Dodaj do ulubionych

Manifestacja przeciw ministrowi edukacji

IP: *.zax.pl 21.09.06, 00:05
Dzieciaki na nauki a nie manify w głowach. Łybadzka was wypuściła czy Jan
Maria?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Rozporządzenie do sądu? IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 21.09.06, 01:05
      Co najwyżej do Trybunału Konstytucyjnego, ale musiałaby byc jakas decyzja, orzeczenie.
      No chyba że chcą wykazac jakąś szkodę i z przepisu o bezprawiu legislacyjnym, ale to juz czysta ekwilibrystyka.

Ciekawe co to za prawnik-niedojda wyciąga łapę po uczniowskie złotówki?
      • Gość: Puchatek Re: Rozporządzenie do sądu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:10
        Gość portalu: m napisał(a):

Ciekawe co to za prawnik-niedojda wyciąga łapę po uczniowskie złotówki?
        ====================================
        nie niedojda, wręcz przeciwnie - cwaniak który zwietrzył interes i od głupoli
        wyciągnie kasę

• Gość: realista Manifestacja przeciw ministrowi edukacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 07:45
      Błagam niech ktoś poda choć jeden MERYTORYCZNY argument za odwołaniem Min.
      Giertycha!!!

Maturzyści ,raz nie zdajecie matury, płaczecie, wydziwiacie, a potem
      protetujecie przeciwko "amnestii maturalnej"... wogóle nie widzę tu konsekwencji
      działań, a przez skóre czuje działanie grup liberalno-lewicowych...
      • Gość: Kaska Re: Manifestacja przeciw ministrowi edukacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:01
        Nie wiem czy będzie merytoryczny, postaram się.
        Jestem nauczycielem, wychowawcą klasy III liceum, od pierwszej klasy zgodnie z
        przepisami informowałam moich uczniów o tym jak będzie wyglądać ich egzamin
        maturalny, przynosiłam na swoją lekcję jak i na lekcje wychowawcze informatory,
        z którymi miałam obowiązek zapoznać moich uczniów. Mówiłam jak będzie wygladała
        matura, pokazywałam jak wygladają przykładowe arkusze. To był mój obowiązek i z
        niego sie wywiazywałam, mam wrażenie, że aż za bardzo. Zawsze umiałam
        odpowiedzieć na wszystkie pytania uczniów dotyczace przebiegu egzaminu. W
        piątek 8 września minister Giertych podpisał nowe rozporządzenie, w
        poniedziałek przyniosłam je na lekcje wychowawczą i przeczytałam informacje o
        zmianach jakie ono wprowadza, także dla tegorocznych maturzystów, informując
        ich o tym, że jest to tekst rozporzadzenia w wersji skierowanej na druku. Po
        raz pierwszy nie umiałam odpowiedzieć na pytania moich uczniów. To są
        inteligentni młodzi ludzie. Nie umiałam im wytłumaczyć dlaczego zmian dokonuje
        się na 8 miesięcy przed maturą pomimo, że wcześniej byli informowani o tym, że
        zmian takich nie można dokonać później niż 2 lata przed egzaminem. Sama idea
        zmian może nie jest zła, ale wprowadzanie jej w chwili obecnej gdy senaty
        uczelni zatwierdziły juz regulaminy rekrutacji uważam za zwyczajne DRAŃSTWO.
        Pozdrawiam Kaska
    • Gość: czarek śmierdzi, śmierdzi IP: *.autocom.pl 21.09.06, 08:35
      oj śmierdzi ta manifestacja. I niech nie mówią że to w imię wolności,
      demokracji, przeciw faszyzmowi.

Jak im zabierało SLD ulgi za przejazdy PKP to mniejsze manifestacje były a i GW
      wogóle sietym nie zajmowała. A teraz wielkie micyje.

Uczniowie do szkół i uczyc się do matury bo potem wyniki takie jak na ostatniej
      co bya w maju.
    • Gość: Pelagia Manifestacja przeciw ministrowi edukacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:05
      smarkaczom sie w głowach poprzewracało ale też zawsze najłatwiej było wypuścić
      małolatow, o czym doskonale wiedzą wszyscy manipulatorzy. Marzec 1968 tez był
      spontaniczny ??? Nagłaśnianie podskakiwania smarkaczy tez ma
      określony "szczytny" cel. Po co Wybiórcza i pokrewne media pisałyby w kółko na
      ten temat. Tak z dobrego serca ?? W trosce o demokrację ???
    • Gość: tutu 200? To czemu na zdjęciu jest mniej niż 100 osób? IP: *.crowley.pl 21.09.06, 09:25
      Kolejna manipulacja GW.
      Widziałem ich na Plantach. Było dużo mniej niż setka.
      I nie pomoże nawet sfotografowanie w tłumie przechodniów. I tak widać, że to
      garstka.
      A miała być we wrześniu rewolucja, setki tysięcy na ulicach polskich miast w
      proteście przeciw Giertychowi :-)
      Coś się nie spisali agitatorzy z Centrolewu :-)))
      • Gość: Rokita nie Maria Re: 200? To czemu na zdjęciu jest mniej niż 100 o IP: *.zax.pl 21.09.06, 09:54
        Poprzednicy piszący na forum to jakieś zgredy z LPR piszące że to PO i SLD
        wysłała młodzież na ulice.Giertych nie nadaje sie na to stanowisko którego
        trzyma się jak sie tylko da.
      • peteen na zdjęciu jest więcej niz 100... 21.09.06, 16:49
        znowu zmyślasz - policz, jak nie wierzysz...
        • Gość: tutu na zdjęciu jest ich kilkudziesięciu... IP: *.crowley.pl 21.09.06, 19:19
          peteen napisał:

> znowu zmyślasz - policz, jak nie wierzysz...

Policzyłem. Marniutko... Do 200-tu brakuje ponad połowy!
          Jak na prawie milionowe miasto to cieniutko. Nie pomogła mobilizacja w
          internecie, w mediach, propaganda w szkołach.
          Klapa! Lewactwo w odwrocie.
    • Gość: anty LPR precz z kryptogejami z młodzieży wszechpolskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:53
      i ich naczelnym giertychem. Wszystkich ich wydup...ć
    • margoth_black Re: Manifestacja przeciw ministrowi edukacji 21.09.06, 16:44
      Po pierwsze, głupotą jest nazywanie małolatami ludzi, którzy mają po 18 lat i
      sami decydują o swojej przyszłości... a skoro są już pełnoletni, to nikt ich
      nie musiał nasyłać, sami zorganizowali manifestację. Najłatwiej jest zanegować
      to, że zrobili to sami (a wolno im było, bo takich manifestacji prawo nie
      zabrania).
      Poza tym osoby, które nie zdają w tym roku matury nie powinny się zbytnio
      udzielać na ten temat, ponieważ to nie im na kilka miesięcy przed egzaminem
      zmieniono warunki jego zdawania. W tym przypadku taki "małolat" moze więcej
      powiedziec o problemach związanych z rozporządzeniem MEN niż niejeden starszy
      od niego. Moim zdaniem - zmiany dotyczace matury - ok, ale z dwuletnim
      wyprzedzeniem, żeby nie dezorganizowały już tegorocznym maturzystom planów.
      Robienie takiego czegoś to po prostu paranoja, a Roman Giertych złamał tym
      prawo...
      Poza tym przeliczanie punktów z rozszerzonego na podstawowy jest cholernie
      niesprawiedliwe: uczeń, który napisał poziom rozszerzony na 30 proc. (czyli
      minimalna ilość punktów żeby zdać maturę) dostaje gratis od pana Romana 10
      procent na poziom podstawowy (czyli razem ma wtedy 40 na poziomie podstawowym).
      Natomiast uczeń, który napisał poziom rozszerzony na 70 proc (czyli całkiem,
      całkiem nieźle) dostaje gratis od pana Romana tylko 4 punkty... Czyżby
      promowanie głupoty?

Ale czego mozna sie było spodziewać ponaszym ministrze...
      • ankats Re: Manifestacja przeciw ministrowi edukacji 21.09.06, 19:01
        Zgadzam sie z margoth. I nie rozumiem, czemu tak mało młodzieży protestuje.
        Obawiam się tej ich obojętności. Jeżeli młodzi ludzie już nie próbują nic
        zmieniać w świecie, to kto to zrobi!!! 40-latkowie przytłoczeni etatami i
        kredytami?
        A młodzi podobno narzekają, że nic się nie dzieje, zazdroszczą poprzednim
        pokoleniom idei i szans na wpływanie na rzeczywistość.
        Droga młodzieży gimnazjalna, licealna i inna: Myśmy już swoje plakaty po nocach
        kleili, odrobiliśmy pomarańczową alternatywę i towarzystwo przyjaźni Chińskich
        ręczników.
        Nie wierzę, że Wy chcecie mieć tylko ławkę pod blokiem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka