Gość: archimedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:12 Witam... Jest termin rozprawy - 20 czerwiec, godz.13,30... Może ktoś z sąsiadów znajdzie wolną chwilę... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: 62.77.184.* 28.05.07, 14:41 hej, co sie moze okazac na tej rozprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 21:42 pewnie upadłość , rozbiórka i brak szans na zwrot kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:23 No cóż...Wprawdzie wszystko wskazuje na to że dwa pierwsze budynki mogą dostać zgodę na użytkowanie przed prawomocnym wyrokiem (sprawa sama się załatwi)ale pamiętasz nieobliczalne postanowienie sądu z pażdziernika...W tej sprawie dziwne rzeczy się zdarzają - na pierwszej rozprawie przynajmniej dowiemy się co tak naprawdę jest przedmiotem skargi - a to dużo wyjaśni... sąsiadki i sąsiadów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: 62.77.184.* 29.05.07, 14:45 20 czerwca raczej nie bede w krakowie. nie jestem psychicznie przygotowana na niespodzianki... czy zglaszales juz (jesli zamierzasz cos zmieniac) zmiany planu mieszkania do Geo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 22:13 Hmm...Jeszcze wogóle o tym nie myślałem...jakoś straciłem zapał do tego wszystkiego po prawie dwuletnim wyczekiwaniu.Ale, oczywiście jest to niezbędne...Tyle że nieco przedwczesne - robią dopiero strop nad 3 piętrem...Będziemy potrzebowali porządne rzuty,wod-kan,elektrykę i może grzejniki... P.S.Podobno ta część Cystersów wygląda teraz jakby ktoś wysypał pierze...Kwiaty topoli są wszędzie-przyjemnie tam nie będzie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.wejchert.ie 30.05.07, 14:05 ja chcialabym zmienic nadproze w scianie nosnej... dzwonilam wczoraj do geo. maja wysylac jakies ankiety tyczace zmian w tym tygodniu. mam nadzije, ze rzuty beda w CADzie. Dla mnie topole to nie problem, ale moj maz jest alergikiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:06 mozesz podać jakiś kontakt do siebie. Na tym forum nie ma co dyskutować wsród tych 99% zakompleksionych oszołomów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:45 możecie napisać czego ma dotyczyć ta rozprawa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 00:50 Utrzymania bądź uchylenia pozwolenia na budowę. jeżeli WSA utrzyma to bardzo dobra wiadomość dla mieszkańców, jeżeli uchyli to prze... Faktem natomiast jest że Geo kłamie że ma prawomocne pozwolenie na budowę bo ono jest tylko ostateczne, to znaczy że może budować na własne i klientów ryzyko do czasu rozstrzygnięcia skargi przez Sąd i to nie tylko WSA, ale również NSA. Orzeczenie które teraz zapadnie podlegać będzie również skardze kasacyjnej. Czy ktoś wie o której jest rozprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zozolek Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:16 Ja bym sie chętnie przeszedł :) Jako przyszły mieszkaniec i prawie magister prawa mam nadzieje, ze cos zrozumiem i przekaze dalej na forum :) Może komuś się uda wybadać salę, bo rozumiem, że to jest w WSA na Rakowickiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:13 przyszły mieszkaniec ? chyba przyszły bankrut oj naiwni na co liczycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwwp Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:42 Jesteś ewo taka głupia czy też taka zawistna lub zazdrosna że tobie się nie udało. A jak ci sie nie udało to dalejże, niech się też innym nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:15 Sala nr 1, parter - wejście od ul.Rakowickiej, środa godz. 13,30 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zozolek Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 08:14 Jeśli tylko posiedzenie nie będzie miało wyłączonej jawności to wejdę a potem zdam relację na foru. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zozolek Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:04 Witam. Niestety na rozprawę nie zdążyłem i przyszedłem do WSA po 14. Rozprawa dużo wcześniej już się skończyła, z czego wnoszę, że nic się na niej nie działo. Dowiedziałem się, że Sąd postanowił odroczyć rozprawę z wyznaczeniem terminu na piśmie. Dla nie wtajemniczonych piszę, że to oznacza, iż najbliższa rozprawa będzie nie wcześniej niż pewnie za pół roku. Gdyby ktoś się dowiedział coś w Geo (co było na rozprawie) to niech napisze bo przyznam, że coś nie chce mi się tam dzwonić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.06.07, 17:38 Zenujace jest to, żeby się coś dowiedziec to trzeba samemu kombinowc, szukac informacji drogą pantoflową.Geo jest na tyle nędznym deweloperem, ze nie informuje o wszystkim przyszlych mieszkańców, a jesli coś poda do informacji to z opóżnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieL Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 08:42 Rozprawa trwała 5 minut i została odroczona z powodu braku potwierdzenia dostarczenia pisma o terminie rozprawy do jednego z uczestników. Pełna kicha! Pozdrowienia dla sąsiadów którzy byli na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:32 To jakas paranoja... Totalna bezradnosc sadu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieL Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:23 A czy ktoś może wie co wspólnego z budową GEO przy ulicy Cystersów ma Spółdzielnia Mieszkaniowa UGOREK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieL Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:05 No, dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: 89.125.97.* 23.06.07, 14:17 dziekuje za wiadomosci z sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:47 Hmm... Faktycznie trwało to ok. 5 minut...Z tego co się zorientowałem to następny termin może być po wakacjach ale raczej nie za pół roku... W GEO pewnie nie są z tego zadowoleni bo ta sprawa psuje im sprzedaż, ale dla nas to raczej dobrze bo w tym układzie nie ma szans na prawomocny wyrok nim dostaniemy klucze... A swoją drogą to dlaczego nie było przedstawiciela wojewody - przecież to jego decyzja jest zaskarżona...(bezczelność, no ale przecież facet jest PISu) sąsiadki i sąsiadów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujo Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:27 Nie ma to jak kupić sobie mieszkanie za ciężką kasę, a potem biegać po sądach i kibicować, żeby deweloperowi pozwolenia na budowę nie upieprzyli. Cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieL Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:18 Jaki kraj takie prawo, procedury aministracyjne i sądy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klucze Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 02:13 Albo archimedia jest porąbany, albo jest z gó..anego geo. Jakie klucze, gupi marewicz zrzucił rozprawę na 2 miesiące, a potem może byc wielka wtopa, koniec budowy i początek końca geo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 15:59 Hmm...No cóż,widać efekty strajku lekarzy bo znowu ci się pogorszyło...Z drugiej strony chyba i tak niewiele potrafili dla ciebie zrobić. Ja niestety lekarzem nie jestem - ale bardzo pragnę ci pomóc bo twoje cierpienie jest nie do zniesienia...Tak się zastanawiam...a gdybyś tak przez jeden dzień,spróbował nie myśleć o GEO,Śmietańskim,sądzie,upadłości i syndyku - wyskoczył w góry i długo patrzył w niebieskie niebo...- może to by ci pomogło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klucze Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 01:37 Nie pinkol wyrobniku, bo ludzie przez ciebie przeżyją dramaty. Odnosnie leczenia - to ostatni moment dla ciebie, na prawdę nie zwlekaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 09:40 Kolorowy Misiu, zanim zaczniesz robic burze w szklance wody wez lepiej slownik jezyka polskiego, bo naprawde nie pisze sie tak samo jak na pewno debilku!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klucze Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:05 I co z tego matole, wolisz pod innym pseudonimem odwracać uwagę od prawdziwych problemów. Jak im Sąd zatrzyma budowę, to nie tylko jej nie dokończą, ale i nie będą mieli z czego zwrócic kasy, a ty pal.ancie bedziesz szukał nowej roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:58 Niepotrzebnie się denerwujesz - przecież to jakiś idiota... Pewnie ekspracownik GEO - zwolniony za analfabetyzm... Wysłałaś jakieś rysunki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: 89.125.184.* 02.07.07, 08:52 hej, wpis "M z 01.07.07, 09:40" to nie moj wpis. Mysle, ze to tego idioty `klucze`. wyslalam rysunki. powiem, ze trudno bylo wydobyc jakies rysunki od GEO - najpierw wyslali bardzo marny skan projektu budowlanego. po kilku dniach wysali inne rysunki, juz lepszej jakosci. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 00:02 Miałem całkiem podobne problemy - pierwsze skany były po 26kb...No ale jakoś to potem załatwili a ostatecznie nie muszą się w GEO znać na technikach graficznych...Dostałem dziś pismo - mam wrażenie że ostatnio jakby trochę drepczą w miejscu... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: 89.125.184.* 03.07.07, 20:32 hej. drepcza w miejscu? co masz na mysli? budowe? cala ta sprawa z propozaycja zmian w mieszkaniach troche mnie zniesmaczyla. 1. miesiac czasu na nanoszenie zmian - niby wystarczajaco... Geo nie wyslalo planu mieszkania z ankieta - trzeba bylo sie o niego prosic. dostalam malo czytelny skan (i sugestie by go wyostrzyc), na podstawie ktorego narysowalam rzut. kontaktowalam sie z panem z Geo odpowiedzialnym za zmiany (pan okazal sie na koncu bardzo fajny) i na wstepie uslyszalam, ze ja powinnam miec cztery rzuty, i na nich naniesc zmiany, i ze nikt nie ma czasu czytac moich maili. nikt nie byl laskaw wczesniej poinformowac, ze te cztery rzuty sa dostepne!!! deweloper ma rok spoznienia, i nie mial czasu na przygotowanie dokumentow w jakiejs sensownej formie!!!juz kolo 24 czerwca mielismy rzuty i moglismy na nich naniesc zmiany. 2. specyfikacja kibelkow, umywalek, drzwi, parapetow itp fatalna. nie ma mozliwosci zidentyfikowania tych urzadzen w internecie, bo GOE podalo za malo informacji. 3. brak informacji na temat ewentualnych zmian w mieszkaniu. nie wiem, ile kosztuje dodatkowe gniazdo itp. za przyklad firmie GEO powinna sluzyc firma DOM-BUD: plany wysylane w CADzie, dokladna specyfikacja sprzetu, wytyczne do kosztorysu zmian, fachowa obsluga osoby, ktora ma czas czytac maile:) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 12:08 Cześć...DOM-BUD zawsze był moim faworytem, a przynajmniej od czasu kiedy chciałem kupić od nich mieszkanie na Radzikowskiego.Ostatecznie nie kupiłem bo okolica okropna...Ale przyglądałem się budowie i widziałem gotowe mieszkania - naprawdę bez zarzutu.No i w ramach tych samych pieniędzy mieli zrobić co się chciało.Niestety dombud nie buduje na Cystersów... Ale Kartex też oddaje budynki b.ładnie - wystarczy popatrzeć na te trzy na Rydla. Doświadczenia z GEO pewnie wszyscy mają podobne - nie przejmuj się - chyba jednak ich klienci mają w mieszkaniach to co chcieli, skoro brak skarg na forum w tym zakresie (chociaż pewnie ten złośliwiec o wielu twarzach takowe w ich imieniu napisze...) Budowa ogólnie ma się dobrze - ale co mnie obchodzi palowanie pod budynek 5 (nie jest nawet w sprzedaży).Na budynku 1 (który najbardziej mnie interesuje) ostatnio jakby przysnęli...A tak liczyłem że te dwa zarobione w zimie miesiące - zwrócą się i będzie w marcu... No cóż pewnie zobaczymy się dopiero w maju... pozdrawiam serdecznie ciebie i pozostałe sąsiadki!(sąsiadów oczywiście też) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ster_s Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.telnet.krakow.pl 21.08.07, 19:07 Czy macie jakies nowe info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.171.134.250.crowley.pl 11.09.07, 10:53 Czy wiecie cos na temat nowego terminu rozprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: 195.69.228.* 13.09.07, 12:25 3 październik - godz. 13,30. Co do budowy to mam info z dzisiaj że w B1 robią tynki i elektrykę...Ale generalnie zgadzam się że mamy 3 miesiące w plecy. Sąsiadki i sąsiadów serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieL Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 09:50 Tydzień temu byłem w B2. Elektryka i wod.-kan. zrobione. W zeszłym tygodniu zaczęli robić tynki wewnętrzne. Widziałe, że są już w mieszkaniach środkowych na parterze. Po tynkach będzi robione CO. Myślę, że za miesiąc lub dwa będzie można "zwiedzić" mieszkania w B2 i B1A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 26.09.07, 12:57 hej, jak postep na budowie? nie mam pojecia czego sie spodziewac 3ego pazdziernika - daj znac jak cos bedziesz wiedzial. czy my tam bedziemy mieszkac czy nie? czy geo mowi oficjalnie o przesunieciu oddania mieszkan? re: zdjecia z budowy - czesc blokow otaczajacych dziedziniec jest napraaawde wysoka:(. dobrze, ze dziedziniec nie jest maly. czy ktos myslal o tym, ze byloby lepiej, gdyby w barierkach balkonowych byly tafle szkla a nie te okropne plastikowe panele, ktore architekci geo wszedzie wciskaja? pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 09:16 oficjalnie o przesunieciu terminu nie mówią ale postęp prac ( a raczej jego brak) każe o tym myśleć w kategoriach pewnika. Tym bardziej iż na ten rok zapowiadają długą i mrożną zimę a Geo nie doprowadziło żadnego budynku do takiego stanu aby w nim coś robić zimą Co do 3 X to trzeba być dobrej myśli- skoro tyle instancji to sprawdzało i odwaliło to coś w tym jest.Ale wyroki sądów są niezbadane. Ja też chciałbym już tam zamieszkać ale to jeszcze trochę potrwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.171.134.250.crowley.pl 03.10.07, 14:15 i znowu powtórka z czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 15:06 Moze jakies szczegoły dotyczace rozprawy?? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.zax.pl 24.11.07, 14:24 Czy wybiera się ktoś na rozprawe 26.11.2007r? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 08:35 szkoda że dowiedziałem się tak póżno- poszedłbym A może ktoś był Swoją drogą informacje o naszej inwestycji są na tym forum ostatnio dość skąpe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.171.134.250.crowley.pl 27.11.07, 09:20 rozprawa jest podobno 28.11.2007 a nie jak wcześniej napisałem 26.11.2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 09:08 coś wiadomo na temat wyników tej rozprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.171.134.250.crowley.pl 10.12.07, 09:57 odroczenie ogłoszenia wyroku na 11 grudnia godz 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieL Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 07:50 Witam sąsiadów i innych. Czy ktoś ma może informacje dotyczące rozstrzygnięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.171.134.250.crowley.pl 13.12.07, 09:42 oddalili skarge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieL Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 12:50 Dzięki za informację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyarchidupek Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 00:25 oczywiscie oni naa niczym sie nie znaja, ale w koncu nie muszą. mają archidupka który zawsze ich jakoś usprawiedliwi za 3 tysiaki miesięcznie które od nich dostaje... Do wszystkich rozsądnych - uważajcie bo Was wyrolują bez skrupułów. Wiem o czym piszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nesta Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.chello.pl 24.10.07, 14:46 Wiecie może dlaczego Biuro sprzedaży Geo zmieniło godz pracy??? Dzwoniłem ostatnio i nie mogłem sie dodzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 09.02.08, 12:28 witam, kiedy bedziemy sie wprowadzac do bloku b1 przy takim tempie budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 10:35 hop... czy ktoś umie ocenić?ma wiedzę jakie są ewentualne opóźnienia co do oddawania mieszkań na Cystersów co do podawanych na stronie terminów? Czy wogóle są?Będą opóźnienia?Czy wszystko zgodnie z planem?czyli pierwsze mieszkania w maju a potem październik (b3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endju Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 12:29 Przejezdzalem ostatnio Cystersow i moim zdaniem opoznien nie bedzie tym razem! A co z tym sadem w koncu? jest jakis wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 27.02.08, 13:34 Chcialam zauwazyc, ze, moim skromnym zdaniem, kolory na elewacji sa okropne (znam je glownie ze zdjec w internece). No ale to bylo widac juz na modelu. Szkoda, ze architekt nie zmienil zdania...Tak ladnie wyszedl im blok na Glowackiego, ten w ktorym jest siedziba GEO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 21:16 No, niestety estetyka realizacji GEO na terenie Krakowa w ostatnich latach jest okropna - z wyjątkiem może budyneczku przy Dobrego Pasterza...Daje się zauważyć że to co robią we Wrocławiu wygląda trochę lepiej.Gmaszysko na Cystersów jest urbanistycznie przerażające a architektonicznie po prostu prymitywne...Blokowisko o ogromnej skali przy "kameralnej" podobno ulicy.Ja tam co prawda nie bywam ale mam wiadomości z drugiej ręki-podobno elewacja frontowa już w całości pomalowana-przedziwne 4 kolory-chce się wyć... Co do budynków z PRL to często wyglądały lepiej-projektanci wkłdali w nie więcej serca... pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieL Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 12:24 Widziałem "na żywo" i potwierdzam, kolory i wzór elewacji przypomina raczej Ukrainę. Paleta od bieli do pomarańczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 28.02.08, 18:04 te lososiowe i zolte kolory to chyba daja darmo w sklepie... GEO powinno: - zmienic architekta - instalowac drewniane okna - zaprzestac instalowania balustrady balkonow z tworzywa sztucznego (np na rzecz szklanego) ciekawe jak im wyjdzie wykonczenie tego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurand Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:47 Tez widzialem ten dziwoląg... Pseudo apartamentowiec z plastikowymi oknami, bedzie blado wygladal kolo apartamentow Zasady na rogu Fabrycznej. Na wizualizacji budynki wygladaja pieknie, ale to co zobaczylem przerosło moje najgorsze oczekiwania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurand Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:48 A pewnie Złota Brama bedzie matowa, ale brazowa... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syndromex Te bloki GEO to jedna wielka kupa IP: *.autocom.pl 27.02.08, 13:58 za kilka lat nikt nie bedzie wiedzial,ze to niedawno wybudowali.Wyglada to ja blok z PRL-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Te bloki GEO to jedna wielka kupa IP: *.eranet.pl 29.02.08, 21:50 odwiedza może ktoś forum kto ma podpisaną już umowę przedwstępną z GEO? Płacicie waloryzację rat? Jeżeli nie to jak sobie z tym poradziliście? Wychodzą jakieś chore kwoty - 1 % miesięcznie od niewpłaconej kwoty, za co tak naprawdę GEO każe sobie płacić?Nie ponoszą przecież najmniejszych kosztów w związku z tym, że wpłaca im się najpierw 20% a resztę przy odbiorze... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysters Re: Te bloki GEO to jedna wielka kupa IP: 194.0.103.* 04.03.08, 11:10 Sytuacja na rynku już się tak ustabilizowała, że jeśli deweloper próbuje od was wyciągnąć nieuczciwie jakieś pieniądze to możecie iść gdzie indziej. Obok GEO w tych okolicach są conajmniej dwie podobne lokalizacje, gdzie mieszkania są już do odbioru lub niedługo będą. Jeśli deweloper nie chce zrezygnować z "waloryzacji" (czyli z wyciągnięcia dodatkowych pieniędzy - żadne nowe koszty przez fakt, że się płaci na raty nie powstają) niech się buja dalej z mieszkaniami, tym bardziej że patrząc na stronę GEO sprzedaż idzie marnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.171.134.250.crowley.pl 09.04.08, 09:39 Czy ktoś wie coś nowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 09.04.08, 23:09 ja nic nie wiem... czy ktos wie, czy b1 beda oddawac w terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.171.134.250.crowley.pl 10.04.08, 08:59 Podobno w tym tygodniu ma wyjść pismo o przesunięciu terminu o 2 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZieL Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:54 Potwierdzam. Zakończenie budowy B1 i B2 przesunięte o dwa miesiące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Cystersów-Geo-WSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 12:37 To ta złodziejska firemka jeszcze istnieje i dalej żeruje na ludzkiej naiwności.O ZGROZO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ster_s Cystersów 12.05.08, 20:46 Zapraszam na nowe forum gdzie powinno byc bardziej przytulnie i więcej przestrzeni do dyspozycji cystersow.4.pl/lub cystersow.phorum.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś