Gość: ja IP: *.veranet.pl / 192.168.2.* 21.07.03, 00:22 ale konfident z tego typa...sprzedał psom...jak bym go znał to..... co za koles... CHWDP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CHWD tym co CHWDP Brawo! IP: *.ernet.net.pl 21.07.03, 02:09 CHWDP! Popieram! Zlikwidować! Bedzie znacznie fajniej, nie? Człowek se nie moze spokojnie wyjść z domu w dresiku i skroic kilku frajerów, żeby się do niego te śmierdziele nie przyczepiły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: *.ernet.net.pl 21.07.03, 02:13 Ja się tylko zastanawiam, co przyszło do głowy temu chłopakowi. Jak znam życie dowiedział się, że ten lekarz obiecuje, a potem nie załatwia zwolnienia z wojska. W czystą uczciwość jakoś mi sie nie che wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 02:18 Gość portalu: sceptyk napisał(a): > Ja się tylko zastanawiam, co przyszło do głowy temu chłopakowi. > Jak znam życie dowiedział się, że ten lekarz obiecuje, a potem > nie załatwia zwolnienia z wojska. W czystą uczciwość jakoś mi > sie nie che wierzyć Jakby nie było dobrze się stało.Kolejny "uczciwy" lekarz wyleciał na out. Bardzo dobrze.Tej grupie zawodowej przydałoby się dużo więcej takich akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masterr3 Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego-dlaczego IP: *.bphpbk.pl 21.07.03, 07:23 Dlaczego przyglądnęli się tylko jednemu lekarzowi i to wojskowemu . Cywilni nie są dużo lepsi . Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego-dlaczego 21.07.03, 09:15 Może lepiej zajęliby się tymi lekarzami, którzy od ciężko chorych ludzi łapówki za operacje biorą - tzw. szkodliwość społeczna na pewno większa Odpowiedz Link Zgłoś
marge99 Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego-dlaczego 21.07.03, 10:30 Najpierw łapówka za łóżko na oddziale, potem łapówka za szybsze wykonywanie badań i łapówka za operację. Nie masz zapłacić, twój problem i żegnamy. Przy tym zamiana kategorii to nic. Złapali jednego lekarza i bliscy są nazwania tego sukcesem, jakby nie było wiadomo że zasadniczo tylko ryby nie biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego-dlaczego IP: *.acn.waw.pl 21.07.03, 12:17 daj przykład a pózniej oskarżaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: *.comarch.pl 21.07.03, 10:07 Brawo! Precz z łapówkarstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberty Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 10:51 palant jesteś i tyle, jeżeli chcesz mieszkać w gnoju całe życie to do ruskich wypad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Poborowy IP: *.bci.net.pl 21.07.03, 11:15 Ten poborowy to jakiś palant. Miał szansę wykpić się z tego badziewia, a stał się totalnym kapusiem. łapówkarstwo ma kilka uzasadnionych chwil, chociażby ucieczka przed wojem i ochrona kilku komórek mózgowych przed otępieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Poborowy IP: *.bas.roche.com 21.07.03, 11:38 Gość portalu: Pawełek napisał(a): > Ten poborowy to jakiś palant. Miał szansę wykpić się z tego > badziewia, a stał się totalnym kapusiem. > łapówkarstwo ma kilka uzasadnionych chwil, chociażby ucieczka > przed wojem i ochrona kilku komórek mózgowych przed otępieniem... ---------------------------------------------------------------- No i wlasnie o to chodzi.. NIE MA UZASADNIENIA DLA LAPOWKARSTWA!! A chlopak nie jest kapusiem. Ale wyglada na to, ze niewiele da sie zrobic gdy tacy jak Ty nadal po swiecie chodza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx chyba jednak nie kapuś IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 11:55 Wydaje mi się że cała akcja była zaplanowana, od początku do końca. Nie mogli faceta nakryć na gorącym więc wymyslili ten sposób. Bardzo wiarygodny. Dla publiki podali, że chłopak sam zgłosił, będzie ładnie wyglądało. Dla innych ostrzeżenie że dający też może zgłosić całą sprawę. Poza tym wszystkich lekarzy nie sprawdzą w ten sposób bo nie będzie miał kto leczyć. Zna ktoś lekarza, który nie wziął? Może tacy są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: chyba jednak nie kapuś IP: *.acn.waw.pl 21.07.03, 12:19 ja i wielu moich przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Poborowy IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 21.07.03, 12:05 Gość portalu: Pawełek napisał(a): > Ten poborowy to jakiś palant. Miał szansę wykpić się z tego > badziewia, a stał się totalnym kapusiem. > łapówkarstwo ma kilka uzasadnionych chwil, chociażby ucieczka > przed wojem i ochrona kilku komórek mózgowych przed otępieniem... Zgadzam się z Tobą!!!!!!!!!!!!Pawełku masz 100% rację!!!!!! Konia z rzędem kto mi załatwi takiego lekarza!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spadiwsyf Wiem jak uniknąć tego łapówkarstwa IP: *.lanet.wroc.pl 21.07.03, 12:11 Znieść pobór do wojska.Wystarczy jak już płacimy podatki na trepów, a nie że jeszcze będą się wysługiwać cywilami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szlachetny Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: *.kghm.pl 21.07.03, 12:42 Przez takich własnie baranów jak Ty w tym kraju normalnie sie nic nie da załtwić. Lekarze, pielegniarki, policjanci, urzędnicy, egzaminatorzy i Bóg wie kto jeszcze czekaja na łapówki zamiast wypełniać swoje obowiązki należycie. CHWDP? Owszem tylko sie namydl, bedzie mniej bolało. Tłuczku jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: *.bci.net.pl 21.07.03, 16:52 Gość portalu: Szlachetny napisał(a): > Przez takich własnie baranów jak Ty w tym kraju normalnie sie nic > nie da załtwić. Lekarze, pielegniarki, policjanci, urzędnicy, > egzaminatorzy i Bóg wie kto jeszcze czekaja na łapówki zamiast > wypełniać swoje obowiązki należycie. > CHWDP? Owszem tylko sie namydl, bedzie mniej bolało. > Tłuczku jeden. Ale pierdolenie. Sądzisz, że gdyby nie smarowanie lekarzy, to można byłoby w sposób uczciwy wyłgać się z woja? Wydaje Ci się, że wystarczy pójść i powiedzieć, że nie chcesz? Gdybym tylko miał możliwość wręczenia kasy lekarzowi za gwarancję pozostania w domu, spokojnego pracowania i zabierania swojej dziewczyny do kina kiedy tylko mam na to ochotę, to nawet przez 3 sekundy bym się nie zastanawiał. Gdyby durna armia nie była przymusem (jakim prawem?) to przynajmniej w tej kwestii nie byłoby łapówkarstwa, ale skoro Państwo ma moje potrzeby w dupie, to ja też nie mam zamiaru być dłużny i przynajmiej gotów jestem pomóc lekarzom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ WYLGAC sie nie da UCZCIWIE... z samej zasady! IP: 146.21.1.* 22.07.03, 14:05 Gość portalu: Pawełek napisał(a): > Gość portalu: Szlachetny napisał(a): > > Przez takich własnie baranów jak Ty w tym kraju normalnie sie > Ale pierdolenie. Sądzisz, że gdyby nie smarowanie lekarzy, to > można byłoby w sposób uczciwy wyłgać się z woja? Wydaje Ci się, No wlasnie! moze chcociazby tyle Cie wojsko nauczylo ze "lgac" sie nie da "uczciwie". A jesli chodzi o fakt zmiany kategorii, hmm ucz sie pilnie, moze popsuje Ci sie wzrok i obniza kategorie. Jak dostaniesz sie na studia to bedziesz sluzyl pozniej i krocej a moze i w ogole nie... > że wystarczy pójść i powiedzieć, że nie chcesz? Gdybym tylko A ja chce pol miliona dolcow, jak mi nie dasz to sobie sam wezme. Fajna logika, nie? A jak bys jeszcze czegos innego CHCIAL lub NIE CHCIAL? Pisz listy do Sw. Mikolaja! > miał możliwość wręczenia kasy lekarzowi za gwarancję pozostania > w domu, spokojnego pracowania i zabierania swojej dziewczyny do > kina kiedy tylko mam na to ochotę, to nawet przez 3 sekundy bym No wiesz, tylko ze moze wieczorem bys nie mogl zabrac tej dziewczyny do kona bo lekarz wypisalby zwolnienie z wiezienia dla jakiegos gwalciciela. Jak nie chcesz panstwa prawa to bierz WSZYSTKIE konsekwencje. > się nie zastanawiał. Gdyby durna armia nie była przymusem (jakim > prawem?) to przynajmniej w tej kwestii nie byłoby łapówkarstwa, > ale skoro Państwo ma moje potrzeby w dupie, to ja też nie mam To nie panstwo ma twoje potrzeby w dupie tylko TY jestes DUPA co nie potrafi sie w tym panstwie znalezc. Idz dawac i brac lapowki - mam nadzieje ze cie zlapia i zamkna dla przykladu! > zamiaru być dłużny i przynajmiej gotów jestem pomóc lekarzom... Nic trudnego - ZARABIAJ WIECEJ I PLAC WYZSZE PODATKI! JZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwa Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: liceum2:* / 192.168.0.* 21.07.03, 12:44 No chłopaki... Tak sobie moralizujecie z ogniem i przytupem. I ja mógłbym, ale pamiętam jak trzasłem portkami na mysl o męskiej przygodzie w armii - czytaj gnojeniu, fali, indoktrynacji (to były takie czasy) i paru innych przyjemnosciach. No i jakoś udało się obejsc te wątpliwą przyjemnośc. I nie żałuę, że Ojczyznie( tak, tak - Ojczyźnie, bo uważam sie za patriotę) w inny sposób niż wysługując się "staremu wojsku" lub gnojąc "młode wojsko". Ilu postapiło podobnie? Niech pierwszy rzuca kamieniem ten...itd. Może to objaw zakłamania, ale wolę przemilczeć swoja ocene lekarza i tego młodego człowieka, który dał kasę a teraz pójdzie słuzyć tzn. znosić upokorzenia w imię jakiejś obłędnej teorii spartańskiego wychowania dla dobra publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wazow Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: *.itu.dk 21.07.03, 17:29 Gość portalu: rezerwa napisał(a): > No chłopaki... Tak sobie moralizujecie z ogniem i przytupem. I ja mógłbym, ale > pamiętam jak trzasłem portkami na mysl o męskiej przygodzie w armii - czytaj > gnojeniu, fali, indoktrynacji (to były takie czasy) i paru innych > przyjemnosciach. No i jakoś udało się obejsc te wątpliwą przyjemnośc. I nie > żałuę, że Ojczyznie( tak, tak - Ojczyźnie, bo uważam sie za patriotę) w inny > sposób niż wysługując się "staremu wojsku" lub gnojąc "młode wojsko". Ilu > postapiło podobnie? Niech pierwszy rzuca kamieniem ten...itd. Może to objaw > zakłamania, ale wolę przemilczeć swoja ocene lekarza i tego młodego człowieka, > który dał kasę a teraz pójdzie słuzyć tzn. znosić upokorzenia w imię jakiejś > obłędnej teorii spartańskiego wychowania dla dobra publicznego. A ja nie żaluję, że nie dałem łapówki i odsiedziałem swoje. To był najbardziej idiotyczny i najskuteczniej zmarnowany czas w moim życiu. Nie jestem dumny, że przetrwałem, ale że nie dałem jeszcze jednemu palantowi zarobić. W tym kraju nigdy nie będzie kasy na armię zawodową jeśli wszyscy będą mieli takie podejście do uczciwości jak Twoja. też-rezerwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: *.bci.net.pl 22.07.03, 12:11 Gość portalu: wazow napisał(a): > A ja nie żaluję, że nie dałem łapówki i odsiedziałem swoje. To > był najbardziej idiotyczny i najskuteczniej zmarnowany czas w > moim życiu. Nie jestem dumny, że przetrwałem, ale że nie dałem > jeszcze jednemu palantowi zarobić. W tym kraju nigdy nie będzie > kasy na armię zawodową jeśli wszyscy będą mieli takie podejście > do uczciwości jak Twoja. > > też-rezerwa. Genialne, rzeczywiście możesz być dumny, że nie dałeś w łape i spędziłeś kilka upojnych chwil w koszarach...cóż, mamy inny system wartości. Dałbym nie 1000 ale 10000 aby nie zmarnowac choćby chwili w otoczeniu kretynów. Zastanów się, nie dałeś w łapę i odsiedziałeś w gnoju ... i kto na tym więcej stracił...lekarz? Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Nie chcesz widziec kretynow - rozbij lustra! IP: 146.21.1.* 22.07.03, 14:10 Gość portalu: Pawełek napisał(a): > Gość portalu: wazow napisał(a): > > A ja nie żaluję, że nie dałem łapówki i odsiedziałem swoje. To > > był najbardziej idiotyczny i najskuteczniej zmarnowany czas w > > moim życiu. Nie jestem dumny, że przetrwałem, ale że nie dałem > > jeszcze jednemu palantowi zarobić. W tym kraju nigdy nie będzie > > kasy na armię zawodową jeśli wszyscy będą mieli takie podejście > > do uczciwości jak Twoja. POPIERAM! Moze idiotyczny czas, moze zly ale tak wymaga prawo. Nie lapowkami mozna zmienic armie! Za lapowki idzie sie siedziec do wiezienia! > Genialne, rzeczywiście możesz być dumny, że nie dałeś w łape i > spędziłeś kilka upojnych chwil w koszarach...cóż, mamy inny > system wartości. Dałbym nie 1000 ale 10000 aby nie zmarnowac > choćby chwili w otoczeniu kretynów. Za duzo masz luster w domu! rozbij pare, bedziesz mial wrazenie ze przebywasz w madzejszym towarzystwie! > Zastanów się, nie dałeś w łapę i odsiedziałeś w gnoju ... i kto > na tym więcej stracił...lekarz? Zalezy czego stracil? Byc moze nie stracil tej odrobiny honory i praworzadnosci, ktorej Ty od samego poczatku nie masz. > Hahaha tak! hahaha! JZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likorz takie zachowanie lekarzy jest norma, trzebaby zamknac IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.03, 13:22 wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELKA Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: 213.199.199.* 21.07.03, 13:27 W RADOMIU ŻEBY PRACOWAC W URZĘDZIE SKARBOWYM ZA 900,- ZŁ. MIESIĘCZNIE. TRZEBA DAĆ ŁAPÓWKĘ KORWIN TERESIE NACZELNICZCE .UCIEKAJMY Z TEGO KERAJU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W-waToronto Lapowka lapowce nierowna IP: 66.193.24.* 21.07.03, 15:41 Lapowka lapowce nierowna - przymusowe wojsko jest przestepstwem na obywatelu, a polskie wojsko jest demoralizujacym wiezieniem a nie wojskiem, wiec niepojscie do bandyckiego wojska w PL jest patriotycznym obowiazkiem myslacego czlowieka, prawie tak jak walka z okupantem za komuny i hitlera. Parszywy glupek ten maly kapus. Niech go zgnoi jego wlasne pieprzone kryminalne wojsko polskie. Jak sie brac za lapowki, to za naprawde szkodliwe i bandyckie -egzaminatorow prawa jazdy, lekarzy publicznych, politykow i nauczycieli. Skorumpowani glupcy -zawsze zaczynaja od konca, od najslabszego, od najmniej szkodliwego. Calkiem jak dresy i urzedy skarbowe. Jednen gnoj i smrod. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Lapowka lapowce nierowna 21.07.03, 17:41 Tu się zgadzam w 100%. Jestem za powołaniem ustawy o wojsku jedynie zawodowym, zwłaszcza dlatego, że ja i mój chłopak przeżywamy teraz ciężkie chwile z powodu "ścigającego" go wojska. Mój Chłopak powiedział, że w łapę nie da, i próbuje walczyć o swoje uczciwie, a ma do tego podstawy- problemy zdrowotne. Nie chcę, żeby spaczyli mojego mężczyznę tak jak spaczają tysiące młodych chłopaków... To się czasem odbija na psychice człowieka na całe życie. A na stan psychiki poborowego mało kto zwraca uwagę. W ogóle, to całe WKU w ogóle się nie interesuje losem poborowych. Co im zależy? Życzcie nam szczęścia w walce z systemem... Może choć na służbę zastępczą się zgodzą. Wie ktoś, czy są problemy z dostaniem służby zastępczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Re: Lapowka lapowce nierowna IP: 146.21.1.* 22.07.03, 14:19 kati_p napisała: > Tu się zgadzam w 100%. Jestem za powołaniem ustawy o wojsku jedynie zawodowym, Swietnie tez popieram, ale poki co prawo jest prawem ( w odroznieniu od tendencyjnych interpretacji z Toronto) i za unikanie obowiazkowej sluzby wojskowej, wrecznie i pobieranie lapowek nalezy wysylac do wiezienia! KROPKA! Jesli ktos nie chce do wojska mozna isc do sluzby zastepczej! > zwłaszcza dlatego, że ja i mój chłopak przeżywamy teraz ciężkie chwile z > powodu "ścigającego" go wojska. Mój Chłopak powiedział, że w łapę nie da, i > próbuje walczyć o swoje uczciwie, a ma do tego podstawy- problemy zdrowotne. No jesli ma to ma. "niechcica" wszakze nie jest symptomem dyskwalifikujacym od sluzby woskowej. > Nie chcę, żeby spaczyli mojego mężczyznę tak jak spaczają tysiące młodych > chłopaków... To się czasem odbija na psychice człowieka na całe życie. A na > stan psychiki poborowego mało kto zwraca uwagę. W ogóle, to całe WKU w ogóle > się nie interesuje losem poborowych. Co im zależy? Oj, Oj, cale nasze doswiadczenie odbija sie na psychice czlowieka na CALE ZYCIE. Poza tym wydaje mi sie ze oskarzanie wojska o spaczanie mlodziezy jest trche na wyrost. O szkole, rodzicach, zbyt dobrych dziadkach, narkotykach, i alkoholu to nie wspomnisz. Wszystkiemu winne to ochydne wojsko! No, no, no! > Życzcie nam szczęścia w walce z systemem... Może choć na służbę zastępczą się > zgodzą. Wie ktoś, czy są problemy z dostaniem służby zastępczej? Za dawnych czasow byla to tylko kwestia wolnego wyboru czy chce sie zalatwic sprawe w dwa czy tez trzy lata. JZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Lapowka lapowce nierowna IP: *.bci.net.pl 22.07.03, 17:50 Gość portalu: JZ napisał(a): > kati_p napisała: > > Tu się zgadzam w 100%. Jestem za powołaniem ustawy o wojsku jedynie > zawodowym, > Swietnie tez popieram, ale poki co prawo jest prawem ( w odroznieniu od > tendencyjnych interpretacji z Toronto) i za unikanie obowiazkowej sluzby > wojskowej, wrecznie i pobieranie lapowek nalezy wysylac do wiezienia! KROPKA! > Jesli ktos nie chce do wojska mozna isc do sluzby zastepczej! Gratuluję jajogłowsta. w PRL też było prawo i KROPKA. Naszczęście było kilku asertywnych, dzięki którym doszło do zmian. Kiś się kolego w swoim prawie i czekaj aż się coś zmieni. Jesteś świetnym materiałem na betona: nieedukowalnym wytworem socmyślenia państwa prawa i KROPKA. hehehe > > > > zwłaszcza dlatego, że ja i mój chłopak przeżywamy teraz ciężkie chwile z > > powodu "ścigającego" go wojska. Mój Chłopak powiedział, że w łapę nie da, > i > > próbuje walczyć o swoje uczciwie, a ma do tego podstawy- problemy zdrowotn > e. > No jesli ma to ma. "niechcica" wszakze nie jest symptomem dyskwalifikujacym od > sluzby woskowej. > > > Nie chcę, żeby spaczyli mojego mężczyznę tak jak spaczają tysiące młodych > > chłopaków... To się czasem odbija na psychice człowieka na całe życie. A n > a > > stan psychiki poborowego mało kto zwraca uwagę. W ogóle, to całe WKU w ogó > le > > się nie interesuje losem poborowych. Co im zależy? > Oj, Oj, cale nasze doswiadczenie odbija sie na psychice czlowieka na CALE > ZYCIE. Poza tym wydaje mi sie ze oskarzanie wojska o spaczanie mlodziezy jest > trche na wyrost. O szkole, rodzicach, zbyt dobrych dziadkach, narkotykach, i > alkoholu to nie wspomnisz. Wszystkiemu winne to ochydne wojsko! No, no, no! Faktycznie, wojsko to jest to, o czym marzy każdy młody chłopiec, wszystko czego może potrzebować dziewiętnastoletni organizm. Bez tego nie możesz w sposób właściwy funkcjonować w państwie prawa i kROPKA (bardzo podoba mi się ta kropka). hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Re: Lapowka lapowce nierowna IP: 146.21.1.* 22.07.03, 21:40 Gość portalu: Pawełek napisał(a): > Gość portalu: JZ napisał(a): > > kati_p napisała: > > > Tu się zgadzam w 100%. Jestem za powołaniem ustawy o wojsku > jedynie > > zawodowym, > > Swietnie tez popieram, ale poki co prawo jest prawem ( w > odroznieniu od > > tendencyjnych interpretacji z Toronto) i za unikanie > obowiazkowej sluzby > > wojskowej, wrecznie i pobieranie lapowek nalezy wysylac do > wiezienia! KROPKA! > > Jesli ktos nie chce do wojska mozna isc do sluzby zastepczej! > Gratuluję jajogłowsta. w PRL też było prawo i KROPKA. > Naszczęście było kilku asertywnych, dzięki którym doszło do > zmian. Kiś się kolego w swoim prawie i czekaj aż się coś zmieni. > Jesteś świetnym materiałem na betona: nieedukowalnym wytworem > socmyślenia państwa prawa i KROPKA. hehehe wydaje mi sie ze w odroznieniu od systemu o ktorym wspominasz obecnie jest wiecej mozliwosci wyrazenia swojego zdania. Nie tylko poprzez zalozenie praktycznie dowolnej organizacji politycznej i propagowania swoich hasel. Jest takze mozliwosc zaglosowania nogami i wyjazdu z tego okropnego kraju. Niestety ludzie niezbyt sie w tym czasie zmienili - zamiast dzialac wola dawac lapowki lub tylko narzekac! bo tak najlatwiej! I dlatego ja sobie jeszcze poczekam az sie w kraju nie tylko ustroj ale i kultura zmieni. A poki co bede opowiadal frazezy z zagranicy przez internet zeby tacy jak TY chociaz uslyszeli co to znaczy "normalnosc"! > > > zwłaszcza dlatego, że ja i mój chłopak przeżywamy teraz > ciężkie chwile z > > > powodu "ścigającego" go wojska. Mój Chłopak powiedział, że w > łapę nie da, > > i > > > próbuje walczyć o swoje uczciwie, a ma do tego podstawy- > problemy zdrowotn > > e. > > No jesli ma to ma. "niechcica" wszakze nie jest symptomem > dyskwalifikujacym od > > sluzby woskowej. > > > > > Nie chcę, żeby spaczyli mojego mężczyznę tak jak spaczają > tysiące młodych > > > chłopaków... To się czasem odbija na psychice człowieka na > całe życie. A n > > a > > > stan psychiki poborowego mało kto zwraca uwagę. W ogóle, to > całe WKU w ogó > > le > > > się nie interesuje losem poborowych. Co im zależy? > > Oj, Oj, cale nasze doswiadczenie odbija sie na psychice > czlowieka na CALE > > ZYCIE. Poza tym wydaje mi sie ze oskarzanie wojska o spaczanie > mlodziezy jest > > trche na wyrost. O szkole, rodzicach, zbyt dobrych dziadkach, > narkotykach, i > > alkoholu to nie wspomnisz. Wszystkiemu winne to ochydne > wojsko! No, no, no! > Faktycznie, wojsko to jest to, o czym marzy każdy młody > chłopiec, wszystko czego może potrzebować dziewiętnastoletni > organizm. Bez tego nie możesz w sposób właściwy funkcjonować w > państwie prawa i kROPKA (bardzo podoba mi się ta kropka). hihihi Nie popieram powszechnego obowiazku wojskowego. Powyzszy paragraf, jesli go uwaznie przeczytasz polemizuje z przypisywaniem zluzbie wojskowej wszelkiego mozliwego zla. Calkiem prawdopodobne ze platne wojsko byloby lepsze ale to nie jest ani krotki ani latwy temat. Poki co jedyne co twierdze ze usprawiedliwanie lapowkarstwa i migania sie od obowiazku prawnego jest zle, zle, "ZLE i KROPKA". Poza tym, nawet z twojego egoistycznego punktu widzenia, wydaje mi sie ze wojsko wcale nie bierze WSZYSTKICH mlodziencow w wieku 19 lat. Za tego co sie OSZUKUJAC wymiga pojdzie KTOS INNY! Czy chcialbys byc tym innym lub jego dziewczyna? Dalej bys usprawiedliwial tego lekarza jakbyc wiedzial ze to TY pojdziesz w zamian, nawet jesli masz nizsza kategorie? JZ PS. Policjantm tez zapewne dawalbys lapowki, a potem jak jakis idiota przejedzie Ci matke to bedziesz krzyczal zeby powiesic zboja a policja to szmatlawce. Gratuluje logiki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulacki Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego IP: *.jota.digi.pl 21.07.03, 18:12 wielkie halo, żeby on pierwszy wziął w łapę za taka przysługę. a głupiego gnojka-kapusia zapakowałbym w kamasze na 25 lat, jak za dawnych czasów, żeby mu się wojaczki i kumplowania z trepami odechciało. a razem z nim tych, którzy przyklaskują "akcji" policji, żenada i pokazówa. może i nie jest wspaniałym branie w łapę za zmianę kategorii, jednak każda możliwość uniknięcia zapchlonych koszar jest na wagę złota. kto nie spieprzał przed żetonami (ŻW), chcąc normalnie żyć i pracować, nigdy nie zrozumie tego uczucia. armia zawodowa - OK, ale nie ta zapijaczona, zdegenerowana chołota, rżnąca się w dupska z braku lepszej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Niech zyja kapusie! przestepcom bedzie gorzej! IP: 146.21.1.* 22.07.03, 14:32 Gość portalu: kulacki napisał(a): > wielkie halo, żeby on pierwszy wziął w łapę za taka przysługę. a > głupiego gnojka-kapusia zapakowałbym w kamasze na 25 lat, jak za Ach nie zapomnij jeszcze zapakowac calej policje do wiezienia. Wtedy rozymiem latwiej Ci bedzie "zyc"! Ale nie mieszaj w to normalnych ludzi ktorzy nigdy wieziennego zargonu uzywac nie musieli. > dawnych czasów, żeby mu się wojaczki i kumplowania z trepami Odbyles sluzbe za PRL i ci sie dawne czasy marza! Robiles fale, fajnie bylo no nie? to czego innym zabraniasz? > odechciało. a razem z nim tych, którzy przyklaskują "akcji" > policji, żenada i pokazówa. może i nie jest wspaniałym branie w > łapę za zmianę kategorii, jednak każda możliwość uniknięcia To nie dozc ze "nie jest wspanialym", to jest przestepstwo. podobnie jak unikanie wojska. > zapchlonych koszar jest na wagę złota. kto nie spieprzał przed > żetonami (ŻW), chcąc normalnie żyć i pracować, nigdy nie > zrozumie tego uczucia. armia zawodowa - OK, ale nie ta > zapijaczona, zdegenerowana chołota, rżnąca się w dupska z braku > lepszej opcji. Jesli wiesz, gdzie sa wszy, gdzie jest brud, gdzie kadra aficerska zezwala na fale lub inne nieprawidlowosci, DONIES. badz KAPUSIEM, ponies RYZYKO!. Na tym polega panstwo prawa ze obywatele wierza i pomaga organom panstwa celem WLANYEJ OCHRONY przed niesprawedliwoscia. No chba ze jestes Takim obywatelem co zyje zokradania i mordowania innych - wtdy to troche nie na reke ze za jak powiedzales "gnojki-kapusie". Oni komplikuja Twoje interesy, no nie? No co myle sie? Ty wcale nie kradniesz, nie mordujesz, tylko policji i kapusiow jakos nie lubisz, ot tak dla zasady... Taki specyficzny polski rodzaj "honoru" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol kulacki- IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 23.07.03, 12:52 Kulkacki bądź człowiekiem i podaj kilka pomysłów albo adres e-mail napisze Ci co mnie gnębi!!!!!WKU- ma na mnie chrapkę!!!!!!!! Będe wdzięczny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Lekarz przyjął łapówkę od poborowego 22.07.03, 18:42 Koleś postąpił w sumie uczciwie, jakby na to nie patrzeć, co nie zmienia faktu, że go nie rozumiem :) Sam bym dał, gdybym był w takiej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś