Dodaj do ulubionych

Lassota i Majchrowski w II turze...

28.10.02, 09:01
........ a Rokitę diabli wzięli :)
Obserwuj wątek
    • trudny2002 Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 09:07
      A dlaczego ten którego wzięli diabli nie starał sie wygrac takiej funkcji w
      Przemyślu?
      Czytałem , ze tam ma dwie siódme kamienicy...nie "przemyslał"?
      A taki przemyślny...;-))
      trudny
      • bluetab70 Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 09:09
        pewnie go diabeł podkusił, a może liczył na to, że jak rokita, to swoje
        konszachty ma...
        • skks Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 09:43
          Krakowskie imiona diabelskie:
          Diabły: Bestja, Boruta, Browarniak, Bliźniak, Chruściel, Czupidrał, Dziwo,
          Demonowaty, Fafuła, Grudniowy, Gwiazdkowy, Jasełkowy, Kogut, Kusy, Licho,
          Lucyper, Mikołajek, Mikołajkowy, Mnich, Manteufel, Niełuk, Orzesznik, Pan
          Grający, Paskudnik, Robicki, Rokita, Rogacz, Srala, Signor Parwano, Szopkowy,
          Tanecznik, Zaręba Widoradzki, Zmysłowy, Zły duch.

Diablice: Boginka, Fuc, Jęczkowska, Gonka, Koszlawa, Maca, Waca.

Nazwy diabelskie: bies, czart, czort, despotnik dziwo, diabeł, mamona, połuba,
          paskudnica, potępienie, rogaty, wietrznik

Jaden omc prezydant a tyle pseudonimów!!!:))
          • m.in Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 09:54
            dżizas, skąd w was tyle agresji na rokite? ukradł wam coś czy jak?
            do imon dialbelskich chciałbym dodac Marcina,
            imie to było najcześciej wymieniane przez torturowane czarownice jako miano
            diabła, z którym sie kontaktowały
            • viking73 A propos Marcina 28.10.02, 13:27
              W Szwecji ze Świętem Marcina (11 listopada) też są powiązane jakieś czary.
              Nazywa się to Gęś Marcina (Martens gas). Nie pamiętam dokładnie o co tam szło,
              ale jak do jutra sprawdzę to Ci tu napiszę.
              • trudny2002 Re: A propos agresji 28.10.02, 13:57
                To chyba nie jest agresja. To raczej takie krakowskie i dość prześmiewcze
                szydzonko.
                Uczciwie mówiąc wolałbym drugą turę Lassota - Rokita. Też z krakowska.
                Nie leży mi Majchrowski i spieszę wyjaśnić dlaczego.
                Ten kandydat pozorował i pozoruje nieprzynależnosć do eselde, a to przecież
                nieprawda. Sympatia i ewidentne wspóldziałanie z tym właśnie ugrupowaniem i to
                w starym stylu, to mi jakoś nie leży. I jeszcze ten czerwony krzyż...i te
                duperele w programie.
                Rokita natomiast pokazuje od wielu lat dużą sprawnosć w słowie mówionym i
                niewielką skutecznosć w realizacji tego o czym mówi...
                to też Prezydent z niego marny. I do tego to paskudne poparcie tego
                Gołasia...brrr.
                Lassota , co o Nim nie mówić dla Krakowa sporo robił, nie upieram się że
                wszystko skutecznie, i co dość ciekawe nie zrezygnował z Unii Wolnosci.
                Tej już od dawna jakby nie ma, ale czy nie pora właśnie, aby raczej za takim
                patrzeniom na życie się opowiadać?
                A może ktoś uważa że Kraków powinien być zarządzany i gospodarzony z
                postkomunistyczna?
                Tylko dlatego , że Barbakan czerwony?
                Gratuluję Lassocie wygranej i zobaczymy jak to pójdzie...
                trudny
                • gregry Re: A propos agresji 28.10.02, 14:36
                  > Nie leży mi Majchrowski i spieszę wyjaśnić dlaczego.
                  > Ten kandydat pozorował i pozoruje nieprzynależnosć do eselde, a to przecież
                  > nieprawda. Sympatia i ewidentne wspóldziałanie z tym właśnie ugrupowaniem i
                  > to w starym stylu, to mi jakoś nie leży. I jeszcze ten czerwony krzyż...i te
                  > duperele w programie.

Stary - Majchros niczego nie pozoruje - on był partyjniakiem PZPR od 1965 roku
                  do 14 grudnia 1981 roku - wystąpił z Partii dopiero gdy nastał stan wojenny
                  bowiem przestraszył się, że solidarność skopie im tyłki (tchórz i horągiewka!)
                  SLDupki zawsze będą go popierały gdyż swojego człowieka nie zostawia się na
                  pastwę losu - zwłaszcza takiego z którym ma się doskonałe układy (coś-za-coś).

Pozdrawiam
                • Gość: dyabeu Re: A propos agresji IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 14:53
                  trudny2002 napisał:

> To chyba nie jest agresja. To raczej takie krakowskie i dość prześmiewcze
                  > szydzonko.

Najbardziej szydercze jest dziesięć miejsc w Radzie Miasta Krakowa dla Ligi Polskich Rodzin.

I jeszcze ta zapowiedź Lassoty, że chce koalicji z... Ligą Polskich Rodzin własnie.

Oczywiscie z LPR między innymi prawicowymi partyjami.

Ciekawe jak sie dogadają ;-)

• viking73 Re: A propos Marcina c.d. 29.10.02, 12:20
                No więc sprawdziłem i to żadne specjalne czary. Po prostu na 11 listopada
                zabijano gęsi tylko dlatego,że właśnie wtedy były ponoć najbardziej tłuste. Czy
                tym tłuszczem gdzieś się pocierano, albo czy miało to jeszcze jakieś inne
                magiczne działanie tego nie udało mi się sprawdzić. Zwyczaj w każdym razie
                dotarł do Szwecji w XVI w. z Francji przez Niemcy. Do dziś kojarzony jest
                najbardziej z najbardziej na południe wysunięta prowincją szwedzką, Skanią.
                • jottka Re: A propos Marcina c.d. 29.10.02, 12:28
                  ale gęsi w całej europie od wieków zabija się na świętego marcina, u nas też

a poza tym gęś to zdaje się miała być postna potrawa, podobnie jak bóbr - skoro
                  pływa w wodzie, znaczy nie-mięso, tylko rodzaj ryby :)
            • Gość: havi Re: Lassota i Majchrowski w II turze... IP: *.wmgalicja.krakow.pl 31.10.02, 00:17
              gołaś powinien zostać prezydentem!, szkoda że zrezygnował (ciekawe dlaczego?)
    • beczka.com Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 14:07
      Troche mi szkoda Rokity Napracował się chłopok, Książke napisał, kompakty
      wydał...
      • viking73 Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 14:09
        Ale z plakatów spoglądał wzrokiem seryjnego mordercy. Nie dziwię się, że nie
        wzbudzał zaufania.
    • gregry Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 14:20
      Precz z MajchroSLDami. Precz z Towarzyszami! Precz z byłymi sekretarzami PZPR!
      Precz z komunistami! Precz z MilleSLDami precz!
      No chyba, że Kraków chce kolejnego MilleSLDela lub PolUPela, którzy jeden
      blokuje i ignoruje Hutę a drugi nowe miasto - teraz niech dojdzie trzeci
      lokalny MajchroSLDek który będzie blokował wszystko!

Pozdrawiam!
      Wolne Państwo Kraków Rzeczpospolitej Małopolskiej! (jak Watykan)
    • peteen Tak miało być... 28.10.02, 14:29
      a teraz dowalimy majchrowskiemu w drugiej turze...

i do diadła z diabłami...(farbowanymi !)
      ;c)
      • gregry Re: Tak miało być... 28.10.02, 14:40
        peteen napisał:

> a teraz dowalimy majchrowskiemu w drugiej turze...
        >
        > i do diadła z diabłami...(farbowanymi !)
        > ;c)

Farbowanymi na biało - a tak naprawdę czerwonymi komuchami - precz z nimi :)!
        Precz z Towarzyszami z Warszawy!
        • skks Re: Tak miało być... 28.10.02, 14:56
          Lassota Prezydentem? sam nie wiem!
          Majchrowski z poparciem LSD ? sam nie wiem!!/bez poparcia to bym na niego
          głosował:)
          Miałem nie iść na 1 turę alem poszedł:(
          A na druga juz na 100% nie pójdę, ręki do "tego" nie dołożę:((
        • peteen Re: Tak miało być... 28.10.02, 14:56
          gregry,
          nie znałem cię z tej strony...
          straszna z ciebie kosa !
          :c)
      • Gość: good son Re: Tak miało być... IP: *.jaist.ac.jp 29.10.02, 14:00
        peteen napisał:

> a teraz dowalimy majchrowskiemu w drugiej turze...

jeszcze zobaczymy, zobaczymy, chlopcze...
        zobaczymy jak ideologicznie nagrzany jest Krakow
        bo raczej trudno uznac, ze Lassota ma cokolwiek do zaoferowania
        • peteen Re: Tak miało być... 29.10.02, 14:02
          dziękuję, tatuśku...

musisz się jednak pogodzić z porażką...
    • gph Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 15:47
      a ja wygrałem parę piwek, bo się pozakładałem... Nie ma co łakac nad Jasiem
      Marysią... może się zajmie jakąś robotą w Sejmie..?
      • skks Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 28.10.02, 15:50
        Juz lepiej coby sie nie zajmował, znowy coś spieprzy!!
        • gph Re: Lassota i Majchrowski w II turze... 29.10.02, 13:45
          skks napisał:

> Juz lepiej coby sie nie zajmował, znowy coś spieprzy!!
          a ja się tylko zastanawiam, kiedy Jaś Marysia "podczepi się" pod Kaczyńskiego -
          w końcu cholera wie... wszystko wskazuje na to, że kaczor zostanie presidente
          Warszawy..
          • Gość: marcus Re: Lassota i Majchrowski w II turze... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.10.02, 14:37
            Nie wiem co złego w tym ze koleś zmienia partie po prostu polityczny realista
            zawsze stawia na właściwego konia i jak sie okazuje ma racje (nie wiem jaki
            udzial ma w tym diabeł). Dla mnie tez jest swego rodzaju "politycznym
            barometrem" która z prawicowych partii wygra. Fakt czestego zmieniania barw
            jest źle odczytywany bo w polsce panuje kult kleski i czci sie partaczy takich
            co z honorem przegrywają.
            • krzychut Re: Jeden z Przemyśla drugi z Sosnowca 29.10.02, 15:39
              Krakus krakusom nie pasuje - chyba zbyt często lądował jako spadochroniarz w
              nowych tworach politycznych. Do tego ten pocałunek śmierci Gołasia. Myślę też,
              że krakowianie nie zapomnieli kto ściągnął do Krakowa Tishmana i kto go z
              powodów tylko politycznych zablokował.
              • gregry Re: Jeden z Przemyśla drugi z Sosnowca 29.10.02, 16:09
                krzychut napisał:

> Krakus krakusom nie pasuje - chyba zbyt często lądował jako spadochroniarz w
                > nowych tworach politycznych. Do tego ten pocałunek śmierci Gołasia. Myślę
                też,
                > że krakowianie nie zapomnieli kto ściągnął do Krakowa Tishmana i kto go z
                > powodów tylko politycznych zablokował.

No kto ściągnął a kto zablokował?

Pozdrawiam
                • krzychut Re: Jeden z Przemyśla drugi z Sosnowca 29.10.02, 20:27
                  Myślałem,że to akurat wszyscy wiedzą. Dla jasności przypomnę: budowę Nowego
                  Miasta przez długi czas blokowała AWS z Gołasiem z tej prostej przyczyny, że
                  inwestora (Tishman) ściągnęła do miasta niesłuszna opcja polityczna, czyli UW
                  z Goerlichem i Lassotą.
                  Później Winietu nie mógł być gorszy i też ile mógł to przytrzymał. On co
                  prawda z innego powodu - po prostu pan minister od infrastruktury nigdy nie
                  słyszał o takiej śmiesznej firmie i musiał ją sprawdzić.
                  • gregry Lassota to Już Prawdziwy Krakowiak 29.10.02, 22:49
                    Co racja to racja.
                    To największy i najbardziej treściwy skrót jaki widziałem.

Qrde - jak Lassota wygra i doprowadzi do końca swoje dzieło o nazwie "Nowe
                    Miasto", - [chociaż wolałbym aby nazywało się tak jak proponowano na jakimś
                    forum "Pasaż Główny"], to jak nie wypije piwka ze swoimi i Krakowa miłośnikami
                    na koniec kadencji to mu je wyślę pocztą :)
                    Musi też walczyć z amerykańcami aby projekt inwestycji o kodowej mam nadzieję
                    nazwie "Nowe Miasto" powstał z takim identycznym rozmachem jakim projektowano
                    go 5 lat temu. Inwestorzy muszą zrozumieć że w Krakowie buduje się tak jak to
                    czynili Wspaniali i dostrzegający przyszłość Budowniczowie np. Rynku Głównego
                    lub Dworca Głównego. Muszą zrozumieć, że w Krakowie buduje się trochę na wyrost
                    i nigdy się na tym nie traci.

Do Ciebie też zdrówko! :)
    • Gość: Doktor Hiszpan Cisza po wyjściu z pracy IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 19:11
      Zainteresowanie tematem jest kolossalne - spada do zera natychmiast po wyjściu
      z pracy (sieć za darmo) ostatnich miłośników polityki samorządowej.
      Pozdrawiam - ale nie dziwmy się, że publika frekwentuje na poziomie 37%
      • peteen Re: Cisza po wyjściu z pracy 29.10.02, 21:08
        a ty, doktorze, łapiesz się w te 37 % ?
        ;c)
        • Gość: Doktor Hiszpan Re: Cisza po wyjściu z pracy IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 00:55
          Łapiesz, łapiesz. Nieobecni nie mają racji
          ukł. DH

peteen napisał:

> a ty, doktorze, łapiesz się w te 37 % ?
          > ;c)
      • gph Re: Cisza po wyjściu z pracy 30.10.02, 09:38
        Gość portalu: Doktor Hiszpan napisał(a):

> Zainteresowanie tematem jest kolossalne - spada do zera natychmiast po
        wyjściu
        > z pracy (sieć za darmo) ostatnich miłośników polityki samorządowej.
        > Pozdrawiam - ale nie dziwmy się, że publika frekwentuje na poziomie 37%

e tam, a lokale wyborcze to niby do której czynne??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka