Dodaj do ulubionych

Bukowe portki

IP: *.localdomain / 192.168.5.* 06.02.03, 12:32
Portki bukowe są dobre na zimę ale i na lato. Portki to uniwersalne.
Czy jest taka wódeczka, która dorównuje portkom, fantastycznej realizacji
myśli twórczej skromnego góralskiego ludu?
Dodam, że górale niemal w kazdym zakątku ziemi , jak nie portki mają z klasą
to mają taką wódeczkę według własnej receptury...
Bierzmy przykład z górali, do wódeczki siadajmy w portkach...
trudny
Obserwuj wątek
    • greywanderers Pieknie napisane 06.02.03, 13:19
      Jakem Fuar Callag do wódeczki w potrkach bukowych z toba zasiądę. Chadzając po
      kraju tym widziałem portki takie i bardzo byłem rad mogęc je przymierzać. A
      wódeczki wedłóg starych receptur odmawiać nigdy nie wolno, bo to godzić w
      obyczaje ludnosci miejscowej może. Więc dołączam się do apelu aby do wódeczki w
      portkach siadać.
      • Gość: trudny I ja rad IP: *.localdomain / 192.168.5.* 06.02.03, 13:27
        Popielatemu spacerowiczowi rad jestem i szacunek dla wyblakłego koloru twarzy
        mam duży. Wiele mi wyjaśnia również i Twój nieskrywany zachwyt nad wytworami
        prostego ludu. I siebie i górali w te szeregi wliczam, choć nigdy nie
        ośmieliłbym się w szranki w popielatosciach lic wywołanych degustacjami stanąć.
        Niech więc w pamięci mojej zostanie Twoje popielate acz niechmurne oblicze
        kiedy przyjdzie zwołać do stołu kto tylko w portkach.
        trudny
        • Gość: wiola333 a ja nierada...(dobra rada) IP: *.ds3.agh.edu.pl 06.02.03, 13:32
          nie umawiaj się z nim
          on nie raczy przychodzić
          i ludzką cierpliwość na pokuszenie wystawia

:[[
          • Gość: trudny Nie plotkuj (dobra rada) IP: *.localdomain / 192.168.5.* 06.02.03, 13:39
            Eee tam Wiolu, niemożliwe, napewno przyjdzie!
            Bo sądzę , ze Ty o miłym szarym wędrowcu tak plotkujesz...nieladnie.
            Natomiast jeśli chcesz wrócic do Piwnicznego potknięcia, to przecież już taki
            był ladny strupek i prawie się zagoiło...
            ;-)
            trudny
            • Gość: wiola333 Re: Nie gadaj bzdur(dobra rada) IP: *.ds3.agh.edu.pl 06.02.03, 13:47
              Gość portalu: trudny napisał(a):

> Eee tam Wiolu, niemożliwe, napewno przyjdzie!
              > Bo sądzę , ze Ty o miłym szarym wędrowcu tak plotkujesz...nieladnie.
              > Natomiast jeśli chcesz wrócic do Piwnicznego potknięcia, to przecież już
              taki
              > był ladny strupek i prawie się zagoiło...
              > ;-)
              > trudny

nie ja o wędrowcu napomknęłam
              a co nieładnie to nie ja;-)
              życzliwość dyktowała mi to postępowanie

• Gość: trudny ???(dobra rada) IP: *.localdomain / 192.168.5.* 06.02.03, 14:00
                Nie chciałbym być nieuprzejmy, jednak ten rodzaj życzliwości ma swoją
                specyficzną nazwę.
                ja go tak nie nazwę bom grzeczny o czym wspomniałem. Raz jedynie bo i skromny
                jestem.
                Do tego śpiący i rozczarowany...
                Ładnie się goiło , a tu masz, ryp i na odlew dostałem ni z gruchy...
                Boli mnie teraz i ten oliczek i taki chłód z twojej strony, a tak Ci niemal do
                dna ufałem...
                trudny
                • greywanderers Mam pytanie 06.02.03, 14:14
                  Bo ja Fuar Callag nie rozumiemm tu czegoś. Kto nie przyjdzie, co się stało, że
                  rany się goją? A wódeczki napić się czasem trzeba, niekoniecznie umawiając się
                  na nią. My z bracmi czasem na odległość pijemy ze sobą, myśląc, że siedzimy
                  wspólnie przy jedny stole, a w kominku ogień trzaska. Nie zawsze nasze drogi
                  się schodzą i nie zawsze mamy szansę snuć opowieści odkręcając co rusz przy
                  antałku kranik. Ale rezygnować z przyjemności, dlatego, że ktoś na czas, lub
                  wogóle dotrzeć nie mógł, nie jest mądrym posunięciem.
                • Gość: wiola333 najlepsza rada;-) IP: *.ds3.agh.edu.pl 06.02.03, 14:17
                  Gość portalu: trudny napisał(a):

> Nie chciałbym być nieuprzejmy, jednak ten rodzaj życzliwości ma swoją
                  > specyficzną nazwę.
                  > ja go tak nie nazwę bom grzeczny o czym wspomniałem. Raz jedynie bo i
                  skromny
                  > jestem.
                  > Do tego śpiący i rozczarowany...
                  > Ładnie się goiło , a tu masz, ryp i na odlew dostałem ni z gruchy...
                  > Boli mnie teraz i ten oliczek i taki chłód z twojej strony, a tak Ci niemal
                  do
                  > dna ufałem...
                  > trudny

"Wystarczy na początek!Jedź ze mną, bo sama jechać nie mogę.Pomyśl,świąteczny
                  dzień w dusznym pociągu,wtłoczona w gęsty tłum,który będzie sie na mnie
                  gapić.Bedę musiała wyczekiwać na stacjach,gdy chciałabym lecieć jak na
                  skrzydłach! Nie, nie mogę, nie mogę.Wspomnienia z dzieciństwa, z umajonego na
                  święto kościoła,brzezina i bez, obiad przy pieknie nakrytym stole,krewni,
                  przyjaciele, popołudnie w parku, tańce, muzyka, kwiaty i zabawy! O! ucieka
                  się, ucieka, ale wspomnienia towarzyszą człowiekowi w wagonie bagażowym.
                  Wspomnienia, żal i wyrzuty sumienia!"

;-)
    • gph Re: Bukowe portki 06.02.03, 13:57
      a miałeś ty kiedy trudny bukowe portki na gołym tyłku???
      • Gość: trudny Re: Bukowe portki IP: *.localdomain / 192.168.5.* 06.02.03, 14:03
        Nie musi być tyłek goły, one potrafią swoje już i po nogach...
        Ale portki są z klasą.
        A jakby tak wprowadzić wiosną Tydzień w portkach bukowych na Floriańskiej?
        trudny
        Martwi mnie kolego g , ze nijak nie mogę się wygimnastykować żeby
        zdążyć...nawet i do 17, a o Zakopanem dziś już zapomniałem...
        A to jest jedyna możliwość?
        trudny
        • 013y Re: Bukowe portki 06.02.03, 14:11
          Tydzień w portkach na Floriańskiej to świetny pomysł. Ale skąd tyle portek?
        • gph kolego 06.02.03, 14:37

będzie jeszcze jutro. w poniedziałęk chciałbym wysłać.
    • Gość: dora5 Re: Bukowe portki :) IP: beton:* / 192.168.1.* 06.02.03, 14:16
      Żył raz gazda w mieście Sącz
      co z żętycy robił poncz.
      Gdy gość tego nie chciał pić,
      nieboraka kopał w rzyć
      i doduszał oburącz.
      • Gość: trudny Dora , witaj i :) IP: *.localdomain / 192.168.5.* 06.02.03, 14:26
        No miło Cię spotkac
        trudny
        • Gość: dora5 Witaj Trudny ! IP: beton:* / 192.168.1.* 06.02.03, 14:47
          ...mnie również! pozwalam sobie przesłać internetowego :*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka