Dodaj do ulubionych

Gimnazjum 15 kijowska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:51
Zależy mi na rzetelnych,powaznych opiniach na temat tego gimnazjum,moje
niepełnosprawne dziecko będzie tam uczęszczac od nowego roku
szkolnego,poniewaz przeprowadzam się do Krakowa.Nie znam szkół
krakowskich,czy to dobra szkoła?
Obserwuj wątek
    • Gość: tukan Re: Gimnazjum 15 kijowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:45
      będziesz miec bardzo powazne trudności z załatwieniem miejsca w tej szkole,
      bardzo wiele dzieci chodzi tam do klas integracyjnych, bo mają jedynie na to
      papiery.
      • Gość: Joanna Re: Gimnazjum 15 kijowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 00:18
        Co masz na myśli "majac jedynie na to papiery".Jaka to jest szkoła,czy warto
        starac się o przyjecie czy szukac cos innego???
        • Gość: tonka Re: Gimnazjum 15 kijowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:00
          to oznacza - że szkoła jest bardzo dobra, ma bardzo odbre wyniki ale dzieci
          prawdziwe potrzebujacych jest niewiele, zajęte sa tam miejsca przez dzieci z
          papierami pyschologicznymi, dzieci bardzo zdolne, z bardzo dorbych rodzin...
          wiele dzieci się tam nie dostaje, ponieważ nie ma tam już miejsca.
          • Gość: Joanna Re: Gimnazjum 15 kijowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:09
            DZiękuję za odpowiedzi,prawdę mówiąc zapaliła mi się czerwona lampka,czy to aby
            ta szkoła w której moje dziecko czułoby się dobrze,sama już nie wiem...
            • Gość: tonka Re: Gimnazjum 15 kijowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:57
              yo bardzo dobra szkoła - powtarzam, ale...
              • Gość: Joanna Re: Gimnazjum 15 kijowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:39
                Dziękuję tonka za odpowiedż,ale czy mogłabyś/mógłbyś?/trochę mniej tajemniczo??
                sprawa dla mnie dużej wagi:-)
                • Gość: tonka Re: Gimnazjum 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:59
                  Jeżli masz juz załatwione, to sie trzymaj tej szkoły, bo to jest naprawde jedna
                  z najlepszych w Krakowie, ale jezli nie masz - to nie wierze, że cię przyjma
                  ot, tak, bo dziecko chore. Tam sie przyjmuje dzieci z orzeczeniami - dzieci
                  które mają dokumenty, że musza byc w integracyjnej klasie, a dla innych miejsca
                  nie ma.
                  • Gość: Joanna Re: Gimnazjum 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 01:49
                    Nie nie mam załatwione,a moje dziecko nie jest jakieś tam chore ot tak tylko
                    niepełnosprawne,i orzeczenie oczywiście ma.I zdążyłam się już zorientowac,że
                    nie przyjmą,bo nie ma miejsc.Pozostaje mi tylko żałowac bo jak piszesz to dobra
                    szkoła.Myślałam ze to mniej skomplikowane,dlatego napisałam ze będzie chodziło
                    od nowego roku.Dla mnie wydawało się oczywiste ;przeprowadzka zmiana szkoły na
                    tą która blisko i dobra,ale życie bardziej skomplikowane.W każdym razie
                    dziękuję za odpowiedzi,i jakbyście coś wiedzieli na ww temat to chętnie
                    przeczytam.
                    • Gość: Tomek Re: Gimnazjum 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:13
                      A kto Ci powiedział, że nie ma miejsc. Miejsca w klasach integracyjnych dla
                      dzieci niepełnosprawnych przydziela WydziaŁ Edukacji. Skontaktuj sie z WE i
                      przedstaw sprawę. Jeśli rzeczywiście nie będzie tam miejsca, to Ci powiedzą
                      gdzie dziecko może być przyjęte.
                      • orishas Re: Gimnazjum 15 09.05.06, 15:21
                        Chodzilam do tej szkoly - zarowno podstawowki jak i gimnazjum. Uwazam, ze
                        szkola jest naprawde dobra, skonczylam ja dwa lata temu (gimnazjum) i jesli
                        chodzi o poziom nauczania, to jest wysoki jak na realia gimnazjum (bo teraz,
                        bedac w liceum nauki jest masa w porownaniu z latami gimnazjalnymi). Co do osob
                        z jakimis problemami zdrowotnymi to nie bylo ich wiele - na pewno przewazaly
                        osoby zdrowe - jednakze osoby nie w pelni sprawne byly zawsze pod opieka. Mogly
                        liczyc na pomoc, jesli mialy problemy z nauka, a co najlepsze taka pomoc moga
                        otrzymac takze osoby pelnosprawne - tu nie ma roznicy. Gimnazjum integracyje w
                        swojej nazwie sugeruje, ze osoby niepelnosprawne maja sie integrowac z
                        pelnosprawnymi ale tez i na odwrot!!! Wiec ja, jako osoba zdrowa zdobylam
                        rowniez doswiadczenie, nabralam wrazliwosci i nie ma dla mnie znaczenia przy
                        doborze przyjaciol, czy sa np na wozku lub maja inne problemy - to jest
                        swietne! niewielka szkola, klasy na pewno nie trzydziestokilkuosobowe, znamy
                        sie dobrze - to pomaga takze w akceptacji nie tylko osoby niepelnosprawnej, ale
                        mysle ze tez i samoakceptacji tejze osoby.
                        Polecam szczerze, z czystym sumieniem :)
                        Jesli jakies inne pytania to chetnie odpowiem, takze mailem, pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka