Dodaj do ulubionych

Projekt zagospodarowania terenów wojskowych w D...

IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 19.04.06, 11:05
Wojsko trzeba otoczyć i oblegać, aż rzucą broń i opuszczą naszą ziemię z podniesionymi rękami.
Obserwuj wątek
    • Gość: BRAT/2brat3 Darmo brali, niech darmo zwracają ! IP: *.ket.agh.edu.pl 20.04.06, 09:24
      Spora część terenów wojskowych była przez całe lata nieodpłatnie "pobierana"
      z zasobów miejskich ( i nie tylko), pod hasłem poprawy obronności kraju. Teraz,
      kiedy część terenów jest już armii niepotrzebna, trafiają one do dyspozycji
      różnych pasożytniczych agencji wojskowych i są sprzedawane z korzyścią dla...
      Dlaczego deweloperzy mają kupować od agencji mienia wojskowego, a nie od
      dawnego własciciela tych terenów ?
      Najwyższy czas (póki coś zostało), by zrobić pełny spis terenów NIEODPłATNIE
      ZAWłASZCZONYCH PRZEZ WOJSKO i zadbać żeby to co wojsko zwraca, było oddawane
      społeczeństwu RÓWNIEŻ NIEODPŁATNIE do czasu zbilansowania się powierzchni (lub
      wartości )z tym co wojsko wcześniej wzięło.
      • helenka17 Święte oburzenie 24.04.06, 10:30
        jakkolwiek uzasadnione w przypadku Ludowego Wojska Polskiego - nie znajduje
        uzasadnienia w przypadku armi austriackiej, która za potrzebne sobie grunty
        płaciła, i to nieźle.
        I tak np teren pod koszary przy Warszawskiej - dziś Politechnika - odsprzedała
        ok r. 1870 Taida hr. Rzewuska nie komu innemu jak C u.K Geniedirektion. Były to
        dwie działki stanowiące jej ogród, będący wtedy częścią folwarku Szlak,
        należącego do rodziny Rzewuskich.

A że i w przypadku Wrocławskiej - Głowackiego mowa o koszarach austriackich,
        więc nie bardzo wiem, komu chciałbyś te tereny oddawać.
    • Gość: a Re: Projekt zagospodarowania terenów wojskowych w IP: *.dkds.dk 23.04.06, 19:13
      Bardzo podoba mi sie sam pomysl angazowania studentow w planowanie Krakowa.
      Powinno sie organizowac wiecej takich akcji na szersza skale. Wlaczajac w to
      rowniez studentow z innych kierunkow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka