Gość: irima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:57 Witam wszystkich studentów i już od razu musze sie przyznac ze jestem na 1 roku a sesja juz mnie przeraza w to dopiero poczatek i nawet pozytywne myslenie mi nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: prawo UJ IP: 62.29.137.* 14.01.05, 11:37 co w związku z powyższym? Czy chciałaś/eś tylko ponarzekać, jak lubi robić 80% na prawie... poprostu ponarzekać, jak im źle, jak maja ciężkie sesje i wogóle jak jest tragicznie... przeżyłem takich sesji 10 i nigdy nie byłem przerażony ani nie miałem negatywnych myśli... z takim podejściem polecam jakis pedagogiczny kierunek, i to najlepiej by nie trzeba było pisac pracy magisterskiej...bo to dopiero co poniektórych preraża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: prawo UJ IP: *.crowley.pl 14.01.05, 16:51 Studiuję na AE, ale myślę o drugim kierunku. Myślicie, że prawo jest na tyle trudne, że ciężko byłoby studiować je równolegle z innym kierunkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 18:48 A co tu moze przerazac? Wstep do prawoznastwa czy historia administracji ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: prawo UJ IP: *.net.autocom.pl 17.01.05, 01:49 Popieram, sesje na pierwszym roku to pikuś (wiem, że dobrze mi się gada z perspektywy). Zwłaszcza, że prawa rzymskiego, z którego egzamin niegdyś budził popłoch (jak się później okazywało nieuzasadniony), można spokojnie nie zdawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irima Re: prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 12:40 nie pisalam tego po to zeby sobie ponarzekac wiec chyba do tych 80% sie nie zaliczam ale chyba kazdy z was był kiedys na 1 roku i nie mówcie mi ze wszystko was z góry na dół p... bo w to i tak nie uwierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: prawo UJ IP: *.net.autocom.pl 18.01.05, 00:30 Bez nerwów. Wiesz jak człowiek się starzeje, to miło mu się wspomina stare dobre czasy, np. jak dostawał zawału przed egzaminem z logiki. Ehhh....... Bo po tych paru latach egzaminy nie robią już na tobie żadnego wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruteksen Re: prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 16:44 tez jestem na 1 roku teraz prawa , i stwierdzam ze jest loozik i te studia wcale nie sa trudne , poki co ucze sie mniej niz w liceum a tam sie bardzo malo uczylem , ogolnie pierwszy rok jest trudny tylko dlatego ze jest "pierwszy" a jak Cie tak przeraza to zmień studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irima Re: prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:07 jeszcze zobaczymy kto szybciej zmieni kierunek;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: prawo UJ IP: *.net.autocom.pl 21.01.05, 21:37 Jestem obecnie na drugim roku prawa i przyznam, ze sesję mam dużo gorszą niż na pierwszy roku. Teraz 10 egzaminów rok temu 3( aż miło pomyśleć, że sie kiedyś tylko tyle miło). Mimo to nie uważam, żeby pierwsza sesja na tych studiach była dla mnie łatwiejsza. Dużo bardziej sie denerwowałam, wszystko bardziej przeżywał...po czasie ma się do tego mały dystans. Dlatego w zupełności rozumiem Cie irima :)....i nie przejmuj sie, ze inni opowiadaja jak to im było łatwo....tacy zawsze będą i musisz sie chyba do tego przyzwyczaić. Pozdrawiam i życze powodzenia! P.S. Jedna mała rada: nie słuhaj tych co mówią jak nie do zdania jest dany egzamin, ani tych, którzy mówią, że się nic nie uczyli. A by zdać egzamin trzeba mieć wiedzę...i czasem troche szczęścia ( w zależności od egzaminów ta proporcja wygląda różnie). Mi na pierwszym roku udało się bazować na wiedzy....teraz jednak potrzebuję i szcześcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KtosTakiJakJa Re: prawo UJ IP: *.crowley.pl 21.01.05, 23:00 Zgadza się nie słuchaj tego co mówią inni, takie nakręcanie się i straszenie spowoduje tylko to że stracisz nerwy i będziesz mieć pustkę w głowie. I jeżeli to twoja pierwsza sesja, to trzeba się przestawić na nowe tory i nie odwlekaj pójścia na egzaminy, jak już masz opanowany materiał to idź. Powodzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irima Re: prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:24 musze sie pochwalic bo juz wszystkie cwiczenia i pierwszy egzamin mam zaliczone:)))))))) i macie racje w tym ze opinie ludzi sa ostro przesadzone okazalo sie ze tam gdzie mialo byc nie do przejscia okazało sie całkiem nie najgorzej a to co miało byc trudne w rzeczywistosci okazało sie dosc proste wiec ludzie opowiadają całkiem niestworzone historie tylko ciekawe po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: prawo UJ IP: *.net.autocom.pl 26.01.05, 19:36 No i bardzo ładnie. Najlepiej to samemu się przekonać. Życzę powodzenia w dalszym ciągu sesji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: prawo UJ IP: *.net.autocom.pl 26.01.05, 19:38 No i bardzo ładnie. Najlepiej to samemu się przekonać. Życzę powodzenia w dalszym ciągu sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek_n Re: prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:04 Najgorszy jest egzamin z prawa cywilnego.Wiem bo zdawałem kilka razy:)Naprawdę wszystko trzeba świetnie umieć! Odpowiedz Link Zgłoś