trudny2002 22.06.07, 20:54 i nie widze w tym zdaniu przesady...a jesli kto innego zdania to znaczy ze kiep... trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 nolasnie..... 22.06.07, 21:02 ale generalnie to znakomite Forum trudny Odpowiedz Link Zgłoś
gph jest doskonałe jak golonka z sauerkrutem 22.06.07, 21:18 podlana jasnym pełnym :D Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: jest doskonałe jak golonka z sauerkrutem 22.06.07, 21:38 mam wrazenie ze dazysz do absolutu... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: jest doskonałe jak golonka z sauerkrutem 22.06.07, 21:49 trudny2002 napisał: > mam wrazenie ze dazysz do absolutu... raczej do spirytus movens :D Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 ale samo dazenie ma ten kierunek 22.06.07, 21:50 no i doskonali sie i dazenie i Forum:) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: ale samo dazenie ma ten kierunek 22.06.07, 21:55 trudny2002 napisał: > no i doskonali sie i dazenie i Forum:) oraz forumowicze. ale wybieram przestrzeń pozadomoą, więc dobranocka :d Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: po prostu 23.06.07, 09:43 trudny2002 napisał: > to FORUM MISTRZOW dlatego też zapraszam na śniadanie mistrzów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 jaki serwis 23.06.07, 09:53 co berdzie kto siadzie przy stole i czy kawa nie wystygnie? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_roza7 Re: forum mistrzów ..... 23.06.07, 10:23 FORUM MISTRZÓW ? - Ależ tak , na tym forum róża widzi wielu mistrzów - wspaniałych mistrzów - od serca i od słowa...)) Ale jest taki jeden mistrz , którego chyba mistrzostwo przerosło ....samo w sobie , a i owszem mądry , inteligentny , cwany , uzywa róźnych stylów pisowni ...tylko szkoda ,że to mistrzostwo swoje tak brzydko wykorzystuje , żeby ranić innych... nieładnie , conajmniej nieładnie.... Mistrzu - uwazaj - i nie igraj tak z Małgorzata - bo róża widzi , że Twoje mistrzostwo może bardzo , bardzo szybko przestać być arcydziełem. Wycofaj sie ze złej drogi - nie tędy... i pozostań sobą.... dzika róża Wszystkim mistrzom i mistrzyniom tego forum życzy róża dnia pięknego i wiankowego , nawet temu mistrzowi , który...zbłądził...... dzika róża Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 tylko dlaczego... 23.06.07, 10:28 wybrał akurat Gosię która nikomu złego słowa nie powiedziała? ech,zignorować trzeba chyba to może sam przestanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: tylko dlaczego... 23.06.07, 10:30 witaj Weronko ! A jakze Pani dzisiaj spała i czy się wyspała ??? )) miłego dnia życzę..) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: nie wyspałam się wcale.. 23.06.07, 10:34 to ładny musi być , taki pracochłonny ..)) - a nikt Tobie nie pomógł w tym zaplataniu ...? )) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 nie;-) 23.06.07, 10:38 piękny zaiste,już widzę te tłumy przystojniaków kotłujacych się nad Wisłą żeby go wyłowić;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: nie;-) 23.06.07, 10:39 no to życzę powodzenia... a ja biegnę swój zaplatać ..)) pa Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 o jejku ! 23.06.07, 12:21 gapa ze mnie .. Oczywiście wszystkim uczestniczącym w tym wątku życzę wszelakiego dobrego wiankowania ... bo to sami mistrzowie - ale Ci szlachetni i dobrzy mistrzowie - chociaz niejedno ...)) by wskazywało ...) bierzcie swoje wianki i cieszcie się ... pozdrowienia gosia Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko [...] 23.06.07, 15:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_roza7 Re: o jejku ! 23.06.07, 16:07 Mowa ciała jest nieprawdopodobnie wazna ... o wiele wazniejsza niż słowa. Jaki kto ma wyraz twarzy , jak i gdzie kto patrzy , jak gestyluluje , jaka postawę przyjął i pozę - to wszystko mówi nam bardzo wiele o człowieku . Róża widzi , że twardziel - to dalekie i obce słowo dla jarosława , choćby i u samego Piotra sie uczył.... dzika róża Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: o jejku ! 23.06.07, 17:43 Forum jest jakie jest - każdy widzi, kto ma oczy. Ale po jaką cholerę włazi tu jakieś pieprzone wróżbiarstwo? Mam tego dość w telewizji: co kanał (nomem omen), to abo duchy wyłążą ze ściany, albo inne ixy. Dotąd było spokojnie (czytaj: rozsądnie), inteligentnie, dowcipnie. Za wyjątkiem tych, co odeszli. Przewulgarnego (niech mu ziemia lekką będzie - ponosiło go i klął szpetnie) i lizypiski, co się przeniosła gdzie indziej. Wszystkim wolno, zwłaszcza że na bzdury w rodzaju horoskopów zawsze było i jest zapotrzebowanie. No to i mnie niech będzie wolno: dość tego wywracania świata na opak. Stańmy wreszcie na nogach! Na głowie trudno się chodzi, choćy niektórym nie wiem jak było miło w tej pozycji.Kocinosku, Kwarakwo i wy pozostałe Orły! Dajcie odpór, byśmy chociaż my nie ulegli temu naciskowi durnoty. Przypominam stary dowcip o tego rodzaju - jak to się juz coraz częściej mówi - cudownych zdolnościach. Dzwonek u drzwi jasnowidza. - Kto tam? - O, przepraszam, pomyłka. Ja szukałem jasnowidza... Poza tym popieram główną tezę: forum jest świetne, Ja tylko od czasu do czasu, przeważnie rankiem. Mam nadzieję, że nie psuję ogólnego wrażenia. O tej porze mało kto czyta. A jak nawet czyta, to na wpół śpiąco. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: o jejku ! 23.06.07, 18:15 Ireneuk ! Widze , że jesteś jeszcze na forum.., to pytam - a co Tobie róża , dzika róża i jej " wróźby " przeszkadzają ? no co ? )) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: o jejku ! 24.06.07, 12:55 Napisałem. Dodaję: dziką różę lubię w różnych postaciach. Kwiatki, a nawet marmoladę. Owoce w herbacie, a nawet wino (robiłem, było pyszne). Próbuję natomiast - niczym Don Kiszot - hamować odrodzenie tendencji do uciekania w mistyfikacje, malignę i żer dla szalbierstwa. Uważam, że kiedy są problemy, trzeba się za nie brać rozumnie, a nie za pomocą kabały i innych szamańskich sztuczek. Wiara we wróżby, sny i inne gusła ma wartość kulturową, lecz - jak to bywa z ludzkimi produktami - ma skłonność do przebierania, niczym powódź. Ludzie się uzależniają i zamiast tworzyć efektywne relacje społeczne, w których liczy się i decyduje o przyszłości roztropność, polegają na sztucznych półśrodkach, mamieniu i zwidach. Przykład. Ślub uroczysty jest piękny, lecz rota ślubowania grubo "zawyżona". Typowe "zamawianie przyszłości". Statystyki zaś i doświadczenie przekonują, że realnie ludzie bywają sobie wierni w sumie niezbyt długo. Zamiast więc szukać jakiejś sensownej rady - uciekamy się do wróżbitów czy wróżbitek. Nawet Cygance jesteśmy w stanie zaufać. Moim zdaniem zaś lepiej by było, gdybyśmy budowali zaufanie w samym związku, żeby mu nadawać przynajmniej znośną postać. Wolimy nawet zapłacić za "pomyślną" wróżbę, niż darować partnerowi jakieś niedociągnięcie lub przegięcie. Co by nam dawało cień szansy, że i on przymknie oko, nie obrazi się itd. Takie małe inwestycje w miejsce wyrzucania środków i marnowania nadziei na ułudę. Wiem, wiem, co mawiają starzy górale, że jakby wszyscy byli tacy mądrzy, to by szło zwariować. No więc mnie nie chodzi o żaden maksymalizm, lecz żeby choć trochę mądrzej kierować życiem, zarówno w mikroskali życia prywatnego, jak i w makro tego publicznego. jak ktoś się sprawdza tu, jest szansa, że i tam nie będzie się uciekał do czarów zamiast rozumu. Powtarzam: nie mam nic przeciwko bawieniu się, w tym horoskopami itp. Obserwuję jednak, że za dużo latoś się bawimy. I że się coraz gorzej bawimy. Aż się niebezpiecznie robi. Dlatego tak poważnie jadę, choć sam też wolałbym się pobawić. Ale nie z zawodowymi naciągaczami, po mistrzowsku nieraz tworzącymi pozory - w tym ułudę sympatii, bezinteresowności, zatroskania. Także owocności swojego mamienia. Przepowiednie deszczu np. zwykle się spełniają. Kwestia cierpliwości, jaką daje wiara. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: o jejku ! 24.06.07, 18:21 o jejku ! Aleś się Ireneuku rozpisał z tą odpowiedzią. Ile słów madrych , realnych , encyklopedycznych .. no no.. uczony Pan jesteś jak jakiś nauczyciel - no i co tu po mnie - ja skromną dziewczyną jestem - musisz sobie pogadać z kimś mądrzejszym . Zaufanie - to jest fajne słowo - które napsałes - tylko nie pasuje mi zaufać rozumem..,,no ale przeciez chyba mogą mieć inne zdanie - prawda ? - no chyba mogę... No ale Ty tez jakoś zmienny jestes - jeszcze nie tak dawno - bawiłes sie ze mna w jakichś tam watkach a całkiem niedawno - miłowałes mnie nawet - no ale przecież też Tobie wolno. Don Kszot - powiadasz - błędny rycerz - no nie wiem jakoś tak nie pasuje mi ta postać za bardzo do relnego Pana obejmujacego wszystko rozumem.. no ale pewnie jak zwykle sie mylę.. ja też pozdrawiam gosia Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: o jejku ! 24.06.07, 18:51 Masz rację (czyli rozum) i masz sentyment (czyli uczucie). A więc jednak daje się jedno z drugim połączyć? Nawet na krzyż: kiedy u ciebie racja, a u mnie sentyment, i odwrotnie. Komplikacja powstaje wtedy, gdy się mylimy. Oczywiście rzecz w tym, że jak się mylimy, to nie wiemy, że się mylimy. Tak np. parę postów temu zrozumiałaś mnie opacznie i o mało co się nie obraziłaś. Na szczęście rozum ci podpowiedział, że ja aż tak nie mogę się mylić, żeby Ciebie obrażać. Masz rację i w tym, że jestem nauczycielem - jak widać zawziętym jeśli chodzi o zasady. Co nie wyklucza ani sentymentalizmu, ani popędu. Mylą się natomiast ci, którzy uważają, że człowiek może być klarowny niczym kryształ. Zupa i tyle. Dobrze, jeśli wiosenna. Całuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: o jejku ! 24.06.07, 18:56 No widzisz - i po co się tak ze mną droczysz.. no po co ? Opacznie - moze i opacznie , podobno mówią , że ten sie nie myli - kto nic nie robi ; ważne jest chyba to , żeby te niejasnośći tłumaczyć rychle ..prawda ? pozdrawiam gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: o jejku ! 25.06.07, 09:27 a cóż za kobieta byłaby ze mnie gdybym nie miała Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: o jejku ! 23.06.07, 17:45 Jeszcze jedno: nie mam nic przeciwko mowie ciała. Wręcz uwielbiam w większości, jeśli nie ma kolizji ładunków. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: To Forum jest po prostu śliczne :-))) 24.06.07, 07:27 jest tak śliczne, jak fizjonomia minister spraw zagranicznych i uśmiech Lecha K. Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: To Forum jest po prostu śliczne :-))) 24.06.07, 12:59 Przepraszam, że się wciąłem z odpowiedzią dla Gosi przed ten wyraz zachwytu. Jestem jednak pewien, że nikt się nie pomyli i nie weźmie tej recenzji Fortuny o krakowskim forum za odnoszącą się do moich dywagacji. Jeszcze raz, Fortuno, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: To Forum jest po prostu śliczne :-))) 24.06.07, 13:00 Ta heniowa zaś pasuje jak ulał... Odpowiedz Link Zgłoś
lesteer Re: Forum Krakow jest swietne 24.06.07, 20:12 Dawno, dawno nie byłem, ale jak bywałem onegdaj to rzeczywiście bywalo fajnych wątków troche... lesteer vel faciu Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: Forum Krakow jest swietne 25.06.07, 09:13 Jako tako. Ale nie ma to jak dwie... te, no... się wezmą za peruki. Ubaw po pachy. Przy okazji tych fikołków - jak się tarmoszą i przewracają nogami do góry - co nieco błyśnie... I nam samcom adrenalinka i czasem (niektórym) coś jeszcze przy tym zwyżkuje. Urok i magnes. Odpowiedz Link Zgłoś