bluetab70 28.10.02, 09:01 ........ a Rokitę diabli wzięli :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 09:07 A dlaczego ten którego wzięli diabli nie starał sie wygrac takiej funkcji w Przemyślu? Czytałem , ze tam ma dwie siódme kamienicy...nie "przemyslał"? A taki przemyślny...;-)) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 09:09 pewnie go diabeł podkusił, a może liczył na to, że jak rokita, to swoje konszachty ma... Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 09:43 Krakowskie imiona diabelskie: Diabły: Bestja, Boruta, Browarniak, Bliźniak, Chruściel, Czupidrał, Dziwo, Demonowaty, Fafuła, Grudniowy, Gwiazdkowy, Jasełkowy, Kogut, Kusy, Licho, Lucyper, Mikołajek, Mikołajkowy, Mnich, Manteufel, Niełuk, Orzesznik, Pan Grający, Paskudnik, Robicki, Rokita, Rogacz, Srala, Signor Parwano, Szopkowy, Tanecznik, Zaręba Widoradzki, Zmysłowy, Zły duch. Diablice: Boginka, Fuc, Jęczkowska, Gonka, Koszlawa, Maca, Waca. Nazwy diabelskie: bies, czart, czort, despotnik dziwo, diabeł, mamona, połuba, paskudnica, potępienie, rogaty, wietrznik Jaden omc prezydant a tyle pseudonimów!!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 09:54 dżizas, skąd w was tyle agresji na rokite? ukradł wam coś czy jak? do imon dialbelskich chciałbym dodac Marcina, imie to było najcześciej wymieniane przez torturowane czarownice jako miano diabła, z którym sie kontaktowały Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 A propos Marcina 28.10.02, 13:27 W Szwecji ze Świętem Marcina (11 listopada) też są powiązane jakieś czary. Nazywa się to Gęś Marcina (Martens gas). Nie pamiętam dokładnie o co tam szło, ale jak do jutra sprawdzę to Ci tu napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: A propos agresji 28.10.02, 13:57 To chyba nie jest agresja. To raczej takie krakowskie i dość prześmiewcze szydzonko. Uczciwie mówiąc wolałbym drugą turę Lassota - Rokita. Też z krakowska. Nie leży mi Majchrowski i spieszę wyjaśnić dlaczego. Ten kandydat pozorował i pozoruje nieprzynależnosć do eselde, a to przecież nieprawda. Sympatia i ewidentne wspóldziałanie z tym właśnie ugrupowaniem i to w starym stylu, to mi jakoś nie leży. I jeszcze ten czerwony krzyż...i te duperele w programie. Rokita natomiast pokazuje od wielu lat dużą sprawnosć w słowie mówionym i niewielką skutecznosć w realizacji tego o czym mówi... to też Prezydent z niego marny. I do tego to paskudne poparcie tego Gołasia...brrr. Lassota , co o Nim nie mówić dla Krakowa sporo robił, nie upieram się że wszystko skutecznie, i co dość ciekawe nie zrezygnował z Unii Wolnosci. Tej już od dawna jakby nie ma, ale czy nie pora właśnie, aby raczej za takim patrzeniom na życie się opowiadać? A może ktoś uważa że Kraków powinien być zarządzany i gospodarzony z postkomunistyczna? Tylko dlatego , że Barbakan czerwony? Gratuluję Lassocie wygranej i zobaczymy jak to pójdzie... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: A propos agresji 28.10.02, 14:36 > Nie leży mi Majchrowski i spieszę wyjaśnić dlaczego. > Ten kandydat pozorował i pozoruje nieprzynależnosć do eselde, a to przecież > nieprawda. Sympatia i ewidentne wspóldziałanie z tym właśnie ugrupowaniem i > to w starym stylu, to mi jakoś nie leży. I jeszcze ten czerwony krzyż...i te > duperele w programie. Stary - Majchros niczego nie pozoruje - on był partyjniakiem PZPR od 1965 roku do 14 grudnia 1981 roku - wystąpił z Partii dopiero gdy nastał stan wojenny bowiem przestraszył się, że solidarność skopie im tyłki (tchórz i horągiewka!) SLDupki zawsze będą go popierały gdyż swojego człowieka nie zostawia się na pastwę losu - zwłaszcza takiego z którym ma się doskonałe układy (coś-za-coś). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyabeu Re: A propos agresji IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 14:53 trudny2002 napisał: > To chyba nie jest agresja. To raczej takie krakowskie i dość prześmiewcze > szydzonko. Najbardziej szydercze jest dziesięć miejsc w Radzie Miasta Krakowa dla Ligi Polskich Rodzin. I jeszcze ta zapowiedź Lassoty, że chce koalicji z... Ligą Polskich Rodzin własnie. Oczywiscie z LPR między innymi prawicowymi partyjami. Ciekawe jak sie dogadają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: A propos Marcina c.d. 29.10.02, 12:20 No więc sprawdziłem i to żadne specjalne czary. Po prostu na 11 listopada zabijano gęsi tylko dlatego,że właśnie wtedy były ponoć najbardziej tłuste. Czy tym tłuszczem gdzieś się pocierano, albo czy miało to jeszcze jakieś inne magiczne działanie tego nie udało mi się sprawdzić. Zwyczaj w każdym razie dotarł do Szwecji w XVI w. z Francji przez Niemcy. Do dziś kojarzony jest najbardziej z najbardziej na południe wysunięta prowincją szwedzką, Skanią. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: A propos Marcina c.d. 29.10.02, 12:28 ale gęsi w całej europie od wieków zabija się na świętego marcina, u nas też a poza tym gęś to zdaje się miała być postna potrawa, podobnie jak bóbr - skoro pływa w wodzie, znaczy nie-mięso, tylko rodzaj ryby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Lassota i Majchrowski w II turze... IP: *.wmgalicja.krakow.pl 31.10.02, 00:17 gołaś powinien zostać prezydentem!, szkoda że zrezygnował (ciekawe dlaczego?) Odpowiedz Link Zgłoś
beczka.com Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 14:07 Troche mi szkoda Rokity Napracował się chłopok, Książke napisał, kompakty wydał... Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 14:09 Ale z plakatów spoglądał wzrokiem seryjnego mordercy. Nie dziwię się, że nie wzbudzał zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 14:20 Precz z MajchroSLDami. Precz z Towarzyszami! Precz z byłymi sekretarzami PZPR! Precz z komunistami! Precz z MilleSLDami precz! No chyba, że Kraków chce kolejnego MilleSLDela lub PolUPela, którzy jeden blokuje i ignoruje Hutę a drugi nowe miasto - teraz niech dojdzie trzeci lokalny MajchroSLDek który będzie blokował wszystko! Pozdrawiam! Wolne Państwo Kraków Rzeczpospolitej Małopolskiej! (jak Watykan) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Tak miało być... 28.10.02, 14:29 a teraz dowalimy majchrowskiemu w drugiej turze... i do diadła z diabłami...(farbowanymi !) ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Tak miało być... 28.10.02, 14:40 peteen napisał: > a teraz dowalimy majchrowskiemu w drugiej turze... > > i do diadła z diabłami...(farbowanymi !) > ;c) Farbowanymi na biało - a tak naprawdę czerwonymi komuchami - precz z nimi :)! Precz z Towarzyszami z Warszawy! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Tak miało być... 28.10.02, 14:56 Lassota Prezydentem? sam nie wiem! Majchrowski z poparciem LSD ? sam nie wiem!!/bez poparcia to bym na niego głosował:) Miałem nie iść na 1 turę alem poszedł:( A na druga juz na 100% nie pójdę, ręki do "tego" nie dołożę:(( Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Tak miało być... 28.10.02, 14:56 gregry, nie znałem cię z tej strony... straszna z ciebie kosa ! :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: good son Re: Tak miało być... IP: *.jaist.ac.jp 29.10.02, 14:00 peteen napisał: > a teraz dowalimy majchrowskiemu w drugiej turze... jeszcze zobaczymy, zobaczymy, chlopcze... zobaczymy jak ideologicznie nagrzany jest Krakow bo raczej trudno uznac, ze Lassota ma cokolwiek do zaoferowania Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Tak miało być... 29.10.02, 14:02 dziękuję, tatuśku... musisz się jednak pogodzić z porażką... Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 15:47 a ja wygrałem parę piwek, bo się pozakładałem... Nie ma co łakac nad Jasiem Marysią... może się zajmie jakąś robotą w Sejmie..? Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 15:50 Juz lepiej coby sie nie zajmował, znowy coś spieprzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 29.10.02, 13:45 skks napisał: > Juz lepiej coby sie nie zajmował, znowy coś spieprzy!! a ja się tylko zastanawiam, kiedy Jaś Marysia "podczepi się" pod Kaczyńskiego - w końcu cholera wie... wszystko wskazuje na to, że kaczor zostanie presidente Warszawy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus Re: Lassota i Majchrowski w II turze... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.10.02, 14:37 Nie wiem co złego w tym ze koleś zmienia partie po prostu polityczny realista zawsze stawia na właściwego konia i jak sie okazuje ma racje (nie wiem jaki udzial ma w tym diabeł). Dla mnie tez jest swego rodzaju "politycznym barometrem" która z prawicowych partii wygra. Fakt czestego zmieniania barw jest źle odczytywany bo w polsce panuje kult kleski i czci sie partaczy takich co z honorem przegrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Jeden z Przemyśla drugi z Sosnowca 29.10.02, 15:39 Krakus krakusom nie pasuje - chyba zbyt często lądował jako spadochroniarz w nowych tworach politycznych. Do tego ten pocałunek śmierci Gołasia. Myślę też, że krakowianie nie zapomnieli kto ściągnął do Krakowa Tishmana i kto go z powodów tylko politycznych zablokował. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Jeden z Przemyśla drugi z Sosnowca 29.10.02, 16:09 krzychut napisał: > Krakus krakusom nie pasuje - chyba zbyt często lądował jako spadochroniarz w > nowych tworach politycznych. Do tego ten pocałunek śmierci Gołasia. Myślę też, > że krakowianie nie zapomnieli kto ściągnął do Krakowa Tishmana i kto go z > powodów tylko politycznych zablokował. No kto ściągnął a kto zablokował? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Jeden z Przemyśla drugi z Sosnowca 29.10.02, 20:27 Myślałem,że to akurat wszyscy wiedzą. Dla jasności przypomnę: budowę Nowego Miasta przez długi czas blokowała AWS z Gołasiem z tej prostej przyczyny, że inwestora (Tishman) ściągnęła do miasta niesłuszna opcja polityczna, czyli UW z Goerlichem i Lassotą. Później Winietu nie mógł być gorszy i też ile mógł to przytrzymał. On co prawda z innego powodu - po prostu pan minister od infrastruktury nigdy nie słyszał o takiej śmiesznej firmie i musiał ją sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Lassota to Już Prawdziwy Krakowiak 29.10.02, 22:49 Co racja to racja. To największy i najbardziej treściwy skrót jaki widziałem. Qrde - jak Lassota wygra i doprowadzi do końca swoje dzieło o nazwie "Nowe Miasto", - [chociaż wolałbym aby nazywało się tak jak proponowano na jakimś forum "Pasaż Główny"], to jak nie wypije piwka ze swoimi i Krakowa miłośnikami na koniec kadencji to mu je wyślę pocztą :) Musi też walczyć z amerykańcami aby projekt inwestycji o kodowej mam nadzieję nazwie "Nowe Miasto" powstał z takim identycznym rozmachem jakim projektowano go 5 lat temu. Inwestorzy muszą zrozumieć że w Krakowie buduje się tak jak to czynili Wspaniali i dostrzegający przyszłość Budowniczowie np. Rynku Głównego lub Dworca Głównego. Muszą zrozumieć, że w Krakowie buduje się trochę na wyrost i nigdy się na tym nie traci. Do Ciebie też zdrówko! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Hiszpan Cisza po wyjściu z pracy IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 19:11 Zainteresowanie tematem jest kolossalne - spada do zera natychmiast po wyjściu z pracy (sieć za darmo) ostatnich miłośników polityki samorządowej. Pozdrawiam - ale nie dziwmy się, że publika frekwentuje na poziomie 37% Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Cisza po wyjściu z pracy 29.10.02, 21:08 a ty, doktorze, łapiesz się w te 37 % ? ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Hiszpan Re: Cisza po wyjściu z pracy IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 00:55 Łapiesz, łapiesz. Nieobecni nie mają racji ukł. DH peteen napisał: > a ty, doktorze, łapiesz się w te 37 % ? > ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Cisza po wyjściu z pracy 30.10.02, 09:38 Gość portalu: Doktor Hiszpan napisał(a): > Zainteresowanie tematem jest kolossalne - spada do zera natychmiast po wyjściu > z pracy (sieć za darmo) ostatnich miłośników polityki samorządowej. > Pozdrawiam - ale nie dziwmy się, że publika frekwentuje na poziomie 37% e tam, a lokale wyborcze to niby do której czynne?? Odpowiedz Link Zgłoś