Dodaj do ulubionych

Końcówka - Teatr Bagatela

06.03.06, 11:21
Wrażenia po wczorajszym spektaklu "Końcówki" podobne. Reżyser dokonując
adaptacji dramatu zawierzył inteligencji i wyobraźni widza- to jakże
chwalebne. Niestety całość straciła na jasności przekazu, jasności w sensie
intencji, relacji bohaterów; przedstawienie męczy. Od strony formalnej
spektkal interesująco zainscenizowany, pięknie oświetlony.
Obserwuj wątek
    • Gość: nieistotne Re: Końcówka - Teatr Bagatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:05
      Ani słowa o kreacji - pomieszczenie jest - wykreowane - nic nie zostało
      zastąpione. To żałosne co Pani wypisuje - precyzyjny - ustawiony w każdym ruchu
      i półgeście - do bólu dokładny spektakl. Powtarzam to żałosne - odsyłam Panią
      do lektury - wstyd - brak wykształcenia i oczytania - Beckett nie pisze słowa o
      wóku inwalidzkim Hamma - jest pani absolutną ignorantką, która mam nadzieję,
      niedługo z powrotem jak jeszcze przed kilku laty będzie pisała o stanie
      krakowskich dróg - bo na takich poziomie jest Pani recenzja. Oburzające!
    • Gość: jolo Re: Końcówka - Teatr Bagatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:08
      Poziom piaskownicy - jeżeli intelektualnie ogarnia pani otwartą przestrzeń jako
      piaskownicę to niech Pani się w końcu w nim zagrzebie ze swoją łopatką i uważa,
      żeby nikt Pani nie obsypał. Pozdrawiam!
    • Gość: olszew Re: Końcówka - Teatr Bagatela IP: *.lexmedia.com.pl / 195.245.84.* 10.04.06, 12:27
      Niestety komentarz godny gazety Wyborczej. Sztuka ma świetnie dobraną muzykę a
      scenografia jest idealna jeżeli ma się odrobinę wiedzy na temat sztuki na którą
      się idzie. Gra aktorska z najwyższej półki. Gorąco polecam widowni na poziomie.
      Recenzentów z GW odsyłam na coś łatwiejszego np. Mayday (1 i 2) czy
      Kontrabasistę.
    • Gość: Karolina Re: Końcówka - Teatr Bagatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:24
      Oglądałam.Jednym słowem świetna sztuka. No i Marcel Wiercichowski ...
      Pozdrawiam ze Słupska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka