Gość: rh IP: *.zax.pl 21.09.06, 00:05 Dzieciaki na nauki a nie manify w głowach. Łybadzka was wypuściła czy Jan Maria? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Rozporządzenie do sądu? IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 21.09.06, 01:05 Co najwyżej do Trybunału Konstytucyjnego, ale musiałaby byc jakas decyzja, orzeczenie. No chyba że chcą wykazac jakąś szkodę i z przepisu o bezprawiu legislacyjnym, ale to juz czysta ekwilibrystyka. Ciekawe co to za prawnik-niedojda wyciąga łapę po uczniowskie złotówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Rozporządzenie do sądu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:10 Gość portalu: m napisał(a): Ciekawe co to za prawnik-niedojda wyciąga łapę po uczniowskie złotówki? ==================================== nie niedojda, wręcz przeciwnie - cwaniak który zwietrzył interes i od głupoli wyciągnie kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Manifestacja przeciw ministrowi edukacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 07:45 Błagam niech ktoś poda choć jeden MERYTORYCZNY argument za odwołaniem Min. Giertycha!!! Maturzyści ,raz nie zdajecie matury, płaczecie, wydziwiacie, a potem protetujecie przeciwko "amnestii maturalnej"... wogóle nie widzę tu konsekwencji działań, a przez skóre czuje działanie grup liberalno-lewicowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Manifestacja przeciw ministrowi edukacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:01 Nie wiem czy będzie merytoryczny, postaram się. Jestem nauczycielem, wychowawcą klasy III liceum, od pierwszej klasy zgodnie z przepisami informowałam moich uczniów o tym jak będzie wyglądać ich egzamin maturalny, przynosiłam na swoją lekcję jak i na lekcje wychowawcze informatory, z którymi miałam obowiązek zapoznać moich uczniów. Mówiłam jak będzie wygladała matura, pokazywałam jak wygladają przykładowe arkusze. To był mój obowiązek i z niego sie wywiazywałam, mam wrażenie, że aż za bardzo. Zawsze umiałam odpowiedzieć na wszystkie pytania uczniów dotyczace przebiegu egzaminu. W piątek 8 września minister Giertych podpisał nowe rozporządzenie, w poniedziałek przyniosłam je na lekcje wychowawczą i przeczytałam informacje o zmianach jakie ono wprowadza, także dla tegorocznych maturzystów, informując ich o tym, że jest to tekst rozporzadzenia w wersji skierowanej na druku. Po raz pierwszy nie umiałam odpowiedzieć na pytania moich uczniów. To są inteligentni młodzi ludzie. Nie umiałam im wytłumaczyć dlaczego zmian dokonuje się na 8 miesięcy przed maturą pomimo, że wcześniej byli informowani o tym, że zmian takich nie można dokonać później niż 2 lata przed egzaminem. Sama idea zmian może nie jest zła, ale wprowadzanie jej w chwili obecnej gdy senaty uczelni zatwierdziły juz regulaminy rekrutacji uważam za zwyczajne DRAŃSTWO. Pozdrawiam Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek śmierdzi, śmierdzi IP: *.autocom.pl 21.09.06, 08:35 oj śmierdzi ta manifestacja. I niech nie mówią że to w imię wolności, demokracji, przeciw faszyzmowi. Jak im zabierało SLD ulgi za przejazdy PKP to mniejsze manifestacje były a i GW wogóle sietym nie zajmowała. A teraz wielkie micyje. Uczniowie do szkół i uczyc się do matury bo potem wyniki takie jak na ostatniej co bya w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelagia Manifestacja przeciw ministrowi edukacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:05 smarkaczom sie w głowach poprzewracało ale też zawsze najłatwiej było wypuścić małolatow, o czym doskonale wiedzą wszyscy manipulatorzy. Marzec 1968 tez był spontaniczny ??? Nagłaśnianie podskakiwania smarkaczy tez ma określony "szczytny" cel. Po co Wybiórcza i pokrewne media pisałyby w kółko na ten temat. Tak z dobrego serca ?? W trosce o demokrację ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu 200? To czemu na zdjęciu jest mniej niż 100 osób? IP: *.crowley.pl 21.09.06, 09:25 Kolejna manipulacja GW. Widziałem ich na Plantach. Było dużo mniej niż setka. I nie pomoże nawet sfotografowanie w tłumie przechodniów. I tak widać, że to garstka. A miała być we wrześniu rewolucja, setki tysięcy na ulicach polskich miast w proteście przeciw Giertychowi :-) Coś się nie spisali agitatorzy z Centrolewu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokita nie Maria Re: 200? To czemu na zdjęciu jest mniej niż 100 o IP: *.zax.pl 21.09.06, 09:54 Poprzednicy piszący na forum to jakieś zgredy z LPR piszące że to PO i SLD wysłała młodzież na ulice.Giertych nie nadaje sie na to stanowisko którego trzyma się jak sie tylko da. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen na zdjęciu jest więcej niz 100... 21.09.06, 16:49 znowu zmyślasz - policz, jak nie wierzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu na zdjęciu jest ich kilkudziesięciu... IP: *.crowley.pl 21.09.06, 19:19 peteen napisał: > znowu zmyślasz - policz, jak nie wierzysz... Policzyłem. Marniutko... Do 200-tu brakuje ponad połowy! Jak na prawie milionowe miasto to cieniutko. Nie pomogła mobilizacja w internecie, w mediach, propaganda w szkołach. Klapa! Lewactwo w odwrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty LPR precz z kryptogejami z młodzieży wszechpolskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:53 i ich naczelnym giertychem. Wszystkich ich wydup...ć Odpowiedz Link Zgłoś
margoth_black Re: Manifestacja przeciw ministrowi edukacji 21.09.06, 16:44 Po pierwsze, głupotą jest nazywanie małolatami ludzi, którzy mają po 18 lat i sami decydują o swojej przyszłości... a skoro są już pełnoletni, to nikt ich nie musiał nasyłać, sami zorganizowali manifestację. Najłatwiej jest zanegować to, że zrobili to sami (a wolno im było, bo takich manifestacji prawo nie zabrania). Poza tym osoby, które nie zdają w tym roku matury nie powinny się zbytnio udzielać na ten temat, ponieważ to nie im na kilka miesięcy przed egzaminem zmieniono warunki jego zdawania. W tym przypadku taki "małolat" moze więcej powiedziec o problemach związanych z rozporządzeniem MEN niż niejeden starszy od niego. Moim zdaniem - zmiany dotyczace matury - ok, ale z dwuletnim wyprzedzeniem, żeby nie dezorganizowały już tegorocznym maturzystom planów. Robienie takiego czegoś to po prostu paranoja, a Roman Giertych złamał tym prawo... Poza tym przeliczanie punktów z rozszerzonego na podstawowy jest cholernie niesprawiedliwe: uczeń, który napisał poziom rozszerzony na 30 proc. (czyli minimalna ilość punktów żeby zdać maturę) dostaje gratis od pana Romana 10 procent na poziom podstawowy (czyli razem ma wtedy 40 na poziomie podstawowym). Natomiast uczeń, który napisał poziom rozszerzony na 70 proc (czyli całkiem, całkiem nieźle) dostaje gratis od pana Romana tylko 4 punkty... Czyżby promowanie głupoty? Ale czego mozna sie było spodziewać ponaszym ministrze... Odpowiedz Link Zgłoś
ankats Re: Manifestacja przeciw ministrowi edukacji 21.09.06, 19:01 Zgadzam sie z margoth. I nie rozumiem, czemu tak mało młodzieży protestuje. Obawiam się tej ich obojętności. Jeżeli młodzi ludzie już nie próbują nic zmieniać w świecie, to kto to zrobi!!! 40-latkowie przytłoczeni etatami i kredytami? A młodzi podobno narzekają, że nic się nie dzieje, zazdroszczą poprzednim pokoleniom idei i szans na wpływanie na rzeczywistość. Droga młodzieży gimnazjalna, licealna i inna: Myśmy już swoje plakaty po nocach kleili, odrobiliśmy pomarańczową alternatywę i towarzystwo przyjaźni Chińskich ręczników. Nie wierzę, że Wy chcecie mieć tylko ławkę pod blokiem! Odpowiedz Link Zgłoś