Dodaj do ulubionych

Extrema rondo mogilskie odradzam!

IP: *.chello.pl 22.12.06, 23:24
Chciałem ostrzec przed usługami "firmy" Extrema na rondzie mogilskim. Moja
dziewczyna robiła u nich zdjęcia do dyplomu, pomijam, w jakich warunkach się
to odbywa. Fotograf - dziewczynka, która wcześniej robiła chyba tylko zdjęcia
na imieninach u cioci, nie umie powiedzieć jak usiąść, jak się ustawić, czy
uśmiechnąć się, a ostateczną wersję zdjecia trzeba wybrać oglądając je na 2
calowym ekranie aparatu - żenada. Zdjęcia bez ŻADNEJ! obróbki wypuszczono z
maszyny, złe kolory, złe poziomy barw, złe ustawienie - generalnie zdjęcie na
którym piękna osoba wygląda jak trup z plamami opadowymi i chorobą skóry.
Mówię odbierając, że nie podoba mi się i nie jestem zadowolony bo nie tak
powinno wyglądać dobre zdjęcie i nie tak wygląda osoba która fotografują - a
obsługa bezczelnie mówi że wszystko jest w porządku, że zdjęcie wykonano
prawidłowo. Mówię im, że nie chcę takich zdjęć bo nie nadają się do niczego a
już napewno nie do dyplomu i że jeśli ich nie poprawią, to będę musiał iść do
innego fotografa i zapłacić ponownie za zrobienie dobrych zdjęć - pani
powtarza, że zdjęcia są prawidowe... podchodzi kierowniczka i nie patrząc na
mnie mówi do tamtej żeby szybciej załatwiała takie sprawy bo nie ma czasu aby
marnować go na takie sprawy i takiego klienta... chamstwo, prostactwo,
nieudolnośc, żałosna obsługa. Nie jestem typem awanturnika, oczekiwałem
jedynie normalnych zdjęć, za które zapłaciłem, zostałem potraktowany jak
szmaciarz i natręt. Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług i każdemu to
odradzę - tak właśnie zaoszczędzili zatrudniając niekompetentne osoby i
podchodząc w ten sposób do klienta. Dodam jeszcze, że znam podstawy
fotografii, bo to moja pasja oraz sam pracowałem w cyfrowym laboratorium
fotograficznym więc wiem co mówię - nie oczekiwałem cudów ale normalnej
rzetelnej pracy za moje pieniądze. U mnie w pracy niedopuszczalne jest, aby
klient opuścił firmę czując uzasadnione niezadowolenie, tego samego oczekuję
od osób które żądają ode mnie pieniędzy za swoją pracę - niczego więcej.
Zdjęcia oczywiście w innym punkcie musiałem wykonać ponownie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zly klient to prawda!!!! IP: *.betanet.pl 23.12.06, 12:54
      oblusga jest chamska i nie umie nawet dobrze rzeczy skserowac Nie polecam!!
    • igloo_mx Re: Extrema rondo mogilskie (również) odradzam! 08.02.07, 15:07
      Sp...ili zdjęcia paszportowe mojej żony i córki (zdjęcia źle wykadrowane - na
      obu ucięty wierzchołek głowy!!!). Zdjęcia przez nich zrobione nie zostały
      przyjęte w Biurze paszportowym co naraziło nas na dodatkowe koszty i stratę
      czasu na zrobienie nowych zdjęć (ale już nie w EXTREM-ie!!!).
    • Gość: asia nie polecam IP: *.infanet.pl 29.08.13, 00:06
      Nie polecam. Beznadziejna i nieprofesjonalna firma.Moim zdaniem ludzie raczej tam pracują z przymusu - czują się jak niewolnicy a nie pracują z pasji. Argumentuje to moim niezadowoleniem z produktu, który tam zamówiłam, a był to obraz o wymiarach 700cm x 1000cm. Przesłałąm im zdjęcie, na którym nie było widać czerwonych oczu, niestety już na większym formacie było widać ten defekt. Przy odbiorze obrazu gdy zostało zadane pytanie pani, która go wydawała czemu defekt nie został usunięty ta chamsko i perfidnie odpowiedziała na pytanie, że za każdą usługę się płaci. Jeśli by został wykonany telefon do mnie i zostałabym powiadomiona o takiej sytuacji, na pewno bym zapłaciła za tak cięzkie i trudne zadanie dla fotografa jak usunięcie czerwonych oczu, Ponadto w tej firmie wymagane są ukryte opłaty tj 10 zł za pakowanie obrazu, które wygląda tak, że obraz pozostaje owinięty najzwyklejszą folią- podziwiam bardzo za trud i wysiłek. Jeszcze raz nie polecam, w krakowie jest dużo dobrych firm. Pozdrawiam
      • Gość: ? Re: nie polecam IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 05:59
        Zaspamuję - mój faworyt to Fabryka Zdjęć :-)
    • Gość: olek masakra firma IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.13, 20:00
      Witam
      Odradzam również tę firmę. Zakupiłem od nich bon cuppon na 100odbitek. Niestety nie dało się o żadnej porze dnia ani nocy załadować mojego albumu na serwer Extremo.Reklamowałem w konsekwencji bon. Ich arogancja i brak zainteresowania klientem są wielkim minusem dlatego absolutnie nie polecam!!!
    • Gość: monooom extrema - fatalna IP: *.multi-play.net.pl 14.12.13, 16:34
      ja się dołączam, fatalna obsługa. Mi zepsuli koszulke i nadruk. Nie chcieli przyjac reklamacji, zwrocić kasy, wrzucili mi fatalny wydruk i rób sobie pan co pan chcesz. Zenujące. Żadnej odpowiedzialności za własne działania.
    • 72oliwia Re: Extrema rondo mogilskie odradzam! 22.01.15, 13:27
      Zgadzam się ze wszystkimi niepochlebnymi opiniami o firmie! Kolory na zamówionym przeze mnie wydruku na kubku i koszulce wyszły zupełnie inne niż były w projekcie. Firma tłumaczy się, że jeżeli oglądałam zdjęcie u siebie na monitorze a było ono zapisane w cmyku to mogły się te kolory wyświetlać nieprawidłowo nawet w takim stopniu, że to co w rzeczywistości jest niebieskie, wyświetlało się na zielono. Podobnie jest w naszych przeglądarkach które w swoim założeniu wyświetlają pliki w RGB. Plik w cmyku powinien być wyświetlany w programie graficznym który wyświetla pliki w cmyku. W takim programie był projektowany dla Pani układ nadruku i w tym programie kolory wyświetlały się prawidłowo
      I wlaśnie o to chodzi! Po pierwsze dlaczego nie otwierają przy kliencie we właściwym programie, żeby mógł zobaczyć to, co naprawdę wyjdzie, totalny nieprofesjonalizm.
      Po drugie jeśli widzą, że kolory są diametralnie inne niż te, które pokazali klientowi na ekranie powinni poinformować o tym i zapytać czy mimo to życzy sobie wydruk w zmienionych kolorach.
      Reklamacja nie została uwzględniona, bo "z tego pliku nie dało się uzyskać innych kolorów". W takim razie dlaczego pokazują błędne kolory klientowi na ekranie? Na ten zarzut (który niestety przedstawiłam już tylko w mailu) nie odpowiedzieli...
      Bardzo ostrzegam i nie polecam.
      • leningradzkimatros Re: Extrema rondo mogilskie odradzam! 09.07.15, 12:30
        Dołączam się do negatywnych opinii, bardzo drogo, obsługa jest nieprofesjonalna, strasznie długie czasy realizacji (3 dni robocze na tabliczkę z folii naklejonej na pcv - wydruk z gotowego projektu), a jak się cokolwiek reklamuje, to nie są w stanie przyznać się do błędu, ani znaleźć rozwiązania problemu. Zamówiłeś, zepsuliśmy, zapłać i napraw sobie sam. Zmarnowane pieniądze i czas. Nie polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka