Dodaj do ulubionych

Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa

IP: *.autocom.pl 13.07.07, 22:46
co za debile... moze jeszcze najlepiej zrobcie mu pomnik w pozie jak sra na
ludzi !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: A Idiotyzm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:49
      Jestem za oczyszczeniem Rynku z gołębi. Nic tylko brudzą i wlatują w ludzi. Są
      takie grube i ociężałe, że by pewnie się nie spostrzegły jakby je ktoś
      rozjechał. Precz z nimi!
      • Gość: krakus Re: Idiotyzm. IP: *.n4u.krakow.pl 13.07.07, 23:07
        Zasrane przez gołębie miasto nareszcie będzie miało właściwego patrona.
        Łatwiej zrobić pomnik niż oczyścić to miasto z gołębi i ich gówna.
        • Gość: ewa Re: Idiotyzm. IP: *.chello.pl 13.07.07, 23:26
          Proponuję jako następny pomnik szczura. Tych też w Krakowie nie brakuje!
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Głupie, śmierdzące stworzenia 14.07.07, 09:50
            Gołębie mogą się podobać tylko przyjezdnym. Jeśli ktoś poobserwuje je dłużej niż
            przez chwilę, to zauważy, że są one brudne i śmierdzące. Takie latające szczury.
            A najbardziej śmierdzą ich odchody. Plantami po deszczu nie da się chodzić.

Ponadto gołębie są niewiarygodnie głupie. Widziałam na środku Rynku martwego,
            rozjechanego gołębia, na którym drugi gołąb... uprawiał nekrofilię. Poważnie.
            • Gość: krakus Re: Głupie, śmierdzące stworzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:23
              Anuszko, dyrdymaly opowiadasz. Na Plantach nie ma odchodow golebi, poniewaz one
              rzadko siadaja na drzewach, tylko calej chmary kawek, gawronowatych, etc.
              Uwazam, ze poglowie wszelkiego ptactwa powinno byc regulowane, poniewaz inaczej
              staja sie uprzykrzeniem dla ludzi. I robienie pomnika ptakom zalegajacym kazdy
              wolny gzyms Starowki jest przegieciem. A co do nekrofilii......... No coz, to
              jest sila prwadziwego uczucia, ktorego zupelnie nie zrozumialas.
              • Gość: krakowianka Re: Głupie, śmierdzące stworzenia IP: *.net.autocom.pl 15.07.07, 14:30
                Krakusie, z Krakowa to Ty nie jesteś. W Krakowie nie ma Starówki tylko Stare
                Miesto.
                • Gość: mondry_zdzich Re: Głupie, śmierdzące stworzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:06
                  Na pochybel!
      • Gość: Amptiq Re: Idiotyzm. IP: *.markom.krakow.pl 13.07.07, 23:18
        Całkowicie popieram!! Precz z gołębiami!! Tępić a nie stawiać pomniki!!
    • Gość: zimne piwko doskonała lokalizacja IP: *.autocom.pl 13.07.07, 23:11
      Uwazam ze idealnym miejscem dla gołębia pomnika (badz wielu egzemplarzy) byłyby
      szalety miejskie w sukiennicach. Tam we wnetrzu muszli,splukiwane woda
      czekałyby cierpliwie na turystów.. każdy mógłby w zaciszu prywatnej kabiny
      dokonac słodkiej zemsty na zochydzonym ptaku!

juz widze te broszury po angielsku "got shit from peagent? shit on peagent-
      free ! CITY TOILETS"
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl trudna język 14.07.07, 09:54
        > juz widze te broszury po angielsku "got shit from peagent? shit on peagent-
        > free ! CITY TOILETS"

Już widzę te broszury po "angielsku". :-P
        Naprawdę, nie ma co szpanować.
        • Gość: lebski_krakus Re: trudna język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:08
          Na pochybel!
    • Gość: Gołębiofob :P Proponuję nie zapominać o pomniczku gówienka... IP: *.net.autocom.pl 13.07.07, 23:11
    • buszmen_2004 Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa 14.07.07, 00:33
      Gołębie nie były takie złe ale ostatnio coś ewoluowały i np. nie gruchają normalnie tylko denerwująco buczą (np. o 5tej nad ranem).
      Pomnika to one chyba nie potrzebują (w końcu latają wszędzie i chyba wystarczy). Ale w sumie charakterystyczne są.
      Kiedyś jakoś bardziej je lubiłem :)
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa 14.07.07, 09:55
        > Gołębie nie były takie złe ale ostatnio coś ewoluowały i np. nie gruchają
        > normalnie tylko denerwująco buczą (np. o 5tej nad ranem).

Może właśnie mają taką fazę w cyklu godowym? U mnie też buczały nad ranem na
        balkonie...
    • Gość: ro duck tam gdzie gołąb - tam gołębia kupa IP: *.betanet.pl 14.07.07, 00:49
      mama nadzieję, że nie pominą w pomniku tego jakże istotnego szczegółu ;)

super byłoby, gdyby gołąb-pomnik srał co godzinę - to byłby ewenement i
      turystyczna atrakcja! ;)
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: tam gdzie gołąb - tam gołębia kupa 14.07.07, 09:57
        Gość portalu: ro duck napisał(a):

> mama nadzieję, że nie pominą w pomniku tego jakże istotnego szczegółu ;)
        >
        > super byłoby, gdyby gołąb-pomnik srał co godzinę - to byłby ewenement i
        > turystyczna atrakcja! ;)

Najlepiej, żeby srał na smsa, jak Smok Wawelski... (Znaczy się, Smok akurat co
        innego robi na smsa.)
    • Gość: marek Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 07:58
      To jakis scenariusz komedii? MIŚ 3 czy co?
      • Gość: Jacek Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.ghnet.pl 14.07.07, 08:50
        A mi się pomysł podoba.Gołąb symbolem miasta na pewno jest, taki pomniczek by
        nie zaszkodził. I świetnym pomysłem według mnie byłoby umieszczenie go na nowej
        fontannie (tylko trzeba na nią poczekać). Można by też ustawić tam ich więcej,
        np. 3, każdy w innej pozycji. można by je uwzględnić już przy projektowaniu tej
        fontanny i zrobić im tam jakieś specjalne miejsca.Można by też zrobić jednego,
        przesiąkniętego symboliką, na przykład mógłby być odwrócony przodem w stronę
        Tatr, a tyłkiem na Warszawę, prawie jak Roland:)
        • Gość: lepkie łapki ważne kto dostanie zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:44
          nie ważne czego pomnik i gdzie. liczy się tylko kto i za ile dostanie
          zamówienie. Jeśli Dźwigaj to pewnie będziemy mieli pomnik gołębia w wykroku z
          jednym skrzydłem w górę... i obowiązkowym zwisem niewiadomego pochodzenia z
          przodu, jak wszystkie poprzednie paskudztwa jego autorstwa.
          • Gość: m Re: ważne kto dostanie zlecenie IP: 195.94.195.* 15.07.07, 18:51
            Symbolem-maskotką na pomniku powinien być sam Mistrz Czesław! To jedyny sposób, żeby się zemścić na tym niszczycielu publicznej przestrzeni. I wyrzeźbić go tak szkaradnie, jak tylko on sam potrafi. A srające gołębie pojawią się same :)
    • Gość: michał Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.ramtel.pl 14.07.07, 09:38
      gołębie sa plagą krakowa i tylko go niszcza ... jest ich za duzo !!! i ktos
      chce jeszcze je uwieczniac pomnikiem ?? niemam nic do nich tylko po prostu
      zalaly krakow i wszczedzie jest przez nie napaskudzone ;/
    • Gość: Jasiek Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 09:52
      A mnie denerwują bardziej wszechobecne psie kupy na trawnikach, zakorkowane
      ulice Krakowa (i co, mamy eksterminować psy; oddać na złom samochody?). Moim
      skromnym zdaniem gołębie rzeczywiście nieodłącznie kojarzą się z Krakowem. Dla
      najmłodszych turystów są niewątpliwie większą atrakcją niż Wawel i tansze niż
      Wodny Park (koszt bułki). A co do ogólnej koncepcji pomników, to jestem za! Mam
      dość już tych wszystkich monumentalnych pomników! Pamiętam jak kilka lat
      temu "zepsuto" plac przy Grodzkiej, na którym stanął kolejny pomnik z posągową
      postacią, tym razem Piotra Skargi (ohyda i brak konceptu). PS. wprawdzie się
      skarżę, ale do postaci Skargi nic nie mam - chyba zasłużył na coś bardziej
      oryginalnego po prostu.
    • Gość: Michał Rany Boskie!!! IP: *.gemini.net.pl 14.07.07, 10:17
      A czemu od razu nie zlewnia fekalii, albo kolektor ściekowy?
      A wysypisko śmieci? A to sorry już jest symbolem Krakowa widocznym na każdym
      kroku....
    • Gość: gosc Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 10:21
      Golab - latajacy szczur...
    • Gość: Lajkonik Dobry pomysł IP: *.chello.pl 14.07.07, 10:27
      Bardzo dobry pomysł. Wiele miast w Europie ma takie symbole. Symbol Gołębia to
      symbol DUCHA Świetego w CHrześcijaństwie który zstępuje na człowieka. W końcu
      godłem Polski jest orzeł niech symbolem krakowa będzie Gołąb. POPIERAM w 100 %
      • Gość: sloniu Re: Dobry pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:56
        Skoro orzel jest na godle, to moze symbolem Krakowa powinien byc sokol, a pod
        nim upolowany golab:D
      • Gość: ba Re: Dobry pomysł IP: 195.94.195.* 15.07.07, 18:57
        ostatnio gołąb nasrał mi na głowę i choć jestem wierzący, z zesłaniem Ducha Świętego jakoś mi się nie skojarzyło :(
      • Gość: dove hunter Re: Dobry pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.07, 16:01
        tylko za jakie grzechy ten symbol ducha świętego rozmnożył się nieprawdopodobnie
        i zasrał mi wszystkie okna (poddasze)
        • Gość: dove hunter Re: Dobry pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.07, 16:05
          Uważajcie żeby sobie ktoś tego pomnika nie wybrał na swój debiut terrorystyczny,
          biorąc pod uwagę fakt jak te ohydne ptaki są przez Krakowian znienawidzone
    • magisterq Ja wiem, ja wiem cd. zgłasza się autor :) 14.07.07, 11:28
      W sumie nie chce sie zbytnio chwalić ale pomysł jest mój. Wiec jako prawdziwy
      autor należą mi się jakieś copyrights (10% od wartości starczy)... ;)

Dobra, żartuje sobie. Prawda jest taka, że gołębia w Krakowie lubią tylko
      turyści ale tylko do momentu w którym im nie narobi na głowę. I bez owijania w
      bawełnę- widok rozjechanego skubańca do chodniku powoduje u mnie przypływ
      optymizmu na zasadzie: "jednak sprawiedliwość istnieje".

Dlatego mam prośbę, podejdźmy do sprawy z poczuciem humoru zadrwijmy sobie z
      własnych złości i krakowskiej napuszonej dumy i zaszalejmy...A niech na nas
      patrzą jak byśmy byli szaleni. W sumie "Szalony Krakowianin" to lepszy stereotyp
      niż "Napuszony Krakus"...

ps.Jeden czy dwa gołębie nam chyba nie sprawią różnicy. Zwłaszcza że niektóre
      hodowlane bydlaki kosztują po 30 tyś a tu tak tanio po 5tys hehehe:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=64083093&a=64083433
    • Gość: Yemaya Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.centertel.pl 14.07.07, 12:31
      Hehehe - racja racja, jestem za srającym gołebiem!!! Paranoja!!! To nie jest
      najwiekszy symbol Krakowa. Niecierpie tych srajacych samolocików
    • Gość: Nemuri Przestrzeń miejska to nie tylko Rynek... IP: 195.37.125.* 14.07.07, 12:50
      Moim zdaniem tego typu inicjatywa jest super. Powinno się jednak te pomniki trochę "rozsiać" po Krakowie. Okolice Politechniki Krakowskiej, dworca głównego, bulwary wiślane...jest wiele miejsc wartych takich pomników-pomniczków. Niekoniecznie trzeba znowu wszystko ładować na Rynek...
    • Gość: antygołąb Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.autocom.pl 14.07.07, 13:05
      Przez wiele lat mieszkałem w centrum miasta i uważam, że gołebie są utrapieniem
      a nie pożytkiem, więc nie powinno się im stawiać pomników!! Gołebie niszczą
      elewację, zabytki, sieją choroby, zanieczyszczają place, balkony, chodniki itp.
      Spróbujcie przejść latem Plantami bez "przygody".
      • Gość: francjosef Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:41
        Gołębie gnieżdżą się w załomach murów, strychach itp. Na Plantach srają na
        głowy z drzew krukowate - które co roku są płoszone. Opss- wyjątek -sra gołąb
        dreptający po trotuarze...
    • Gość: gołebiofob interaktywny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:40
      znaczy te pomnikowe też będą tak sra*y po wszystkim? bo nie łapię chyba ulotnej
      idei tej interaktywności...
    • Gość: ber-ber Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: 87.239.63.* 14.07.07, 14:15
      Gołębie są wszędzie,w Paryżu,Warszawie,Pradze i w Wiedniu i jako takie są
      uniwersalnymi symbolami dla tych miejsc gdzie występują i nie sa z tego względu
      czymś takim oryginalnym.Dla mnie widok gruchającego kobucha do samiczki niczym
      nie różni się od takiego samego w Budapeszcie gdzie też są.A może by tak
      pomniczek trąbki wszak każdy kto po raz pierwszy przyjedzie do Krakowa to
      pierwsze kroki kieruje do Rynku aby wysłuchać hejnał..... Antyk z
      Kazimierza.
      • Gość: eeeee Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.sysbiol.cam.ac.uk 14.07.07, 15:26
        ludzie, skad Wy jestescie? z Nowej Huty?
        legend o krakowskich golebiach nie znacie?

• o90 Gołąb interaktywny tylko defekujacy 14.07.07, 14:31
      jestem za jesli ow golab interaktywny
      bedzie umieszczony na stale nad glowa prezydenta Krakowa
      a przez internet bede mogl wlaczyc defekacje na glowe onego
      nawet za oplata ( oczywiscie na dokarmianie tej zmory miasta )

golebie trzeba wybic do nogi
      cale miasto jest kompletnie zasrane
      wrony na plantach
      psy na trawnikach i ulicach

cale miasto tonie w gownie
      • Gość: sąsiadka Re: Gołąb interaktywny tylko defekujacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 03:15
        ...a turyści po bramach, bo w Krakowie brak szaletów.
        Krakowianie zaś codziennie zasilają ...
        Fekalista jesteś?

Krzeczkowski zapomniał jak to jest z gołębiami bo od lat nie mieszka w Krakowie
        tylko w Stanisławicach
    • Gość: andrzej plastyk miejski zohydzil budynek BWA w Krakowie IP: 195.94.195.* 14.07.07, 18:44
      "projektujac" niby ogrodek piwny. Wiec niech sie laskawie nie wypowiada tylko
      stuli dziub.
    • Gość: artus Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:48
      Proponuję, żeby gołębia interaktywnego umieścić nad głową Mitoraja na Rynku.
      Gołąb powinien regularnie co parę minut sr.., żeby pokazać jaki stosunek do
      owego "dzieła sztuki' mają Krakowianie.

Proponuje też interaktywny pomnik żebrającej cyganki. Interaktywność mogłaby
      polegać na wydzielaniu nieprzyjemnego zapachu i krzyczącym dziecku.
      • mixtie najlepszym pomnikiem i symbolem 14.07.07, 19:28
        ... jest to forum.

dyskusja zaczyna sie od "co za debile" i tak sobie trwa.

nalezaloby ja wydrukowac, oprawic i powiesic na podswietlanej tablicy.
    • gregry Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa 14.07.07, 19:57
      No no :) Gołąb to rzeczywiście oryginalny symbol spotykany tylko i wyłącznie w
      Krakowie :)

Super!

Ja mam propozycję. Gołąb 10x10 metrów na Placu Wszystkich Świętych, jako wyraz
      swobody myślenia ekipy rządzącej i uosobienie wyczucia różnicy pomiędzy dachem
      stodoły w Michałowicach, i dachem Ratusza (jeśli chodzi o podejście do
      inwestowania, planowania, pozwoleń itd) na które tak samo można nas...kupkać .

A na tabliczce proponuję napis: To ja, gołąb, jest mi wszystko jedno. Rada
      miasta Krakowa 2007
    • Gość: lisek u mnie na balkonie najlepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:19
      :-), moze odstraszy to stado, ktore codziennie rano trzeba wypraszac
    • mojetrzygrosze Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa 14.07.07, 23:23
      Może by zorganizować referendum w sprawie tego pomnika? Niech się mieszkańcy
      wypowiedzą. Można też zrobić pomnik gołębia lądującego na głowie turysty.
    • Gość: maya Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.adsl.hansenet.de 15.07.07, 00:42
      moze na wejsciu na ul szewska w kierunku rynku?
      • Gość: Krakus Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.chello.pl 15.07.07, 01:08
        Kiedyś w kabarecie Grześkowiak śpiewał :chłop żywemu nie przepuści,jak się żywe
        napatoczy nie pożyje se a juści.
        Wasze wypowiedzi w pełni potwierdzają słowa tej piosenki i równocześnie
        pokazują skąd przyszliście do Krakowa. Gołębie są w Krakowie "od zawsze" i aż
        dziw bierze, że jeszcze stoi cały i co raz piękniejszy. Największy gnój w
        mieście robią ludzie.Porzucane papiery,pety,resztki jedzenia , obsikane i
        zarzygane bramy ,to jest fajne i pachnie ??? Gołębie w przeciwieństwie do wielu
        wspaniałych ludzi nie są brudne i nie śmierdzą, wykorzystują najmniejszą kałużę
        na kąpiel i sporo czasu poświęcają na czyszczenie piórek. A że srają?
        A wy nie sracie?
        • Gość: ba Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: 195.94.195.* 15.07.07, 19:03
          a Ty srasz na ulicy czy na parapecie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka