Gość: norek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:23 zajęła już pół salonu – co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziunia82 Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r 21.07.05, 23:27 Rozróść salon:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: przestań pić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 10:41 Pudło, to chyba nie delirka. Fakt, prewencyjnie przysiedliśmy ją na zmianę ze szwagrem, ale nic nie pijemy, bo jak raz wyskoczyliśmy po piwo, to ona zaraz to wykorzystała i znowu urosła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: widocznie to było piwo z biedronki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:50 nie z biedronki, tylko z beczki a beczka (drzewniana) z puszczy, gdzie występują żubry i cimoszewicze Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r 22.07.05, 11:08 Tak to już jest z tymi kanapami. Trzeba to przeczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:16 Na co, aż mi całą chałupę rozwali?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek nie jest dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:33 szezląg wypchnęła już do przedpokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: nie jest dobrze 22.07.05, 11:43 Bo trzeba było ją wyprowadzać na spacer, odpowiednio karmić, ogólnousprawniające ćwiczenia zaordynować. Otyłość to nie tylko ludzki problem. Zasiedziała się, po prostu, biedaczka. Pewnie tylko cały czas przed telewizorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: nie jest dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:16 To jest w ogóle dziwna sprawa. Stał sobie ten wyleniały mebel w kącie całymi latami i spokojnie obrastał kurzem, aż tu nagle jak nie hycnie do góry! I na boki. Ci ze Strefy XI to uwierzyć nie chcieli. Znajomy kanapolog mówi, że to wina efektu cieplarnianego. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: nie jest dobrze 22.07.05, 12:26 To przez tą kometę co ją Amerykańce rozwalili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: nie jest dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:53 chodzi o tę z takim zajebistym ogonem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek2 Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:25 kanapie zaintubuj lewatywe w sklad ktorej ma wchodzic jad kielbasiany z kla tesciowej, powinno pomoc, pomocniczo wskazane oklady wlasnym nagim zadkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:23 podobno, ale powiadam: podobno, bo to koleżanka takiej Pani mówiła, są już w stanach specjalne tabletki na zahamowanie wzrostu kanap. Obawiam sie ze w Polandzie będą nieosiągalne, ale kto wie, może na allegro znajdziesz. A może po prostu przyciąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:51 Przyciąć, przyciąć - całej się nie da, a jak ciachnę ją po nogach, to mi się zrobi otomana. Szwagier twierdzi, że najlepszy byłby stary, wypróbowany azotox, ale gdzie go teraz dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:36 azotoxem?! stary, nigdy nie przewidzisz efektu! to może pójść w każdą strone po azotoxsie. Lepiej przytnij. a otomana to gorsza? bedziesz miec do kompletu z szezlągiem... (a kto to własciwie jest szwagier - brat męza siostry?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:45 Tam się prawdopodobnie zalęgła albo obudziła jakaś flora czy fauna, sam nie wiem. W każdym razie małe toto i dożarte jak cholera. A teraz w dodatku chce być wielkie. Dlatego ryzyk fizyk, bo z tym nie ma żartów! A szwagier to jest szwagier, i już. PS. Chyba że młotkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:08 to moze zaczniesz tę kanape hodować? oj norek norek... A tramwajem. Jeździłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:15 Pewnie że jeździłem, ale co ma tramwaj do kanapy? Chyba nie sugerujesz, żeby na szyny z nią?! A hodowla to nie wiem, czy opłacalna by była. Narobi się człowiek, nadogląda, a potem w skupie dadzą jakieś marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: ludzie – kanapa mi się niebezpiecznie r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:49 NIc nie ma. uprzejmie nawiązuję do Twojego poprzedniego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek niepewność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:02 No przecież wiem, nie tłumacz się tak :-). Ponadto jakieś paralele na pewno by się znalazły. Ile kanapa ma nóg? Cztery. A ile tramwaj ma kół? A cholera go wie. No, i już mamy wspólny mianownik z istotą, genezą oraz skutkiem interesującego nas zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: niepewność 22.07.05, 22:16 Myślę, że jest to wyraz kanapianego sprzeciwu wobec bezduszności otaczającego świata! Tak! Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: niepewność 22.07.05, 23:15 ten rozrost to jeszcze może być symbol jej osobowości i wiary w wolność jednostki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: niepewność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:13 Tak to jest, jak się ma ego więkze od gabarytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: niepewność IP: *.autocom.pl 23.07.05, 13:30 wiesz co? po dogłębnym przemyśleniu całwj sprawy, stwierdzam co nastepuje: musisz kolego isc na kompromis. Sam napisałeś , tu cytat: "W każdym razie małe toto i dożarte jak cholera. A teraz w dodatku chce być wielkie". Słuchaj, nie możesz hamowac jej ambicji. Jeżeli ona sie nagle przebudziła z letargu, chce sie rozwijać, byc wielka, chce wreszcie coś w zyciu osiągnac, to Ty nie możesz, nie powinieneś, BA! - NIE WOLNO Ci - stawać jej w tym na drodze. Co do tramwaju: no jak było? Czy był taki sznurek z rączką , którym można było dzwonić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: niepewność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:39 Co do sznurka od dzwonka, to nie pamiętam, bo wtedy byłem w transie. Za to pamiętam takie dawniejsze, solidne sznury, którymi z tylnego pomostu można było (wracając z imprezy z Żaczka) ściągnąć pantograf i wszyscy się zastanawiali, dlaczego nie ma światła. A co meritum, to kanapa nie rozmaryn, i niech ona z tym rozwijaniem się nie przesadza. A jak już koniecznie musi, to dlaczego akurat u mnie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: niepewność IP: *.autocom.pl 23.07.05, 16:14 No tak,kiedyś Panie to były sznury. A teraz... szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: niepewność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 17:08 ale za to kanapy zmężniały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr :) IP: *.autocom.pl 23.07.05, 17:33 cos tam sie nie ten teges z rubrykami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: niepewność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:58 „Chwalę” to za dużo powiedziane, ale jakąś narodową dumę, to się jednak odczuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ye Re: niepewność IP: *.fbx.proxad.net 23.07.05, 20:31 a mnie sie cos wydaje,ze z ta kanapa to zart jakis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogomajo Re: niepewność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:24 marna prowokacja i tyle phi u nas, w Ameryce, to byłoby nie do pomyślenia i jeszcze sie pytam: gdzie byli rodzice?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek jak ta wierzba płacząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:19 A co Wy tam za oceanem wiecie o takich problemach? Toż to nie angielska, nie mongolska, ale nasza, nasza polska kanapa jest. I nie odmienna, nie jakaś inna, ale rodzinna właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ye Re: jak ta wierzba płacząca IP: *.fbx.proxad.net 24.07.05, 15:24 koolega norek poeta jakims jest? wzruszyla mnie ta mowa nadal sie przedmiot rozrasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: jak ta wierzba płacząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 18:57 Teraz trochę przysiadła i przyczaiła się, jakby czuła że o niej rozprawiamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr nawet nie ikeowska? IP: *.autocom.pl 24.07.05, 15:29 aż mnie normalnie coś w sercu scisło jak to powiedziałeś. To ogień patriotyzmu. A dlatego ta kanapa tyle problemów przyniosła, gdyż jak mawiał norwid: "gorzki to chleb jest polskość". dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: nawet nie ikeowska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:07 No, i jakby tak biedaczkę wywieźć na gdzieś obczyznę, wykorzystać do ostatniej sprężyny, a potem ciepnąć nią o paryski bruk, to zdajecie se sprawę, jaki to byłby w sercu żal oraz huk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: nawet nie ikeowska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 00:34 Nie klam norek.Walesa ci ja dal a Tobie sie zdaje , ze razem z kanapa portfel ci sie rozrosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: nawet nie ikeowska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:12 Lechu to podobno miał podobną, ale się wziął i pozbył. Pewnie coś przeczuwał. Niemniej nie u mnie ona wylądowała, a szkoda, bo rzeczywiście, jakbym teraz wystawił grata na allegro, to ho ho! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:16 Ta Twoja też sie już w sumie robi sławna. Myśle ze jak ją wystawisz z linkiem do dyskusji jaka sie wokol niej toczyła na forum to kto wie... pozbędziesz sie pasożyta a jeszcze zarobisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: hmmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:38 Ale człowiek tak jakoś zżył się z meblem, zresztą wiele razem przeszliśmy - i trochę szkoda. A jeżeli już, to żadne tam handle, tylko ją obywatelsko podaruję na Wawel albo na jakiś inny zamek. I niech se tam rośnie do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pine Re: hmmm IP: *.if.uj.edu.pl 25.07.05, 13:45 a może by tak ją na zieloną trawkę? Wybiegałaby się troche, zażyła kąpieli słonecznej - to może by i o ambicja narodowych zapomniała? No i zawsze sport to zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:50 No to mi sie podoba:))))) Bardzo ładnie z Twojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:56 Na, ale jak jej tam te ludwiki i inne bidermajery żyć nie dadzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:01 spokojnie, poradzi sobie. najwyżej postwi się ją w sali balowej gdzie są tylko arrasy na scianie. mysle że będzie tam całkiem spoko wyglądać. ps. myślisz ze będzie miała jakieś kompleksy? Jak ona się w ogóle prezentuje tak z twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:03 no nienajlepiej, oględnie mówiąc, zwłaszcza patrząc od spodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:07 a kto by patrzył od spodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:10 Kurna, przecież piszę chyba wyraźnie, że ona stale rośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:13 ale musisz sie od razu unosić? na dziedzińcu bedzie chyba ok. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! 25.07.05, 14:15 ostatecznie Błonia. Innego wyjścia nie widzę. Poza tym przyda się na jakąś większą imprezę. Będzie gdzie klapnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hotdognocat nie kanapa ale mózg ci się kurczy tłuczku!! IP: 81.210.17.* 25.07.05, 14:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: nie kanapa ale mózg ci się kurczy tłuczku!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:22 przecież jemu sie ta kanapa rozrasta, a nie kurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:22 Moją rodzinną kanapę pod gołe niebo?! Żeby na nią lało i wiało?! Pogięło Was, czy co?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:26 chyba że jakaś kopuła, bo cel szlachetny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: jaki inny zamek? Tylko Wawel! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:19 szklana gablota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek komunikat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:17 Zgodnie z Waszymi sugestiami obiecałem solennie, że jak trochę odpuści, to ją wezmę na spacer i do tapicera. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: komunikat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:15 i Ty też przeciwko niej?! Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: komunikat 26.07.05, 16:09 Liczy się postęp, Julek! Z tym starym modelem już byś się nie mógł rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ye Re: komunikat IP: *.fbx.proxad.net 26.07.05, 17:43 mrug, spadaj do swego bobu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: komunikat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 00:29 albo konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek iskierka nadziei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 08:46 Dzisiaj rano, przy śniadaniu wziąłem się na sposób i przeczytałem jej Wyborczą, od deski do deski. Zmaleć wprawdzie nie zmalała, ale wyraźnie zmiękła. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: iskierka nadziei 27.07.05, 09:41 Nie czytaj jej jakiś radykalnych periodyków, bo efekt może być wręcz przeciwny. Zacznie krzyczeć "Polska dla kanap", "Sofy na Madagaskar" itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: iskierka nadziei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:46 Kiedyś babcia słuchała przy niej radia, a ta jak nie zacznie wierzgać! Chyba było za głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: iskierka nadziei 27.07.05, 09:48 Albo to niemiecka stacja była i próbowała na baczność stanąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: iskierka nadziei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:51 znając babcię, to raczej paść na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: iskierka nadziei 27.07.05, 09:56 tylko nie czytaj przy niej żadnych plejbojów itp. bo jeszcze zacznie się ocierać i w ogóle :)) (i może cię przygnieść) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: iskierka nadziei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:59 Słuszna uwaga, jak szwagier oglądał kiedyś na niej świerszczyk, to aż jej sprężyny wyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:12 sorry, ale szwagier się zarzeka, że to nie był żaden świerszczyk, tylko katalog Ikei Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: poprawka 27.07.05, 10:18 Zawsze mógł powiedzieć, że to zeszłoroczny katalog... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:20 no i co z tego, że zeszłoroczny, ona też nie jest pierwszej młodości Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: poprawka 27.07.05, 10:39 Ale modele w zeszłorocznym katologu już nie były trendy. To by jej pewnie poprawiło humor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:13 a telewizor jej puszczasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:06 rzadko, bo po tym jest jakoś osowiała, stara dziwaczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:37 moja lubi mode na sukces. Ale ja nie wiem kiedy to leci i co to jest wiec bywa na mnie obrazona. Czasem mamy nawet ciche dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:36 Moja ostatnio, pewnie przez ten zbyt bujny rozrost, zrobiła się jakaś słabowita, markotna i media ją bardzo męczą. Jak szwagier oglądał ostatnio taki jeden włoski serial o Darwinie, to całkiem się załamała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek chyba wchłonęła szwagra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:11 został w domu sam, miał ją trochę przysiąść i zniknął bez śladu, za to ona tak się dziwnie wybrzuszyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: czy juz sie cos wyjasnilo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 15:10 nie, ale cały czas jest pod obserwacją Odpowiedz Link Zgłoś