Gość: ale debile IP: *.autocom.pl 13.07.07, 22:46 co za debile... moze jeszcze najlepiej zrobcie mu pomnik w pozie jak sra na ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A Idiotyzm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:49 Jestem za oczyszczeniem Rynku z gołębi. Nic tylko brudzą i wlatują w ludzi. Są takie grube i ociężałe, że by pewnie się nie spostrzegły jakby je ktoś rozjechał. Precz z nimi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Idiotyzm. IP: *.n4u.krakow.pl 13.07.07, 23:07 Zasrane przez gołębie miasto nareszcie będzie miało właściwego patrona. Łatwiej zrobić pomnik niż oczyścić to miasto z gołębi i ich gówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Idiotyzm. IP: *.chello.pl 13.07.07, 23:26 Proponuję jako następny pomnik szczura. Tych też w Krakowie nie brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Głupie, śmierdzące stworzenia 14.07.07, 09:50 Gołębie mogą się podobać tylko przyjezdnym. Jeśli ktoś poobserwuje je dłużej niż przez chwilę, to zauważy, że są one brudne i śmierdzące. Takie latające szczury. A najbardziej śmierdzą ich odchody. Plantami po deszczu nie da się chodzić. Ponadto gołębie są niewiarygodnie głupie. Widziałam na środku Rynku martwego, rozjechanego gołębia, na którym drugi gołąb... uprawiał nekrofilię. Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Głupie, śmierdzące stworzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:23 Anuszko, dyrdymaly opowiadasz. Na Plantach nie ma odchodow golebi, poniewaz one rzadko siadaja na drzewach, tylko calej chmary kawek, gawronowatych, etc. Uwazam, ze poglowie wszelkiego ptactwa powinno byc regulowane, poniewaz inaczej staja sie uprzykrzeniem dla ludzi. I robienie pomnika ptakom zalegajacym kazdy wolny gzyms Starowki jest przegieciem. A co do nekrofilii......... No coz, to jest sila prwadziwego uczucia, ktorego zupelnie nie zrozumialas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Głupie, śmierdzące stworzenia IP: *.net.autocom.pl 15.07.07, 14:30 Krakusie, z Krakowa to Ty nie jesteś. W Krakowie nie ma Starówki tylko Stare Miesto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry_zdzich Re: Głupie, śmierdzące stworzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:06 Na pochybel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amptiq Re: Idiotyzm. IP: *.markom.krakow.pl 13.07.07, 23:18 Całkowicie popieram!! Precz z gołębiami!! Tępić a nie stawiać pomniki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimne piwko doskonała lokalizacja IP: *.autocom.pl 13.07.07, 23:11 Uwazam ze idealnym miejscem dla gołębia pomnika (badz wielu egzemplarzy) byłyby szalety miejskie w sukiennicach. Tam we wnetrzu muszli,splukiwane woda czekałyby cierpliwie na turystów.. każdy mógłby w zaciszu prywatnej kabiny dokonac słodkiej zemsty na zochydzonym ptaku! juz widze te broszury po angielsku "got shit from peagent? shit on peagent- free ! CITY TOILETS" Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl trudna język 14.07.07, 09:54 > juz widze te broszury po angielsku "got shit from peagent? shit on peagent- > free ! CITY TOILETS" Już widzę te broszury po "angielsku". :-P Naprawdę, nie ma co szpanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebski_krakus Re: trudna język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:08 Na pochybel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gołębiofob :P Proponuję nie zapominać o pomniczku gówienka... IP: *.net.autocom.pl 13.07.07, 23:11 Odpowiedz Link Zgłoś
buszmen_2004 Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa 14.07.07, 00:33 Gołębie nie były takie złe ale ostatnio coś ewoluowały i np. nie gruchają normalnie tylko denerwująco buczą (np. o 5tej nad ranem). Pomnika to one chyba nie potrzebują (w końcu latają wszędzie i chyba wystarczy). Ale w sumie charakterystyczne są. Kiedyś jakoś bardziej je lubiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa 14.07.07, 09:55 > Gołębie nie były takie złe ale ostatnio coś ewoluowały i np. nie gruchają > normalnie tylko denerwująco buczą (np. o 5tej nad ranem). Może właśnie mają taką fazę w cyklu godowym? U mnie też buczały nad ranem na balkonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro duck tam gdzie gołąb - tam gołębia kupa IP: *.betanet.pl 14.07.07, 00:49 mama nadzieję, że nie pominą w pomniku tego jakże istotnego szczegółu ;) super byłoby, gdyby gołąb-pomnik srał co godzinę - to byłby ewenement i turystyczna atrakcja! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: tam gdzie gołąb - tam gołębia kupa 14.07.07, 09:57 Gość portalu: ro duck napisał(a): > mama nadzieję, że nie pominą w pomniku tego jakże istotnego szczegółu ;) > > super byłoby, gdyby gołąb-pomnik srał co godzinę - to byłby ewenement i > turystyczna atrakcja! ;) Najlepiej, żeby srał na smsa, jak Smok Wawelski... (Znaczy się, Smok akurat co innego robi na smsa.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 07:58 To jakis scenariusz komedii? MIŚ 3 czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.ghnet.pl 14.07.07, 08:50 A mi się pomysł podoba.Gołąb symbolem miasta na pewno jest, taki pomniczek by nie zaszkodził. I świetnym pomysłem według mnie byłoby umieszczenie go na nowej fontannie (tylko trzeba na nią poczekać). Można by też ustawić tam ich więcej, np. 3, każdy w innej pozycji. można by je uwzględnić już przy projektowaniu tej fontanny i zrobić im tam jakieś specjalne miejsca.Można by też zrobić jednego, przesiąkniętego symboliką, na przykład mógłby być odwrócony przodem w stronę Tatr, a tyłkiem na Warszawę, prawie jak Roland:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepkie łapki ważne kto dostanie zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:44 nie ważne czego pomnik i gdzie. liczy się tylko kto i za ile dostanie zamówienie. Jeśli Dźwigaj to pewnie będziemy mieli pomnik gołębia w wykroku z jednym skrzydłem w górę... i obowiązkowym zwisem niewiadomego pochodzenia z przodu, jak wszystkie poprzednie paskudztwa jego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ważne kto dostanie zlecenie IP: 195.94.195.* 15.07.07, 18:51 Symbolem-maskotką na pomniku powinien być sam Mistrz Czesław! To jedyny sposób, żeby się zemścić na tym niszczycielu publicznej przestrzeni. I wyrzeźbić go tak szkaradnie, jak tylko on sam potrafi. A srające gołębie pojawią się same :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.ramtel.pl 14.07.07, 09:38 gołębie sa plagą krakowa i tylko go niszcza ... jest ich za duzo !!! i ktos chce jeszcze je uwieczniac pomnikiem ?? niemam nic do nich tylko po prostu zalaly krakow i wszczedzie jest przez nie napaskudzone ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 09:52 A mnie denerwują bardziej wszechobecne psie kupy na trawnikach, zakorkowane ulice Krakowa (i co, mamy eksterminować psy; oddać na złom samochody?). Moim skromnym zdaniem gołębie rzeczywiście nieodłącznie kojarzą się z Krakowem. Dla najmłodszych turystów są niewątpliwie większą atrakcją niż Wawel i tansze niż Wodny Park (koszt bułki). A co do ogólnej koncepcji pomników, to jestem za! Mam dość już tych wszystkich monumentalnych pomników! Pamiętam jak kilka lat temu "zepsuto" plac przy Grodzkiej, na którym stanął kolejny pomnik z posągową postacią, tym razem Piotra Skargi (ohyda i brak konceptu). PS. wprawdzie się skarżę, ale do postaci Skargi nic nie mam - chyba zasłużył na coś bardziej oryginalnego po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Rany Boskie!!! IP: *.gemini.net.pl 14.07.07, 10:17 A czemu od razu nie zlewnia fekalii, albo kolektor ściekowy? A wysypisko śmieci? A to sorry już jest symbolem Krakowa widocznym na każdym kroku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 10:21 Golab - latajacy szczur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Dobry pomysł IP: *.chello.pl 14.07.07, 10:27 Bardzo dobry pomysł. Wiele miast w Europie ma takie symbole. Symbol Gołębia to symbol DUCHA Świetego w CHrześcijaństwie który zstępuje na człowieka. W końcu godłem Polski jest orzeł niech symbolem krakowa będzie Gołąb. POPIERAM w 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloniu Re: Dobry pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:56 Skoro orzel jest na godle, to moze symbolem Krakowa powinien byc sokol, a pod nim upolowany golab:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba Re: Dobry pomysł IP: 195.94.195.* 15.07.07, 18:57 ostatnio gołąb nasrał mi na głowę i choć jestem wierzący, z zesłaniem Ducha Świętego jakoś mi się nie skojarzyło :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dove hunter Re: Dobry pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.07, 16:01 tylko za jakie grzechy ten symbol ducha świętego rozmnożył się nieprawdopodobnie i zasrał mi wszystkie okna (poddasze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dove hunter Re: Dobry pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.07, 16:05 Uważajcie żeby sobie ktoś tego pomnika nie wybrał na swój debiut terrorystyczny, biorąc pod uwagę fakt jak te ohydne ptaki są przez Krakowian znienawidzone Odpowiedz Link Zgłoś
magisterq Ja wiem, ja wiem cd. zgłasza się autor :) 14.07.07, 11:28 W sumie nie chce sie zbytnio chwalić ale pomysł jest mój. Wiec jako prawdziwy autor należą mi się jakieś copyrights (10% od wartości starczy)... ;) Dobra, żartuje sobie. Prawda jest taka, że gołębia w Krakowie lubią tylko turyści ale tylko do momentu w którym im nie narobi na głowę. I bez owijania w bawełnę- widok rozjechanego skubańca do chodniku powoduje u mnie przypływ optymizmu na zasadzie: "jednak sprawiedliwość istnieje". Dlatego mam prośbę, podejdźmy do sprawy z poczuciem humoru zadrwijmy sobie z własnych złości i krakowskiej napuszonej dumy i zaszalejmy...A niech na nas patrzą jak byśmy byli szaleni. W sumie "Szalony Krakowianin" to lepszy stereotyp niż "Napuszony Krakus"... ps.Jeden czy dwa gołębie nam chyba nie sprawią różnicy. Zwłaszcza że niektóre hodowlane bydlaki kosztują po 30 tyś a tu tak tanio po 5tys hehehe:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=64083093&a=64083433 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yemaya Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.centertel.pl 14.07.07, 12:31 Hehehe - racja racja, jestem za srającym gołebiem!!! Paranoja!!! To nie jest najwiekszy symbol Krakowa. Niecierpie tych srajacych samolocików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemuri Przestrzeń miejska to nie tylko Rynek... IP: 195.37.125.* 14.07.07, 12:50 Moim zdaniem tego typu inicjatywa jest super. Powinno się jednak te pomniki trochę "rozsiać" po Krakowie. Okolice Politechniki Krakowskiej, dworca głównego, bulwary wiślane...jest wiele miejsc wartych takich pomników-pomniczków. Niekoniecznie trzeba znowu wszystko ładować na Rynek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygołąb Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.autocom.pl 14.07.07, 13:05 Przez wiele lat mieszkałem w centrum miasta i uważam, że gołebie są utrapieniem a nie pożytkiem, więc nie powinno się im stawiać pomników!! Gołebie niszczą elewację, zabytki, sieją choroby, zanieczyszczają place, balkony, chodniki itp. Spróbujcie przejść latem Plantami bez "przygody". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:41 Gołębie gnieżdżą się w załomach murów, strychach itp. Na Plantach srają na głowy z drzew krukowate - które co roku są płoszone. Opss- wyjątek -sra gołąb dreptający po trotuarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołebiofob interaktywny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:40 znaczy te pomnikowe też będą tak sra*y po wszystkim? bo nie łapię chyba ulotnej idei tej interaktywności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ber-ber Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: 87.239.63.* 14.07.07, 14:15 Gołębie są wszędzie,w Paryżu,Warszawie,Pradze i w Wiedniu i jako takie są uniwersalnymi symbolami dla tych miejsc gdzie występują i nie sa z tego względu czymś takim oryginalnym.Dla mnie widok gruchającego kobucha do samiczki niczym nie różni się od takiego samego w Budapeszcie gdzie też są.A może by tak pomniczek trąbki wszak każdy kto po raz pierwszy przyjedzie do Krakowa to pierwsze kroki kieruje do Rynku aby wysłuchać hejnał..... Antyk z Kazimierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.sysbiol.cam.ac.uk 14.07.07, 15:26 ludzie, skad Wy jestescie? z Nowej Huty? legend o krakowskich golebiach nie znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Gołąb interaktywny tylko defekujacy 14.07.07, 14:31 jestem za jesli ow golab interaktywny bedzie umieszczony na stale nad glowa prezydenta Krakowa a przez internet bede mogl wlaczyc defekacje na glowe onego nawet za oplata ( oczywiscie na dokarmianie tej zmory miasta ) golebie trzeba wybic do nogi cale miasto jest kompletnie zasrane wrony na plantach psy na trawnikach i ulicach cale miasto tonie w gownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Gołąb interaktywny tylko defekujacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 03:15 ...a turyści po bramach, bo w Krakowie brak szaletów. Krakowianie zaś codziennie zasilają ... Fekalista jesteś? Krzeczkowski zapomniał jak to jest z gołębiami bo od lat nie mieszka w Krakowie tylko w Stanisławicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej plastyk miejski zohydzil budynek BWA w Krakowie IP: 195.94.195.* 14.07.07, 18:44 "projektujac" niby ogrodek piwny. Wiec niech sie laskawie nie wypowiada tylko stuli dziub. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:48 Proponuję, żeby gołębia interaktywnego umieścić nad głową Mitoraja na Rynku. Gołąb powinien regularnie co parę minut sr.., żeby pokazać jaki stosunek do owego "dzieła sztuki' mają Krakowianie. Proponuje też interaktywny pomnik żebrającej cyganki. Interaktywność mogłaby polegać na wydzielaniu nieprzyjemnego zapachu i krzyczącym dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
mixtie najlepszym pomnikiem i symbolem 14.07.07, 19:28 ... jest to forum. dyskusja zaczyna sie od "co za debile" i tak sobie trwa. nalezaloby ja wydrukowac, oprawic i powiesic na podswietlanej tablicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa 14.07.07, 19:57 No no :) Gołąb to rzeczywiście oryginalny symbol spotykany tylko i wyłącznie w Krakowie :) Super! Ja mam propozycję. Gołąb 10x10 metrów na Placu Wszystkich Świętych, jako wyraz swobody myślenia ekipy rządzącej i uosobienie wyczucia różnicy pomiędzy dachem stodoły w Michałowicach, i dachem Ratusza (jeśli chodzi o podejście do inwestowania, planowania, pozwoleń itd) na które tak samo można nas...kupkać . A na tabliczce proponuję napis: To ja, gołąb, jest mi wszystko jedno. Rada miasta Krakowa 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek u mnie na balkonie najlepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:19 :-), moze odstraszy to stado, ktore codziennie rano trzeba wypraszac Odpowiedz Link Zgłoś
mojetrzygrosze Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa 14.07.07, 23:23 Może by zorganizować referendum w sprawie tego pomnika? Niech się mieszkańcy wypowiedzą. Można też zrobić pomnik gołębia lądującego na głowie turysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.adsl.hansenet.de 15.07.07, 00:42 moze na wejsciu na ul szewska w kierunku rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: *.chello.pl 15.07.07, 01:08 Kiedyś w kabarecie Grześkowiak śpiewał :chłop żywemu nie przepuści,jak się żywe napatoczy nie pożyje se a juści. Wasze wypowiedzi w pełni potwierdzają słowa tej piosenki i równocześnie pokazują skąd przyszliście do Krakowa. Gołębie są w Krakowie "od zawsze" i aż dziw bierze, że jeszcze stoi cały i co raz piękniejszy. Największy gnój w mieście robią ludzie.Porzucane papiery,pety,resztki jedzenia , obsikane i zarzygane bramy ,to jest fajne i pachnie ??? Gołębie w przeciwieństwie do wielu wspaniałych ludzi nie są brudne i nie śmierdzą, wykorzystują najmniejszą kałużę na kąpiel i sporo czasu poświęcają na czyszczenie piórek. A że srają? A wy nie sracie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba Re: Gołąb interaktywny nowym symbolem Krakowa IP: 195.94.195.* 15.07.07, 19:03 a Ty srasz na ulicy czy na parapecie? Odpowiedz Link Zgłoś