT SOBIESKI !!!! IP: 62.111.139.* 17.12.04, 22:18 Ludzie z II LO, jesteście super !!!!! Przetrzymajcie ten absurdalny atak na Waszą Szkolę i Nauczycieli. Jestem z Wami, bądżcie silni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja EEE IP: *.autocom.pl 17.12.04, 23:42 Szkoła jak szkoła ni lepsza ,ni gorsza. Mogło się to zdarzyć wszędzie i nie zależy to od nauczycieli , przecież nie chodza za każdym nie patrza na ręce. Ale te pismaki to tylko czekają aby cos nsmrodzić , senzacja, senzacja jaka - biedny chłopak i jeden i drugi bo się nie umieli ze sobą porozumieć a najgorsze bo nie miał im kto pomóc - brak zaufania .no tak bo jak te pismaki wszystko tylko wybrztdzają i posądzają , nawet niewinnych muszą zbluzdać źeby tylko było poczytne bak moralności - s=zdechłe dupki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:54 Ludzie dajcie temu już spokuj. Jak te wszystkie komentarze czytam to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że człowiekiem manipulują media jak kukiełeczką. Ci którzy te bzdury o II piszą to idioci a absolwenci II to jakieś nieporozumienie, jeden lepszy od drugiego, każdy rocznik był najlepszy a potem to już szkoła na psy schodziła równo. W dodatku to niby wina nauczycieli a co może zrobić nauczyciel. Ma zacząć wychowywać takiego dupka w wieku lat 16. Nie będzie za każdym chodził i sprawdzał go. W końcu do liceum chodzą już prawie dorośli ludzie, którzy są w stanie odpowiadać za swoje czyny. Tak bardzo domagamy się uznania za dorosłych więc nauczyciele nas tak traktują. Szkoda, że nie każdy radzi sobie z tą dorosłością, ale przecież na podstawie czynów jednostki nie można osądzać całego społeczeństwa uczniowskiego. Większośc z nas ma plany na przyszłość, ambicje, wie co w życiu będzie robić. II LO to naprawde szkoła na poziomie a jeden incydent, który przecież mógł mieć miejsce w każdej innej szkole, nie przesądza o podupadaniu naszego LO. Nauczyciele są świetni (prawdą jest że nie każdy, ale czy jest szkoła gdzie wszyscy nauczyciele są wspaniali i niezastąpie). Pomyślcie, zanim napiszecie kolejny durny komentarz do tego niewiarygodnego artykułu, jaką krzywdę możecie wyrządzić szkole i jej uczniom tymi niesłusznymi pomówieniamai! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Rudek zaczynam wątpić w sztukę dziennikarstwa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:30 Każdy się ukrywa pod fałszywym nickiem w internecie. Tak jest najłatwiej, dlatego podziwiam Łukasza Kraczka, który miał odwagę i podpisał się. Chcę powiedzieć, ze to co stało się wczoraj nie jest mi obojętne. Jestem uczennicą pierwszej klasy II LO. Ze szkoły jestem bardzo zadowolona, nie wspominając już o klasie (pozdrawiam 1F). Zawsze chciałam zostać dziennikarką, ale nie taką, która szuka taniej sensacji, a muszę z wielką przykrością stwierdzić, że WYBORACZA niestety nie pokazała klasy. Po pierwsze bardzo ciekawi mnie, dlaczego komentarze, które pojawiają się w gazecie są traktowane wybiórczo?? Dlaczego nikt nie zamieści komentarza, który może być przeciwny do obelg w kierunku całego zajścia. Absolutnie nie usprawiedliwiam tego zajścia, bo rzeczywiście była to sytuacja wręcz karygodna. Wczoraj po powrocie z turnieju gwiazdkowego, z którego jest bardzo zadowolona (cudowna rywalizacja, moc emocji, czemu nikt o tym nie napisze??) włączyłam komputer i przeczytałam o nożowniku i gangu narkotykowym, oczywiście uwierzyłam w to, bo wszędzie tak pisali. Jednak dziś moje zdanie całkowicie się odmieniło. Pan dyrektor Stępski (ukłony wielkie) zwołał zebranie, z inicjatywy uczniów. Pragnę sprostować (i tak pewnie nigdzie nikt tego nie zamieści, bo to będzie mało sensacyjne=/ ) szkoła uważam ma bardzo wysoki poziom, nauczyciele nie wprowadzają atmosfery rygoru i stresu, ale są surowi i wiem, że czegoś mnie nauczą, jednak przy tym bardzo sympatyczni. Po drugie odwołanie turnieju byłoby kompletną dezorganizacją: ponad 1000 osób z II i V na krakowskich ulicach, panika… Oczywiście nie obyło się bez komentarzy, że nasi uczniowie (w wyfarbowanych włosach sprayami) to od razu są kibole, bo mieli szaliki w barach liceum… my chcieliśmy się dobrze bawić i kibicować reprezentantom naszej szkoły. Po prostu to jest dla mnie śmieszne... Ja na turnieju bawiłam się naprawdę cudownie, a odwołanie go byłoby wręcz anty wychowawcze. Co do dresiarzy. Jestem z Huty i wiem, jak wyglądają i jak zachowują się prawdziwi dresiarze. W LO nie spotkałam ani jednego takiego!! Zajmijcie się nowohuckimi gimnazjami to wam szczęki opadną… Nawiązując do całej tej sytuacji, to po pierwsze to nie był nóż, nie wspominając już o porachunkach narkotykowych. Nie znam przyczyn, zresztą nikt prócz samych zainteresowanych ich nie zna. Michał leży w szpitalu!! Ale dziennikarze przychodzą do niego z pytaniami… Nie bronię ani poszkodowanego, ani sprawcy, ale też nie oskarżam ich!! Od tego jest policja i myślę, że zajmie się całą sprawą. Chciałam wyrazić swoje oburzenie spowodowane podejściem dziennikarzy do tej sytuacji. Takich zdarzeń absolutnie nie powinno się pomijać, ale szukanie taniej sensacji nie ma żadnego celu. Czy ktoś zainteresował się turniejem?? Dniami humanisty?? Festiwalem twórczości?? Kołami zainteresowań?? Nikt… najlepiej pisać wyolbrzymiając każde zdanie lub wyciągając wypowiedzi z kontekstu. Pozdrawiam wszystkich z II LO, którzy są zainteresowani pomocą i tych, którzy powoli uczą mnie samego życia, zarówno uczniów, jak i nauczycieli. Justyna Rudek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: zaczynam wątpić w sztukę dziennikarstwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:30 Joasiu, pozwól, że tak się do Ciebie zwrócę, a z racji wieku mam do tego prawo, gratuluję dojrzałości, pasji i polszczyzny, bez tych strasznych błędów.Tak trzymaj dziewczyno. Pozdrawiam Cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Rudek Re: zaczynam wątpić w sztukę dziennikarstwa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:33 mam na imię Justyna, ale może być Joasia i dziękuję bardzo=) Odpowiedz Link Zgłoś