Gość: smoczyca Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.187.243.3.ip.airbites.pl 20.08.08, 13:12 Władze krakowa i osoby odpowiedzialne za jehgopromocje uwierzyły, że kraków to rzeczywiście "pępek świata". Dokładnie turystów stac tylko na Smoczą Jamę i obwarzanka. Skoro tak pragniemy "turysty kulturalnego", dlaczego nie umożliwimy mu zobaczenia tego,co przyjechał obejrzeć, tylko budujemy swoista barykadę w postaci zaporowej ceny biletu. O koszmarze jakim jest opłata za fotpgrafowanie, nie wspomne. jest ona dla mnie nie zrozumiała. Lepiej byłoby zakazać robienia zdjęc i sytuacja byłaby jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.fdk.airbites.pl 20.08.08, 13:37 Przeciez sa darmowe dni zwiedzania! w roznych muzeach w rozne dni, ale zazwyczaj w niedziele albo poniedzialki, trzeba sprawdzac. na wawel, do muzeum narodowego, do masy innych miejsc. Jakby sie chcialo ruszyc palcem i sprawdzic co i kiedy mozna zobaczyc za darmo to moze byloby mniej narzekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoczyca Re: Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.187.243.3.ip.airbites.pl 20.08.08, 14:03 Oczywiscie, ze mozna zwiedzac w dni darmowe. Prosze tylko sprawdzic, jak mozna dograc zwiedzanie "darmowych" miejsc. Zwłaszcz dot osób, któr przyjechały np. na 3 dni:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm wszystko za darmo by sie chcialo ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 18:35 a może spanie i jedzenie też ?... ech... jakież to romantyczne, a jakie... socjalistyczne ! wychodzi szydło z worka - ludzie tęsknią za komuną ! "wszystko za darmo, wszystkim po równo !" - to się Wam marzy ?... odczuwam, że o to walczycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Saif Re: wszystko za darmo by sie chcialo ?! IP: *.pools.arcor-ip.net 20.08.08, 22:27 A co ma z tym wszystkim wspolnego tesknota za komunizmem? Ludzie chca po prostu normalnie zyc, a ostatnio w Krakowie to trudne. I jedyne co kojarzy sie z komunizmem to mentalnosc urzednikow, ktorzy ciagle sa przekonani, ze to ludzie sa dla nich, a nie oni dla ludzi. "A ja nie mam panskiego plaszcza i co mi pan zrobi...?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka Re: wszystko za darmo by sie chcialo ?! IP: 217.153.44.* 21.08.08, 08:55 Gość portalu: mmm napisał(a): > a może spanie i jedzenie też ?... > ech... jakież to romantyczne, a jakie... socjalistyczne ! > > wychodzi szydło z worka - ludzie tęsknią za komuną ! > > "wszystko za darmo, wszystkim po równo !" - to się Wam marzy ?... > > odczuwam, że o to walczycie... taaa - ooops, koniec argumentów? wydawało mi się, że dyskusja dotyczy raczej tego, że pożądany byłby wzrost jakości oferowanych usług i ilości atrakcji, a na poczatek może zweryfikowanie cen w stosunku do tego, co mamy do zaoferowania w Krakowie. To chyba nie ludzie tęskniący za komuną odstraszyli 20% turystów...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: wszystko za darmo by sie chcialo ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:41 a w ogóle ktoś kogoś odstraszył ?! a może to po prostu taki trend : "raz na Prage raz na Rzym raz na Krym..." ? po drugie - ja nie ustosunkowałem się do całego wątku tylko do moich przedmówców, którzy narzekali że w Krakowie nie ma dni darmowych wstępów do muzeów, a jeśli już są to są porozrzucane po tygodniu i nie można wszystkiego za free zwiedzić będąc tutaj na krótki pobyt ! - masz co do takiej wypowiedzi jakieś inne skojarzenia niż to co napisałem ?! ja również uważam, że 10 czy 12 zł za piwo o przesada, że w Krakowie restauratorzy przesadzają z cenami a jakość jest niska (chociaż w Paryzu trafiłem ostatnio jeszcze gorzej w okolicach Montparnasse) ! ale niska jakość i wysokie ceny to zupełnie coś innego niż żądanie darmochy ! czyż nie ? P.S. czy nocleg za 60EUR-80EUR od osoby w centrum miasta w *** to wiele ?! prześledziłem ceny w kilku wybranych miastach niemieckich i we wspomnianym przed chwilą Paryżu - nie ma szans na takie ceny w centrum !!! chyba że gdzieś na obrzeżach albo w pensjonatach a nie w hotelach ! więc powtarzam : ludzie nie pzresadzajcie ! jeszcze nie ma kataklizmu z tymi cenami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Saif Dobre rozwiazanie, zwlaszcza na weekend IP: *.pools.arcor-ip.net 20.08.08, 22:22 Jest to jakies rozwiazanie, ale nie np. kiedy ktos przyjezdza na kilka dni lub po prostu koniec tygodnia. Wtedy nie ma czasu na siedzenie na internecie i szukanie okazji. Niestety to jest slaby punkt Krakowa - brak zintegrowanych rozwiazan, ktore umozliwily by turyscie przyjechanie, otrzymanie informacji i bezproblemowe zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traveler Z każdą głupotę się płaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 14:05 Nawet za wejście na maleńki fragment barbakanu co by popatrzeć z góry na Floriańską płaci się 6 zł a jeśli chce się wejść z aparatem to dodatkowe 10 zł!!! Oczywiście płaci się też na Kazimierzu by wejść do synagogi. Czy to normalne, że biorą pieniądze za zwiedzenie kościółka? Powiedzmy że wstęp jest za 15 zł. Przy 4 osobach lepiej zrezygnować i iść za to na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Z każdą głupotę się płaci IP: 83.2.195.* 20.08.08, 14:47 To prawda. Ten fragment murow obronnych jest potwornie drogi. W normalnym kraju kosztowaloby to 3-4 zl, ew. bylo za darmo. Podobnie ta smieszna kolejka z Balic na dworzec - 6 zl! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm co Ty wygadujesz ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 18:38 dojazd z Centrum miasta do Portu Lotniczego za około 1,80EUR (lub jak kto woli : 2,75USD) to wg Ciebie wygórowana stawka ?! znajdż mi miasto gdzie jest to taniej !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: co Ty wygadujesz ?! IP: 89.100.55.* 21.08.08, 01:20 dojazd z Centrum miasta do Portu Lotniczego za około 1,80EUR (lub znajdż mi miasto gdzie jest to taniej !!!!!!! specjalnie dla ciebie znalazlem Dublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co Ty wygadujesz ?! IP: 62.29.165.* 21.08.08, 15:54 W Dublinie...? Owszem, zatłoczonym i stojącym w korkach autobusem. Trochę lepszym (gwarantowane siedzenie i ciut szybciej) już się płaci 8 EUR. Tanio jest w Rzymie z taniego lotniska Ciampino. 2 EUR z przesiadką (zatłoczony autobus + kilkaset metrów pieszo + metro). Przykład kolejki akurat jest nieadekwatny - też uważam, że te 6 złotych to bardzo dobra cena jak za to, co oferuje. Szkoda, że nie ma takiej u nas (w Poznaniu) - ale fakt, do lotniska mamy trochę bliżej i taksówka do centrum kosztuje max. 30 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 15:03 A szczytem głupoty jest robienie koncertów we wnętrzach świątyń za 40 - 50 zł od osoby. Tak nie powinno być. W Łodzi chociażby koncerty w świątyniach traktowane są jako wyróżnienie dla wykonawcy - bo piękne wnętrze, dobra akustyka i wspaniała atmosfera - i są za darmo! TO JEST TO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borow4 nadto w swieta muzea sa nieczynne IP: *.ifpan.edu.pl 20.08.08, 15:23 to swiatowe osiagniecie muzealnictwa Kaczynskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacekzmotelu POpaprańce dorwały się do koryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 15:26 Jak się tylko POpaprańce dorwały do koryta wszystko drożeje, zobaczycie co się bedzie działo w jesieni... Jedynie na giełdzie niezły zjazd. To namacalne sukcesy cudaków w stylu PalikOta u władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Massimo Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 16:21 Taka polityka cenowa jest poprostu głupotą, bo przepędza klientów i prowadzi powoli ale pewnie do plajty. Polacy wprawdzie dość powoli, ale w końcu też mądrzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorka Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.08, 17:13 mialam przyjemnosc zwiedzic krakow od strony imprezowej:D i musze przyznac ze porownujac z warszawa czy nawet miejscowosciami nadmorskimi to przezentuje sie bardzo dobrze:) za wejscie do klubu - nie placimy (w wawie przynajmniej 10) na ulicach stoi mnostwo naganiaczy z kuponikami na tansze driny (np 16zl gdzie w wawie min25) a i kluby na naprawde dobrym poziomie:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Turystów stać tylko na Smoczą Jamę 20.08.08, 17:30 Typowo polskie "myslenie". Chciwosc. A przeciez tymi atrakcjami cale miasto zarabia. Powinno byc (prawie) za darmo. A gastronomia+hoteleria powinni miastu kawalek oddawac albo sie solidnie skladac na fundusz nakrecania turystyki i renowacje zabytkow. No ale jak Polak poczuje kase.....zew forsy :(((( Nawet sobie nie potrafia wyobrazic, jak szybko ta rzeka moze (moze nie calkiem, ale jednak) wyschnac. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Turystów stać tylko na Smoczą Jamę 20.08.08, 22:20 No to tutaj macie, co mowilem : gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33205,5599211,Przegrane_lato_Krakowa__Gdzie_ci_turysci_.html Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Cechy kraju mafijnego: 20.08.08, 17:43 -makabryczne ceny przy niskich zarobkach (szczególnie towarów koniecznych: benzyna, prąd, gaz, jedzenie), -brak jakiejkolwiek kontroli nad światkiem prawniczym, -oplakany stan dróg(autostrad, hehe) i budynków na których budowę pozwolenie dostaje się "po znajomości" w ustawionych przetargach. -ułaskawianie bez powodu przez prezydenta ewidentynych morderców, -dawniej jeszcze znamienna była ilość pozwoleń na budowę hipermarketów w niewielkich miejscowościach przy jednoczesnej propagandzie, że "to nie zaszkodzi drobnym sklepikarzom" Taka mafijna mentalność kraju sprawia, że nigdy nie stanie się on miejscem, gdzie decyduje rynek. Bo tu nigdy nie decydował rynek, a układziki, zmowy i znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Roman ciecu malinowy... IP: 83.13.74.* 20.08.08, 19:27 taryfy bedą drogie jesli ktoś jeżdzi noca po za strefą , a jak się wydaje wszystko na alkohol i inne uciechy to trudno by za dyche zwiedził taksówką cały Kraków . Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Roman ciecu malinowy... 20.08.08, 19:43 Gość portalu: krak napisał(a): > taryfy bedą drogie jesli ktoś jeżdzi noca po za strefą , a jak się > wydaje wszystko na alkohol i inne uciechy to trudno by za dyche > zwiedził taksówką cały Kraków . Niestety, ale przesadziliście z tymi cenami sałaciarzu, więc nie obrażaj tych, którzy was za to krytykują no i nie płaczcie że na taryfie nie idzie zarobić jak stracicie resztki klientów:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiniopas Re: Roman ciecu malinowy... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 20.08.08, 20:03 Czesc centusie! Jako czlowiek zamozny(co widac) jestem bedac w Polsce obskakiwany przez wydrwigroszy i zebrakow. Nawet mieszkajac na terenie Kalwarii Zebrzydowskiej nie moglem sie od tej zarazy opedzic. Ale jakos w Krakowie nie czulem checi wyrwania mi sakiewki, moze dlatego ze kazdy to robil oficjalnie i bez brania mnie na litosc. Ciagnac za soba zgraje towarzystwa placilem za wszystkich bo oczywiscie taki moj obowiazek. Wtedy jednak, jak pamietam, zaplacilem co jedynie 42 zl od osoby w Wieliczce, dzis bym sie pewnie zbuntowal. Wizyte na kazimierzu, w knajpie zydowskiej, wspominam jednak z zalem. Na dworze ciemno i ponuro, klezmerzy poszli gdzies sobie i muzyczka wknajpie z jakiegos nedznego patefonu co jedynie. Zjadlem bohatersko czulent ale jakis cudzoziemiec obok nas podlubal w tym scierwie i oddal. Kot lazil po ladzie bufetu. W sumie niezbyt drogo jak na moja kieszen ale oczekiwalem czegos wiecej niz tylko bekanie po Zywcu i tlustej nadziewanej gesiej szyjce. No coz, Swinski Ryj nie zastapi autentycznego Moska czy Jankiela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Roman ciecu malinowy... IP: 83.13.74.* 20.08.08, 20:30 spokojna twoja rozczochrana my sobie zawsze damy radę bo zostaje negocjacja cen , ale branzli za pół darmo i pijanych nikt nie bedzie woził . A na taryfie jest mniej ale o jałomużne nikt nie prosi jest normalnie jak na rynku nikt nie dyktuje ceny świadczonych usług . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Wróciłem z Grecji. IP: *.acn.waw.pl 20.08.08, 20:34 Tam dzieci i młodzież z UE do 18 roku życia nie płaci za wstęp do państwowych muzeów. To samo podobno we Włoszech. W Pradze czeskiej na Hradczany czy do Narodneho Muzeum rodzina z dziećmi wchodzi na bilet rodzinny wart ok. 150% jednorazowego dla osoby dorosłej. Czy na Wawelu funkcjonują bilety rodzinne? Czy planuje się za darmo wpuszczać młodzież do 18 roku życia z UE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leliwa Re: Wróciłem z Grecji. IP: 78.150.135.* 20.08.08, 20:39 w Krakowie dzieci, ktore ucza sie w szkolach poza granicami Polski nie sa objete taryfa ulgowa. Syn ma 7 lat i musze za niego kasowac caly bilet, bo nie ma legitymacji szkolnej. Legitymacje szkolne w wiekszosci krajow europejskich nie sa znane w ogole. jak powiedzialam kontrolerowi, ze przeciez syn ma siedem lat, (wyglada na szesc), wiec sila rzeczy nie jest osoba pracujaca, czyli chodzi do szkoly, nie ma innego wyboru w Unii Eujropejskiej. Szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Bo w Polsce dzieci się nienawidzi i szykanuje. IP: *.acn.waw.pl 20.08.08, 20:52 Szykany są na każdym kroku. A co do legitymacji, to w pociągach PKP legitymacje mojemu 8 latkowi są sprawdzane również pod katem aktualności zdjęcia, gorzej niż na granicach (gdy istniały). Byłem w Pradze. Po przejechaniu do Bohumina, czeski kondi tylko zapytał się ile ma lat i życzył miłej podróży (podróż w relacji Warszawa - Praha - Warszawa, do granicy bilet polski, dalej SONE+ czeski, na którym może jechać cała rodzina). W drodze powrotnej tylko jedna kontrola czeska na całej trasie, a w Polsce czterokrotne budzenie i szarpanie dziecka czy zdjęcie się zgadza, czy to jego legitymacja. Za tym czwartym razem kondi usłyszał, że są gorsi niż sowieccy pogranicznicy. Ten straszył policja i sądem. K...a, prorodzinna polityka katolickiego państwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesciowa Re: Bo w Polsce dzieci się nienawidzi i szykanuje IP: 78.150.135.* 20.08.08, 21:31 W Polsce (zwlaszcza w Krakowie) najmilej widzianymi goscmi sa pewnie bogaci szejkowie. Az dziw, ze nie ma wiecej (o ile w ogole sa) restauracji z miesem halal. Otworzyc pare meczetow, luksusowe burdele i kosimy kase:) Taki szejk ani sie nie zapije jak swinia, ani nie bedzie chodzil po muzeach, wiec nam Wawelu nie zadepcze. Nasze polskie dzieci moga sobie Wawel zobaczyc w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Bo w Polsce dzieci się nienawidzi i szykanuje 20.08.08, 22:33 Ale syfilis zlapie (albo przywiezie). :) Chyba ze masz na mysli SzWejka ? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Saif Krakow nie dla Krakowian IP: *.pools.arcor-ip.net 20.08.08, 22:07 Mowie to z bolem serca, bo pochodze z Krakowa, ale za kazdym razem kiedy tam wracam ciesze sie, ze nie jestem turysta. Trudno nazwac to, co dzieje sie w Krakowie rozwojem turystyki. Przede wszystkim kuleje komunikacja. Jezeli ktos chce jednego dnia zwiedzic np. Nowa Hute i kopiec Kosciuszki to moze tylko pomazyc (wiekszosc dnia spedzilby w srodkach komunikacji miejskiej). W Niemczech np. na weekend kupuje sie bilet, ktory pozwala przemieszczac sie pociagami oraz srodkami komunikacji miejskiej w miastach, ktore sie zwiedza. To duze ulatwienie, bo od razu zalatwia kwestie transportu na weekend. Ponadto w wielu miastach zwiedzanie muzeow jest zintegrowane - np. z jednym biletem mozna wejsc do kilku muzeow. W ten sposob wszystkie potrzebne na caly weekend bilety (uwaga - wszystkie dwa lub trzy) zalatwia sie w przeciagu kilku minut rano, a potem jest spokoj. W Malopolsce kwestia komunikacji wyglada tak, ze sa coprawda specjalne autobusy do Oswiecimia czy pociag do Wadowic, tyle, ze przejad nimi kosztuje kilkadziesiat zlotych i to jedyne, co jest w nich szczegolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakuss Goralska mentalnosc IP: *.pools.arcor-ip.net 20.08.08, 22:15 W Zakopanym niedlugo za patrzenie na gory trzeba bedzie placic. W Krakowie swietnie przyjela sie ta goralska mentalnosc ("zrobienie zdjecia na tle domu - 10 zl, zrobienie zdjecia z psem - 5 zl, itd."). W demokratycznym kraju kazdy ma prawo sprzedawac drewniane breloczki nawet i po 50 zlotych za sztuke. Ale niech sie nie dziwi, ze ludzie nie beda tego kupowac... Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Turystów stać tylko na Smoczą Jamę 20.08.08, 22:42 Polska mentalnosc "biznesowa": :( miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,5567355,W_pubach_sprzedaja_lure_z_gazem_zamiast_piwa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Takie porównanie porównaniem? IP: *.devs.futuro.pl 21.08.08, 04:12 "12-minutowy przejazd nocą odcinkiem trzeciej strefy londyńskiego metra" - brednie, jak niby przeliczyć to na warunki w Krakowie? Ciekawe jaka to odległość jest pokonana w 12 min? Za 35zł w nocy kosztuje przejazd 9 km. Proszę zestawić koszt 1km w Londynie i w Krakowie (choć normala osoba nawet nie myśli o porównywaniu tak różniących się miast!!!). A wracając do uwolnionycg cen - to brenia nr 2 - trzeba patrzyć gdzie się wsiada, jak ktoś lubi i kogoś stać to niech jeździ nawet 30 zł za km, każdy ma wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: 92.64.67.* 21.08.08, 07:45 Czy w Krakowie jest drogo? Z całą pewnością nie drożej niż zagranicą. Czy jest Kraków atrakcyjny turystycznie? Owszem, był, jest i będzie... Czy do Krakowa warto przyjeżdżać? Z całą pewnością tak. Problem jest tylko taki, że w Polsce zarabia się kilkakrotnie mniej niż na Zachodzie (nie zawsze)a ceny już zbliżyły się lub przegoniły... umocnienie złotego, wejście do Unii sprawiło, że nie jesteśmy już tanią alternatywą wypoczynkową dla turystów czy urlopowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J R Katedra w Krakowi platna,dlaczego!!! IP: *.direct-adsl.nl 21.08.08, 10:12 Moim zdaniem Katedra w Krakowie powina byc bezplatna,bo to dziedzictow Narodu Polskiego i Histori jestem w wszoku ze trzeba placic za wstep!!! Przeciez 3lata temu wchodzac do Katedry bylo bezplatne!!! jestem Polakiem mieszkajacym w Holandi i czasami bywam w Polsce,ale czytajac ze jest drogo w polsce,bede musial niestedy ograniczyc moje wyjazdy do Polski za wysokie ceny niz W Rzymie. Przeciez Brazylika i groby Sw.Piotra sa bezplatne to dlaczego Katedra w Krakowie musi byc platna???? To Wstyd,mam nadzieje ze Kardynal Krakowski moze cos tym zrobic,prosze to w immieniu Rodakow w Polsce i na Swiecie o dostep BEZPLATNY wescie do tego pieknego historecznego miesca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leliwa Re: Katedra w Krakowi platna,dlaczego!!! IP: 78.150.135.* 21.08.08, 10:49 widac panstwo wcale nie dotuje katedry, uwazajac, ze jest to obiekt czysto sakralny (tu mozna sie spierac). jezeli obiekt jest dotowany, czy pieniadze za sprzedane bilety ida od razu do kiesy kleru, czy tez do panstwowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoczyca Re: Katedra w Krakowi platna,dlaczego!!! IP: *.187.243.3.ip.airbites.pl 21.08.08, 11:14 Wejscie do katedry jest bezpłatne. Bilet umożliwia wstęp na wieże Zygmunta i do krypt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.esmerk.com 21.08.08, 12:05 ktos powinnien cos z tym zrobic. szokujace. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Turystów stać tylko na Smoczą Jamę 21.08.08, 17:04 Napewno ceny maja wplyw na tutystyke - oraz to, ze zlotowka sie wzmacnia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubiący zwiedzać Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.bsb.vectranet.pl 21.08.08, 17:48 Dawno wyleczyłem się z naszych wspaniałych zabytków Wolę zwiedzać inne normalne kraje za uczciwe ceny. Kraków jest przereklamowany tymi atrakcjami cenowymi jak nasz Bałtyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Witamy w Polsce! IP: *.nm.e-zet.pl 21.08.08, 23:52 Nie wiem skąd to oburzenie.Mieszkam nie w turystycznym Krakowie-ale w stolicy Podkarpacia i tu ceny piwa wahaja sie 6-9 zł,a z kawa ponizej 5 zl ? -powiem szczerze nie- spotkalem sie.Zreszta np. do Costa Cafe nie ma sensu isc na kawe jesli chcesz na nia wydac mniej niz 10 zl.W zwiazku z tym nie wiem skad to oburzenie obcokrajowcow. Tu jest Polska ,a ceny... iscie europejskie;)I nie trzeba jechac do Krakowa ,aby sie o tym przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkalewski Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.static.korbank.pl 22.08.08, 10:39 O co Wam chodzi, wszyscy jak jeden mąż chcieliśmy wolnego rynku, bo podobno on jest najlepszym regukatorem...a tu masz babo placek okazuje się że jednak wszyscy go korygują - łącznie z USA,Chinaki, Wlk. Brytania...tylko my bekarty Balcerowicza budujemy Bantustan XXI wieku czytaj Polska...W Polsce tylko 1 tys. osób zarabia ok. 1 mln zł....a 66% 1 tys.!!!!!! Piękne liczby, piekny kraj kontastów...prawie jak w II Rzeczypospolitej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańszczanin Re: Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 15:14 Byłem w Wieliczce i jakoś kolejki nie widziałem o godzinie 13:00 pusto jak w bębnie było przed kasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Turystów stać tylko na Smoczą Jamę IP: 80.50.235.* 25.08.08, 15:42 Niezły absurd. Louvre kosztuje 9 euro. A Wawel 17€, dobre.. Odpowiedz Link Zgłoś